Havaların serinlemesiyle kendımı daha iyi hissediyorum ilk konularda yürüme gidip gelmek zor gelıyor demıstım ama düşününce yürüyüşün bana faydası oldugunu anladım bu yüzden niyetim dayanabıldıgım yere kadar çalışmak aslında ama ısyerındekıler hep benden netlık bekledıgı ıcın bocalıyorum. Daha aylar öncesinden tatil planı yapmak için sordular ben bayramdan sonra çıkıcam demıstım sımdı ıse fıkrım degıstı.Hamileliğiniz nasıl geciyor? Sorunsuz ise calisabildiginiz kadar calisin izin size doğum sonrası lazim olacak.
Cok tesekkur ederim :) ön muhasebeci olarak calisiyorum cok yogun degiliz bu aralar bu ay ve gelecek ay da cok is olmaz diye tahmin ediyoruz. Burada telefona bakmak faturalar tahsilat vb bana ait. Ama cok fazla is olmadigi icin beni yol disinda yoran birsey yok. Sabah 8de evden cikip 7de eve giriyorum bende yaklasik yarim saatim ki bu bazen 45 dk da oluyor yurudugum icin yolda geciyor binebilecegim aracta yok malesef.Mesleğiniz ne
Yani masa başı mı ayakta mı
Çok kişi ile muhatap olunan bir iş mi evrak işi mi
Ben doğumdan 10 gün önce izne ayrıldım oğlum planlı sezeryan ile 39 haftada doğdu
Haftada 6 gün çalışıyordum sabah 8 de çıkıp akşam 7 de eve giriyordum
Yani açıkçası ben o son 10 günde evde oturacağıma işe gitmeyi tercih ederdim
İşim insanlarla ve stresli olarak da bilinir ama evde oturmak bana göre değil
Bence şimdiden germeyin kendinizi
32 de çalışabilir raporu alın zaten istediğiniz an izne ayrılma imkanınız var
Sonra bakarsınız gidişata
Sağlıkla kucağınıza alın
Cocuguma annem bakacak ama yine de ayrilmak zor olacaktir diye tahmin ediyorumDayanabildiginiz kadar dayanın doğum sonrası insan evladını bakıcıya bırakmaya kıyamıyor.
Ben ucretsiz izini gundeme getiremedm kabul edeceklerini dusunmedigim icin o yuzden senelik izine basvurmayi tercih ettim ama dediginiz de dogru.4 bence. çalışabildiğiniz kadar çalışın; zira doğunca bırakamayacaksınız kızım 18 aylık ücretsiz izindeyim hala. .....
32+0’da çıkmış olacağım ben inşallah, ondan önce de yıllık izin de kullanacağım, benim işle ev arası mesafe de var biraz, trafik de sıkıntı oluyor bu ara. Sizin yakınsa doktor da sıkıntı görmediyse tabi kalmak isterseniz kalın biraz daha.Hanımlar merhaba buraya doğum izni hakkında kaç konu açtım onu bile unuttum ama hala karar veremedim. Tipik başak burcuyum sanırım bir türlü net olamıyorum hep olasılıklar üzerinden gidiyorum tabi yine de kararsız kalmayı başarıyorum. Kanuna göre doğum iznine 32. haftada yani 13 Ağustosta hak kazanıyorum yanlış hesaplamadıysam şuan 27+3 haftalık hamıleyım bılen hanımlar yanlısım varsa duzeltırsınız bu tarıhı. Ve şuan yıllık iznim 14 gün var 3 gün bayram izninden düşülecek 1 günde rapor vs ugrasırım dıye yıllık ızınden dusturcem o yuzden ben 10 + 20 olarak dusunuyorum 2020deki iznimide hesaba katarak.
Sizce hangisini tercih etmem daha yerinde bir karar olur 5 seçenek çıkardım ortaya ve hangısı daha hayırlı hıc kestıremıyorum. Umarım yardımcı olursunuz.
1.SEÇENEK
32.haftamda izini başlatıp yıllık iznimi de dahil edip 2 ocak 2020de iş başı yapmak. Senelik iznimden 6 gün geriye kalıcak.
2.SEÇENEK
32.haftamda çalışabilir raporu alıp 33.haftamda izni başlatmak (bayram ile birleşmesi için) yıllık iznide dahil edip 2 ocakta iş bası yapmak. Senelık iznim 11 gün kalacak
3.SEÇENEK
32.haftamda çalışabılır raporu alıp 35.haftamda izni baslatmak yıllık ıznıde dahıl edıp 2 ocakta iş başı yapmak. 23 günde senelık ıznım kalır duruma gore uzatırım ya da uzatmam dıyorum
4.SECENEK
32.haftamda çalışabılır raporu alıp 37.haftamda izni baslatmak ( ki ben bu secenegı o kadar dayanabılır mıyım dıye dusunmekten kendıme yakın goremıyorum) yıllık ızınle bırlestırıp 20 ocakta iş bası yaparak senelık ızne 19 gün bırakmak.
5.SEÇENEK ise 4.SEÇENEKTEki yıllık izinleri iptal edip 6 ocakta iş başı yaparak senelık izne 30 gün bırakmak.
2 ocak diye diretmemin sebebi geldiğimde düzenimin bozulmuş olma korkusu :) benım yerıme burada cok anlasamadıgım bırı bakıcak ve cogu seyı unutms ona suan hem ısı ogretıyorum hemde hatırlatıcı notlar yazıyorum. Ve bu hafta ıslerımı hep o yaptı ama resmen duzenımı sımdıden bozduilk 3 secenektede 2 ocakta iş başı yapıyorsunuz :)
o yüzden 4