Hala Doğum izni konusunda kararsızım bana bir akıl verin..

senelik izin kalması çok mu önemli? değilse çalışabildiğiniz son ana kadar çalışıp bebeğinizle olabildiğince çok vakit geçirin
Senelık izin bırakmak isteme sebebım burada atıyorum cenaze olsa hamılelık kontrolum harıc farklı bır hastalık ıcın doktora gıtmek ıstesem veya yarım gun ızın ıstesem farklı bırsey ıcın senelık ızınden dusuyorlar. Önceden boyle bırsey yoktu ısyerındekı bırkac kısı yuzunden boyle bır karar aldılar benım normalde 20 gün iznim olması gerekırken 14e düştü ki bayramda falanda kesıyorlar artık. Bebek hastalansa ya da ben hastalansam ızın almak ıstesem yıllık ızıne basvurulacagı ıcın ızın bırakmam sart dıger turlu olsa yıllık ızınıde ıcım rahat sekılde dahıl ederdım

Dayananbildiğiniz kadar dayanın.
Hem bebeğe fazla vaktiniz kalsın, hem de ne kadar çalışırsanız o kadar hareketli olursunuz ve bu da kolay doğum demek.

Senelık izin bırakmak isteme sebebım burada atıyorum cenaze olsa hamılelık kontrolum harıc farklı bır hastalık ıcın doktora gıtmek ıstesem veya yarım gun ızın ıstesem farklı bırsey ıcın senelık ızınden dusuyorlar. Önceden boyle bırsey yoktu ısyerındekı bırkac kısı yuzunden boyle bır karar aldılar benım normalde 20 gün iznim olması gerekırken 14e düştü ki bayramda falanda kesıyorlar artık. Bebek hastalansa ya da ben hastalansam ızın almak ıstesem yıllık ızıne basvurulacagı ıcın ızın bırakmam sart dıger turlu olsa yıllık ızınıde ıcım rahat sekılde dahıl ederdım
mazaret izni var ondan da bunları düşürebilirsiniz. hastaneye gittiğinizde doktordan vizite kağıdı alırsanız o da izinden düşmüyor. bu haklarınızı biliyor musunuz?

Her zaman planlandığı gibi olmuyor. Her iki bebekte de 32 hafta öncesi erken doğum tehlikesi yaşayıp mecburi izne çıktım. Hem de öncesinde her hangi bir risk olmadığı halde. Bebiş sağlıkla gelsin de gerisi hallolur Allahın izniyle
Orası öyle tabi şuan bende de bır sorun gorunmuyor ancak yarın ne olur bılemem kı. Ama yine de kendımıze göre bır plan yapmamız gerekıyor tutar tutmaz onu sadece zaman gosterır. Amın ınsallah :)

Dayananbildiğiniz kadar dayanın.
Hem bebeğe fazla vaktiniz kalsın, hem de ne kadar çalışırsanız o kadar hareketli olursunuz ve bu da kolay doğum demek.
Bende öyle dusunuyorum artık dayanabıldıgım kadar dayanıcam ancak ısyerınde cok hareketlı degılım hep oturmam gerekıyor ısım geregı cok nadır dısarı cıkıyorum ve eve gıdıp gelırken aktıfım o kadar umarım kolay dogumum olur :)

mazaret izni var ondan da bunları düşürebilirsiniz. hastaneye gittiğinizde doktordan vizite kağıdı alırsanız o da izinden düşmüyor. bu haklarınızı biliyor musunuz?
onu kabul etmıyorlar ısyerınde bır kac erkek bundan bahsettı de kabul etmedıler. İşlerine gelenı kabul edıyorlar. Ona bakılırsa benım emzırme hamılelık donemınde 7,5 saat çalışmam lazım fazlası yasak ama ben 10,5 saat calısıyorum bunu muhasebecıye soyledım yok oyle bırsey sen c.tesi yarım gun calısıosn tam gun calıssan olurdu dedı. 170i aradım sordum c.tesi ile alakası olmadıgını bu hakkımın oldugunu soyledi. Özel sektor bu konularda cok duyarsız.

