Hala Doğum izni konusunda kararsızım bana bir akıl verin..

37.hafta buradan bakınca bana da gec gelıyor ancak 35e dayanırsam 37ye de dayanırmısım gıbı dusunmeden de edemıyorum. Yıllık ızın kullanırım he 30 günü aynı anda vermezler ama 2ser hafta seklınde kullanırım parca parcada olsa. Ve yıllık ızın kullanmak ıstemeyenlere maas alma sansıda var. yıllık ızınde en bol vakıte sahıp kısı benım ne zaman cıkacagıma ben karar verıyorum mecbur oldugum zaman yok atıyorum sene boyunca hıc lazım olmazsa o kalan ızınlerı sonrakı seneye devredebılırım ya da parasını ısteyebılırım. Benım ısım masa bası burası matbaa koku oluyor ama ben yukarıda oldugum ıcın cok kokudan etkılenmıyorum kı o koku acayıp hosuma gıdıyor bu aralar tıner tutkal kokusu :) ücretsiz izin hakkımı hıc dıle getırmedım maddı olarak bana uymayacagnı dusundgm ızın yarım gun calısmakta oyle. Ev borcumuz var 4 ay taksıtı ertelıcez ama 1 sene ertelemek demek maddı sıkıntı cekmenın yanı sıra eve 1 sene gec kavusup borcu 1 sene daha uzatmak demek bu yuzden o secenklere ben kendım okey dıyemıyorum. Ve eşimin durumuda belırsız cocukta olucak
32. Hafta olmustu dedimki " ya ben bu sekilde 37 ye kadar dayanirim " sonra 35. Haftada bir agirlik geldi. Insanlar bana artik dogur demeye basladi. 35. Hafta artik "ise gidis " dediginiz gibi is degilde ise gidis yolu, sabah kalkmak cok zorladi. Dedimki tamam artik ayrilayim. Kimileri kendini cok zorluyor 37 ye kadar dayanabiliyor. Ama bence doguma etkisi olur. Yani 37 yerine 36 35 doguma daha rahat gitmeye yardimci olur bence.
Birde dogumdan sonra insan yillik izni paraya cevireyim gibi dusunemiyor. O bebekle gecorecegin 1 saat bile dunyalara bedel. Benim size tek tavsiyem dogumdan sonrada izne ihtiyaciniz olacak ,yillik izinden bir 2 hafta kalsin en azindan. Birde bebek 6 aylik olacak sekilde bir ise donus plani yapin. Ister 2 ay ek ucretsiz izinle , ister yarim gun calisarak... Benim bebegim 6 aylik. Bundan once asla birakip ise baslayamazdim. Simdi 6 aylik oldu ek gidalar basladi. Diyorumki tamam simdi biraz biraz ayrilabilirim. Hem uyku duzeni hem beslenme bu ay toparlaniyor.

Bi dk siz burada yarım gun ıcın yarısını devlet yarısını ısyerı karsılıyor demıssınız 170e ben bunu sorayım maas alabılıcem aslında bunu kullanabılırım :) ben bunda devlet kısmını okumamısım :)
Evet tam gun calismis gibi 2 ay maas aliyorsunuz. Yarisini devlet yarisini sirket karsiliyor. Yani süt izni degil. Bunu vermeleri zaruri mi degil mi iste onu bilemiyorum. Ama siz isyeriyle konusmadan once onu arastirirsaniz en azindan isyerini ona gore zaruriyetini bilgilendirirsiniz

