• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Koltuklarım cok guzel. Rengı koyu. Aslında kırlenmıyor da. Örttuk gene. Ama şu renklı uzun seylere sınır oluyorum. Pazarları eşimle yapıyoruz o supuruyor evı zaten 🤣ama ben tek yapınca cok zorlanıyorum. Kac saat kaldır falan ugrastırıyo
Atın hepsini gitsin, evde fazlalığı sevmem, herkesin zevki tabii ama vitrindir, vitrinde tabaktır çanaktır sevmem, minimal olacak, zaten temizliği de sevmem, beni uğraştıracak her şeyi atarım gider.
Eşya bu, kirlenirse kirlensin dünyanın sonu değil ya, koltukları bile çağırıyorsunuz yıkamaya geliyorlar.

Eşyaları kayınvalideler aldı, eşiniz de titiz diye taviz vermeyin.

Atın hepsini gitsin, evde fazlalığı sevmem, herkesin zevki tabii ama vitrindir, vitrinde tabaktır çanaktır sevmem, minimal olacak, zaten temizliği de sevmem, beni uğraştıracak her şeyi atarım gider.
Eşya bu, kirlenirse kirlensin dünyanın sonu değil ya, koltukları bile çağırıyorsunuz yıkamaya geliyorlar.

Kesinlikle öyle. Onlara kalsa tekli koltugu da ört dıyorlar. Ama kaldırcam gercekten.

Koylerde boyle sererler ust uste. Sebebi de soguktan korunmak, malum koy evi sehir evinden daha soguk olur,bir cogunda odun komur sobasi olur, sobanin olmadigi oda da soguk olur onu kesmek icin de ust uste sererler,yan yana bosluk birakmadan hali sererler. Sizin evde boyle olmasinin bir anlami yok bu kosullarda yasamiyorsaniz
Evımız çatı katı ama abartıyolar bence. Hıc hosuma gıtmıyor bu seyler. Hepsını kaldırcam

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Ev senin degil mi canim benim kaldır ve örtme bu kadar basit her gün süpürüyor zaten evler

Aynen öyle halılarım beyaz evlendiğimden beri örtü falan örtmedim. Hatta bi keresinde annem kızım bak bunda leke var örtü örtsen böyle olmaz demişti ben de leke değil o yaşanmışlık dedim 😅 eşyanın kölesi olmayı doğru bulmuyorum

Evımız çatı katı ama abartıyolar bence. Hıc hosuma gıtmıyor bu seyler. Hepsını kaldırcam
Kaldirin tabi. Esiniz ortuye varana kadar da her seye karismasin. Ha cok merakliysa evin temizligine duzenine tutmayin kucuk enisteyi saliverin gitsin,iki gunde bir evi supursun silsin,mutfak temizlesin,banyo fayansi temizlesin,tuvalet temizlesin,camasir yikasin,sersin ,katlasin ,gerekenleri utulesin. Sahalarda gorun yani kendisini,bosbeles sacmasapan seylere harcamasin guzel enerjisini. Aha aynen soyleyin bunu.

Afedersiniz her moka karisirlar ama gel yap buyur deyince de toz olurlar ortaliktan cok bilmisler

Aynen öyle halılarım beyaz evlendiğimden beri örtü falan örtmedim. Hatta bi keresinde annem kızım bak bunda leke var örtü örtsen böyle olmaz demişti ben de leke değil o yaşanmışlık dedim 😅 eşyanın kölesi olmayı doğru bulmuyorum
Öyle gerçekten, üstünde keyifle oturamadıktan sonra ne yapayım koltuğu, sürekli elin üstünde örtü kaydı düzeltip duruyorsun, halılar keza öyle.
Hayır artık her şeyinde bir çözümü var, eskiden yıkama şirketleri yoktu, milletin evinde el dokuması kütük gibi halılar olurdu, onların hepsini yıkarken annenden emdiğin süt burnundan geliyordu, ki vaktiyle baba evinde kütük gibi halıları yıkamışlığım var ama şimdi öyle değil, veriyorsun 3-4 gün sonra tertemiz geliyor, yaz-kış istediğin zaman ver yıkansın, perdeler, koltuklar, yataklar her şeyi yıkıyorlar, hepsini temizleyeceğim diye kendini parçaladığına değmez.

Back