• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız olan ben miyim

İlk günlenize istinaden yazıyorum tekrar anlatıyorum darp etmesin şikayet etsin benim paramın karşılıgı bu değil desin anladınız mı niye anlamıyorsunuz çok merak ediyorum cidden soruyorum ben diyorum ki eşim şikayetçi olmuyor hiç bir şeyden hakkını yediriyor. Sen bana diyorsunki birini dövsün darp şu bu nerde isimli iyi bir işletmenin müdürünün müşterisiyle tekme tokat kavga ettiği görülmüş. Yani sizin deidğiniz şu na çıkıyor eşin gidip bir dilekçe yazıp bıraksaydı oradakiler nin gelip eşimle kavga ederdi ve onu döverlerdi. Üzgünüm ama işletmelerde müşteri dinlenir şikayeti esas alınarak bir yol çizilir siz nasıl mekanalra gidiyorsunuz bilmem ama. Biz çalıştıgımız yerlerde şikayet dilekçelerinin atıldıgı kutular bile koyardık.
Ya bu ülkede savcı adam restorana şikayetçi olduğu için içeride ailesinin yanında darp edildi 😀 sizin yapacağınız memnun kalmadığın yere tekrar gitmezsin olur biter

Ben bu olayı mesela çok büyük görüyorum ve şaşırdım bunlar günlük normal şeyler diyor herkes. Ama dışarıdaki insnalar böyle değil. Çok merak ediyorum çocugunuzla bir yerde oturdunuz çocugunuz deid işte hamburger felan kırk yılın başı bi yemek yiyebileyim dediniz. Sonra sipairş gelmiyor bir garson geliyo töma hatırlatıcam diyip gidiyor ses yok seda yok sonr açpcugunux aglıyor alıp çıkar mısnız benim yan masamdaki adam da benim verdiğim tepkiyi vermişti ben de ilk defa çocuksuz dışarıd ayemek yiyecektim 6 aylık bebeğim var eşime giderken ilk defa çocusuz yemek yiyoruz dedimki onuda yiyemedik eve geciktik bütün plan alt üst oldu. Ama tamamen işletme suçlu çünkü sürekli biz el kol halindeyiz ve ben o garsonun bunu bilerek yaptıgını düşünüyorum. Çünkü hemen ben söylemiştim girmemişler sisteme diyip kaçtı. Bence bu durum şikayet edilmeli. Siz nasıl skain kalıpta çıkıp evinize gidebileidiniz içinizden 10 a kadar felan mı sayıyorsunuz 😃 gerçekten normalde herkes çok skain biri diye tanıtır beni dedim ki demekki benim çevrem hiç normal değil.

Yooo çok sinir bozucu bir durum tabi ki haklısınız. Birkaç kere hatırlatırım gelmezse de çıkıp giderim. Orada müdürle kavga etmem bana o yemeği yedirmeyecek ki. Yani o garson azar işitse bana ne faydası var.

Yani yaş arttıkça insan daha büyük haksızlıklara uğruyor olabilir. Isyerinde mobbing, dukkan kolon kestigi icin arkadasinin depremde olmesi, baska bir arkadasin akademisyenin tutuklanması, maaşınin artmamasi ama calisma saatlerinin artmasi, cinsel tacizciyi defalarca sikayet etmek ama hiçbir şey olmaması, çadırlarda kalan insanlar konusunu tartışmak ve konteyner sağlamak için gittiğin senden yaşça küçük kaymakamın sana randevu vermeyip sonunda kabul ettiğinde 5 dakikan var cumaya gideceğim demesi, abuk sabuk laflar eden dünyadan bihaber bir yöneticiyi dinlemek zorunda kalmak, abuk sabuk adamların bir yerlere geldiğini görmek, trumpin bir anda 3. Ülke yerlestirmelerini durdurması ve takip ettiğin kanserli mülteci çocuğun bu yüzden ölmesi gibi. Birçok adaletsizliğe bizzat şahit oldum. Ve çoğuna hiçbir şey yapamadım denememe ragmen. Zaten dünya çok adaletsiz bir yer. Yemek geç gelse de 1 saat kaybetsem de ne yapayım yani olur böyle şeyler.

Ama bence yeni bir anne olmanız, ve kendinize ayiracaginiz vaktin kısıtlı olması da bu tarz aksiliklere çok sinirlenmenize yol açıyor olabilir. Ama yani bu şekilde kendinize ayiracaginiz vakti daha da kısıtlıyor olabilirsiniz.

Eşiniz çocuk konusunda yardımcı mi?

