Halk plajındaki kadınlara 'Kapanın' broşürü dağıtıldı

Bu arada kimi,yazdıkları nedeniyle eksilediysem sırf karşılığı vermek için alakasız eksi basıyor :9:

Valla ben eksilemedim sen beni eksilediysen de haberim yok nereden eksi veriliyor, nereden eksi verenler görülüyor onu da bilmiyorum üstüme alındığımdan değil tabi de kendi adıma cevap vereyim dedim valla hiç bilmiyorum o olayları sadece hakaret filan olursa kibliyorum o kadar :52:

aaa hayret konu kapatılmamış :i))))))))))))))))))))) bir ara cepten girdim ama pek beceremedim ilk kez girdim için,gelir gelmez burayı actım kesin kapanmıştır dedim :)) gidişat öyle idi...şimdi akşam bıraktığım yerden bir okuyayım bakalim neler olmuş

Tebliğ, dini bilmeyen insanlara yapılır.. dini bilip, uygulamak istemeyen insanlara yapılan şey tebliğ değil baskıdır.. iyiliği emredip, kötülükten men etmeye çalışmak da bu şekilde yapılmaz, kaldı ki yine dini bilip ona göre yaşayan/yaşamayan insanlar için bu da tercihtir.. kaldı ki broşürde yazılanlar kime göre neye göre doğrudur? tartışılır..

helal olsun iste buu ya iste buu kısa ve öz:46::46::46::46::46::46:

Bu arada arkadaşlar bir haberde okudum bu amca ismailağa cemaatinden değilmiş

Ne sacma bir konu, yani yorum yapsam mi yapmasam mi diye iki saat dusundum. Amcam biraz daha cesaretini toplayip ciplaklar kampina gitseymis...:52: Orada belki teblig yapsa idi daha cok sevaba girerdi...:52: Meryem de "bikiniye saygi" demis bir yerde.. Ona da cok guldum.. Kiyafetlere saygiyi iyicene abarttik, basortusune saygidan basladik, bikiniye kadar geldik. Birakin artik cula caputa saygi duymayi yav, onemli olan insan, onemli olan karsilikli etkilesim. Insan var, bir durusu, bir bakisi, iki kelami saygi uyandirir, insan var ne giyerse giysin adam yerine konulmaz. Hayat boyle birsey iste.. Mesela bu brosurcu amca... Bir karis sakali ve cubbesi ile ciplak kadinlar arasinda dolasan, her birine yaklasip plajda rahatsiz eden biri, bir sapiga ne kadar saygi duyarsam o kadar saygi uyandirir bende..:9:

Ne sacma bir konu, yani yorum yapsam mi yapmasam mi diye iki saat dusundum. Amcam biraz daha cesaretini toplayip ciplaklar kampina gitseymis...:52: Orada belki teblig yapsa idi daha cok sevaba girerdi...:52: Meryem de "bikiniye saygi" demis bir yerde.. Ona da cok guldum.. Kiyafetlere saygiyi iyicene abarttik, basortusune saygidan basladik, bikiniye kadar geldik. Birakin artik cula caputa saygi duymayi yav, onemli olan insan, onemli olan karsilikli etkilesim. Insan var, bir durusu, bir bakisi, iki kelami saygi uyandirir, insan var ne giyerse giysin adam yerine konulmaz. Hayat boyle birsey iste.. Mesela bu brosurcu amca... Bir karis sakali ve cubbesi ile ciplak kadinlar arasinda dolasan, her birine yaklasip plajda rahatsiz eden biri, bir sapiga ne kadar saygi duyarsam o kadar saygi uyandirir bende..:9:

bikiniye saygı :52: bak bende güldüm bu lafa
iyide saraylım sende başörtüye,o başörtüyü takanada saygı duymuyorsun,e buda sana göre çul çaput,insan değilmi?

Son düzenleme:
iyide saraylım sende başörtüye,o başörtüyü takanada saygı duymuyorsun,e buda sana göre çul çaput,insan değilmi?

