Haksızmıyım sizceee.?

altop

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
1.072
545
333
Ankara
Arkadaşlar derdimi yazmak için üye oldum. Ben işin içinden çıkamıyorum lütfen yardım. Kalabalık bir ailem var. 5 kardeşiz , hepimiz aynı mahalledeyiz. Cok bağlı birbirimizin her sıkıntısına mutluluğuna koşan aileyiz. Ama aile içinde de tartişmalar olmuyor değil sonra unutulur gider hiçbirimiz uzatmayız bu durumlari. Hepimizin cocukları var. Hemen hemen aynı yaşta sayılırlar. Annem ablamın cocuklarına bakıyor aablam çalıştığı için 10 seneden beridir. Ablamın cocuklarını annem artık torunu değil kendi cocukları görür. Benim sorunumda ablamın küçük kızı . 6 yaşında . Benim oğlumdan 2,5 yaş büyük . Oglum 3,5 yaşında. Oglum doğduğundan beridir kıskanır. Bu zamana kadar cocuktur herseyi görmezlikten geldim. Ama artık dayanamıyor. Ogluma psikolojik baskı yapmaya başladı . Ne zaman bir araya gelseler oglum sürekli ağlar . Normalde ağlayan bir cocuk değildir .cok sakin bir cocuktur .cook sevecendir ve ablamın kızını cok sever hep oynamak ister onun için ölür . Ama bu küçük cadı oglumun ona karşı zaafını anladı . Sürekli oğlumu tehdit ediyo ben seninle oynamıycam git yanımdan gelme yanında diyeeee......oğlumda çığlık çığlığa ağlıyor sevmemesine oynamamasına anlam veremiyor. Oglum elini neye atsa o alır ben den babasından dahi kıskanıyor..... Geçenlerde küçük cadı ablasıyla kavga etmiş sinirini benim oğlumdan alıyor ,git başımdan seninle oynamıycam gelme yanıma diye ... Bizde neden böyle yapıyorsun oglumun sucu ne dedim o seni cok seviyo hadi siz oynayın dedim . Ablam benimle barışırsa oynarım diyor ... Sürekli oğlumu kullanmaya başladı ve bu durum beni cok üzüyo. Diğer kuzeniyle oynadığı zaman oğlumu istemiyor yanında sürekli gıcık etme taciz etme durumları .oglumda sürekli ağlıyor ... Veeee ben artık patladım durumu aablamla konuştum ablam da ben farkındayım dedi . O da cocuk daha dedi . Ben de tamam o zaman birdaha biraraya gelmesinler dedim . Biraz birbirlerini unutsunlar dedim ... Sonra annem beni aradı ağzına ne gelirse saydı . Ne kıymetli oğlun varmiş daha neler neler ...... Siz olsaydınız ne yapardınız

Çocukların arasına anneler girmez. Bizde kural budur. Küçükken kuzenlerimle birbirimize girer annelere şikayete giderdik, yüzümüze bile bakmaz, kendiniz halledin derlerdi. Çünkü çocuklar kavga eder, küser, barışır, anında unuturlar. Ama büyüklerin arasında bu tarz konuşmalar geçerse unutulmaz, kırılırsın, kırarsın. Hem oğlunuz böyle böyle öğrenecek kendini ezdirmemeyi, korumayı. Ne zamana kadar siz koruyacaksınız onu?

senin bi anne olarak takman normal tabi sorunu halletmeye çalışıyosun ben olsam benide üzerdi ama yeğenini al karşına iyilikle konuş anlat herşeyi sohbet eder gibi dertleşir gibi benim ablamında kızı var 5 yaşında ailenin en küçüğüydü bizde kalablık aileyiz ailede bi tek ablamın çocukları vardı 3 tane el üstünde tutulurlardı bu en küçük cadı yeğenim çok kıskanç haklıda hepimiz hastaydık çocuğa sonra ben doğum yapınca birden ilgi üzerinden çekildi ama biz en başından beri öyle bi aşıladıkki önüne koydum kızımı yeni doğunca bu senin kardeşin dövsende sen üzülürsün kızsanda diye hep açıklama yaptık sürekli aştık o sorunu şimdi sadece kardeşim ben ablayım diyo ailen annen vs çok yanlış davranmışlar sen hallet bu sorunu oda senin evladın oda önce sen otur bi güzel iyilikle konuş gerekirse ağla o seni çok seviyo bende sen ona kızınca çok üzülüyorum vs de bakalım napacak

Aile apartmanında oturuyorum nerdeyse her yaştan çocuk var tabi buna bağlı olarak çocuklar arasında anlaşmazlıklar oluyor.Bizim ailede bu duruma büyükler pek karışmaz bence doğru olanda bu sonuçta çocuk ne yapsa yeridir yani.Benim küçüklüğümde de bu böyleydi,kuzenlerimle tartışırdım annem hiç karışmazdı.Bence siz de öyle yapmalıydınız oğlunuzda ablanızın kızı da çok küçük daha,böyle şeyler normal.Bırakın çocuğunuz ağlasın demiyorum uzaktan gözetleyin olmadı yeğeninizle konuşun bu durumu (Pek anlayacağını sanmıyorum gerçi). Bir de şöyle bir şey var çocuklar arasındaki sorunlar büyüyünce hiç hatırlanmaz ama büyükler arasındaki sorun her daim hatırlanır. Sizin bulunduğunuz durum şuan hatırlanacak bir şey olmuş.

