- 24 Mart 2018
- 286
- 64
- 98
- 27
- Konu Sahibi bittercikolatambeniim
-
anladım haklısınız demek ki ben suan boş yere günahlarını aldım yani ben sadece surda alındım sen bi doktora gitsene 3 -4 aydır olmuyorsa bir şey vardır belki sağlıklı bi insan da 1 ay 2 ay da olur denince kendimi kötü hissettim o yüzden zoruma gitti sanırım :)Fazla alinganlik yapmissiniz daha 3-4 ayda aglanip karalar baglanacak birsey yok. Ve evet cocuk istiyorsaniz onden bir doktora gidip muayne olabilirsiniz.
ya aslında alındığım nokta şuydu beni derin etkileyen oraya kadar sorun yoktu işte sağlıklı bi insanda ilk ay da 2. Ayda olur 3-4 aydır olmuyorsa belki bir şey var bi gitsene yaniBence alınganlık yapmışsınız onların ilk denemede olmuş kendinizde olmadı diye. Yani bende bir arkadaşımla aynı anda hamile kalalım dedim benim oldu onun 2ay olmadı 3.ay zaten boşandılar ve ben hamile olduğumdan beri çoğu konuşmam çocuk onunla. Diğer arkadaşlarımlada sürekli çocuğumdan bahsediyorum. İnsanın çocuğunun olmaması dünyanın sonu değil bence karalar bağlayıp gözünüzü kızartana kadar ağlamanıza gerek yok bence. Doktora gitmeniz konusundada haklılar.
Ben zaten 1 seneye kadar doktorlar gelmeyin normali bu diyorlar dedim işte bence öle değildir sen bi git vakit kaybına gerek yok dediler yani işte iyilik için söyleniyor ama .. neyse aman :)Sağlıklı iki insan korunmadan düzenli olarak bir yıl boyunca deneseler bile bebek olma ihtimali %60. Yani onlarınki biraz şans olmuş aslında. Sizinki de gayet normal belki bu oranı bilmiyorlardır kötü niyetleri yok bence de.
Arkadaşlarınız kötü bir niyetle söylememiştir mutlaka iyiliğinizi düşünmüştür. Ancak sizinde erkende olsa böyle hissetmeniz normal. Çünkü bu 2 denemede olsa 5 denemede olsa ister istemez insan kendini kötü hissediyor.Ben zaten 1 seneye kadar doktorlar gelmeyin normali bu diyorlar dedim işte bence öle değildir sen bi git vakit kaybına gerek yok dediler yani işte iyilik için söyleniyor ama .. neyse aman :)
Bide böyle ben bu konu hakkında yorum yaparken hani normal bu 1 seneye kadar hem hayırlısı ben öyle kendimi çok hırslandırmak istemiyorum diye konuşurken bana bakışlarını farkettim ikisinin sanki böle ne bileyim üzülürmüş gibi of üzüldüm doğrusu ne bileyim ben sandım ki hemen olacak bilseydim böyle olacağını asla söylemezdim anksiyete ilaçlarımı bıraktım gebelik için çok zorlanıyorum onları kullanmadan zaten panik bozukluğum var yani işte keşke her şeyYa kötü niyetle söylenen bir şey yok ortada elbette ki doktora gideceksiniz ama sizin de alınganlık yaptığınız bir durum yok bence. Dahil olmak istemişsiniz kim istemez ki baştan öyle hayal kurmuşsunuz yani üç arkadaşsınız, fakat bir şekilde dahil olamamışsınız insan buna üzülebilir içerleyebilir bu çok normal. Çocuk öyle deneyince hemen olan bir şey değil ki, onların şansa denk gelmiş onu anlayamamışlar siz de muhtemelen anlayamamışsınız, olur sanmışsınız
Kesinlikle belki bana kızanlar olur işte yıllardır bekleyenler var diye ama ben o hissin gerçekten aynı olmasa da çok benzer olduğunu düşünüyorum çünkü her kadın da var bence bu niyetine girince o ay bekliyor olmasa niye diyoArkadaşlarınız kötü bir niyetle söylememiştir mutlaka iyiliğinizi düşünmüştür. Ancak sizinde erkende olsa böyle hissetmeniz normal. Çünkü bu 2 denemede olsa 5 denemede olsa ister istemez insan kendini kötü hissediyor.
Tıbbı bir sıkıntı olmadığı sürece bunu etkileyen en önemli faktör stres. Zorda olsa akışına bırakmaya çalışın Allah en güzel zamanda nasip etsin inşallahKesinlikle belki bana kızanlar olur işte yıllardır bekleyenler var diye ama ben o hissin gerçekten aynı olmasa da çok benzer olduğunu düşünüyorum çünkü her kadın da var bence bu niyetine girince o ay bekliyor olmasa niye diyo
eminim onlar da kötü niyetle söylememiştir
Sonuçta kimse böyle bi konu da kötü düşünemez
amin insallah stres gerçekten her şeyin başı maalesefTıbbı bir sıkıntı olmadığı sürece bunu etkileyen en önemli faktör stres. Zorda olsa akışına bırakmaya çalışın Allah en güzel zamanda nasip etsin inşallah
Sonunda benim gibi düşünen biri :)Ben alınganlık yaptığını düşünmüyorum. Bu konular hassas konular ve söylenme tarzı çok önemlidir. Bende ilk denememizde olacak sandım. Yaptığım testten sonra olmadığını görünce insanın morelinin bozulması farklı düşüncelere girmesi ne demek biliyorum.
Ayrıca şu durumda benim her zaman sinirimi bozmuştur; kişinin odağında ne varsa herkesin de o konusa konuşması gerektiği.
Bende şu anda hamileyim ama arkadaşlarım sormadığı sürece sürekli bu konusan bahsetmiyorum.
Evet bende öyle dedim hayırlısı saglgıyla gelsin belki suan gelmemesin sebebi var doğru zamanı değil hep böle konuştumben denediğim ilk ayda kaldım bir arkadaşım 1 sene sonra kaldı bir arkadaşım 6 ay denemiş. Kişiden kişiye o kadar değişiyor ki, hamilelik konuşmaları normal çünkü ilk aylar çok zor oluyor hep muhabbet oraya kayıyor size bişey dediklerinde hayırlısı ile olsun, en sağlıklı ve en hayırlı zamanda gelsin, demek ki vaktini bekliyor, olmazsa da giderim doktora tabi görünürüm herkes aynı değil diyin geçin. Gerçekten de öyle. Herkesin yolu ayrı sınavı ayrı. Hiç takmayın üzülmeyin ağlamayın eksiklik değil hemen hamile kalmamak şartladıgınız için kendinizi üzülmüşsünüz
Ovulasyon testi kullanıyorum 3 aydırBence arkadaşlarınız sürekli bebek hakkında konuşmamalıydı. Birlikte istemişsiniz size henüz kısmet olmamış, doktora git demek yerine başka konular konuşulabilirdi. Elbette bebek hamilelik de konuşulacak ama sırf o konu olması üzebilir karşı tarafı, bunları düşünmek lazım. Bir de bebek sürecinde istiyoruz diye bence kimseye söylememek lazım. Sizin de daha olur inşallah hiç merak etmeyin. Gün aşırı ilişki ya da ovulasyon testi öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?