Halk plajındaki kadınlara 'Kapanın' broşürü dağıtıldı

Basortu veya bikini, bana gore hepsi cul caput, evet.. Saygi duymak baabinda yani.. Hayatimda sadece canlilara saygi duydum, onlarin duygu ve dusuncelerine, basardiklarina.. Insana saygi yani, bende uyandirdigi saygi kadar.. Saygi durduk yerde duyulan bir his degildir, gercek saygiyi kazanip hakketmek gerekir. Insan sayilmaktan oturu sayar (karsilikli saygi), ya da sevgiden oturu sayar... Bir de gelenek-gorenekten veya korkudan oturu saygi var, gostermelik olan saygilar... Ici bos... Ustundeki cul birsey degistirmez. Basortusu dedigin bir esya, bir hatirasi varsa esyayi sevdim, cok sevdim, ama saygi baska birsey.. Sizler kibarlikla saygiyi birbirine karistiriyorsunuz. Karsindakine kibar davranmak her insanin insanlik vazifesidir, kim olursa olsun. Karsindakine karsi tavirlarinda ne kadar kaba veya kibar oldugun senin seviyeni gosterir, ona ne kadar saygi duydugun ise karsindakinin seviyesini gosterir...:34:

Bak su kirmizi ile belirttigim yerdeki lafin gibi, basortusu takmak insani saygideger yapmaz. Takanin sende uyandirdigi saygi vasfindadir, ortusunde degil. Ayni takmayan birinin oldugu kadar.. O yuzden, bana basortusune saygi diye sacma sapan fikirlerle gelmeyin. Bu zamanda basortusunu inanci icin takan oldugu kadar moda oldugu icin, siyasi bir amaca hizmet ettigi icin takanlar da var. Yanisira ortulu dolasip bes para etmez insanlar da var. Basorusune saygi demek icindeki ne amacla takmis olursa olsun, ne kadar karaktersiz olursa olsun basortusu takti diye saygi duymak demek, boyle birsey olur mu? Mantiga ters, akillara zarar...

ne olursun sen ve senin gibi düşünenler bana masal anlatmasın
kimin nasıl düşmanca hareket ettiğini biliyor ve görüyoruz
başörtü takan biri içi dolu olsa bile,vasfıda çok iyi olsa
saygıyı haketmiyor bazılarının gözünde malesef
sen baştan önyargılsın,ben bunu dile getirmek istedim
başörtüsü takmak insanı saygıdeğer yapmaz,ama insan olarak ta saygıyı hak eder
senin ilk yorumuna karşılık yazdım,dediklerinde de ayrı bi çelişki var
hem saygı duyalım,hem duymayalım gibi.

Trajikomik diye ancak nitelendire biliyorum bu olayı.
Tesettür sadece kadına yoktur erkeğe de vardır. Sadece tesettürle de bitse iyi göz zinası diye bir şeyde var. Amca öncelikle kumda yatıp 70 yaşındaki kadına bile öküz öküz bakan heriflere dağıtsın broşürü. Önce onlara görevlerini yasaklarının neler olduğunu anlatsın.
Artık sağır sultan bile "Kadın tesettürü"nün ne olduğunu biliyor. Ama erkeklerin görevlerinden, giyim ölçülerinden haberlerinin olduğunu düşünmüyorum. Asıl tebliğe onların ihtiyacı var.

ne olursun sen ve senin gibi düşünenler bana masal anlatmasın
kimin nasıl düşmanca hareket ettiğini biliyor ve görüyoruz
başörtü takan biri içi dolu olsa bile,vasfıda çok iyi olsa
saygıyı haketmiyor bazılarının gözünde malesef
sen baştan önyargılsın,ben bunu dile getirmek istedim
başörtüsü takmak insanı saygıdeğer yapmaz,ama insan olarak ta saygıyı hak eder
senin ilk yorumuna karşılık yazdım,dediklerinde de ayrı bi çelişki var
hem saygı duyalım,hem duymayalım gibi.

Onyargili degilim. Fikirlerimi yazarken sert bile olsam, ozunde 7 kralla barisik bir insanim, dusmanlik ne kelime.. Dogru bildigimi sonuna kadar savunurum sadece. Bu forumda da ortak fikirleri savundugumuz veya fikirdas olmayip gunlerce tartistigimiz basortulu saygi duydugum insanlar var. Hic saygi duymadigim acik veya kapali insanlar da oldugu gibi. Sanal ortamda sadece fikirlerinizle ve tavirlarinizla varsiniz. Onlara bakarak saygiyi ya hakedersiniz ya da haketmezsiniz, celiski yok, masal yok. Bu sekilde davrandigin takdirde ne kadar saygi kazandigini kendin hesapla iste... Basortun degil, ithamlarinla varsin burada..

