Mrb, siz baya bi dolmuşsunuz hayata karşı, yaşama karşı. Yazdıklarınızı sabırla okudum. İç içe geçmiş o kadar konu var ki hangisinden başlamalıyım sohbete bilmiyorum. Ama şöyle ince detaya girmeden hayata bakış açınıza biraz dokunmak istiyorum o kadar. Canım ben doğadaki her şeyin bir yaratılış amacı olduğuna inanıyorum ve olayları yorumlarken ona göre düşünüp bir kanıya varıyorum. Eğer sen ateistsen ki olabilirsin saygı duyarım, (bir çok arkadaşım vardır) o zaman hayata bakış açın biraz daha serbest olmalı. Hayatı doyasıya yaşamalı tüm zevkleri tatmalı kendini frenlememeli ve nirvanaya ulaşmalısın. Ama sen tam tersi kendini bir odaya kapatmış haberlerde, gazetelerde veya internette ne kadar kötü olumsuz olaylar varsa onlara odaklanmışsın. Unutma oralarda izlediğin olayların haber olabilmesi için kötülük şarttır. Yoksa o sitelerde iyi birşey bulamazsın. Bence biraz dış dünyaya açılman gerekiyor. Sadece kötülük değil iyiliğinde bu dünyada var olduğuna inanmalısın. Önce sevgi denen duyguyu birkaç kişide yaşamalısın (en azından kendi ailenden başlamalısın). Çok güzel bir duygudur inan.
İnsanların kötülüklerinden bahsetmişsin. Canlı canlı hayvanları para için yüzdüklerinden. Doğrudur bende izlemiştim. Tüylerim diken diken olmuştu. Veya insanların kendi ırklarına yaptıklarını izlemiştim kafa kesmeler filan. Aynısını hayvanlarda kendi ırklarına yapıyor vahşi yaşam adı altındaki belgesellerde arslanların geyiklere neler yaptıkları görüyoruz :))
Canım, demiştimya hani hayatı yorumlamak için bir düşünce yapısı içinde yorumlamak gerekir diye. İşte ben yorumlarken hep şu diyorum. Hayatta iyilik de vardır kötülük de. İnsanlar için de bu böyledir. İnsanın içinde iyilik de vardır kötülük de. Sen kötü olan tarafını bastırıp iyi olan tarafını gün yüzüne çıkarırsan o zaman mertebelerin en üzerine çıkmış bir varlık olursun. Ama kötü tarafını sergilersen o zaman da yeryüzündeki en aşağılık yaratık olursun. Önemli olan senin o kötü hislerine yenilmemen.
Gelelim seks konusuna. Doğadaki her canlı sahip olduğu özelliği, güzelliği göstermek ister. Örneğin bir çiçek hep açmak ve etrafa güzel kokular yaymak ister. Bir bülbül her zaman ötüp güzel sesler çıkarmak ister. Bir arı bal yapma yeteneğini kullanmak ister. Bir yarış atı bile koşmadan yaşayamaz çatlar hayvar. Yani demem o ki her canlı sahip olduğu yeteneği güzelliği göstermek, yaşamak ister. Bayanlar kendi güzelliklerini göstermek ister. Saçlarını tarar, kıyafetlerini güzel seçer, temiz olmak, mis kokular sürerek karşı cinsini etkilemek ister. Bunu da karşı cinsi etkilemek ve en önemli yeteneği olan doğurganlığını kullanmak için ister. Erkekler ise sahip oldukları doğurtkanlık özelliklerini kullanmak ister. Bunun için kadınları etkileyen güçlü yapısını kullanır. Kadınlar güzeldir ama zayıftır, erkekler güzel değildir ama güçlüdür. Birbirlerini tamamlarlar. Bazen insanlar bu özelliklerini kullanmak için aceleci olurlar veya iradelerini yenemezler. Şöförü olmayan araba gibi sapıtırlar. İşte senin gördüğün bu çirkinlikler bu söförsüz arabalar gibidir. Her tarafa zarar verirler.
Sana tavsiyem o odandan çık ve dünyanın, hayatın, yaşamın güzelliklerinin peşinden koş. Hayatta iyilik de vardır kötülük de vardır. Unutma bu hayat yarıya kadar su dolu bir bardak gibidir. Bardağa ne dolu diye bilirsin ne de boş. Ne tarafını görmek istersen o tarafını görürsün. Ne tarafında olmak istersen o tarafında olursun. Bardağın hep dolu tarafını görmen dileğiyle...