• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Öyle gerçekten, üstünde keyifle oturamadıktan sonra ne yapayım koltuğu, sürekli elin üstünde örtü kaydı düzeltip duruyorsun, halılar keza öyle.
Hayır artık her şeyinde bir çözümü var, eskiden yıkama şirketleri yoktu, milletin evinde el dokuması kütük gibi halılar olurdu, onların hepsini yıkarken annenden emdiğin süt burnundan geliyordu, ki vaktiyle baba evinde kütük gibi halıları yıkamışlığım var ama şimdi öyle değil, veriyorsun 3-4 gün sonra tertemiz geliyor, yaz-kış istediğin zaman ver yıkansın, perdeler, koltuklar, yataklar her şeyi yıkıyorlar, hepsini temizleyeceğim diye kendini parçaladığına değmez.
Evet tamamen aynı şeyleri düşünüyorum bu dünyaya eşyaları temiz tutmak ömür boyu onlara gözüm gibi bakmak için gelmedim

Kaldirin tabi. Esiniz ortuye varana kadar da her seye karismasin. Ha cok merakliysa evin temizligine duzenine tutmayin kucuk enisteyi saliverin gitsin,iki gunde bir evi supursun silsin,mutfak temizlesin,banyo fayansi temizlesin,tuvalet temizlesin,camasir yikasin,sersin ,katlasin ,gerekenleri utulesin. Sahalarda gorun yani kendisini,bosbeles sacmasapan seylere harcamasin guzel enerjisini. Aha aynen soyleyin bunu.

Afedersiniz her moka karisirlar ama gel yap buyur deyince de toz olurlar ortaliktan cok bilmisler
Ev islerinde yardımcı oluyor ama yok halı kirlenecek böyle diyor.

Bu koltukların halıların kısaca eşyaların üstüne örtü gibi şeyler örtülmesini anlamsız ve saçma buluyorum. Bu güzellikler kullanılmak tadını çıkartmak için varlar. Elbette kirlenecekler, eskiyecekler yok olup gidecekler ömür boyu kullanamazsınız. Çıkıpta eşyalarınıza eş kişisi dışında kimse karışamaz buna da izin vermeyin.

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
İlk defa böyle bişey duyuyorum 🤯

Evet tamamen aynı şeyleri düşünüyorum bu dünyaya eşyaları temiz tutmak ömür boyu onlara gözüm gibi bakmak için gelmedim
Aynen ben de öyle, böyle deyince, ev işlerinde de rahat olduğumu görünce bazı insanlar böyle ev kadını mı olur diyor ama bal gibi de olur, eşya için üzemem kendimi, hiçbirinin kıymeti yok gözümde, kırılırsa kırılsın kirlenirse kirlensin kafasındayım, benim rahmetli babaannem çok beğenerek bir koltuk takımı almış, kadın üzerinde oturup sefa süremeden kanser olmuş, hastane hastane derdine deva aramaktan severek aldığı o takımda sayılı oturabilmiş, ben 1,5 yaşındayken de vefat etmiş ki henüz 49 yaşındaymış.

O yüzden ben hiç mala önem vermem, aman bozulacak, kirlenecek, kırılacak demem, benimle mi yaşayacak?
Atarım yenisini alırım, imkan yoksa 2 tahta çakar sedir yaparım 2 minder koyar otururum, sağlık olsun yeter.

Çok pardon da evin eşyasına düzenine karişmak kimin haddine k.validene neden müdahale ettiriyorsun başta izin verirsen herşeye müdahale etmelerine benim gibi sonra önünu almaya çalıştığında kavga kıyamet kopar
Eşin de niye karışıyor sen onun işlerine karısmiuorsan oda eve karışmasın

Bak korıdor halim ve bu seyden serdık. Boyu upuzun

O zaten yolluk yani koridora serilecek de halı yokken

Senin zaten halı yolluğun varken üstüne bir daha serilir mi

Bir de misafir gelince ne olacak şimdi korona var da diyelim yok

Ben sana geldim kapıyı çaldım bir kahve içmeye eve buyur edeceksin bir dakika bejle deyip yollukları örtüleri kaldıracak mısın

Kv galiba sizi 3 yaşında çocuk sanıyor da seriyor her yere örtü kirletirsiniz diye

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Yazdıklarını okuduğumda ilk dediğim cümle eşi ne karışıyor oldu bazılarına yanlış gelebilir ancak ne bileyim eşinin bunlara karışması bana çok saçma geldi ama yapı meselesi tabi bilemedim yine de. Benim evimde ne koltuk örtüsü var ne halı örtüsü ve koltuklarda dahil her şeyim açık renk. Kayınvalide peder falan çok derler örtü al ser diye ben böyle seviyorum diyorum.halıları yılda 2 kez yıkamaya veriyorum koltukları ayda bir siliyorum böyle daha hoşuma gidiyor

Aynen ben de öyle, böyle deyince, ev işlerinde de rahat olduğumu görünce bazı insanlar böyle ev kadını mı olur diyor ama bal gibi de olur, eşya için üzemem kendimi, hiçbirinin kıymeti yok gözümde, kırılırsa kırılsın kirlenirse kirlensin kafasındayım, benim rahmetli babaannem çok beğenerek bir koltuk takımı almış, kadın üzerinde oturup sefa süremeden kanser olmuş, hastane hastane derdine deva aramaktan severek aldığı o takımda sayılı oturabilmiş, ben 1,5 yaşındayken de vefat etmiş ki henüz 49 yaşındaymış.

O yüzden ben hiç mala önem vermem, aman bozulacak, kirlenecek, kırılacak demem, benimle mi yaşayacak?
Atarım yenisini alırım, imkan yoksa 2 tahta çakar sedir yaparım 2 minder koyar otururum, sağlık olsun yeter.
Aynen öyle Allah sağlık huzur versin. Daha yeni evliyken misafir yemek takımı diye alınan tabakları günlük kullandığımı gören biri çok hayret etmişti ben de onun hayret etmesine hayret etmiştim.
Eşyalara gözüm gibi bakmam ama öyle kırılan dökülen bozulan eşyam da olmadı sanırım sakınılan göze çöp batıyor.

Çok pardon da evin eşyasına düzenine karişmak kimin haddine k.validene neden müdahale ettiriyorsun başta izin verirsen herşeye müdahale etmelerine benim gibi sonra önünu almaya çalıştığında kavga kıyamet kopar
Eşyaları kayınvalideler almış, o yüzden konu sahibesini eve emanetçi yapmışlar, mallarının iyi korunmasını, temiz bakılmasını istiyorlar, eşi de anne babacığının parasıyla alınmış ürünleri korumakla mükellef sonra kızarlar.

Bunun başka bir açıklaması yok bence.

Hayır böyle renkli hani köylerde olur sarı kırmızı kalın birşey örttük herseye. Valaha hıc hosuma gıtmıyor
Sanırım kalın halı örtüsünden bajsediyorsunuz hadi çocuk olsa odaya serin de beni o bile yoruyorken koca eve sermek 🤷🏼‍♀️Allah kolaylık versin

O örtüler benim olsaydı Çaydanlık değer klorak dökülür ne bileyim makina da sıkısır yırtılır falan bir şekilde ortadan kaldirirdim :D halılara bişey olmadan ama :D

Bana dıyokı eşim yolluk sermezsen haftada bir iki halıları silersin diyor.

Back