• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

Gecmis olsun Lolo,

insALLAH en kisa zamanda sagligina kavusursun. Yeni ayagini iyi günlerde kullan artik..yollarin acik olsun..kaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktan

sağol hoscakal inşallah şu ağrı ve şişlikte geçerde tam bi rahatlarım
inşallah
bide ayakta fazla kaldığımda çok ağrım oluyo
bunada şükrediyorum bi ara hiç yürüyemiyecekmişim gibi gelmişti
inşallah bu ağrılar geçince bir daha eskisi gibi ağrı çekmicem

sağol hoscakal inşallah şu ağrı ve şişlikte geçerde tam bi rahatlarım
inşallah
bide ayakta fazla kaldığımda çok ağrım oluyo
bunada şükrediyorum bi ara hiç yürüyemiyecekmişim gibi gelmişti
inşallah bu ağrılar geçince bir daha eskisi gibi ağrı çekmicem

InsALLAH canim...Sen söyle bir güzel ayaklan´da diger arkadaslar ile bulusup söyle bir Ayak show yapariz...kaydirigubbakcemile3

yaparız canım niye yapmayalım
birbirimize yeni ayaklarımızı gösteririz ameliyat anılarımızı paylaşırız :))

hoscakal benim ayaklarımla olan sorunlarım bitmek bilmiyo topuklarımda çok ağrım vardı doktora girttim
topuk dikeni başlangıcı dedi
tendonlarımda bağlarımda zorlanma varmış kireçlenmiş hep çokmu ayakta duruyosun dedi doktor halbuki çok fazla ayakta durmuyorum neden böyle oldu anlamadım biyerimi düzeltiyorum biyerim bozuluyo
ameliyat olduğum yer daha iyi şiş indikçe daha bi düzeliyo ama aynı kemiğin yerinde ağrı var
hala baş parmağım kesilen kemiğe kadar uyuşuk
ben bu ağrılardan kurtulamıcam galiba
artık yürümek bana bi işkence gibi geliyo diğer ayağımın kemiğide çıkmaya başladı
ameliyat paklamaz benim ayaklarımı toptan değiştirmem lazım
anca ayak nakli paklar beni:)))

hoscakal benim ayaklarımla olan sorunlarım bitmek bilmiyo topuklarımda çok ağrım vardı doktora girttim
topuk dikeni başlangıcı dedi
tendonlarımda bağlarımda zorlanma varmış kireçlenmiş hep çokmu ayakta duruyosun dedi doktor halbuki çok fazla ayakta durmuyorum neden böyle oldu anlamadım biyerimi düzeltiyorum biyerim bozuluyo
ameliyat olduğum yer daha iyi şiş indikçe daha bi düzeliyo ama aynı kemiğin yerinde ağrı var
hala baş parmağım kesilen kemiğe kadar uyuşuk
ben bu ağrılardan kurtulamıcam galiba
artık yürümek bana bi işkence gibi geliyo diğer ayağımın kemiğide çıkmaya başladı
ameliyat paklamaz benim ayaklarımı toptan değiştirmem lazım
anca ayak nakli paklar beni:)))

Gecmis olsun canim!! Acil sifalar diliyorum!! Acaba biraz acelecimi davrandin ayaklanayim hevesi ile?? Bari bundan sonra doktorun dedigini bir bir uygula canim! Dinlenip istirahatina bak, sicaklarda sisme olayi artabilir..!

bilmem ama ameliyat olduğum yer iyi sayılır rengi falan baya bi yerine gelmeye başladı yaranın sadece izi kaldı
baş parmağımı tam hissedememe vede arada kesilen kemiğin üzerinde olan ağrı hariç ayağım iyi
topuk dikeni her iki ayağımdada varmış
tendonları bağlarıda çok zorlamışım kireçlenme olmuş
yakınımdaki bi ortopedi doktoru bunları söyledi
ameliyat olduğum yere gitmem lazım
randevu alamadım alır almaz gidicem
bakalım onlar ne dicek

ben ameliyat oldum sol ayağımdan 3 hafta oluyo yarım alçıda duruyo yürüme olayı fln yok yani koltuk değneğiyle.. bi hafta sonra fln çıkacak galiba alçı da teller de hemen normal ayakkabı giyip harekete başlayamıyo muyum yani.. üni. açılıyo rahatlıkla gitmem için alçı çıktıktan sonra ne kdr süreye ihtiyacım var neler oluyo o süre içinde..

