• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Kaldırcam hepsını. Basta tamam dedım ama sımdı gözüme batıyor hepsı.
Ya bilmiyorum muhtemelen onlar aldı ama sonuçta size alınan bir şey ben bu konuya karışabileceklerini düşünemiyorum.. parasını onlar da vermiş olsa artık o eşyalar sizin. Bana yapılsa kendi eşyalarımı bile benimseyemem

At at 😀
Ya köy evi gibi olması mesele değil. Köy evi de kendine göre güzel. Ama sana sormadan böyle bi saçmalık yapmaları 🤦‍♀️ Bari halı örtüsü alıp hediye edelerdi
Evet de halılar kaydırma zaten. Yanı cabuk yıkanır. Örtuye gerek yok. Ama eşim o dokulur batar kirlenir dıyor

Evet onlar aldı cogunu da. Ben kullanıcam sonucta. Hepsını kaldırcam kenara. Atarım gerekırse
İşte mevzu şu ki size almamışlar eş dost için almışlar. O yüzden size kullandırtmıyorlar akrabaları gelince o örtüleri kaldırtıp temiz temiz boy gösterilecek. Bu yüzden ben eşyaları evlenecek tarafların alması taraftarıyım. Öyle ya da böyle ister sen ister beriki kullansın, parayı veren düdüğü çalar istediklerini söyler yaptırırlar. Eşinle de muhtemelen atışırsın iki halı için

Üffff annem de bu kafada bir insan. Senelerce salona adım attırmadı. Daha kullanmadığı yemek takımları falan vardır. Babam garibim göçtü gitti o aldığı salon takımında bir kere rahat oturamadı.
Biz eşya için yaşamıyoruz, eşya bizim için var. Halıyı doğru düzgün kullanmayacaksam temiz kalmasının ne manası var.
Annem benim de evime karışırdı başta. Eşimi falan uyarıyordu yapma dökme bilmemne. Eşim de sakardır biraz. Vallahi umrumda değil. Hevesle aldım, hevesle kullanıyorum. Her haftasonu "misafirlik" takımlarda yemek yiyoruz. Vitrindeki her şeyi kullanıyorum. Ohhh sefam olsun!
Kvnin vitrini girsen o kadar tabak varkı. Bana verecekti ıstemedım.hıcbırını kullanmaz. Ben de tabak falan kullanırım. 2tane kusum var. Ama kuslar hep salonda. Kaldırcam hepsını kı

O ne oyle turbe gibi 🙄
Kaldirin atin cope cul caputu. Orasi sizin de eviniz,kimsenin istedigini sorgusuz sualsiz yapmak zorunda degilsiniz. Hali kirlenince temizlenir. Uzerine cul orttugunuz zaman da o cullar kirlenecek ve temizleyeceksiniz. Cul temizlemekle hali temizlemek ayni sey.

Bu arada yolluk denilen sey bizim diyarlarda kilim anlamina geliyor. Sizde baska bir sey demek ki.
Yolluk dedikleri bir tür halı cinsi ama salonda odalarda kullandığımız halılardan daha ince bir dokuması var, hazır olarak da satılıyor, metreyle de kestirip satın alabiliyorsunuz.
IMG_0726.JPG
IMG_0727.JPG

Halılara, koltuklara örtü sermek de 🤦‍♀️

Eşyalar kirlenirse kirlensin, veriyorsunuz yıkamaya yatak yorganınızı dahi yıkıyorlar.
Valla eş istediği kadar titiz olsun, kimse bana örtü serdiremez, kızım küçükken de sermedim, ki her yere mamasını sürerdi, elleriyle de bir güzel yayardı🤣 yine de örtü örtmedim verdim yıkamaya temizlenip geldi, şimdi de sermiyorum, evde evcil var, yeri geldi tuvalet eğitimi tamamlanana kadar her yere saldı🤣
Yıkamaya vermek istemiyorsam attım gitti, ki koridora bir şey sermiyorum, evdeki tek halılı oda salon.

Benim eşim de titizdir ama kendi süpürdüğünden halılar onu delirtiyor, bir de üstüne örtü serilse hepten çileden çıkardı 🤣

P Portakalli ordek eşiniz madem titiz verin eline süpürgeyi her şeyi o süpürsün temizlesin, ne kadar zormuş öğrensin, bu kadar taviz vermeyin, titizse titiz, eşyalar kirlenmesi ve eskimesi için var.
Örtülerin hepsini atın, koridordaki halıları da kaldırın, keyifle kullanamadıktan sonra olmasa da olurlar, he bana kalsa ben çoktan camdan atmıştım hepsini.

biz sadece mutfağa halının tam kenarına ve tezgahın tam altına gelecek şekilde öyle birşey serdik
çünkü hali gerçekten ister istemez çok kirleniyor
evde anneannem ve ben varız, ben çalışıyorum epey yoğun yani incik cincik sürekli halı temizliği zor olacak diye serdik
ama misal misafir gelecekse asla durmaz orda
ki 90 yaşındaki anneannem bile estetik bulmuyorum diyor da işte o yaşlılıktan ben çalışmaktan temizlikle uğraşmamak için yöntemimiz bu
sizinki evin her yerine yayılmış çok saçma
eminim gözünüz yoruluyordur zaten daha bakarken