Ben bu olayı mesela çok büyük görüyorum ve şaşırdım bunlar günlük normal şeyler diyor herkes. Ama dışarıdaki insnalar böyle değil. Çok merak ediyorum çocugunuzla bir yerde oturdunuz çocugunuz deid işte hamburger felan kırk yılın başı bi yemek yiyebileyim dediniz. Sonra sipairş gelmiyor bir garson geliyo töma hatırlatıcam diyip gidiyor ses yok seda yok sonr açpcugunux aglıyor alıp çıkar mısnız benim yan masamdaki adam da benim verdiğim tepkiyi vermişti ben de ilk defa çocuksuz dışarıd ayemek yiyecektim 6 aylık bebeğim var eşime giderken ilk defa çocusuz yemek yiyoruz dedimki onuda yiyemedik eve geciktik bütün plan alt üst oldu. Ama tamamen işletme suçlu çünkü sürekli biz el kol halindeyiz ve ben o garsonun bunu bilerek yaptıgını düşünüyorum. Çünkü hemen ben söylemiştim girmemişler sisteme diyip kaçtı. Bence bu durum şikayet edilmeli. Siz nasıl skain kalıpta çıkıp evinize gidebileidiniz içinizden 10 a kadar felan mı sayıyorsunuz 😃 gerçekten normalde herkes çok skain biri diye tanıtır beni dedim ki demekki benim çevrem hiç normal değil.
Tam olarak böyle bir olay yaşasam, hiçbir polemiğe girmeden kalkar giderim. Eşim ile 40 yılda bir çocuğumuz olmadan dışarı çıkmışız baş başa yemek yiyelim demişiz. Aksilik olmuş, sipariş sisteme girilmemiş, garson umursamamış gibi gibi olmuş işte bir şeyler. İyice acıkmışım, beklemişim 40 dakika, birde kalkıp orada çalışanla, müdürle tartışıp iyice ne kendimi gererim, ne de daha fazla zaman kaybederim. 40 dakika beklemem zaten en başta. Max 20 dakika sonra garsonu çağırıp " yemek şu an gelmiyorsa siparişi iptal edin biz gidiyoruz" der ve giderim. Hadi bekledim ve tüm bunlar yaşandı, daha fazla kendi zamanımdan çalmam ve eşimi alır başka yere giderim. Sonra çok istiyorsam google üzerinden yorum yaparım ilgili işletmeye ama orada ne kendim kavga ederim vır vır çalışanlarla ne de eşimin etmesini, laf söylemesini beklerim. Neden daha fazla tadımızı kaçıralım? Ben kavga edince, tartışınca giden 40 dakikam geri gelmeyecek, karnımda doymayacak.

Eşim kaba kuvvet değil hiç bir şey kullanmıyor anlamıyor musun? Hiç bir şey dmeiyor tamam diyor bırkaıyor şikayetçi olmuyor. Tekrar anlatıyorum eşim hakkı yiyildiğind eşikayetçi olmuyor. Yanıma gelip sinirli sinirli bir iki kelime edip konuyu kapatıyor. Ne ğarasını arar ne hakını arar anladın mı tekrar anlatayım mı işiniz egeldiği gibi anlayıp hakaret eder gibi konuşmak kolay.
anladın mı değil anlatabildim mi?
anlamadık biz gerizekalıyız :)
hadi bu da sizin gibi bir cevap mesela
buradan bile belli oluyor gergin olduğunuz

erkek kavgası kadın kavgasına benzemez olay büyür gider Allah korusun yaralanma vs bile olabilir ya da daha kötüsü

yemeğe düşkün insanım.. yemek siparişi için garson gelmezse 5 dk dan fazla beklemem değil 40 dk 1 saat
ya da kasaya gider bizle ilgilenen yok da ben geldim falan derim
sizde bir tuhafsınız

Eşim trafikte kornaya basınca bile kızıyorum delinin tekine denk geliriz hayatımız kayar diye. Sizin en ufak tartışmada insan öldüren delilerden haberiniz yok mu?

Yavrum sen ne anne banaya taktın benim yazdıkalrımı okumuyor musun ben trafikt ekavgaya karşıyım yola çıkınca aracın kapılarını bile kitlerim. Ben niye sana ikdebir ben kavgadan bahsetmiyorum tekrar anlatıyorum. İnşallah bu sefer okudugunu anlarsın. Olası bir durumla karşılaştıgında mesela paran zamanın çalındıgında dönüpte şuratı arayyım bir şikayet oluşturayım demiyor. Mesela ürün alıyorsun fişi magaza vermedi geldim eve küçük geldi o magazyaı bribrine katacak tipler burda ben o ürünü alır kullanırım nolucakki. Ben olsam aç kamerayı slip çıkar derim. Sen diypsunki ben onu kullanırım. Eşinde kullansın diyorsan tamam. Ama gelip anan baban gibi yapıyorsun ne demek hangi magaradan çıktınız
terbiyersizlik etmeyin hangi mağaradan çıktınız falan
şikayet etmiyor diyorsunuz olay uzar büyür şikayet edilen kafaya takar falan eşiniz kapsamlı düşünüyor
az önce de yazdığım gibi yemek için gelen olmadı mı en fazla bekleyeceğim maks 6 7 dakika sonra kalkar giderim
ANLADINIZ MI ANLADINIZ MI?

