Halk plajındaki kadınlara 'Kapanın' broşürü dağıtıldı

Teblig bu degil bu olamaz ..
tebligin yeri zamani vardir ...
sozle degil durus ile teblig yapmali insan . Hal diliyle verilir insana en guzel naihat
hadisde dedigi gibi ' sevdirin, nefret ettirtmeyin' dir dogru olan ..

avrupanin gobeginde luxembourg sehrinde basortulu birsekilde universite okudum ve orda yasiyorum .. esim avrupa parlemantosunda calisiyor ..
basortuluyum
pantalon giyiyorum
bisiklete biniyorum hatta arabadan daha cokbisiklet tepesindeyim
Oglum 4 yasinda bu sene piyano dersi almaya basladi
evimizde namaz kiliniyor ama muzikde dinleniyor
avrupa parlemantosunda verilen tum davetlere aile pikniklerine basortulumle katiliyorum .. binlerce kisi arasinda tek basortulu benim ilk bakista tuhaf gelsemde insanlara kimse beni yadirgamiyor yargilamiyor aksine tanimaya calisiyor ..

Ama turkiyede kendi ulkemde durum farkli
istanbulda bazi mekanlarda rahat yemek yiyemiyorum o kadar rahatsiz edici bakislara maruz kaliyorumki kendimi yobaz hissediyorum
Yine istanbulda bi kac semtte kocamla el eledolasamiyorum o kadar rahatsiz oluyorumki bakislardan kendimi kafir hissediyorum ..

Gorusumuz dar, bakis acimiz dar .. birbirimizi bilmiyoruz tanimiyoruz ve en kotusu tanimak istemiyoruz ..
insallah bir gun kardesce yasayabilecegimiz birbirimizi oldugumuz gibi kabul edecegimiz bir ulke olur turkiye ...

Cumhuriyetten önce de bunlar vardı diyerek aşağıladığınız insanlar sizin kurtuluş vesilenizdir.
Bu ülkenin sahipleridir ve kanları bu toprağa feda olmuştur.

Durun durun bir daha bakın:
Eki Görüntüle 1172907

Mustafa Kemal Paşa'nın askerleri olan o güzel insanlara Allah gani gani rahmet eylesin.
Peki savaştan kaçanlar sakalsızmıydı? Veya savaştan kaçmayanların hepsi sakallımıydı? Mesala ''EY 15'li' türküsü neden yakıldı? Çünkü askerlik yaşı 15 e indiği için.
Kavram karmaşasına girmeyelim.
Bu haberde büyük oyunlar dönüyor. Orada tebliğ görevini üstlenene soruyorum: Bikini bu ülkede bu yıl mı giyilmeye başladı? Daha önce giyiliyorsa bu kişiler neredeydiler? Uzaydalar dı da yeni mi indiler? Acayip oyunlar oynanıyor

Mustafa Kemal Paşa'nın askerleri olan o güzel insanlara Allah gani gani rahmet eylesin.
Peki savaştan kaçanlar sakalsızmıydı? Veya savaştan kaçmayanların hepsi sakallımıydı? Mesala ''EY 15'li' türküsü neden yakıldı? Çünkü askerlik yaşı 15 e indiği için.
Kavram karmaşasına girmeyelim.
Bu haberde büyük oyunlar dönüyor. Orada tebliğ görevini üstlenene soruyorum: Bikini bu ülkede bu yıl mı giyilmeye başladı? Daha önce giyiliyorsa bu kişiler neredeydiler? Uzaydalar dı da yeni mi indiler? Acayip oyunlar oynanıyor

Başta şunu söylemek istiyorum.
Ben savaştan kaçanların hepsine sakalsız kaçmayanların hepsine de sakallı diye bir düşünceyi vurgulamak için değil
Sakallı insanlara terbiyesizce hakaret edenlere bir gönderme olarak bu fotoğrafı paylaştım.
Bence de kavram kargaşasına girmeyin.

Şimdi bu habere gelince ben davranışı,yeri,zamanı onaylamıyorum bunu da burda defalarca söyledim çünkü anlamıyorsunuz
Anlamıyorsunuz çünkü ' Müslüman müslümanı usulünce uyarmalıdır' diyorum
Ve bu da nefislere ağır geliyor.
Ben böyle düşünyorum

Son düzenleme:
'Emri bil mağruf' cümlesindeki ''emir''den dahi rahatsız oluyorsunuz.

