Halıların üzerine yolluk sermek

Bidaha bırsey desin aha dıycem kaynanam konustu.Zaten dün dedim ev işlerine karısma bıdaha. Karıstırmıycam kesınlıkle

Benim halım böyle bırsey. Bunun üzerine bu renklı uzun seyler den serdık. Ve sarı olan fotoğrafta mutfak. Hepsını kaldırdım ki
Kaldırmışsınız zaten ama eşinizin kirlenmemesi adına şu görüntüyü savunması ne bileyim, çok garip kişilik. Cimrilik var sanki. Titizlikten değil, bunun adı titizlik olamaz

Benim halım böyle bırsey. Bunun üzerine bu renklı uzun seyler den serdık. Ve sarı olan fotoğrafta mutfak. Hepsını kaldırdım ki

kaldırdın dün de yazıştık vs de ben hala bunları nasıl serdiğinizi anlayamadım

yani kv ser dediğinde senin evde yok ki diyemedin mi

mesela benim evde halı yok, kv soğuğa takık, neyse bana evindeki halıları vermeye çalışır, bu eski değil işte onu yeni almıştık alın götürün vs vs

benim bırak o halıyı, tüm evi alacak maddi durumum var ama o evindeki kullanılmış halısını verip "ayy evleri açıktı da, ben verdim" diyecek

neyse gel zaman git zaman kv memleketten ev aldı, oraya yazlık gibi gitti

eşimle telefon ile konuşurken işte şunu bunu aldık bir halı eksik gibi bir şey demiş

eşim de ben sana senin evdeki halıları yarın kargolayayım demiş

aldığı cevap "ayyy olmaz, onlar eskiii "

ben susar mıyım, kv geldiğinde laf arasında hemen söyledim "bana gelince yeni olan halılar, senin evine gelince neden eski oluyor" diye

susma, cici gelin olma, zira cici gelinken de kıymet veren yok

hiç olmazsa gereken yerde sesini çıkar ki bir destur alıp konuşsunlar

Çok iyi yapmışsınız valla.Ay ben anlamıyorum ki zaten bu kvleri oğullarının kendilerinden başka bir kadınla bir yuva kurup düzen oluşturup yaşamalarını istemiyorlar heralde sürekli karışıyorlar sürekli burunlarını sokuyorlar geline hiç rahat vermiyorlar çok düşüncesiz davranıyorlar bu kız ne düşünüyor ne düşünmüyor hiç demiyorlar ay valla daha 21 yaşındayım bekarım ama en büyük korkum kv nin yaşantıma müdahale etmek istemesi

Titizlikle alakası yok. Şehirleşmeyle beraber köyden göçen anadoluluların şehre gelirken beraberlerinde getirdikleri bir alışkanlık. Eskiden eşya çok değerliydi, eskimesi, zarar görmesi istenmezdi. Bu yüzden halı, kanepe, sedir vs örtülerle kapatılır, kendince korumaya alınırdı. Şehre göçen köylüler bu alışkanlığı bırakamayınca ortaya böyle görüntüler çıkıyor. Annem 15 sene bir çift koltuğu öyle bir örttü ki koltuğun desenini, rengini gördüğümüzde artık Türkiye'de böyle bir model kalmamıştı. Ama artık böylesi de pek kalmadı. Sizinkiler baya geride kalmış. Kaldırın hepsini, onların iznine kalırsa 10 sene sonra modası geçince açarsın anca.

Ben şunu anlamadım. Ev sizin değil mi yani "istemiyorum" deyip kendi istediğiniz düzende gitmek zor mu?

yanlışlıkla halının üzerine bi tas çorba doksen eşin napar acaba

Koltuklarım son çıkan model . Herseyı begenerek aldım. Ama heryer örtülü olunca temızlık öyle zor gelıyor ki. Hepsını kaldır tekrar ser. Ee bı de onların da Temızlıgı var

Bu kırmızı örtünün temizliği daha zor olmaz mi? Köylerde bunlari bahçeye balkona silkelersin ama evde makinayla süpürülmezde. Balkondan silkelesen oda olmaz.
Kaldırdın mıı
Hepsını kaldırdım. Evet benım halının temızlıgı daha kolay resmen

Evet meraklı ayrıca. Bende anlatmayı sevmem herseyı. Vala 2haftada bır gıderım 2 3 saat o kadar

Cok haklısınız. Aslında cici gelın degılım. Cok huysuzluk yaparım herseyı söylerım pat pat. Sorarsa eski bunlar milattan önce kalmıs gıbı dıycem hatta. Kendı sersin yanı. Guzelim halımı kapattım aylarca. Bıdaha sermem. Eşim sererse de kescem onları. Annesının evınde bu kadar örtü yok. Kadına kalsa tekli koltuguma de örtü dusunuyor. Hayır ona ne ki. Benım evım. Allahtan evlendıkten sonra 1kez geldıler. Çagırmadım da. Eşimin akrabalarını da cagırmadım. Zaten korona var. 2haftada bır gıderım haftada 1 en fazla 2ararım o kadar. Eşimle cok konusurlar

Kaldırmışsınız zaten ama eşinizin kirlenmemesi adına şu görüntüyü savunması ne bileyim, çok garip kişilik. Cimrilik var sanki. Titizlikten değil, bunun adı titizlik olamaz
Haklısınız. Ama bu kaydırmazlar cok pahalı degıl. Aslında eli acık cok para harcarız. Eve herseyı alırız.

Haha benimkide vaktiyle aynısını yapmıştı saf zamanlarım almıştım birde içimden de üzülmüstum. Kendi kiyafetlerini paket yapıp getirmişti filan tabi on seneyi geçti o zamanki aklımla kötü dusunmemisim siz iyi yapmışsınız :) bı kaç sene dolapta baza altında bekledi atsam nerde benim kıyafetler diye hesap soracak karakterde birisi atamıyorum da. Kıyafetlerde kendi gençlik kıyafetleri bazıları lekeli filan. Kırk yıllık kiyafetler. Sonra attım tabi ama en az üç sene durmuştur bende çok salakmisim. Şimdi olsa verdiği gibi geri verirdim. Yeni gençliğin gözü daha açık valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…