Ben anlatdigini hergun hersaat yasiyorum oglum o kucuk cadi kizimda senin oglun farz et daha care bulamadim ben cocuklarin isine akil sir ermez zamana birak bence

Birçok kez konuştuk küçük cadıyla ama ben onu sevmiyorum oynamıycam diyor. Ben daha cok huzursuz olmaya başladım. Sürekli ağlayan bir cocuk. Normalde ağlamaz ama onun yanında sürekli mımız

Kucuk cadi dediginiz sizin yegeniniz. Bence bu 5 kardes olmanizdan kaynakli. Kardes bol olunca deger de daha az oluyor galiba.

KuK

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Birçok kez konuştuk küçük cadıyla ama ben onu sevmiyorum oynamıycam diyor. Ben daha cok huzursuz olmaya başladım. Sürekli ağlayan bir cocuk. Normalde ağlamaz ama onun yanında sürekli mımız

Allah askina ya yegeninize kucuk cadi diye nasil soyleyebiliyorsunuz anlamiyorum.

bence küçücük çocuklar yüzünden siz ablanizla birbirinize düşmemeliydiniz.
çocuk aklı bu.çocukların aklıyla haraket edersek ohooo neler olur neler.
mesale geçenlerde bir konu oldu böyle.
benim annem öğretmen ve sınıfında 2 birbirleriyle yakın akraba çocukları eğitim görüyor ve sınıfta aynı sırada oturuyorlardı.neyse birgün bu 2 akraba kız kavga etmişler ve birbirlerinden küsmüşler falan filan.çocuklar eve gidince kavga ettiklerini hemen annelerine söylemişler ve 2 çocuğun anneleri babaları çocuk kavgaları yüzünden bir birlerine girmişler.küfürler dayaklar havada uçuşmuş yani.akraba ilişkilerini bitirmişler.gecenlerde kızın annesi aradı annemi ve kızının o kızla sınıfta beraber oturmasını istemediğini hatta kızınında o kızla oturmak istemediğini söyledi ve başka arkadaşıyla oturmasını rica etti ve annemde kadının dediklerini yaptı.birkaç gün geçtikten sonra ne oldu dersiniz? iki sınıf arkadaşı akraba kızlar barışmışlar ve öğretmenin (annemin) yanına gelip tekrar aynı sırada oturmak istediklerini söylemişler.tabi annem izin vermemiş orası ayrı. demem o ki küçük iki çocuk yüzünden aileler birbirleriyle düştü ama sonda o çocuklar yine barıştılar.
çocuk bunlar.ister barışırlar,ister kavga ederler,ister küserler birbirlerine sonda yine barışırlar ama araya büyükler girerse işte yukarıda yazdığım gibi olur.

Cocukla cocuk olmussunuz. Onlarin kavga etmesiyle siz niye ablanizla, annenizle kotu oluyorsunuz?

6 yasindaki bir kiz cocuguyla, 3.5 yasinda bir erkek cocugunun ne kadar ortak yonu olabilir ki? Hem yas, hem cinsiyet olarak farklidir oyunda ilgi alanlari filan. 6 yasindaki kiza bebek bakmak gibi gelir o cocuk. Surekli etrafinda, kiz da hincini ondan cikariyor. Siz bunlarin gazina fazla gelmissiniz. Surekli birlikte oynamalarini, cok iyi anlasmalarini beklemezdim ben olsam. Anlasacaklari vakit olur, anlasamayacaklari vakit olur.

Cocugunuzun kardes zamani gelmis galiba.

Benim oglumda süt alerjisi var . Genelde cogu şey yasak . Yanında bilerek sürekli ben dondurma yiyorum diyormuş onuda oglum atlayarak annattııı

Kucuk cadi dediginiz sizin yegeniniz. Bence bu 5 kardes olmanizdan kaynakli. Kardes bol olunca deger de daha az oluyor galiba.

KuK

O benim küçük cadım çünkü ben onu hep böyle severim oğlumdan önce de....

Ohooo benim kucuk kuzenlerim neler yapıyorlar birbirlerine :) teyzelerim birlik olup göz kulak oluyorlar sürekli. Yoksa yabancidan ne farkları kalir? Komsu arkadaş falan olsa görüşmeyi kesebilirsin ama kardeş için biraz abarti bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben ona doğduğundan beridir öyle diyorum ne var bunda yaaaaa cok gülüyorummmmm şimdiiiii

Dogdugundan beri bir sevme hitabi oldugu pek anlasilmadi yazilardan hanimefendi. Benim tepkim ondandi. Tabi takdir edersiniz ki sizin hayatinizi, hitabinizi da bilmedigimden boyle bir bilgiye de sahip degildim haliyle. Yazdiklarinizdan yola cikarak verilmis bir tepkidir...

Sürekli birlikteler belki biraz ara verilip birbirlerini özlemeleri sağlanır. Ben bu sekilde düşünüyorum nasıl olur acaba

Sürekli birlikteler belki biraz ara verilip birbirlerini özlemeleri sağlanır. Ben bu sekilde düşünüyorum nasıl olur acaba

Biraz deneyebilirsin. Ama normal bu anlattiklarin. Kardeş de olabilirlerdi o zaman ne yapcaktin? ki büyük kardeşler küçükleri kiskanip sıkıştırırlar genelde :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar birde oglumun ileri derecede süt alerjisi var. Temas anında bile allahhh korusun anaflaksi oluyor. Gözüm sürekli üstünde olması lazım. Yiyenimizde ogluma yedirmesinden icokk korkuyorum çünkü bu aralar ogluma verdiği tepkiler cok fazla .

kzın annesinin kıznı yönlendrirmesi lazımdı. sonuçta sizinki küçük yaşıt deillerki sorunu birlikte çözsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…