32. Hafta olmustu dedimki " ya ben bu sekilde 37 ye kadar dayanirim " sonra 35. Haftada bir agirlik geldi. Insanlar bana artik dogur demeye basladi. 35. Hafta artik "ise gidis " dediginiz gibi is degilde ise gidis yolu, sabah kalkmak cok zorladi. Dedimki tamam artik ayrilayim. Kimileri kendini cok zorluyor 37 ye kadar dayanabiliyor. Ama bence doguma etkisi olur. Yani 37 yerine 36 35 doguma daha rahat gitmeye yardimci olur bence.
Birde dogumdan sonra insan yillik izni paraya cevireyim gibi dusunemiyor. O bebekle gecorecegin 1 saat bile dunyalara bedel. Benim size tek tavsiyem dogumdan sonrada izne ihtiyaciniz olacak ,yillik izinden bir 2 hafta kalsin en azindan. Birde bebek 6 aylik olacak sekilde bir ise donus plani yapin. Ister 2 ay ek ucretsiz izinle , ister yarim gun calisarak... Benim bebegim 6 aylik. Bundan once asla birakip ise baslayamazdim. Simdi 6 aylik oldu ek gidalar basladi. Diyorumki tamam simdi biraz biraz ayrilabilirim. Hem uyku duzeni hem beslenme bu ay toparlaniyor.
eğer 2 aylık yarım gün çalışma durumu olursa 6 ay olmasada 5aya yakın bebegımle olma sansım olucak :) kanunu okudum şimdi işverene 1 ay önce soylemek lazımmıs ve ıtıraz etme sansı yokmus. İşkur tarafından ödeme yapılıcakmıs ya iş kuru yada direk 170i arayıp iyice bilgi alıcam ve merak ettıgım bu 2 aylık süreçte süt iznine ne oldugu :) çocuk 1 yasına gelene kadar süt izni hakkıda var. Tabiki 6 ay hatta daha uzun süre bebekle olsam daha iyi ancak çalışınca herseyı kendı ısteklerıne gore ayarlamak zor oluyor. Ben öyle tahmın edıyorum kı 6 ay ücretsiz izini kabul etmezler ancak sırf yarı maası devlet verecek dye o 2 aylık ıznı kabul edeceklerdir.

Bebek doğduktan sonra daha fazla izne ihtiyacınız olacak, mümkün olduğu kadar uzatın derim.
Ben ilk çocuğumda izinimi uzattım 34 te erken doğum prematüre minnak bir bebek oldu ve sonrası yıllık izin vs derken geç başladım birde ara ara Dr kontrol vs çok izin kullandım. Yani izin bitti başladın tamam değil sonrası gel git çok izin ihtiyacım oldu.

Bebek doğduktan sonra daha fazla izne ihtiyacınız olacak, mümkün olduğu kadar uzatın derim.
Ben ilk çocuğumda izinimi uzattım 34 te erken doğum prematüre minnak bir bebek oldu ve sonrası yıllık izin vs derken geç başladım birde ara ara Dr kontrol vs çok izin kullandım. Yani izin bitti başladın tamam değil sonrası gel git çok izin ihtiyacım oldu.
Mutlaka öyledir. Bir akrabamız yenı dogum yaptı kız herseyı ayarladı sonrasına bol ızın ayırdı ama cocugu enfeksıyon kapmıs ve sureklı hastanedeler ne kadar kalacaklar bellı bıle degıl evde hesap çarsıya uymayabılıyor ekstra hastalık vs cıkabılıyor herseyı dusunmek gerekıyor

eğer 2 aylık yarım gün çalışma durumu olursa 6 ay olmasada 5aya yakın bebegımle olma sansım olucak :) kanunu okudum şimdi işverene 1 ay önce soylemek lazımmıs ve ıtıraz etme sansı yokmus. İşkur tarafından ödeme yapılıcakmıs ya iş kuru yada direk 170i arayıp iyice bilgi alıcam ve merak ettıgım bu 2 aylık süreçte süt iznine ne oldugu :) çocuk 1 yasına gelene kadar süt izni hakkıda var. Tabiki 6 ay hatta daha uzun süre bebekle olsam daha iyi ancak çalışınca herseyı kendı ısteklerıne gore ayarlamak zor oluyor. Ben öyle tahmın edıyorum kı 6 ay ücretsiz izini kabul etmezler ancak sırf yarı maası devlet verecek dye o 2 aylık ıznı kabul edeceklerdir.
Sut izni sakli kaliyor. Eger toplu kullanacaksaniz, Sut izni bu sureden sonra basliyor. Ve toplu kullanacaksaniz 1, 2 hafta kisaliyor, cunku iki aydaki gun sayisi × gunluk sut izni saati kadar toplamda kisaliyor. Eger sut iznini toptan kullanmayacaksaniz , 6. Aydan sonra 1,5 saat olarak kullanmaya devam ettiginiz icin yine bir kayip oluyor.

Ben de 32. Haftamda calisabilir raporu alacagim, temmuzun son haftasi. Hem bayram tatilini kaybetmemis olurum, hem de zaten yazin aktif calismiyorum. Bence siz de zorunlu izne kadar calisin, izinleei dogumdan sonra kullanin.

3. Seçenek bence. 37. haftaya kadar zorlanırsınız diye düşünüyorum havalar sıcak daha da ağırlaşacaksınız zorlanır gibisiniz

X