Halkın yüzde kaçı oruç tutuyor?

Kızlar bence sizin semtlerde hep oruç tutmayan kesimde

nerelerde yapılmıştır anket bilemem .ama banada oran fazla geldi....
40 yaşına merdiven dayadım . hamdolsun 8 zimden beride tutarım orucumu rabbım kabul eylesin . 3 bebem var aynen onlarda .. çevremdede büyük çogunluk tutuyor (dikmen ).

birde % 99 müslüman olan bir ülkede bu oranda oruç tutan çıkmasıda dogal aslında ...

ibadetlerde kişi özgürdür tutar yada tutmaz ..ama ben oruç tutmayanlara saygım oldugu kadar onlarında bana saygılı olmasını beklerim şahsen ...

Ülkenin 83,5 i oruç tutuyorsa azınlık tutmuyor demektir. Sadece benim görev yaptığım okulun yarısı tutmuyor, buradaki gençlerde dayanamam diye tutmuyor sigaraya bırakamıyor vs. Geçen h.sonu İstanbul'a gittim tüm cafeler doluydu normal günden farkı yoktu. Hayır yani bunu sorgulamıyorum tutan tutar tutmayan tutmaz ben tutuyorum diye asla şu neden tutmuyor demem de peki bu kadar insan benim görebildiklerim yani. Bu anketler nerelerde yapılıyor acaba ne bana denk geldi ne de yakınlarım bana anket yaptılar dedi. Hayır yani inananı inanmayanı oruç tutanı tutmayanı çıkaracaksınız raporlaştıracaksınız da ne olacak diyelim oruç tutan azınlık çıktıolmaz ya, alarm mı vereceksiniz.

Oran bana hiç fazla gelmedi aksine yaptıkları kişi sayısına bakılırsa az bile bence. Mesela benim muhitimde herkes tutar. Hatta dün karsimdakileri izliyordum ailecek balkona kuruyorlar sofrayi ve ezanı bekliyorlardi.
Ayrıca diyanetin başka işi yok mu diyenlere gelince de diyanetin heralde sadece dinî şeyleri arastiracagindan haberiniz yok!! Din-ayet.. Onların işi bu....!

Gitsinler bir AVM de yemek yerlerinde yapsınlar bakalım o zaman yüzde kaçı tutuyor çıkacak ?!
Bende doğruluğuna pek inanmadım. Nedense o AVMlere ramazan gelmemiş gibi duruyor :95:

Neden böyle bir araştırma içine girmişler ki? Garip..:26:
Oruç tutmuyorum ve bunun hesabını haddi olmayan kimselere değil sadece Allah'a veririm.

Aynen öyle. Geçen kadının teki durakta pöfür pöfür sigara içiyordu tutmuyorsan da tutana saygı göster en azından. Kadın olacak bir de

Sigara içene bişi demem,bende içiyorum sonuçta

Neden böyle bir araştırma içine girmişler ki? Garip..:26:
Oruç tutmuyorum ve bunun hesabını haddi olmayan kimselere değil sadece Allah'a veririm.

Amaç ne kadar kişi tutuyor-tutmuyor olayı bana göre..
Hadi yapıldı böyle bir anket elllerine ne geçti,bu rakam ne kadar doğru,nerede yapıldı hangi sokaklara gidildi belirtilmemiş..
Neden benim kapım çalınmadı mesela?

İşte bende bunu merak ediyorum,yaptınız araştırmanızı eee??
Bizim buralara da uğramadılar abla

kk da dini konuları konuşmak yasak deniliyor ama konu açılan açılana kimse kimsenin oruç tuttuğuyla yediğiyle ilgilenmese artık türkiye daha yaşanılacak yer olacak ama maalesef olacak gibi de görünmüyorbence bu da halkı oyalama taktiklerinden biri hem burası karışıyor hemde dışarıda ki halk çok iyi başarıyorlar bunu...

Ağlamadım. İnsanlarda saygı falan kalmamış cidden. Ona kızıyorum. Durduk yere pasif içici yaptı bizi

alemsin ya yapmışın onun için söyledim ......... o değil de bende tutmuyorum bebişten dolayı ama dışarıda göz göre göre yiyip içemem....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…