Herkes istediği gibi giyinir. Ama hiç kimseyi ben şöyle giyinyorum bana saygı duymak zorundasınız diye telepte bulunamaz. Hatta bir siyasi bunu talep etmişti ''Rektörler size saygı duruşuna duracak'' diye. Hindistan'da ineğe, burda kıyafete saygı

Herkes istediği gibi giyinir. Ama hiç kimseyi ben şöyle giyinyorum bana saygı duymak zorundasınız diye telepte bulunamaz. Hatta bir siyasi bunu talep etmişti ''Rektörler size saygı duruşuna duracak'' diye. Hindistan'da ineğe, burda kıyafete saygı

evet bende aksini iddia etmedimki,herkes istediği gibi giyinsin
ama saygı duymak demek o kişinin kıyafetinide kapsamıyormu?
ben sana saygı duyuyorum,ama kıyafetine saygı duymuyorum demek değilmi bu?
bana çelişkili geldi.

evet bende aksini iddia etmedimki,herkes istediği gibi giyinsin
ama saygı duymak demek o kişinin kıyafetinide kapsamıyormu?
ben sana saygı duyuyorum,ama kıyafetine saygı duymuyorum demek değilmi bu?
bana çelişkili geldi.

Türkiye'de kıyafet giyilmiyor, reklamı yapılıyor. Hani bir söz var ''Elbiseler gördüm içinde insan yoktu, insanlar gördüm üzerinde elbisesi yoktu.''

Türkiye'de kıyafet giyilmiyor, reklamı yapılıyor. Hani bir söz var ''Elbiseler gördüm içinde insan yoktu, insanlar gördüm üzerinde elbisesi yoktu.''

hangi kıyafetin reklamları bunlar ?
o zaman hepimiz reklam yapıyoruz,birbirimize saygı duymayalım :37:

hangi kıyafetin reklamları bunlar ?
o zaman hepimiz reklam yapıyoruz,birbirimize saygı duymayalım :37:

İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, bilgi ve görgüleriyle uğurlanırlar'' diye bir söz okumuştum. Ben insanlara bilgi ve görgülerine göre saygı duyuyorum. Kıyafetlerine göre karşılama da çok hatalı. Ama insanların ben şöyle giyiniyorum, ben şu marka arabaya biniyorum. Bana saygı duyun, benimle ilgilenin çabalarını hissediyorum.

İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, bilgi ve görgüleriyle uğurlanırlar'' diye bir söz okumuştum. Ben insanlara bilgi ve görgülerine göre saygı duyuyorum. Kıyafetlerine göre karşılama da çok hatalı. Ama insanların ben şöyle giyiniyorum, ben şu marka arabaya biniyorum. Bana saygı duyun, benimle ilgilenin çabalarını hissediyorum.

son cümlelerinde hemfikiriz zaten,ama biz bundan değil,açık kapalılık gibi örneklerden bahsettiğimizi düşünüyorum.

son cümlelerinde hemfikiriz zaten,ama biz bundan değil,açık kapalılık gibi örneklerden bahsettiğimizi düşünüyorum.

İnsanları örtülü açık, minili maxili diye bölmeyelim. Herkes kendine yakıştırdığını giysin. Aksi takdirde bölücü oluruz. Ama eğer örtülü olmak karakterlilik simgesi olacaksa; örtülü olup çok kaaktersiz insanlar tanıyorum.

İnsanları örtülü açık, minili maxili diye bölmeyelim. Herkes kendine yakıştırdığını giysin. Aksi takdirde bölücü oluruz. Ama eğer örtülü olmak karakterlilik simgesi olacaksa; örtülü olup çok kaaktersiz insanlar tanıyorum.

Gülay benmi yanlış anlatıyorum,yoksa yanlış anlamak için çabalıyormusun :)
bende diyorumki evet bölmeyelim,herkese saygı duyalım
yani demek istediğimi nasıl dallandırıp budaklandırıp bu hale getirdin bravo
yani konu şuna geldi kapalı ama şunu şunu yapıyor,off çok sıkıldım bu muhabbetlerden
ısrarla anlamak istemiyorsun,kim dedi şimdi açık böyle kapalı şöyle diye
şu laflarıda kullanmayın çok itici oluyorsunuz.
karaktersizliğe gelince her kesimden var,bunu tek kesimle örnek vermekte çok ayıp.