Burada broşür, müslümana ithafen dağıtılmasına rağmen müslüman olmayan üyeler 'kapanmıcaz işte taam mı'
Tribindeler

Herkesin herşeyi bildiği bir dönemdeymişiz
peh peh!!
kurandaki açık ayetleri bile tartışır hale gelen biz değil miydik?
(bkz: örtü ayeti)

Son düzenleme:
"Sizden, insanları hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten alıkoyan bir topluluk olsun." (Âl-i İmrân, 3/104)

İrşad,tebliğ ve müslüman kardeşini uyarmak bir müslümanın üzerine farzdır.

Bir de son zamanlarda ayet döşemek!!?? dediğiniz mesele de alay konusu oldu ama o halde bilmediğiniz konularda
ay islamda şu yok bu yok ayol demeyin.

Son düzenleme:
'Emri bil mağruf' cümlesindeki ''emir''den dahi rahatsız oluyorsunuz.

Burada broşür, müslümana ithafen dağıtılmasına rağmen müslüman olmayan üyeler 'kapanmıcaz işte taam mı'
Tribindeler

Herkesin herşeyi bildiği bir dönemdeymişiz
peh peh!!
kurandaki açık ayetleri bile tartışır hale gelen biz değil miydik?
(bkz: örtü ayeti)

İyi niyetlisin Ama hataya düşüyorsun. Bu hatalarında beni üzüyor. Her kapanmayan müslüman değil mi? Veya her kapanan müslüman mı? Kapanan münafık yok mu?
İkincisi bunlar bir anda nereden türedi diyorum? Geçen sene kadınlar bikini mayo giymiyorlar mıydı? Bu tebliği yapanlar uzaydan mı özel görevle geldiler? Geçen sene neden yapmadılar? Bunları biraz inceleren falan istihbarat servisinin izmaritleri çıkar.

İyi niyetlisin Ama hataya düşüyorsun. Bu hatalarında beni üzüyor. Her kapanmayan müslüman değil mi? Veya her kapanan müslüman mı? Kapanan münafık yok mu?
İkincisi bunlar bir anda nereden türedi diyorum? Geçen sene kadınlar bikini mayo giymiyorlar mıydı? Bu tebliği yapanlar uzaydan mı özel görevle geldiler? Geçen sene neden yapmadılar? Bunları biraz inceleren falan istihbarat servisinin izmaritleri çıkar.

Hataya düşen sensin çok üzgünüm ama durum böyle.
Çünkü beni yanlış anlıyorsun
Hiç bir cümlemde geçmedi ' kapanmaayan müslüman değildir' kelimesi
Demek istediğim burada ben müslüman değilim diyyen arkadaşlar bile müslüman için emredilen şeye kendilerini dahil edip ' kapanmıcaz işte' demişler

Bu kşiler hakkında da şunu diyorum başta benim sevgi beslediğim cemaat olan ismailağaya dahil değillermiş bir haberde böyle okudum
O yüzden nereden çıktı bilemem ki tekrar tekrar söyluroum bu adamı ONAYLAMIYORUM
sadece müslümanın uyarması görevdir, farzdır diyorum.
Ama bu şekilde olmadığını da düşündüğümü söyluyorum

Ben kapalı birisi olarak şahsen rahatsız oluyorum kim olursa olsun herkesin kapanması gerektiğini düşünenlerden. Çok iyi biliyorum iman örtüyle olmuyor hiç bir zamanda olmadı.

Bu zihniyet yüzünden kapalı ama açık bir bayandan daha fazla açık olan bir sürü genç kız türedi. Kapansınlarda yeterki mi diycekler. Sen Israrla kapatmaya çalışırsan örtüden başka bir emir yokmuş gibi davranırsan kapananlarda kendince davranır bunun sonunda.

Bu hem dine hemde örtünmeye sadece zarar veriyo. Önyargılardan bi kurtulun hakkıyla kapanmadıktan sonra kapanmanın ne anlamı var?

Hoşgörü denen şeye öyle muhtacızki...

