- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
-
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Bidaha bırsey desin aha dıycem kaynanam konustu.Zaten dün dedim ev işlerine karısma bıdaha. Karıstırmıycam kesınlıkleevinizin şekline, nereye ne konulacağına neden kp kv karar veriyor. sevmediyseniz kaldırın gitsin. eşinize de izah edin temizlik zor böyle ve kötü gözüktü diye. öyle gördüğü için geleneği devam ettirmiştir eşiniz daha fazla karışmaz diye düşünüyorum. karışacak biriyse de kaynana tipli eşlerden de bıkkınlık geldi artık.
Kaldırmışsınız zaten ama eşinizin kirlenmemesi adına şu görüntüyü savunması ne bileyim, çok garip kişilik. Cimrilik var sanki. Titizlikten değil, bunun adı titizlik olamazBenim halım böyle bırsey. Bunun üzerine bu renklı uzun seyler den serdık. Ve sarı olan fotoğrafta mutfak. Hepsını kaldırdım ki
Benim halım böyle bırsey. Bunun üzerine bu renklı uzun seyler den serdık. Ve sarı olan fotoğrafta mutfak. Hepsını kaldırdım ki
Ev yerlesırken onlar da vardı. Ölcu aldılar. bılmıyorum bende anlamadim.Halılar falan geldı. Eşim sımdı ev yerlesıyor kırlenmesın serelım.Tamam dedım. Sonra kaldı öyle. Benim haberim yokken buzluga bırseyler koymus falan. Baya rahatlar yanı
Çok iyi yapmışsınız valla.Ay ben anlamıyorum ki zaten bu kvleri oğullarının kendilerinden başka bir kadınla bir yuva kurup düzen oluşturup yaşamalarını istemiyorlar heralde sürekli karışıyorlar sürekli burunlarını sokuyorlar geline hiç rahat vermiyorlar çok düşüncesiz davranıyorlar bu kız ne düşünüyor ne düşünmüyor hiç demiyorlar ay valla daha 21 yaşındayım bekarım ama en büyük korkum kv nin yaşantıma müdahale etmek istemesiBana eskı seramik caydanlık, taa kendının hayatta kullanmayacağı fincan, cok eskı model tabaklar verdi. Kendı hayatta kullanmaz.Modelu o kadar eskıkı en az 50 yıl önce vardır ben hıc gormedım o tarzda. Bende kullanmadıklarımı bır kolı yaptım. Hepsını gerı verdım. Ben bunları kullanmıyorum. Dıger oglunun ceyızıne koyarsın dedım
Bu kırmızı örtünün temizliği daha zor olmaz mi? Köylerde bunlari bahçeye balkona silkelersin ama evde makinayla süpürülmezde. Balkondan silkelesen oda olmaz.Bak korıdor halim ve bu seyden serdık. Boyu upuzun
Ben şunu anlamadım. Ev sizin değil mi yani "istemiyorum" deyip kendi istediğiniz düzende gitmek zor mu?Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
yanlışlıkla halının üzerine bi tas çorba doksen eşin napar acabaEşim temızlık işine falan karısan birisi. Kuşları bahane ediyor. Terasta en ufak yem görse söylenir. Kaldırcam zaten mutfağı. Hatta kaldırmaya gidiyorum. Ki sermıycem bidaha. Bidaha sererse kesecegımı söyledım eşime
Söylenir hemen kosar bez alır sıleryanlışlıkla halının üzerine bi tas çorba doksen eşin napar acaba
Koltuklarım son çıkan model . Herseyı begenerek aldım. Ama heryer örtülü olunca temızlık öyle zor gelıyor ki. Hepsını kaldır tekrar ser. Ee bı de onların da Temızlıgı varTitizlikle alakası yok. Şehirleşmeyle beraber köyden göçen anadoluluların şehre gelirken beraberlerinde getirdikleri bir alışkanlık. Eskiden eşya çok değerliydi, eskimesi, zarar görmesi istenmezdi. Bu yüzden halı, kanepe, sedir vs örtülerle kapatılır, kendince korumaya alınırdı. Şehre göçen köylüler bu alışkanlığı bırakamayınca ortaya böyle görüntüler çıkıyor. Annem 15 sene bir çift koltuğu öyle bir örttü ki koltuğun desenini, rengini gördüğümüzde artık Türkiye'de böyle bir model kalmamıştı. Ama artık böylesi de pek kalmadı. Sizinkiler baya geride kalmış. Kaldırın hepsini, onların iznine kalırsa 10 sene sonra modası geçince açarsın anca.