Bende öyle dusunuyorum artık dayanabıldıgım kadar dayanıcam ancak ısyerınde cok hareketlı degılım hep oturmam gerekıyor ısım geregı cok nadır dısarı cıkıyorum ve eve gıdıp gelırken aktıfım o kadar umarım kolay dogumum olur :)
İnşallah:)
Evde durup yürüyüş yapmama ihtimalinize karşı o bile iyi tabii ki.

Ben sürekli ayaktaydim mesleğim gereği. Kişiden kişiye değişir tabiki ama ben 37. Haftada ayrıldım. Ondan sonra bile kendimi gayet iyi hissediyordum benim ağırlığın son haftada oldu.

onu kabul etmıyorlar ısyerınde bır kac erkek bundan bahsettı de kabul etmedıler. İşlerine gelenı kabul edıyorlar. Ona bakılırsa benım emzırme hamılelık donemınde 7,5 saat çalışmam lazım fazlası yasak ama ben 10,5 saat calısıyorum bunu muhasebecıye soyledım yok oyle bırsey sen c.tesi yarım gun calısıosn tam gun calıssan olurdu dedı. 170i aradım sordum c.tesi ile alakası olmadıgını bu hakkımın oldugunu soyledi. Özel sektor bu konularda cok duyarsız.
bu hakları kullandırmak zorunda aslında şikayet etsen ceza yer işyeri

Halklarınızı ısrarla talep etseniz sıkıntı mı olur, işten mi çıkarırlar, bu işe muhtaç mısınız?

Çünkü çok sinir bozucu.

İmkan varsa neden ücretsiz izin kullanmayasınız, süt izni de kullandırmazlarsa ne olacak?

Oyle bir konuki disaridan karar vermek bile zor. Hicbir şıkkı diyemeyecegim.
☆Eger işinizi seviyorsaniz ve ayrilmam diyorsaniz yillik izin birakin. Heleki yillik izinleri rahat kullanirim çalistigim surede diyorsaniz 30 gun de birakin.
Ama cogu is yeri yillik izinleri kullandirmiyor hep birilerinin gozune batiyor biliyorsonuz.
☆bu arada 37. Hafta gercekten gec. En ideali 36. Hafta felan. Dogum olduktan sonra en az 3 ay uyuyamayacaksiniz. En azindan bu donemde bol bol yatin istrahat edin. Ama 32. Hafta izne ayrilmaniza kesinlikle gerek yok. 38. Hafta dogun olursa diye bence 2 hafta oncesinde izne ayrilsaniz yeter. Ama tabi bu yine sizin isinizle alakali. Isiniz rahat mi ortami kokulu mu yorucu mu ? Benim isim cok yorucuydu ama ustumden savmıştım çoğu işi. Gidiyordum aylak aylak dolaştım son haftalar 36. Haftaya kadar isteydim. 38. Hafta dogum oldu. 2 hafta oturmus oldum. Tabi 40,41. Haftalar dogum olursa dezavantaj olacak.
Benim size tavsiyem kesinlikle ucretsiz hakkinizi veriyorlarsa kullanin. Hatta 2 ay yarim sureyle calisma oluyormus , yarisini devlet yarisini sirket karsiliyormus. Boyle haklarinizda var.
6 ay ucretsizde vermeleri zorunlu. Ben su anda ucretsiz izindeyim hayatimda yaptigim en iyi sey diyorum

İnşallah:)
Evde durup yürüyüş yapmama ihtimalinize karşı o bile iyi tabii ki.
Akşamları yuıruyus yapım dıyorum 3 gün yapıyorsam 4 gün üşeniyorum :)) o yuzden buraya gelıp gıtmek benım ıcın ıyı bırsey. Hem maddı olarakta en azından maasımı alıcam bebegın ıhtıyaclarını alırım :)

Son güne kadar çalışın ,zaten zaman çabuk geçiyor ,yanlış hatırlamıyorsam eşiniz de işinden ayrılacak ,ne kadar çok zaman çalışıp kenara para koyup geç başlarsanız o kadar iyi .yıllık izinlerinizinde Doğum izni bitişinde toplu kullanın ,ben o şekilde yaptım .