ben ameliyat oldum sol ayağımdan 3 hafta oluyo yarım alçıda duruyo yürüme olayı fln yok yani koltuk değneğiyle.. bi hafta sonra fln çıkacak galiba alçı da teller de hemen normal ayakkabı giyip harekete başlayamıyo muyum yani.. üni. açılıyo rahatlıkla gitmem için alçı çıktıktan sonra ne kdr süreye ihtiyacım var neler oluyo o süre içinde..

kakafoni bursada kime oldun ameliyatı?ben de doktor arıyorum..
ameliyatın nasıl geçti,yaşadıklarını paylaşır mısın?

ameliyatı bursada olmadım yaa.. olcak bitcek gibi geliyo önce deli cesaretiyle gidiyosun.. belden aşağısını uyuşturdular bende.. ameliyat sürecinde sorun olmuyo ama
sonraki 2 gün içinde o narkozu vücuttan atma süreci hepsinden beter o baş ağrısı mide bulantısı çok iğrenç oluyo o yüzden su içmeye bak sürekli narkozun uyuşması geçtikten sonra..ya da kusmaya çalış o aşamaya gelmeden..bi gün yatırıp çıkarıyolar normalde ama ben 2 gün yattım baş ağrısı mide bulantısı yüzünden..önce tedirgin oluyosun hareket etmemeye çalışıyosun fln ama sonra alışıyosun.. bana özel alluks valgus ayakkabısı fln vermediler alçıda hala ayağım 32 gün oldu ameliyat olalı.. nasıl geçti bilmiyorum ama hala kaynamamış 15 günü fln daha varmış yaklaşık.. çok sıkıcı bi süreç.. hareketli biriyseniz çok zor oluyo beni daha çok ruhsal etkiledi çok hassaslaştım fln istediğim gib hareket edemeyince bi de biraz kilo aldım haliyle:D ayağını çok fazla sallama bi de şişiyo direk.. ben bi ayda hallolacak die oldum ama içindeki tellerin çıkması 6 haftaymış.. sonra da fizik tedavi.. benim merak ettiğim kısım da bu eskisi gibi yürümek ne kdr zaman alıyo acaba? zaman işi sabır işi bence bu iş.. beni olumsuz etkiledi biraz ama düzeleceği anı düşünüp motive ediyorum kendimi..

bir buçuk ayın sonunda telelr çıkınca yürümeye başlıyosun tabi ilk başlarda zor oluyo ayak şiş olduğu için ayakkabı bulamıyosun ayağına ama yürüdükçe düzeliyo

sana niye ayakkabı vermediler hala niye alçıda ayağın anlamadım
doktoruna bi sor istersen

Kizlar,

Fulya´da Ayak cerrahisi ile ilgilenen bir muayenehane buldum..!

Kismet olursa, haftaya genel bir kontrole gitmeyi düsünüyorum..Ayrica tabanlik yaptirmam gerek yeni..!

Arama motoruna "Fulya Ayak cerrahisi" yazin...Hemen o site cikiyor..!

HAYIRLISI bakalim!!

ya bilmiyorum ki çıktı alçı şimdi yarım yarım basabiliyorum üstüne ama..fizik tedaviye gittiniz mi siz sonra etkisi oluyo mu bi de tam üstüne basabiliyo musunuz.ben aksayarak yürüyebiliyorum hala 10 gün oldu alçı çıkalı.. yürüme ne zamana düzeliyo parmaklarımı hareket ettiremiyorum doğru düzgün...

ya bilmiyorum ki çıktı alçı şimdi yarım yarım basabiliyorum üstüne ama..fizik tedaviye gittiniz mi siz sonra etkisi oluyo mu bi de tam üstüne basabiliyo musunuz.ben aksayarak yürüyebiliyorum hala 10 gün oldu alçı çıkalı.. yürüme ne zamana düzeliyo parmaklarımı hareket ettiremiyorum doğru düzgün...

