Hamarat ve titiz hanımlar yetişin :-(

ısını asla erteleme
hergun de bı yerı yapma
her gun bı yerı yapınca ev hergun heryerı temız olmaz
aldıgınız bıseyı hemen yerıne koyun koyarkende duzgun yerlı yerınce koyun
hergun toz alın hergun yer supurun 2 gunde bı vıladayla sılın
haftada 2 kere balkonu yıkayın
hergun wc cıfleyın
gozunude dagınık gorunen seyı anında hemen duzeltın
camasır gununuz olsun haftanın belırlı gunu o gun camasır yıkayın ve utu yapın
ev temız olunca bunların hepsı toplamda 1 saatını alıyor cabuk bıtıyor yorulmuyorsun

Kesinlikle katılıyorum erkekler temiz bakımlı ve eşyalarına kıymet veren eş isterler..
Bende iki yıllık evliyim ama henüz çocuğum olmadığı içinmi bilmiyorum dağınıklığa tahammül edemiyorum temizlik ve hijyene dikkat etmeyen insanlarla görüşmüyorum bile direk soğuyorum o kişiden.. Bence bu kadar büyütmeden önce kendinize bi program yapın hergün temizlik yapmak zorunda değilsiniz ama haftanın belli günlerini (3 günü falan) temizliğe ayırın gece yatağa girmeden önce ortalığı söyle bi toparlayıp rahat bi duş alıp öyle girin yatağa kafanızı boşaltmış olursunuz sabah kalktığınzda kargaşayla karşılaşmassınız hem
Kimseyide takmayın bu konuda bence (başkaları için temiz olma gibi bi durumunuz yok çünkü) herşeyden önce çocuğunuz için temiz ve derli toplu bi eviniz olmalı sonuçta ona daha çok vakit ayırmalısnz

Ben temizlige onem veririm.Sevmiyorum temizlik yapmayi ama pis durmaktan cok rahatsizoldugum icin yapiyorum.Temizlikci falan da hic cagirmadim,guvenmiyorum.
Bence once minimalist olmayi dene.Gerkesiz ivir ziviri at.Ortada ayagina dolasicak,temizligi zorlastiracak ne varsa kaldir.Dolap iclerini duzenle.Bi kere soyle heryeri duzenler, temizler ve sonrasinda cok dagitmamaya dikkat edersen isin kolaylasir.Bi plan yap.Bugun surasi ,yarin burasi derken mis gibi olur.

Ev sürekli kontrol altında olmalı bence elim hep heryerdedir hiçte öyle pis dağınık olmadı şimdiye kadar.Çat kapı misafir gelir ben hep müsaitimdir

Gunluk is yaparim en azindan supurge acarim wc her.gun zaten.kendime gore Temizimdir ama misafir alacak.kadar toplu degilim maalesef daginiktir.hemen toplamam orada burada birseyim vardir mutlaka.oglan da daginik anasina cekmis.bi esim.duzenli allah tan.
Komsularim 4 arkadas kafa dengi ben de ehhh iste.kucuk cocuklari yok.hepsi de titiz cat kapi gir temizdir ki.ben girmem cat kapi
.ben oyle degilim keyfim olucak kahvalti is yaparim belki de biraz toplar evden cikarim.komsularda cat kapiyi sever.ben de evin durumundan dolayi onlara gitmiyorum gelmesinler diye....gorusuyorux haftada toplantimix var
Onlar gunde gorusuyor ben istemiyorum.5 sene oldu hala laf ederler.galiba cocuklarim buyuyunce evim duxenli olur cat kapi komsuluklarim baslar.

