Halter kullanan var mı?

didi_

İki deli kedim...
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
1.467
3
Kızlar aranızda halter kullanan var mı? Kaç zamandır istiyordum, gerçi kilo sorunumda var daha da kilo verir miyim acaba? 160 boyunda 42 kilodayım ne yapmam gerekir? 8 kilo almak istiyorum yaklaşık olarak bunu yapınca olanlarıda vermeyeyim sakın. sırnaşık şey Merak sardım haltere yav kaydirigubbakcemile3

slm ilk olarak halter zor spor .ben yaklaşık olarak 2 aydır spor yapıorum .ilk olarak bacak ve popoyu çalıştıran hareketlerle başladım.buda tabiki haltercilerın kral hareketı olan squat hareketıdır.daha sonra bu hareketıın setlerını artırdım .ve şimdi 1,5 yada 2 kg ağırlıklı halterle çalışıorum.bacaklarım kaslandı ve guçlendi sölemesı ayıptır pek bi sexı oldu.halter yapman için ön çalışma yapman gerekır .buda 6 ile 8 haftanı rahatlıkla alır.mumkunse ideal kilona kadar ulaş sonra haltere başla.ben on çalışma olarak ağırlık setlerı kullanıorum.kollarımı ,omuzlarımı ve göğsumu arka omuz kanatlarını çalıştırıorum.bunuda dambıllarla yapabilirsin.ama bılınçlı şekılde olması gerekır. yoksa kas zedelenmesı yada lif yırtılması olursa hayatın kararır. en hafıfınden başlayarak çalışmalısın ve uzun bi egzersız programın olmalı ve hergun aksatmadan 1 saatını ayırmalısın kı formdan düşme.ve ayrıca yediğin besinlerde onemlı kilo vermek istemıosan bol proteınlı sana guç veren verdiğin kalorıyı gerı almanı sağlayacak yicekler ve meyveler seçmelısın.mesela pirinç yada muz yada tavuk yıyebilirsin ve mutlaka sabah kahvaltısında yumurta vazgeçilmezın olmalıdır. yanı bol bol proteın almalısın kı efor sarfettığınde kilo vermemelısın. yanı gerçeklten uzun uğraş isteyen ve en önemlısı bilinçlı yapılması gereken bi spor .iyice araştırıp kendi vucudunu tanıyıp oyle başla derim

Bacak ve kalçanı çalıştırmak için ne tür hareketler yaptın ve alet kullanarak mı yaptın tatlım ? Bana da önerir misin ? zemuszemus

http://kaanlazayiflama.blogcu.com/kalca-egzersizleri-ayrobik-hareketleri-video/4619113
bu lınkten bacak ve popo hareketlerını görebilirsin ben bunları yaptım giderek setleri artırdım yaklaşık 2 ay sonunda ağırlıkla çalışmaya başladım en başta gösterdiği squat hareketını ilk olarak onlar gıbı yaptım şimdi ağırlık kullanarak yapıorum.tabi sayılarınıda artırdım. tek adım çömelme hareketınıde artık ağırlıklarla yapmaya başladım.diğer hareketlerde ağırlığa gerek yok zaten ama bunların harıcındede iç bacak ve dış bacak kısımlarını ağırlıkla çalıştırıorum ve bacakların arka kısımlarınıda ağırlık kullanarak çalıştırıorum.bunlara ilaveten omuzlarım içinde halter kullanıorum.ve ayrıca dambıl kullanarkda çalıştırıorum.ilk olarak öle başla hiçbişey kullanmadan sonra zaten vucudun alışıo ve sayıları artırma gereği duyuyosun.yaklaşık 1 buçuk ay sonra en hafif ağırlıkları kullanark başla ama dikkatlı ol.hareketlerı bu verdiğim lınke gırersen yan tafafında zaten vucudunda çalıştırmak istediğin yerlerı nası yapacağını gösterıo .yanı göğüs hareketlerı, bacak hareketlerı ,omuz hareketlerı vs.... gıbı .hem resımlı hemde video var.umarım işişne yarar.