Son düzenleme:
Merak etmesinler. O noktaya dogru gidiyoruz zaten ulke olarak. Bunlarin sectigi adamlarla. :ssz:

Sakallı cübbeli ve şalvarlıysa adamın ne zihniyette olduğunu anlıyorsun zaten kadın,kıza baskı yapan tip

ufak yaşta kıza başörtü baskısı

epey baskı ve günah piskolosi ile çocuğu büyütür , başkalaşmaya,farklı olana zaten direk dışlarlar bunlar kadına baskı yapma konusunda 1 numara bütün düşmanlıkları kadın,kıza

birde bunlarımn çocuğuna bakıyorsun acaip takıntılı
hiçde rahat değiller , binbir hareket konusu onlara günah
çok şeydende mahrum bırakılıyorlar günah ve kız çocuğu diye ,birde bu kızlarımız cemaat içinden annen veya babanın uygun bulduğuyla evlenmek zorunda mümkünse küçük yaşta, benim gözümdede pek sevimli değiller çoğu kız çocuğunu liseden almıştır açık öğretime giden kız çocuğu çok,

Kadınlara broşür dagitacaginiza er-kek-lere dagitin er-kek-lere !! Kadınlara yiyecek gibi bakmasinlar ! Sanki kapaninca olay bitiyor öyle mi ! Bu broşürü dagitana soruyorum " kapali kadinlari daha seksi buluyorum , çünkü içinde ne var bilmiyorum dolayisiyla merak beni tahrik ediyor " diyen erkekler için ne diyecek ?? Aman hep kadınlar suçlu zaten biz gunahkariz erkekler değil erkeği gunahada biz cekiyoruz... Carsafli kadinin sadece gözlerini görüp etkilenip tecavüz eden adama ne demeli ?? Erkekler nefsine hakim olmayi öğrendiğinde dünya düzelir emin olun !!! Önce erkekleri bir adam etsinler onlara dagitsinlar broşürleri !!

Basortu veya bikini, bana gore hepsi cul caput, evet.. Saygi duymak baabinda yani.. Hayatimda sadece canlilara saygi duydum, onlarin duygu ve dusuncelerine, basardiklarina.. Insana saygi yani, bende uyandirdigi saygi kadar.. Saygi durduk yerde duyulan bir his degildir, gercek saygiyi kazanip hakketmek gerekir. Insan sayilmaktan oturu sayar (karsilikli saygi), ya da sevgiden oturu sayar... Bir de gelenek-gorenekten veya korkudan oturu saygi var, gostermelik olan saygilar... Ici bos... Ustundeki cul birsey degistirmez. Basortusu dedigin bir esya, bir hatirasi varsa esyayi sevdim, cok sevdim, ama saygi baska birsey.. Sizler kibarlikla saygiyi birbirine karistiriyorsunuz. Karsindakine kibar davranmak her insanin insanlik vazifesidir, kim olursa olsun. Karsindakine karsi tavirlarinda ne kadar kaba veya kibar oldugun senin seviyeni gosterir, ona ne kadar saygi duydugun ise karsindakinin seviyesini gosterir...:34:

Son düzenleme:
Gülay benmi yanlış anlatıyorum,yoksa yanlış anlamak için çabalıyormusun :)
bende diyorumki evet bölmeyelim,herkese saygı duyalım
yani demek istediğimi nasıl dallandırıp budaklandırıp bu hale getirdin bravo
yani konu şuna geldi kapalı ama şunu şunu yapıyor,off çok sıkıldım bu muhabbetlerden
ısrarla anlamak istemiyorsun,kim dedi şimdi açık böyle kapalı şöyle diye
şu laflarıda kullanmayın çok itici oluyorsunuz.
karaktersizliğe gelince her kesimden var,bunu tek kesimle örnek vermekte çok ayıp.

Bak su kirmizi ile belirttigim yerdeki lafin gibi, basortusu takmak insani saygideger yapmaz. Takanin sende uyandirdigi saygi vasfindadir, ortusunde degil. Ayni takmayan birinin oldugu kadar.. O yuzden, bana basortusune saygi diye sacma sapan fikirlerle gelmeyin. Bu zamanda basortusunu inanci icin takan oldugu kadar moda oldugu icin, siyasi bir amaca hizmet ettigi icin takanlar da var. Yanisira ortulu dolasip bes para etmez insanlar da var. Basorusune saygi demek icindeki ne amacla takmis olursa olsun, ne kadar karaktersiz olursa olsun basortusu takti diye saygi duymak demek, boyle birsey olur mu? Mantiga ters, akillara zarar...

Back