I love Bonus

Saraylım illa beni katacan ha :)
Benim saygıdan kastım buna sözlu ve davranış olarak engel olmamak.
Ha bunu yapıyorsan gülceğine bence biraz düşün

Sen kendin demedin mi ki giyim önemli ben çarşaf giyene saygı duymam fakir sanırım ciddiye almam diye

Ohhooo... Sen de hepten karistirmissin Meryem.. Evet, bir konuda fakirlikle, giyimle ilgili yazmistim ama o oyle degildi. "Cuval giy, en azindan fakir sanirlar" gibi bir laf etmistim, ama konu nerden oraya gelmisti hic hatirlamiyorum. Kiyafet yerine gore onemlidir tabi, plaja giderken giydigin acik sacik plaj elbisesinle ve de bikininle okula gidemezsin, ise gidemezsin. Istersen git yani, saygi maygi diye aglasirken kovuldugunla kalirsin..:27: Carsaf konusunda ise her zaman diyorum, gene de derim, her kim ki "ben carsafima, veya basortume ozgurluk getirdi diye AKP" ye oy veriyorum diyorsa, ulkede olan biten, donen dolaplar, peskes cekilen ormanlar, topraklar, PKKya peskes cekilen vatan topraklari umurunda degilse, yolsuzluklari rusvetleri ve de ayakkabi kutularini bana sadece "basortusune ozgurluk geldi" diye savunuyorsa ben onun basortusunu alir...... hadi simdi banlanmayayim burada... Bu konudaki fikirlerim yeterince acik sanirim. Oylesine saygi duymuyorum arkadas... Yoluma ciksa ezer gecerim...

$karafatma3.jpg $kurtulusavakadnkahraman.jpg $k_sipkag_Silah_yapimi.jpg $350018-3-4-25dda.jpg

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği zamanki kutlama :

$imagesSMJV3E1C.jpg $turk-kadini-secme-secilme-hakki.jpg

Kılık Kıyafet devrimi :

Devlet memurlarına şapka giyme zorunluluğu getiren bakanlar kurulu kararnamesinin çıktığı 2 Eylül 1925 günü çıkarılan din adamı dışındaki kişilerin cübbe ve sarık giymeleri yasaklanmıştı. Buna aykırı davranışlar, bir yıla kadar hapisle cezalandırılacaktı.[2] 1934 yılında ise din adamlarının dini kıyafetlerini sadece ibadet yerlerine giymelerine dair bir yasa çıkarıldı.[3] Hükûmetin meclise sunduğu yasa önerisinin gerekçesi şöyleydi:

“Din ile devletin ayrılığını ve dini değerlerin devlet hayatı dışında sırf vicdani bir nitelikte kalıp memleketin devlet hayatında dinin hiçbir etkisi olmamasını, yani laiklik esasını devrimin ve rejimin ana ilkesi tanımış olan Cumhuriyet hükûmeti bu yolda attığı adımların doğal bir sonucu ve gereği olarak ruhanilerin dini kıyafetlerini ancak ayinler sırasında taşıyıp, ayinler dışında herhangi bir bireyin taşıyabileceği kıyafetlerde bulunması konusunu gerekli görmüştür.”[4] (vikipedi)

---------------------

Bugün bildiğimiz haline benzeyen mayonun tarihçesi 1930 lara uzanmaktadır.İlk bikini 1946 yılında tanıtılmıştır.İlk mini etek 1965 te yapılmıştır.

----------------------

Zamanımızın giysileriyle Kurtuluş Savaşı dönemini karşılaştırmak yanlış olur.
Kurtuluş Savaşı zamanında kapalı hanımlar olduğu kadar açık hanımlar da vardır.
Sakallı kahramanlar ve sakalsız kahramanlar olduğu gibi...
Resimlerde görüldüğü gibi,kapalı hanımlar arasında saçı görünen hanımlar da vardır.
Sakallı örneği gösterilen Şükrü Bey zaten din adamıdır,hocadır.

Ohhooo... Sen de hepten karistirmissin Meryem.. Evet, bir konuda fakirlikle, giyimle ilgili yazmistim ama o oyle degildi. "Cuval giy, en azindan fakir sanirlar" gibi bir laf etmistim, ama konu nerden oraya gelmisti hic hatirlamiyorum. Kiyafet yerine gore onemlidir tabi, plaja giderken giydigin acik sacik plaj elbisesinle ve de bikininle okula gidemezsin, ise gidemezsin. Istersen git yani, saygi maygi diye aglasirken kovuldugunla kalirsin..:27: Carsaf konusunda ise her zaman diyorum, gene de derim, her kim ki "ben carsafima, veya basortume ozgurluk getirdi diye AKP" ye oy veriyorum diyorsa, ulkede olan biten, donen dolaplar, peskes cekilen ormanlar, topraklar, PKKya peskes cekilen vatan topraklari umurunda degilse, yolsuzluklari rusvetleri ve de ayakkabi kutularini bana sadece "basortusune ozgurluk geldi" diye savunuyorsa ben onun basortusunu alir...... hadi simdi banlanmayayim burada... Bu konudaki fikirlerim yeterince acik sanirim. Oylesine saygi duymuyorum arkadas... Yoluma ciksa ezer gecerim...