http://kaanlazayiflama.blogcu.com/kalca-egzersizleri-ayrobik-hareketleri-video/4619113
bu lınkten bacak ve popo hareketlerını görebilirsin ben bunları yaptım giderek setleri artırdım yaklaşık 2 ay sonunda ağırlıkla çalışmaya başladım en başta gösterdiği squat hareketını ilk olarak onlar gıbı yaptım şimdi ağırlık kullanarak yapıorum.tabi sayılarınıda artırdım. tek adım çömelme hareketınıde artık ağırlıklarla yapmaya başladım.diğer hareketlerde ağırlığa gerek yok zaten ama bunların harıcındede iç bacak ve dış bacak kısımlarını ağırlıkla çalıştırıorum ve bacakların arka kısımlarınıda ağırlık kullanarak çalıştırıorum.bunlara ilaveten omuzlarım içinde halter kullanıorum.ve ayrıca dambıl kullanarkda çalıştırıorum.ilk olarak öle başla hiçbişey kullanmadan sonra zaten vucudun alışıo ve sayıları artırma gereği duyuyosun.yaklaşık 1 buçuk ay sonra en hafif ağırlıkları kullanark başla ama dikkatlı ol.hareketlerı bu verdiğim lınke gırersen yan tafafında zaten vucudunda çalıştırmak istediğin yerlerı nası yapacağını gösterıo .yanı göğüs hareketlerı, bacak hareketlerı ,omuz hareketlerı vs.... gıbı .hem resımlı hemde video var.umarım işişne yarar.

8 dakikalık squat hareketine başladım tatlım demin. Diz kapağımın altıda kas yapsın istiyorum. Bu hareketler orayada etkili olur mu peki? :eek:

Genellıkle ust bacak ve popoyu ÇalıŞtırıor. Zaten zmanla ust bacak kaslanıor hafıf dıŞa doĞru Çıkıor. Ama alt bacak kısmını fazla ÇalıŞtırmıor. Yanı ust kadar fazla ÇalıŞtırmıor.ama alt bacak ıÇın aĞız ustu yatıp ayaklarına aĞırlık yerleŞtırıp kalÇana doĞru ındırıp kaldırabılırsın.bu hem arka bacakları hem alt bacakları ÇalıŞtırır ayrıca selulıtten eser kalmaz.bu hareketı bı sehpanın yada o tarz bıŞeyın uzerıne yatıp yanı bellı yukseklıĞe sahıp bı yerde yaparsan daha etkılı olur. Dız kapakların boŞluĞa gelmelı kı ındırıp kaldırırken daha fazla efor sarfet ve bacakların ÇalıŞsın.du bakım resım bulursam eklerım.

Genellıkle ust bacak ve popoyu ÇalıŞtırıor. Zaten zmanla ust bacak kaslanıor hafıf dıŞa doĞru Çıkıor. Ama alt bacak kısmını fazla ÇalıŞtırmıor. Yanı ust kadar fazla ÇalıŞtırmıor.ama alt bacak İÇİn aĞız ustu yatıp ayaklarına aĞırlık yerleŞtırıp kalÇana doĞru ındİrİp kaldırabİlİrsİn.bu hem arka bacakları hem alt bacakları ÇalıŞtırır ayrıca selulıtten eser kalmaz.bu hareketİ bİ sehpanın yada o tarz bİŞeyın uzerİne yatıp yanı bellı yukseklıĞe sahİp bİ yerde yaparsan daha etkılı olur. Dİz kapakların boŞluĞa gelmelı kı İndİrİp kaldırırken daha fazla efor sarfet ve bacakların ÇalıŞsın.du bakım resİm bulursam eklerİm.

Daha fazla diz kapağımın altı kaslansın istiyorum. Anladım anlattığını tatlım. opuyorumnanaktan

ben bu dediğim hareketi 6 kg ağırlıkla yapıorum 3 kg bi bacak 3 kg diğer bacak ilk olarak 1 kg ile başladım şimdi 3 kg yapıorum. arka bacakların çalıştıkça yanma hissediosun zaten.inşalla istediğin gibi olur zaten sana verdiğim lınkte de var bu resimlerını orayada koymuşlar ama ben ekleyemedim .

ben bu dediğim hareketi 6 kg ağırlıkla yapıorum 3 kg bi bacak 3 kg diğer bacak ilk olarak 1 kg ile başladım şimdi 3 kg yapıorum. arka bacakların çalıştıkça yanma hissediosun zaten.inşalla istediğin gibi olur zaten sana verdiğim lınkte de var bu resimlerını orayada koymuşlar ama ben ekleyemedim .

İnceliyorum verdiğin linki teşekkür ederim. :nazar:

X