Onyargili degilim. Fikirlerimi yazarken sert bile olsam, ozunde 7 kralla barisik bir insanim, dusmanlik ne kelime.. Dogru bildigimi sonuna kadar savunurum sadece. Bu forumda da ortak fikirleri savundugumuz veya fikirdas olmayip gunlerce tartistigimiz basortulu saygi duydugum insanlar var. Hic saygi duymadigim acik veya kapali insanlar da oldugu gibi. Sanal ortamda sadece fikirlerinizle ve tavirlarinizla varsiniz. Onlara bakarak saygiyi ya hakedersiniz ya da haketmezsiniz, celiski yok, masal yok. Bu sekilde davrandigin takdirde ne kadar saygi kazandigini kendin hesapla iste... Basortun degil, ithamlarinla varsin burada..

sanal ortamdan saygıdan bahsetmiyoruz,sen genelde dine başörtüye önyargılısın,kendini iyiymiş gibi gösterme lütfen
saygı duyki,saygı duyulan kişi ol sende o zaman.

saygı göstermekten kasıt ne bunu biriniz açıklasa bari. başörtüsüne saygı göstermek ne demektir mesela? saygı göstermiş olmak için nasıl davranılmalı, ne yapılmalı?

saygı göstermekten kasıt ne bunu biriniz açıklasa bari. başörtüsüne saygı göstermek ne demektir mesela? saygı göstermiş olmak için nasıl davranılmalı, ne yapılmalı?

Ana fikir aslında başörtüsüne değil fikirlere saygı duymak olmalı. Sonuçta bir bayan(yani ben) tesettürü inancının gereği olduğunu "düşündüğü" için uyguluyor. Ya da bir başka bir bayan normal olanın bu olduğunu "düşündüğü" için bikini giyiyor. Fikirleri, düşünceleri; değiştirmek için direnmemek, alay etmemek ya da aşağılamamak, bir başka değişle olduğu gibi kabullenmek saygı duymaktır "bana göre".

En basiti yoldan geçerken ıy karaböcek diye çemkirmemeli mesela :)

Ne sacma bir konu, yani yorum yapsam mi yapmasam mi diye iki saat dusundum. Amcam biraz daha cesaretini toplayip ciplaklar kampina gitseymis...:52: Orada belki teblig yapsa idi daha cok sevaba girerdi...:52: Meryem de "bikiniye saygi" demis bir yerde.. Ona da cok guldum.. Kiyafetlere saygiyi iyicene abarttik, basortusune saygidan basladik, bikiniye kadar geldik. Birakin artik cula caputa saygi duymayi yav, onemli olan insan, onemli olan karsilikli etkilesim. Insan var, bir durusu, bir bakisi, iki kelami saygi uyandirir, insan var ne giyerse giysin adam yerine konulmaz. Hayat boyle birsey iste.. Mesela bu brosurcu amca... Bir karis sakali ve cubbesi ile ciplak kadinlar arasinda dolasan, her birine yaklasip plajda rahatsiz eden biri, bir sapiga ne kadar saygi duyarsam o kadar saygi uyandirir bende..:9:

Saraylım illa beni katacan ha :)
Benim saygıdan kastım buna sözlu ve davranış olarak engel olmamak.
Ha bunu yapıyorsan gülceğine bence biraz düşün

Sen kendin demedin mi ki giyim önemli ben çarşaf giyene saygı duymam fakir sanırım ciddiye almam diye

Son düzenleme:
Sanırım örtünüyor diye alkışlanmak ve herkesin saygı duruşunda durmasını bekliyorlar

Saygıdan anlayışınız ne kadar da dar.
Sanki aynı ülkede yaşamıyoruz.
İstenen şey çok basit.
Karşı çıkmayacaksın yobaz karaböcek örumcek kafa demeyceksin
Sanki saygı duruşu falan istendi

Valla ben eksilemedim sen beni eksilediysen de haberim yok nereden eksi veriliyor, nereden eksi verenler görülüyor onu da bilmiyorum üstüme alındığımdan değil tabi de kendi adıma cevap vereyim dedim valla hiç bilmiyorum o olayları sadece hakaret filan olursa kibliyorum o kadar :52:

Yanlış anlaşılmasın eksilenmeye kızmıyorum.
Ama sırf eksildeiğim için bamkadan eksi basıp geçen üyeler var
Saçmalıyorlar :)

Son düzenleme:
Sakalına tükürdüğüm cumhuriyet öncesi bunlardan daha çok vardı halende var soyları kurumadı gitti
dinle alakası yok kadına öl git demek istiyor ne yapsa günah , defol git pakistana be adam

senin gibilerden de çok var ama azalıyor.
Sakalına tükürdüğüm müş :)

Cumhuriyet de bunun gibiler?!!!?!? sayesinde kuruldu
$evet.jpg
Milli Mücadelede Sarıklı Bir Kahraman

Son düzenleme:
Her sakallıdan evliya olacak olsaydı; meyhanelere nur yağardı

Ben her sakallıdan evliya olacak demedim ki!!!
Bu deyim mi o saygısız üyeye 'sakalına tükürdüğüm' deme hakkı tanıdı.
O zaman sizlerin anladığı dilden: Mini eteğine tüürdüğüm mü demeliyim?

Son düzenleme:
İki tarafa da versin. Kim kime haksızlık yaptıysa.
Fakat bir siyasetçi şöyle demişti: ''Rektörler size saygı duruşunda duracak'' Bu söz o kişinin ayıbıdır

Saygıdan anladığım o değildir benim ve beklentim de o değildir.

Cumhuriyetten önce de bunlar vardı diyerek aşağıladığınız insanlar sizin kurtuluş vesilenizdir.
Bu ülkenin sahipleridir ve kanları bu toprağa feda olmuştur.

Durun durun bir daha bakın:
Eki Görüntüle 1172907

Son düzenleme:
Back