• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Ay kocana neymis ya evdeki halilardan. Diklat edersen kv kp icin laf bile bulamiyorum isguzarlik etmisler. Dekorasyon konusunu genel olarak kadina birakmak gerekir hepsi kraldan cok kralci olmuslar. Sessiz kalma. Orasi senin evin. Sen gidip kv evine kaldirin bu halilari artik bunlae yayilacak diyebilir misin? Veya bir baskasinin evine? Ayrica ne kdr cok hali o kdr toz demektir
O yollukların üstü öyle bır toz oluyor ki. Mutfaktakılero de kaldırcam. Cok zor oluyor böyle

Gözümde canlandıramadım ama eşinize halı yıkama ı diye bir şeyin olduğunu anlatın, bilmiyor herhalde.
Bir de evinizde söz hakkınız hiç yok mu?
Bütün gün sevmedigim bir manzarayı izlemez, bunu da kimseye sormazdım herhalde.
Bugun temızlık yaptık eşimle. Temızlık sonrası ben sermıycem bunları gözüme batıyor dedim. Sermezsen haftada bir silersin halıları dedi. Korıdordakılerı sermedım. Suan ev daha hosuma gıdıyor. Eskıden yamalı gıbıydı

Peki o kilimler nasıl temizleniyor

Onlar silinmez de çamaşır makinasına da sığmaz

Hatta kolay kolay süpürülmez de güçlü makineler onu kaldırır

Haftada bir yolluk halı adı her ne ise silinmez de çoluk çocuk yokken

Çözüm belli anlamıyorsa tüm halıları kaldır evdeki en güzide yere koy kocaman da bir fiyonk yap

En kıymetli eşyaları baş köleye koydum de bakalım ne diyecek

Neyse sen bana uyma gerek yok iki kat şey serilmez de kaldır geç
Kaldırdım. Benim halılar hafıf. Kolay yıkanır. Belkı makineye bile atılır. O hafıf kaydırmazlardan. Ama o yollukları hem uzun hem agır. Sureklı toz cekiyor. Temızlıgı öyle zor ki

Bugun temızlık yaptık eşimle. Temızlık sonrası ben sermıycem bunları gözüme batıyor dedim. Sermezsen haftada bir silersin halıları dedi. Korıdordakılerı sermedım. Suan ev daha hosuma gıdıyor. Eskıden yamalı gıbıydı
Rahatsız olursan sil deseydiniz keşke.

Gözümde canlandıramadım ama eşinize halı yıkama ı diye bir şeyin olduğunu anlatın, bilmiyor herhalde.
Bir de evinizde söz hakkınız hiç yok mu?
Bütün gün sevmedigim bir manzarayı izlemez, bunu da kimseye sormazdım herhalde.
Kaldırdım 2taneyı.Mutfakta da 2tane var. Onları yok etcem. Bunlarım hepsını kv kendı evınde kullanmış. Naptı dikti mi bilmiyorum bana getırdı

Bizim orda bunlara sicim denirdi eskiden yeri örtmek için kullanılırdı ama halının üzerine serme kafasını anlayamadım. Kayınvalidenizin elini çekmeniz gerekiyor sizin evinize karışmaması gerektiğin bilmesi lazım. Üstelik bizim evde 1.5 yaşında çocuk var herşeyi döküyor ona rağman bile halıların üzeri örtülü değil kocanızda tam ana kuzusu annesi kırılmasın diye oda öyle kalsın diyor çok sıkıcı :KK14:
Anne kuzusu çok dogru

Kaldırdım. Benim halılar hafıf. Kolay yıkanır. Belkı makineye bile atılır. O hafıf kaydırmazlardan. Ama o yollukları hem uzun hem agır. Sureklı toz cekiyor. Temızlıgı öyle zor ki

Yorumum halıya değil yolluğa ilişkin yolluklar yıkanmaz

Halıyı gerekirse verirsin yıkamacıya yıkar elli liraya

Aklıma şey geldi, seneler önce annemler bir komşumuzla gidip inegölden koltuk takımı beğenmişler neredeyse birbirinin aynısı beğenip almışlar. Biz normal kullanmaya başladık, evde üç küçük çocuk, bitmeyen misafirle. Tabii zamanla eskidi derken yeni takım aldık zaten modası da bir hayli geçmişti. Seneler sonra o komşunun evine gittik ki ne görelim. Koltuklar daha üzerindeki naylonla duruyor :D Baksan hala yepyeni ama modeli o kadar eski ki yeni gibi de değil bir tuhaf. Zaten fazla kullanamadan vefat edip gitti kadın yaşı daha gençti yani.