ben alçım çıkar çıkmaz yürümeye başladım ama ilk günler çok zor oldu bir iki adım derken birkaç adım ve bir kaç daha yan basmamaya çalışıyodum düz basimki ayağım daha çabuk iyileşsin diyodum

çok aşırı ağrılarım oldu ilk günler ayrıca ayağımda 2 tanede tel diye tabir edilen uzun metaller vardı onlarla yürümke çok zor oldu

tellerim çıktıktan sonra hala ayağım şişti ve tam basamıyodum
1 hafta sonra oğlum karne alıcaktı azmettim çok fazla yürüyerek ayağımı daha çok alıştırdım
1 hafta sonra ayağıma zorla spor ayakkabımı giydim biraz sekerekte olsa desteksiz oğlumun karne gününe gidebildim

ben ameliyat olalı yaklaşık 5 ay oldu ve şu an gayet iyiyim hala parmağımda hafif uyuşma var ve ayakta fazla kalınca şişiyo ve ağrıyo
bazen biyere çarpıyorum yada biri ayağıma basıyo kalabalıkta sanki canım gidiyo çok ağrım oluyo

Kizlar,

Fulya´da Ayak cerrahisi ile ilgilenen bir muayenehane buldum..!

Kismet olursa, haftaya genel bir kontrole gitmeyi düsünüyorum..Ayrica tabanlik yaptirmam gerek yeni..!

Arama motoruna "Fulya Ayak cerrahisi" yazin...Hemen o site cikiyor..!

HAYIRLISI bakalim!!

Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve bu ameliyatı düşünenler için yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Bundan yaklaşık bir ay önce Fulya Ayak Cerrahisi merkezinde Dr.Selim Muğrabi'ye muayene oldum ve kısa bir süre önce de Fulya Acıbadem hastanesinde ameliyatım gerçekleşti. Öncelikle doktorumdan çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Uzmanlık alanı sadece ayak cerrahisi üzerine ve bu konuda çok tecrübeli biri. Ayrıca Anadolu yakasında aynı operasyonu geçiren bir arkadaşımın doktoru da Prof. Dr. Tanıl Esemenli idi ve o da çok memnun kaldı. Doktor konusunda tereddütte olanlar için bu iki ismi verdikten sonra ameliyat hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum.

Farklı durumlara göre farklı yöntemler uygulanmakla beraber ameliyat genel olarak soruna neden olan tarak kemiğinizin enine kesilip yönünün değiştirilmesi ve vidalanması şeklinde ve genel anestezi ile gerçekleşiyor. Ameliyat hakkında daha detaylı bilgi ve animasyonlu açıklama için Ayak ve Ayak Bileği Tedavi Merkezi / Fulya Ayak Cerrahisi - Topuk Dikeni adresine bakabilirsiniz. Bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Bu sorundan tamamen kurtulmak istiyorsanız kemik çıkıntısının traşlama ile küçültülmesi şeklinde uygulanan yöntemi kesinlikle tercih etmemenizi öneriyorum. Çünkü bu işlemden çok kısa bir süre sonra probleminiz tekrarlayacaktır.