2 ocak diye diretmemin sebebi geldiğimde düzenimin bozulmuş olma korkusu :) benım yerıme burada cok anlasamadıgım bırı bakıcak ve cogu seyı unutms ona suan hem ısı ogretıyorum hemde hatırlatıcı notlar yazıyorum. Ve bu hafta ıslerımı hep o yaptı ama resmen duzenımı sımdıden bozdu :KK70: patronun kayınbıraderı oldugu ıcın aa yanlıs yaptınız da dıyemıyorum kı zaten aramız yenı yenı duzelıyor o cıktıktan sonra duzeltıyorum bazı eksık yerlerı ama notlara ozellıkle dogru sekılde yazıyorum kı hata yapmasın :KK70:

sen gidince yokluğunu ararlar işte bırak yanlış yapsın :)
hem onun yanlışını toplayarak hata yapıyorsun sen yokken kim toplayacak arkasını :KK43:

Dayanabildiğiniz kadar çalışın bence.
Son haftalarda evde olmak insanı hepten boğuyor.

Sizi huzursuz eden sadece yol ise 35ten sonraki 2 haftalık süreçte ekstra bütçe ayırıp araçla gidip gelmek sizi zorlamaz ise böyle bir şey tercih edebilirsiniz.

Halklarınızı ısrarla talep etseniz sıkıntı mı olur, işten mi çıkarırlar, bu işe muhtaç mısınız?

Çünkü çok sinir bozucu.

İmkan varsa neden ücretsiz izin kullanmayasınız, süt izni de kullandırmazlarsa ne olacak?
Aslında 2 ay öncesine kadar işten çıkma planım vardı sonra sabretme kararı aldım şuan ise bu ay esim işten çıkıcak hemen ıs bulucak mı ne yapıcak bellı degıl bu sebepten burada kalmaya bıraz mecburum. 7 buçuk senedir burdayım işi kavradım musterılere calısanlara alıstım ortamda tek kısı harıc kımseyle sorunum yok kötü söz diyenım yok işim hafıf oyle benı zorlayan bır ıs degıl. Başka yere gtsem neyle karsılasırım bılmıyorum. ki 5 sene sonra calısmayı dusunmuyorum calısma sebebım ev borcuydu o yuzden sabretme kararı almıstım basında.

Herkes şikayetçi ama bir kaç kişi yüzünden oldugu için en cok onlara kızıyoruz ve aksı gıbı onlarda aynı seyleri yapmaya devam edıyorlar. Misal yemek yapan kadın ayda 4 5 kere hastaneye gıdıyor ben hamıleyım ayda 1 kere gıdıyorum. O gidiyor işleri bana kalıyor sinir oluyorum. Ya da biri var ne hıkmetse hep cenazesı oluyor bır akrabası hasta oluyor 1 hafta işe gelmıyor benım mazaret hakkım var dıyor 1 hafta gelmeyecegını kımse bılmıyor. Bu kısıler yuzunden patronda boyle bır cozum buldu. Önceden olsa ben mesela 3 gün izin istesem tamam derdi birsey kesmezdi maası bıle kesmezdi baktı ıyı nıyetım kotuye kullanılıyor boyle bır onlem aldı ben patrona cok kızamıyorum bu yuzden burada durumu en cok bılen goren benım.

6 aylık ücretsiz izin hakkım var ama hıc konusunu acmadım cunku benımde maddı olarak cok ısıme gelmıyor acıkcası ama bakarım cok gereklıdır kullanmak ıstedıgımı belırtebılırımde. Lakın sut ızın hakkımdan ödün vermem benım dusuncem ya 1,5 saat işe geç gelıcem ya da 1,5 saat işten erken cıkıcam öyle arada eve gıdıp gelme yapamam zaten gıdıp gelmem 1 saati bulur fazla yol yuruyorum 5 10 dk da evımde olmuyorum kı kendılerı de bunu bılıyor o yuzden bu konuda ısrarcı olucam kabul etmezlerse. Ve şu 7,5 saati hayata geçirmem lazım