Muhtemelen karsi komsunuz benim saka saka :)
Bana haftada birgun yardimci geliyor lazim olmadikca utu onun isi ama onun disinda buyuk temizlik haric herseyi hemen hergun bende yaparim
Mesela oglum haliya bisey mi damlatti hemen silerim asla ertelemem
Camasir yikandi mi once katlarim sonra hemen asarim kuruyanlari aninda katlar utuyu ayirir yerlestiririm
Mesela dolaplarim cok duzenli cunki herseyi kutularim yazlik mi ayirdim kumas kutular var koctasta ona koyarim hurc yamuk yumuk duruyor ona bile dayanamam
Wc hergun ciflerim 3 tane wc var evde biri ust katta kullanilmiyor diger 2si surekli temizdir havluyu hergun hatta bazen 2 kez yenilerim
Yataklari daha kahvalti yapmadan toplarim genelde en fazl kahvaltidan hemen sonra
Pijamalarin yeri bellidir ki geneldede hergun degisir eger oyleyse kirliye
Mutfakta en fazla bir ogun bulasigi kaldirmam oda lavaboya koyarim akitip sonra hoop makineye
Benim evim hic mi dagilmaz tabiki 2.5 yasinda bir canavarla surekli dagiliyor ama bende surekli topluyorum bigun ev toplarken beyin kanamasi geciricem ama bazen bikip bende birakiyorum o dagilikliga en fazla 2 gun dayanabiliyorum kolay gelsin

Benim de motivasyon yolum occ yi izlemek :) icimden asla gelmiyor baska türlü. Ama dağınıklıkta da cok ofkeli oluyorum. Ama hic halim yok. Hele de simdi hamileyim asla yapmak istemiyorum.

çalışan bayanım evim daima tertemiz ama sağlık sorunlarım var kronik iki rahatsızlık onlar olmasa iş umrumda değil bugün evin tüm camlarını sildim tüm mobilyaları sildim iç dış eşim evi makineledi sildi artı evimiz çok büyük iki kişi için iki gün önce de tüm mutfak dolaplarımi sildim beyaz eşyaları da her zaman evim mis gibidir çocuğum yok bu arada ben de fazla takıntılıyım tek toz görmek imkansız

Offf cıkardıgım seyi anında asmam lazım yerine
Bnm kocam da eder ama bugun edesi yokmus ben de o yüzden sinirden agladım
Senin kafanda olmak isterdim ya
Ben ufacık bi çöpü yerine koymasam içim içimi ywr

Şu cleaner routine tavsiye eden arkadaşa teşekkür mü etsem kızsam mı bilemedim..

Bildiğin fetiş bu
Haz vermesi falan ..Ne biliyim..

Eskiden ben de çok dağınıktım. Yanı şimdi de mükemmel düzenli değilim yanlış anlaşılmasın ama daha derli topluyum. Çocuktan sonra ben de sürekli netten düzenli olma ipuçlarına baktım. Düzeni çok çok seviyorum ama devam ettirme problemi oluyor arada:) öncelikle düzensiz dağınık oldu mu ev temizse bile pis gibi duruyor. Düzenliyse de çok çok pis değilse göstermiyor . Düzenin 1. Şartı az öz eşya. Evde giysi , eşya fazla ne varsa attım yada ihtiyaç sahibine verdim. Düzen için elin sürekli üzerinde olması lazım. Yatmadan salonda fazlalık ne varsa kaldırıyorum topluyorum kı sabaha düzenli eve uyanayım. Mutfak da aynı şekilde.tuvaleti banyoyu da yatmadan temizliyorum genelde. Gün içinde oyuncak oluyo heryer sürekli. Çocuk uyudumu topluyorum hepsini uyanınca tekrar çıkıyor, oyuncak da sorun değil zaten. Çamaşır kurudumu hemen katlayıp ütüleyip yerleştirmeye çalışıyorum o gün bıraktıysam bi daha elime almıyorum yoksa:) bir de ayda 1 bir hergüneb1 odayı elden geçiriyorum, Çekmece'leri dolapları rafları ne varsa düzenliyorum. Camından yere kadar dip bucak temizlik. Diğer günler genel temizlik. Üstünden geçiyorum. Ha tabi herzaman bozmadan böyle değilim. Arada bi salıyorum 1-2 gün sonra tekrar aynı:) eskiden ben de sen gibi ansızın kapı çalsa misaflr mi diye yüreğim ağzıma geliyordu şimdi öyle değilim en azından, inşallah devamlı düzenli olduğum günler de olur