Diyeceğim o ki eşyalar kullanıp eskitmek için var. Gül ağacından el oymalı hint ipek döşemeli antika muamelesi etmeye gerek yok bence. Onların da üzerine oturmuyorlar zaten 😁

Peki o kilimler nasıl temizleniyor

Onlar silinmez de çamaşır makinasına da sığmaz

Hatta kolay kolay süpürülmez de güçlü makineler onu kaldırır

Haftada bir yolluk halı adı her ne ise silinmez de çoluk çocuk yokken

Çözüm belli anlamıyorsa tüm halıları kaldır evdeki en güzide yere koy kocaman da bir fiyonk yap

En kıymetli eşyaları baş köleye koydum de bakalım ne diyecek

Neyse sen bana uyma gerek yok iki kat şey serilmez de kaldır geç
Şuana kadar hıc yıkamadım. Aşırı agır. Yıkanonca daha beter agır olur

Şuana kadar hıc yıkamadım. Aşırı agır. Yıkanonca daha beter agır olur

İşte nasıl temizleniyor

Hani olağan zamanda temizlikte nasıl temizleniyor

Yıkanmaz zaten kış günü

Babaannem süpürge otundan süpürge ile kıl kilimleri süpürürdü de onun evi ahşaptı

Eşin halı kirlenmesin diyor da o kilim tozu eler alttaki halıya geçirir zaten

Şimdi gidip usulca o örtüleri topluyorsun ve Safiye 2 kocan, şşş aloo napıyosun derse? Sanane üleeyyn diyosun! Burası benim de yaşam alanım ve bu durum benim ruhumu sıkıyo. Bi süre bu örtüleri görmek istemiyorum. Bi süre sonra yine sererim de "KANDIR" o süre için 'de SAFİYE 2 kocanın 'da gözü alışacak emin ol. Hem kayınpedere ne be, ona nooluyo pardon! Pipili kaynanaaa.

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
İlk kez duydum böyle birşey.. Zaten ben hiçbirşeyin üstünü örtmeyi sevmem ama yollukla da örtülür mü canım 🙄🙄 Sizde bunu dert ediyorsunuz bi alemsiniz yani😂 ev sizin eviniz kaldırın yollukları olsun bitsin bu kadar yani.. 🤭 Halılar kirlense ne oluyor artık herşeyin de kolayı var veriyorsun halı Yıkamacıya misler gibi getiriyorlar.. Senede bir iki kez de verirsin ne olacak.. Bir iki birşey damlarsa da silmesi zor değil yani.. Bana anlamsız geliyor halı örtüsü falan da sevmiyorum zaten..Eşim dahil kimsede buna karışamaz..

Ben suan evdeyım. Sadece kpss calısıyorum. Eşim 5 6gun işe gıdıyor. Pazar bırlıkte yaparız Temızlıgı. Bu yüzden yolluk kalsın, halı kırlenmesın dıyor
Konunun tamamını okumadığım için anlamadım sanırım tam olarak.
Şimdi de yolluk kirleniyor sonuçta.
2 kişi halıyı ne kadar nasıl kirletebilirsiniz, yine normal temizliği yapacaksınız bir şey fark etmeyecek.
Yılda 1-2 kez de yıkamaya gidecek.
Eşiniz aile evinde ne görürse sorgusuz onu uygulamaya çalışıyor sanırım, evliliğin ilk yılları çok oluyor bu, iki taraf da yapıyor.

Koltuk koyu gri. Aslında örtmesek olur. Kv örtü almıs örtün diye. Halılara yolluk dikmiş. Eşim tutturdu örtelim kirlenecek dıye
Tabı ki de yok wcden cıkınca ayak ıslak olur halı ıslanmasın falan dedı
WC kapisinin dışına bı banyo paspasi serin

Back