☆Eger işinizi seviyorsaniz ve ayrilmam diyorsaniz yillik izin birakin. Heleki yillik izinleri rahat kullanirim çalistigim surede diyorsaniz 30 gun de birakin.
Ama cogu is yeri yillik izinleri kullandirmiyor hep birilerinin gozune batiyor biliyorsonuz.
☆bu arada 37. Hafta gercekten gec. En ideali 36. Hafta felan. Dogum olduktan sonra en az 3 ay uyuyamayacaksiniz. En azindan bu donemde bol bol yatin istrahat edin. Ama 32. Hafta izne ayrilmaniza kesinlikle gerek yok. 38. Hafta dogun olursa diye bence 2 hafta oncesinde izne ayrilsaniz yeter. Ama tabi bu yine sizin isinizle alakali. Isiniz rahat mi ortami kokulu mu yorucu mu ? Benim isim cok yorucuydu ama ustumden savmıştım çoğu işi. Gidiyordum aylak aylak dolaştım son haftalar 36. Haftaya kadar isteydim. 38. Hafta dogum oldu. 2 hafta oturmus oldum. Tabi 40,41. Haftalar dogum olursa dezavantaj olacak.
Benim size tavsiyem kesinlikle ucretsiz hakkinizi veriyorlarsa kullanin. Hatta 2 ay yarim sureyle calisma oluyormus , yarisini devlet yarisini sirket karsiliyormus. Boyle haklarinizda var.
6 ay ucretsizde vermeleri zorunlu. Ben su anda ucretsiz izindeyim hayatimda yaptigim en iyi sey diyorum
37.hafta buradan bakınca bana da gec gelıyor ancak 35e dayanırsam 37ye de dayanırmısım gıbı dusunmeden de edemıyorum. Yıllık ızın kullanırım he 30 günü aynı anda vermezler ama 2ser hafta seklınde kullanırım parca parcada olsa. Ve yıllık ızın kullanmak ıstemeyenlere maas alma sansıda var. yıllık ızınde en bol vakıte sahıp kısı benım ne zaman cıkacagıma ben karar verıyorum mecbur oldugum zaman yok atıyorum sene boyunca hıc lazım olmazsa o kalan ızınlerı sonrakı seneye devredebılırım ya da parasını ısteyebılırım. Benım ısım masa bası burası matbaa koku oluyor ama ben yukarıda oldugum ıcın cok kokudan etkılenmıyorum kı o koku acayıp hosuma gıdıyor bu aralar tıner tutkal kokusu :) ücretsiz izin hakkımı hıc dıle getırmedım maddı olarak bana uymayacagnı dusundgm ızın yarım gun calısmakta oyle. Ev borcumuz var 4 ay taksıtı ertelıcez ama 1 sene ertelemek demek maddı sıkıntı cekmenın yanı sıra eve 1 sene gec kavusup borcu 1 sene daha uzatmak demek bu yuzden o secenklere ben kendım okey dıyemıyorum. Ve eşimin durumuda belırsız cocukta olucak

Bi dk siz burada yarım gun ıcın yarısını devlet yarısını ısyerı karsılıyor demıssınız 170e ben bunu sorayım maas alabılıcem aslında bunu kullanabılırım :) ben bunda devlet kısmını okumamısım :)

Son güne kadar çalışın ,zaten zaman çabuk geçiyor ,yanlış hatırlamıyorsam eşiniz de işinden ayrılacak ,ne kadar çok zaman çalışıp kenara para koyup geç başlarsanız o kadar iyi .yıllık izinlerinizinde Doğum izni bitişinde toplu kullanın ,ben o şekilde yaptım .
Aynen ısten ayrılıcak bende dayanabıldıgım kadar dayanmak ıstıyorum :) maddı manevı olarak en dogrusu bu gıbı

sen gidince yokluğunu ararlar işte bırak yanlış yapsın :)
hem onun yanlışını toplayarak hata yapıyorsun sen yokken kim toplayacak arkasını :KK43:
inşallah bunu çok istiyorum :KK70: o öyle cins biri ki kendı hatasını da ben yapmısım gıbı dıle getırır bu yuzden kontrol etme duzeltme ıhtıyacı hıssedıyorum :) burada bana bulasmasın ben yokken ne halı varsa görsün yanlıs yaptıgını kendı farketsın benı dıle getırmesın ıstıyorum :)

X