arkadaşlar 1 ay önce 3 aylık bir yavru kedi sahiplendim.buraya kadar herşey normal.evimiz yeni ev dubleks iki katlı üst kata kediyi sahiplenene kadar pek çıkmazdım.sadece haftada bir detaylı temizlik ve çamaşır kurutmak için kullanırdım ama kediyi aldıktan sonra kedinin kumu,maması,suyu orada olduğu için daha çok girip çıkmaya başladık.birkaç hafta önce üst katta evde 1 hamam böceği görüp öldürdük.bu olaydan birkaç gün önce kedi kumu almıştım onunla geldiğini düşündüm ama 2 hafta kadar geçti aradan şimdi birkaç tane yavru bulduk.biri zaten ölmüştü.bunlar evi saracak mı sardı mı acaba diye çok endişeleniyorum.kedinin kumu,maması bunları çekiyor mu acaba?bunlardan nasıl kurtuluruz evi her hafta raid sprey ile spreyliyoruz ama sanırım çok etkili değil.annem kediden sonra olduğunu düşünüyor daha önce böcek vs görmediğimiz için yani bu işi halletmemiz lazım aksi takdirde kediyi suçlayacak gitsin diye baskı yapacak diye korkuyorum(ayrı evdeyiz ama kedi almamıza karşı çıkmıştı).buarada kedinin kumu günlük temizleniyor,suyu,maması günlük değişiyor.ama ne yazıkki apartmanın önü bunların ölüsünden kaynıyor zaten çocuklar sürekli çöp atıyor onlarda kapı önünde birikiyor ama mesela evde alt katda yoklar sadece üst kattalar o yüzden kediden olduğunu söylüyor annem
evin terasında birde kömürlük gibi bir yer var kaba inşaat gibi pis acaba oradan mı geliyorlar diyede düşündüm ama gerçekten kedi gelmeden önce hiç görmemiştim böcek falan.pencere ve balkon kapılarında sineklik var ama evi çok kötü yapmışlar heryer delik,çatlak kaynıyor oralardan geldilerse şaşırmam.1 yıldır kuşlarımda var aslında evcil hayvandan olduğunu düşünmek istemiyorum.evcili olup fikir sahibi olan veya bunlardan kurtulan varsa yardımcı olursa sevinirim.evi zaten ilaçlatacağız bu gidişle ama tatil bitip dönene kadar şimdilik ne yapabiliriz kendi çabamızla onu bilmek istiyorum.