Öncelikle çalışan bayanlar için bu ameliyatın sonrasında çok ciddi bir süreç olduğunu belirtmem gerekiyor. 3 hafta kadar kesinlikle operasyon yapılan ayağın üzerine basma izni verilmiyor. Kemiklerde yapılan işlem nedeniyle ayağınızın üzerine basmanız henüz tam kaynamamış kemiklerinizin kırılmasına neden olabilir. Bu yüzden 3 hafta boyunca kesinlikle işe gidemeyeceksiniz. Ameliyattan sonra bir gece hastanede kaldım. Sağlık sigortanız varsa Fulya Acıbadem Hastanesini önerebilirim. Gerçekten çok konforlu bir hastane ve sizinle çok yakından ilgileniyorlar. Ancak sağlık sigortanız yoksa bu hastanenin diğer özellere göre birkaç kat daha maliyetli olduğunu söylemeliyim. Ayağım alçıda değil OttoBock markalı özel bir botun içinde duruyor. Bu bot doktorum tarafından temin edildi ancak biraz maliyetli olduğunu belirtmeliyim. Yaklaşık 400 USD ödemeniz gerekiyor. Ancak alçıdan çok daha avantajlı. Ayağınız hava alabiliyor rahatça buz uygulayabiliyorsunuz ve çok koruyucu. Şu anda ayağımı sürekli yastık üzerinde tutuyorum. Evin içindeki ihtiyaçlarımı da koltuk değnekleri ile kesinlikle ayağımı yere basmadan gidermeye çalışıyorum. Banyo ihtiyacınızı ayağınızı kesinlikle su ile temas ettirmeyecek bir ortamınız varsa giderebilirsiniz. Yoksa da yatan hastaların vücutlarını temizlemeleri için özel mendiller ve kuru saçlarınıza uygulayabileceğiniz şampuanlar var. Bunları medikal ürünler satan yerlerden temin edebilirsiniz. Fiyatları 15-20 TL civarında. Ben şu anda ilk günlerimi geçiriyorum ve hastaneden çıktıktan sonra ağrılarımın fazla olduğunu belirtmem gerek. Buna dayanmanız gerekecek. Birkaç gün sonra bunun azalacağını umuyorum. Bu süreç boyunca size yardım edecek birinin evde bulunması çok önemli (anneme sonsuz kez teşekkür ediyorum) çünkü mecbur olmadıkça yerinizden kalkmamanız gerekiyor. Aynı zamanda şu anda yaşadığım başka bir problem de pansuman konusu. Aslında basit bir işlem fakat 3-4 günde bir uygulanması gereken bu pansuman evinize gelecek bir hemşire yoluyla yapılmakta ve maalesef her işlem için 70-100 TL arası bir ücret ödemeniz gerekmekte. Belki tanıdığınız biri ya da özel anlaşacağınız bir hemşire ile daha uygun bir fiyatla yaptırabilirsiniz. Şimdilik genel olarak anlatacaklarım bu kadar. Zaman ilerledikçe sizleri bilgilendirmek için tekrar yazacağım. Bu ameliyat hakkında şüpheleriniz varsa yaşınız ilerledikçe her şeyin daha da zorlaşacağını belirtmek isterim. Ayrıca çalışan bir bayansanız bu kadar uzun süre izin almak da başka bir problemdir. Ancak bu sorundan ne kadar kısa zamanda kurtulursanız o kadar iyi olacaktır. En başta belirttiğim gibi asıl konu ameliyat değil ameliyat sonrasındaki süreç…Tam olarak ayağınızı eskisi gibi kullanmanız 6 ay alacaktır. Elimden geldiğince detaylı bilgi vermeye çalıştım. Sorularınız olursa yardımcı olabilirim. Zaman ilerledikçe yaşadıklarımı yazmaya devam edeceğim…

bende 27 kasımda selım muğrabiye amelıyat oldum ve çok memnun kaldım 22 aralıkta kontrolum var bakalım istanbul'a gıdınce ne dıyecek ama kesınlıkle doktoru tavsıye ederım

arkadaşlar özel hastanede ameliyat olup fiyat bilgisi verecek olabilen biri var mı ?
sgklıyım..yani sgk nın karşılamadıgı fiyatı merak ediyorum ??

bu ameliyatı daha yeni oldum. üzerinden 6 hafta geçti. sol ayağım çok iyi fakat sağ ayağımın baş parmağını bükerken çok şiddetli bir ağrı oluyor. sebebini bilmiyorum ama daha çok bir kasılma ya da sinir sıkışmasına benziyor ağrı. hatta ağrıyan noktayı bile tam olarak biliyorum. acaba bu durum normal mi ve ya sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı? sırf bu yüzden topallayarak yürüyorum ayağımı bükemediğim için. bu durum geçici mi çok merak ediyorum.

ironica,
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin.
Ben de bu ameliyatı olacağım ama şu an hamileyim.Hamilelik ve emzirme donemi gecince olmam gerek.Zaten bir turlu uygun zaman bulamadım.Sürekli bir şey çıktı.
Ameliyat olmaya da korkuyorum.Bu konuda kim uzman araştıramadım, sonuçta çalıştığım için de yaz döneminde olmam gerekiyor ve iyileşme dönemi nasıl olur bilmiyorum.

Back