- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
Basortu veya bikini, bana gore hepsi cul caput, evet.. Saygi duymak baabinda yani.. Hayatimda sadece canlilara saygi duydum, onlarin duygu ve dusuncelerine, basardiklarina.. Insana saygi yani, bende uyandirdigi saygi kadar.. Saygi durduk yerde duyulan bir his degildir, gercek saygiyi kazanip hakketmek gerekir. Insan sayilmaktan oturu sayar (karsilikli saygi), ya da sevgiden oturu sayar... Bir de gelenek-gorenekten veya korkudan oturu saygi var, gostermelik olan saygilar... Ici bos... Ustundeki cul birsey degistirmez. Basortusu dedigin bir esya, bir hatirasi varsa esyayi sevdim, cok sevdim, ama saygi baska birsey.. Sizler kibarlikla saygiyi birbirine karistiriyorsunuz. Karsindakine kibar davranmak her insanin insanlik vazifesidir, kim olursa olsun. Karsindakine karsi tavirlarinda ne kadar kaba veya kibar oldugun senin seviyeni gosterir, ona ne kadar saygi duydugun ise karsindakinin seviyesini gosterir...![]()
Bak su kirmizi ile belirttigim yerdeki lafin gibi, basortusu takmak insani saygideger yapmaz. Takanin sende uyandirdigi saygi vasfindadir, ortusunde degil. Ayni takmayan birinin oldugu kadar.. O yuzden, bana basortusune saygi diye sacma sapan fikirlerle gelmeyin. Bu zamanda basortusunu inanci icin takan oldugu kadar moda oldugu icin, siyasi bir amaca hizmet ettigi icin takanlar da var. Yanisira ortulu dolasip bes para etmez insanlar da var. Basorusune saygi demek icindeki ne amacla takmis olursa olsun, ne kadar karaktersiz olursa olsun basortusu takti diye saygi duymak demek, boyle birsey olur mu? Mantiga ters, akillara zarar...
ne olursun sen ve senin gibi düşünenler bana masal anlatmasın
kimin nasıl düşmanca hareket ettiğini biliyor ve görüyoruz
başörtü takan biri içi dolu olsa bile,vasfıda çok iyi olsa
saygıyı haketmiyor bazılarının gözünde malesef
sen baştan önyargılsın,ben bunu dile getirmek istedim
başörtüsü takmak insanı saygıdeğer yapmaz,ama insan olarak ta saygıyı hak eder
senin ilk yorumuna karşılık yazdım,dediklerinde de ayrı bi çelişki var
hem saygı duyalım,hem duymayalım gibi.