Ne büyük ironi değil mi?

İslamı istediğim gibi yaşama özgürlüğüm geldi diye oy verdikleri parti A 'dan Z 'ye islama aykırı bir parti..

Kul hakkı,hırsızlık,hoşgörüsüzlük ve hatta cinayetten rahatsız olmayıp,başörtüsü serbestliği için oy vermek:ssz::ssz::ssz:

Neyse bende banlanmayayım.:ssz:

Epeydir fırsat bulupda bakamıyordum sizlere ...

konu gene nerelere gelmiş .dini konular oldumu genelde saldırı vede savunmadan başka yazılarınızı okuyamıyorum kızlar .hoş sadece dini konularda değilde :19:

konu baslıgına dönersem , teblig heryerde vede kadın erkek ayrımı olmadan olmalı .

Son düzenleme:
Ne büyük ironi değil mi?

İslamı istediğim gibi yaşama özgürlüğüm geldi diye oy verdikleri parti A 'dan Z 'ye islama aykırı bir parti..

Kul hakkı,hırsızlık,hoşgörüsüzlük ve hatta cinayetten rahatsız olmayıp,başörtüsü serbestliği için oy vermek:ssz::ssz::ssz:

aaa ne de olsa 11 yılda zor da olsa böşörtü serbestisi getirdi,diğer olayların hiç mi hiç önemi yok.bunun için tüm oylar rte'ye:27:

Bunların hepsi Kuran da yazan ayetler...

Suçlu olan burda bunun böyle olmasını isteyenler değil, siteminiz kime?

Şunun altını çiziyorum kimse kimseyi kapan ya da açıl diye zorlayamaz uyaramaz, herkesin dini,imanı,günahı,ibadeti kendinedir.
Ben açık biriyim ama kapalı arkadaşlarım çoktur aramızı bozan tepemizdekilerin cahil insanları din adı altında kandırmasıyla başladı.O din tüccarları evlerindeki milyon euroları sıfırlamaya dursun bizim saftirikler de "lafa değil icraata bakarım" saçmalıklarına inansınlar....Asgari ücret 850₺
Yoksulluk sınırı 3772₺ uyumaya devam...
Her gördüğün sakallıyı deden sanma ;)

Ne büyük ironi değil mi?

merhabalar yazım şahsınıza değil onu belirteyim :31:

dün iftar öncesi hazırlık için dışarı çıkmıştım .ben tesetürlüyüm bu arada belirteyim . iki bayan konuşuyorlardı kendi arlarında sesizce .yanlarından geçerken beni görünce konuşan bayan çoştu :9:konunun ne oldugunu anlamak zor değil tabi .işte agza alınmayacak şeyler vs .(gereksiz alınmışsın demeyin .ayrıntıya girmeyim )
ne yazıkkı bu yaşadıgım ilk değil ,sonra olmayacak biliyorum .:19:
düşünün bu ziyniyetde birçok insan var , ne yazıkkki burda k.k dada çok . ben kapalıyım diye ak partılimi oldum yada bu lafları ak parti yüzünden işitmek zorundamıyım tesetürlüyüm diye ,şu hayır mübarek günlerde :ssz:

belkide ak partiye oy veren insanlar bu tür insanların başa gelmemisi için ak partiye sarılıyorlardır . kötün iyisi olarak bi de bu açıdan bakın .....

Herşeyden önce,izinsiz broşür dağıtmak yasak.Her aklına esen,aklına estiği gibi bildiri,reklam,emir (?) dağıtamaz.
O zaman başka birisi de kalkar çarşaf giyin,peçe takın,eldiven giyin diye broşür dağıtır.
Her zaman farklı inanışlar olacaktır.Tesettürlü olsanız bile,yine birileri için açık olabilirsiniz.

Kur'an-ı Kerim'de kadınların gezmemesi,terlik giymemesi,müzik çalmamak yeralıyor mu ?
Bu Ramazan'da inşallah Türkçe meali tekrar okuyacağım.
Bunlara dair ayetler varsa bilmek isterim doğrusu.Hadisler değil yalnız,ayetler diyorum.

ayetleri hadisler açıklar canım. hadisleride sünnetler destekler.

Back