Hepsını kaldırdım. Evet benım halının temızlıgı daha kolay resmenBu kırmızı örtünün temizliği daha zor olmaz mi? Köylerde bunlari bahçeye balkona silkelersin ama evde makinayla süpürülmezde. Balkondan silkelesen oda olmaz.
Kaldırdın mıı
Evet meraklı ayrıca. Bende anlatmayı sevmem herseyı. Vala 2haftada bır gıderım 2 3 saat o kadarÇok iyi yapmışsınız valla.Ay ben anlamıyorum ki zaten bu kvleri oğullarının kendilerinden başka bir kadınla bir yuva kurup düzen oluşturup yaşamalarını istemiyorlar heralde sürekli karışıyorlar sürekli burunlarını sokuyorlar geline hiç rahat vermiyorlar çok düşüncesiz davranıyorlar bu kız ne düşünüyor ne düşünmüyor hiç demiyorlar ay valla daha 21 yaşındayım bekarım ama en büyük korkum kv nin yaşantıma müdahale etmek istemesi
Cok haklısınız. Aslında cici gelın degılım. Cok huysuzluk yaparım herseyı söylerım pat pat. Sorarsa eski bunlar milattan önce kalmıs gıbı dıycem hatta. Kendı sersin yanı. Guzelim halımı kapattım aylarca. Bıdaha sermem. Eşim sererse de kescem onları. Annesının evınde bu kadar örtü yok. Kadına kalsa tekli koltuguma de örtü dusunuyor. Hayır ona ne ki. Benım evım. Allahtan evlendıkten sonra 1kez geldıler. Çagırmadım da. Eşimin akrabalarını da cagırmadım. Zaten korona var. 2haftada bır gıderım haftada 1 en fazla 2ararım o kadar. Eşimle cok konusurlarkaldırdın dün de yazıştık vs de ben hala bunları nasıl serdiğinizi anlayamadım
yani kv ser dediğinde senin evde yok ki diyemedin mi
mesela benim evde halı yok, kv soğuğa takık, neyse bana evindeki halıları vermeye çalışır, bu eski değil işte onu yeni almıştık alın götürün vs vs
benim bırak o halıyı, tüm evi alacak maddi durumum var ama o evindeki kullanılmış halısını verip "ayy evleri açıktı da, ben verdim" diyecek
neyse gel zaman git zaman kv memleketten ev aldı, oraya yazlık gibi gitti
eşimle telefon ile konuşurken işte şunu bunu aldık bir halı eksik gibi bir şey demiş
eşim de ben sana senin evdeki halıları yarın kargolayayım demiş
aldığı cevap "ayyy olmaz, onlar eskiii "
ben susar mıyım, kv geldiğinde laf arasında hemen söyledim "bana gelince yeni olan halılar, senin evine gelince neden eski oluyor" diye
susma, cici gelin olma, zira cici gelinken de kıymet veren yok
hiç olmazsa gereken yerde sesini çıkar ki bir destur alıp konuşsunlar
Haklısınız. Ama bu kaydırmazlar cok pahalı degıl. Aslında eli acık cok para harcarız. Eve herseyı alırız.Kaldırmışsınız zaten ama eşinizin kirlenmemesi adına şu görüntüyü savunması ne bileyim, çok garip kişilik. Cimrilik var sanki. Titizlikten değil, bunun adı titizlik olamaz
Ayy ne saçma olay ya. Ne yapalım yani eşyaları onlar aldi diye ne bu böyle bir başına koruma dikmedikleri kalmış. Almasalar daha iyiMesela korıdorda 2halı var. Üzerler 2yolluk.mutfakta 1halı var. Üzerinde 2yolluk var
OhhHepsını kaldırdım. Evet benım halının temızlıgı daha kolay resmen
Bana eskı seramik caydanlık, taa kendının hayatta kullanmayacağı fincan, cok eskı model tabaklar verdi. Kendı hayatta kullanmaz.Modelu o kadar eskıkı en az 50 yıl önce vardır ben hıc gormedım o tarzda. Bende kullanmadıklarımı bır kolı yaptım. Hepsını gerı verdım. Ben bunları kullanmıyorum. Dıger oglunun ceyızıne koyarsın dedım
O zaman halı yıkamaya bişey demez heralde. Öyle külfetli değil hem. Görüntü kirliliği sağlık bozar o daha külfetli olur.Haklısınız. Ama bu kaydırmazlar cok pahalı degıl. Aslında eli acık cok para harcarız. Eve herseyı alırız.