Canım çocuklu evin bi yere kadar dağınık olması normal...Benim de iki çocuğum var, kızım tam bi mixerEline geleni alıp evin diğer ucuna bırakmak en büyük hobisi galiba
Mesela ben günlük olarak
Uyanınca,yatakları toplarım ,evi havalandiririm ,kahvaltı hazırlar toplar yikarim.Oğlanı okula hazırlar gönderdikten sonra
Banyo w.c yikarim
Evi supururum
Bir kapta sampuanli şu hazırlar aynalardan başlar toz alırım
Yerleri iki güne bir silerim ve paspas yerine el ile silmeyi tercih ederim
Balkonlar iki veya üç güne bir yıkanır.
Işleri yarım bırakmamaya özen gösteririm.
O gün hiç iş yapasım yoksa kendime bir kahve sözü veririm ve işlerimi o hevesle tamamlamay çalışırım.
Güzel kokulu ürünler de temizlik alışkanlığını iyi yönde etkiliyor bence...
Kim evinin miss gibi kokmasını istemez ki..

Ütüyü ,çamaşır kutlamayı falan TV önünde yaparım,hem de izlediğim programları kaçırmamis olurum.
Bulaşıkları bekletmem, hemen makineye yerleştirir veya yıkarım,
Ocak akşam yemeği sonrası temizlenir mutlaka...
Ha bu arada pasta ve yemek yapma delisi olduğum için mutfağım sık sık dagilir,kirlenir .üç güne bir dolaplarimi söyle bir duzenlerim,silerim.Mutfağın cam kapısını ve salonun sürülür kapısını da balkonu yıkadıktan silerim.
Yani işleri geciktirmedwn yapınca herşey daha kolay oluyor ama birikince hem yapmak zor geliyor hem de psikolojik olarak içinden çıkılmaz bir hal alıyor...

Burasi tam benlik konu:) denk gelince yazmak geldi...
Calisiyorum tabi mutfakta tezgahta bulasik biraktigim olur useniyorum resmen.. Haftada bi gün her yeri supurum ama silesim gelmiyor. Neredeyse betonbocek görüyorum bundan rahatsiz olurum... WC ve banyoyu hemen hemen hafta sonu temizlik yaparim orasi çok güzel de ev ise gelince kaçacak delik ararim toz alasim hic gelmiyor ya. Bide hamile olunca isleri yapmaya calisiyorum kocama gelse o benden temiz.. Evi süpürme isi ona veriyorum karicim sen tozu al ben evi supururum der... Tamam derim:) orasi iyi tabi. Tozdan nefret ediyorum mecbur yapmak zorunda kaliyorum bide camlar silincek var hic kicim kalkmiyor;(

KV ve annemin evi farki gördüm niye mi kvmin evi az ve oz eşya. Evi tertemiz durur.. Anneminki kalabalik balkonda kiler dolu.. İki tane buzdolabi bi tane dondurucu var. Ama su ki kisliklari fazlasıyla yapar... Kv kisliklari az yapar o yüzden kisin pek yiyecek bulamaz:) işde fark eden bu... Kv evi hep temizdir.. Nedeni öğleden sora basliyo ev süpürmeye.. 2-3saat temizler durur biter... Annem ise sabahtan basliyor ama isi hic bitmiyor. Nedeni birşeyler yapmaya calisiyor bi yere katiliyor. Boş durmuyor. Maşallah anneme:) ben mi??? Cts günü sabah erken uyanirim.
Cuma isten gelir gelmez 4 ayri camasir makine atarim cts sabah esimi ise yolladiktan sora camasir asarim disariya. Sora evi süpürmeye baslarim... Her odayi şüpür Bitirim dinleririm sora da wc banyo... Sora evi toparlarim bitince telefona takiliyorum.

Youtubede cleaning routine var ona tavsiye ediyor. Nasil temizlik yspilir gösteriyor bu dönem bende izledim homemaker. Mi ne onu izledim kadin öyle pratik ki çocuğu vardi bide 4.cuye hamile hala temiz kadin hep yukluyordu. İzle derim başka da vardi çocuklu olup da pratik temizlik hastssi kadinlarda var

Aynen annemin evi eşyadan boğuluyo.biraz boşalt Şu evi diyorum, hepsi lazım şeylermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…