Yolluk dedikleri bir tür halı cinsi ama salonda odalarda kullandığımız halılardan daha ince bir dokuması var, hazır olarak da satılıyor, metreyle de kestirip satın alabiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 2744248 Eki Görüntüle 2744249

Halılara, koltuklara örtü sermek de 🤦‍♀️

Eşyalar kirlenirse kirlensin, veriyorsunuz yıkamaya yatak yorganınızı dahi yıkıyorlar.
Valla eş istediği kadar titiz olsun, kimse bana örtü serdiremez, kızım küçükken de sermedim, ki her yere mamasını sürerdi, elleriyle de bir güzel yayardı🤣 yine de örtü örtmedim verdim yıkamaya temizlenip geldi, şimdi de sermiyorum, evde evcil var, yeri geldi tuvalet eğitimi tamamlanana kadar her yere saldı🤣
Yıkamaya vermek istemiyorsam attım gitti, ki koridora bir şey sermiyorum, evdeki tek halılı oda salon.

Benim eşim de titizdir ama kendi süpürdüğünden halılar onu delirtiyor, bir de üstüne örtü serilse hepten çileden çıkardı 🤣

P Portakalli ordek eşiniz madem titiz verin eline süpürgeyi her şeyi o süpürsün temizlesin, ne kadar zormuş öğrensin, bu kadar taviz vermeyin, titizse titiz, eşyalar kirlenmesi ve eskimesi için var.
Örtülerin hepsini atın, koridordaki halıları da kaldırın, keyifle kullanamadıktan sonra olmasa da olurlar, he bana kalsa ben çoktan camdan atmıştım hepsini.
Koltuklarım cok guzel. Rengı koyu. Aslında kırlenmıyor da. Örttuk gene. Ama şu renklı uzun seylere sınır oluyorum. Pazarları eşimle yapıyoruz o supuruyor evı zaten 🤣ama ben tek yapınca cok zorlanıyorum. Kac saat kaldır falan ugrastırıyo

biz sadece mutfağa halının tam kenarına ve tezgahın tam altına gelecek şekilde öyle birşey serdik
çünkü hali gerçekten ister istemez çok kirleniyor
evde anneannem ve ben varız, ben çalışıyorum epey yoğun yani incik cincik sürekli halı temizliği zor olacak diye serdik
ama misal misafir gelecekse asla durmaz orda
ki 90 yaşındaki anneannem bile estetik bulmuyorum diyor da işte o yaşlılıktan ben çalışmaktan temizlikle uğraşmamak için yöntemimiz bu
sizinki evin her yerine yayılmış çok saçma
eminim gözünüz yoruluyordur zaten daha bakarken
Evet ve rengarenk hepsı. Mutfakta bırı komple sarı bırı karısık renk 2tane var

Kvnin vitrini girsen o kadar tabak varkı. Bana verecekti ıstemedım.hıcbırını kullanmaz. Ben de tabak falan kullanırım. 2tane kusum var. Ama kuslar hep salonda. Kaldırcam hepsını kı
Ben en sevdiğim şeyleri vitrine koydum. Her cumartesi eşimle romantik akşam yemeği hazırlıyoruz kendimize. Her hafta başka bir takımı kullanıyorum valla. Kullanamadan ölürüz bu kafayla.
Anneme kalsa onlar yabanlıkkk! Temiz bir tane bir şeyiniz kalsın der.

Bunların kenarından köşesinden alttaki hali görünüyor mu peki? Halı üstüne hali sermek köylerde yapılır. Köy evinde yer çok soğuk olduğu için hem de kirlenmesin diye sererler. Bence de kaldırın. Evi temizleyen sizsiniz sonuçta. Eşiniz sorarsa sa sereriz deyin. Zamanla sermedikçe unutur 😄😄

Hayır böyle renkli hani köylerde olur sarı kırmızı kalın birşey örttük herseye. Valaha hıc hosuma gıtmıyor
Ayy o ne ya oyle. Kp ve esinin buna karismasi ayri olay. Hadi illa ortecek hali ortusu alsaydilar bari. Sende 3 kaynana var biri kp biri kocan biri kv.
Kaldir at nasil dayaniyorsun

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Yavrum olur mu oyle sey. Kaldır. Kirlenirse silersin. Yikatirsin.

Bunların kenarından köşesinden alttaki hali görünüyor mu peki? Halı üstüne hali sermek köylerde yapılır. Köy evinde yer çok soğuk olduğu için hem de kirlenmesin diye sererler. Bence de kaldırın. Evi temizleyen sizsiniz sonuçta. Eşiniz sorarsa sa sereriz deyin. Zamanla sermedikçe unutur 😄😄
Tabıkı gozukmez mı. Cogu gozukuyor. Bana hem yerler soguk olur dıyor. Ama ev terliği var. Onun derdı halı kırlenmesın

Mesela korıdorda 2halı var. Üzerler 2yolluk.mutfakta 1halı var. Üzerinde 2yolluk var
Koylerde boyle sererler ust uste. Sebebi de soguktan korunmak, malum koy evi sehir evinden daha soguk olur,bir cogunda odun komur sobasi olur, sobanin olmadigi oda da soguk olur onu kesmek icin de ust uste sererler,yan yana bosluk birakmadan hali sererler. Sizin evde boyle olmasinin bir anlami yok bu kosullarda yasamiyorsaniz

Back