• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Eşyaları kayınvalideler almış, o yüzden konu sahibesini eve emanetçi yapmışlar, mallarının iyi korunmasını, temiz bakılmasını istiyorlar, eşi de anne babacığının parasıyla alınmış ürünleri korumakla mükellef sonra kızarlar.

Bunun başka bir açıklaması yok bence.
Kesinlikle öyle. Eşim aşırı titiz. Herşey her zaman temiz olacak. O yollukları kaldır ama haftada 1 2 silersin halıları diyor. Terasa falan cıkıyoruz. İllaki batarmıs halılar

Ne diye örtüyorsunuz , ne güzel yeni ev çiçek gibi herşey duracakken yamali yumali yapmissiniz. Hali kirlense ne olacak yikatilir. Koltuk örtüsü ben örtmedim ama çocuğum biraz büyüyünce örtmeye başladım koltuk rengiyle ayni birşey ama biri gelse kaldiririm. Ben örtmek dahi istemiyorum bi süre sonra kaldırırım sadece oturma odasında koltuklarda serili. Kv filan yaptıramaz bunu kaldırın ya, yarin cocuk olsa eVin heryerini poşet musambalarla sararsiniz.

O zaten yolluk yani koridora serilecek de halı yokken

Senin zaten halı yolluğun varken üstüne bir daha serilir mi

Bir de misafir gelince ne olacak şimdi korona var da diyelim yok

Ben sana geldim kapıyı çaldım bir kahve içmeye eve buyur edeceksin bir dakika bejle deyip yollukları örtüleri kaldıracak mısın

Kv galiba sizi 3 yaşında çocuk sanıyor da seriyor her yere örtü kirletirsiniz diye
Valaa arkadaşım falan gelınce kaldıracagım.Ama kv kardeşim gelınce kaldıramıyorum... Eşime dedim bu kaydırmazlar ucuz. Balkonda terasta bıle yıkanır batarsa batsın dedim. Haftada bir silersin o zaman dıyor bana.

Ay kocana neymis ya evdeki halilardan. Diklat edersen kv kp icin laf bile bulamiyorum isguzarlik etmisler. Dekorasyon konusunu genel olarak kadina birakmak gerekir hepsi kraldan cok kralci olmuslar. Sessiz kalma. Orasi senin evin. Sen gidip kv evine kaldirin bu halilari artik bunlae yayilacak diyebilir misin? Veya bir baskasinin evine? Ayrica ne kdr cok hali o kdr toz demektir

Bu şeyden çocukken bizim evde de vardı. Annem kızardı yürürken kırıştırıyorsunuz diye. Hâlâ satılıyormuş bunlar demekki. O şeyleri hemen şimdi kaldır :olamaz: eski zamanda yaşamıyoruz ki bir sürü imkanımız var. halıyı yıkamaya verirsin. Koltukları da eve yıkamaya geliyorlar .
Benim bebeğim olduğu için halı örtüsü aldım. Biraz kullanır kaldırırım kendi irademle. Kimseyi karıştırmayın evinize. Kp i ne ilgilendirir senin evinin kiri, pisi

Hayır birde ölçü neden alıyorsun. Her yere yama gibi parça parça yaptiracaksan. Tam halıyı kapatacak şekilde ve tek renk olsaydı. Teşekkür ederim babacım bebeğim olduğunda kullanacağım mutlaka der kaldırırdın.

Valaa arkadaşım falan gelınce kaldıracagım.Ama kv kardeşim gelınce kaldıramıyorum... Eşime dedim bu kaydırmazlar ucuz. Balkonda terasta bıle yıkanır batarsa batsın dedim. Haftada bir silersin o zaman dıyor bana.
Haftada 1 yıkatmaya ver. Sen hizmetçisi mısın o evin. Paşamız her hafta sil diyor.

Bak korıdor halim ve bu seyden serdık. Boyu upuzun
Bizim orda bunlara sicim denirdi eskiden yeri örtmek için kullanılırdı ama halının üzerine serme kafasını anlayamadım. Kayınvalidenizin elini çekmeniz gerekiyor sizin evinize karışmaması gerektiğin bilmesi lazım. Üstelik bizim evde 1.5 yaşında çocuk var herşeyi döküyor ona rağman bile halıların üzeri örtülü değil kocanızda tam ana kuzusu annesi kırılmasın diye oda öyle kalsın diyor çok sıkıcı :KK14:

Bu yollukları haftada bir siliyor musunuz ki, kaldırırsanız halıları haftada bir silesiniz?

Eşinize saygı ve sevginizi koruyabiliyorsanız tebrikler. Ben yapamazdım.

Bana dıyokı eşim yolluk sermezsen haftada bir iki halıları silersin diyor.
Yaşınızı merak ettim doğrusu sizi fazla sindirmişler kayınvalide ve kocanız neden karşı çıkamıyorsunuz kim evinde haftada halı siliyor böyle giderse erken çökersiniz demedi demeyin.

Bence eşiniz yokken toplayın. Eğer hoşuma gitmiyor kaldırdım demeniz yetmiyorsa, Üstünde leke gördüm veya üstüne birşey döküldü, yıkayıp tekrar sererim dersiniz. Birkaç gün öyle bırakırsınız, böylesi belki daha çok hoşuna gider zamanla, sizde arada bak daha modern duruyor dersiniz

Peki o kilimler nasıl temizleniyor

Onlar silinmez de çamaşır makinasına da sığmaz

Hatta kolay kolay süpürülmez de güçlü makineler onu kaldırır

Haftada bir yolluk halı adı her ne ise silinmez de çoluk çocuk yokken

Çözüm belli anlamıyorsa tüm halıları kaldır evdeki en güzide yere koy kocaman da bir fiyonk yap

En kıymetli eşyaları baş köleye koydum de bakalım ne diyecek

Neyse sen bana uyma gerek yok iki kat şey serilmez de kaldır geç

E zorluyorlar mı ört diye. Hepsini kaldır böyle daha çok sevdim böyle kalacak de. Kendi evin sonuçta eşine de laf düşmez

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Yeni evlisin halilarin ustunde ortu var. 70 yasindaki babannemin evine o gun halam sermis 70 yasindaki babanem demiski bu ne boyle köy evimi burasi yerdemi yiyoruz yere dokulucek. Kaldir sunlari at cope. Kayinoederine soyle kadin islerine karismasin

Ne saçma o iş ya komple takıntılı aile. Normal değil yani. Benim küçük çocuğum var halılarımda açık renk kirlendikçe veriyoruz yıkamaya bide makinede onları yıkamaya uğraşmak falan ne değişik

Kilimde gözünü çıkarmışlar.Ne çirkin.Benim örtü bile daha zevkli 🤣

Eklentiler

• 20201220_163823.jpg
    20201220_163823.jpg
    128,1 KB · Görüntüleme: 75
Yeni evliyim demişsiniz de, yeni evli değilim 5 yaşında oğlum var, kilimdi örtüydü hayatta eve sokmam. Kirlenirse de istersem kendim temizlerim istersem yıkamacıya veririm. Çünkü eşyalar benim ve onları mağazada beğendiğim haliyle kullanmak istiyorum. Abuk subuk çizgili örtülerle değil. Siz çok fazla çekinik davranıyorsunuz bence, evinize kimse karışamaz.

Back