Ben konu sahibini haklı buldum. Olay büyür, Türkiyede insanlar deli falan bunların konuyla alakası yok. Kimse trafikte hiç tanımadığın adama git atar yap demiyor. Tüketici olarak hizmet aldığın bir yerde hakkın yenildiyse bunu savunman lazım. Bu kafayla haksızlığa uğrayan kimse hakkını alamaz. Türkiyede maalesef çirkeflik yapmadan hakkınızı alamıyorsunuz. İnsanlar ahlaksız. Bunu yıllardır tecrübe ediyorum. İlk evlendiğimizde bizim de koltuklarımız gelmişti ama yastıkları yollamamışlardı. Aylarca kaç kere eşim de ben de arayıp yastıkları istedik. Tamam yollayacaz deyip yollamadılar. Sonra arayıp azarlayınca yolladılar. Eğer seni masada siparişi aldık deyip siparişi geçmeden 1 saat bekletiyolarsa tabiyki de yetkili kişilerle konuşacaksın. Kimse hakkını aramadığı için zaten bu haldeyiz. Ben de bu konusa eşimden çoook daha atılganım. Ancak benim adam bana yapma etme demez. Haklısın der ve işime karışmaz. Madem hakkını savunamıyor savunana karışmasın bari.

Aile üyeleriyle de kavga etmiyor yazmışsınız ancak o konuda çok büyük bir mesele olmadığı sürece kavga etmemesini normal karşılıyorum. Restoranda işini yapmayıp sizi mağdur eden adama hesap sormakla sürekli yüz yüze bakmak zorunda olduğun bir aile üyesiyle münakaşa etmek aynı şey değil. Yakın olduğun biriyle münakaşa edeceksen tüm gemileri yakmayı göze almak gerekiyor. Bunun için de ortada ciddi bir şey olması lazım.

Son düzenleme:
Siz benim bir arkadaşıma o kadar benziyorsunuz ki. Onunla da dışarıda bir cafeye gitmekten nefret ederdik. Evde olunca bal börek çok kibar, hoş sohbet bir kız ama hizmet sektöründe her şeyi robotmuşuz gibi çok kitabi bir düzende bekliyor. O verdiğiniz tatlı örneği mesela, sipariş ettik tatlı geldi ama görseli başkaydı çağırdık paramizin karşılığı olan tatlıyı istedik dediniz. Yani ben bu durumu o arkadaşımla o kadar yaşadım ki.. karşıdaki insan için çok yorucu ve gergin bir an oluyor gerçekten iki güzel vakit geçirmek için çıktığımız yerden stres içinde dönüyordum eve. Lütfen bu kadar önemsiz, hizmet sektöründe her zaman olabilecek şeyler için ne çalışanların kalbini kırın ne yanınızdaki insanı strese sokun ne de kendiniz küçük küçük şeylerle gerilin. Hizmet sektöründe bu kadar fazla beklentiyi ben anlamıyorum. Zaten üç kuruşa çok fazla çalışıyorlar ve çok fazla bir yoğunluk var, insanlık hali bir şeyler yolunda gitmeyebilir. Duruma göre kalkar gidersiniz, baska bir aksilik olmuştur indirim talep edersiniz vs.

Diğer kısımlara gelince kavgacı olmakla enayi olmak arasında da orta bir yol var tabi ki haklısınız. Koltuğun sünger rengi üste çıkar dediklerinde neyse öyle oluyormuş heralde peşine düşmeyelim diyen de eziktir bence. Şimdi baktım hakem heyeti 149bine kadar bakıyor yazıyor yanlış bilgi değilse. Çok basit bir şekilde şikayet edip hakkınızı alabilirsiniz. Ya da duvar boyası konusunda da haklısınız tabi ki yapan kişiyi arayıp yaptığın yer 2.gunde çatladı düzelt diyeceksin. Ama ekmekte kıl çıktı kalkıp gitmedi diyorsun. Ya ekmek kac para? Niye sıcak evinden çıkıp gitsin adam? Çeksin fotosunu baska gün oraya işi düşünce gidip böyle böyle oldu dikkatli olun desin. Ya da sabundan su çıktıysa bir dahaki alışverişte gidip söylersin zaten
Her şeyi ama her şeyi kisisellestirip savaş haline getirmeye gerek yok. İnsanlar siz sinir olun diye yapmıyor her şeyi.

Arkadaşlar öncelikle biz eşimle mutluyuz ben onu seviyorum. Oda beni seviyor. Ancak dışarıda görünen kişiyle aile içindeki kişiliği çok farklı. Ben hep sakin kavga etmeyen bir istanbul beyfendisiyle olmak isterdim. Eşimde öyle (ailede öyle değil herkes ondna korkuyo ne manaysa) ama bu kadarıda fazla. Eşim güçlü kuvvetli biri hani dışarıd abiriyle kavga etmekten korkmamalı bence o kadar eğitimleri var ama sanki kavga etmekten çok korkuyor. Tamam bencede insan kavga etmemeli ama bazen hakkını aramalı. Ör: dün alışveriş sonrası bir mekanda oturduk çocuk evde kv bıraktık hava soğuk diye. Vaktimiz yok hızlıca yiyip çıkacagız. Garsonlar müşterinin yüzüne bakmıyo bagır çagır geldi biri. O sırada keşke buraya gelmeseydik dedim servisi çok yavaş. Siparişleri alan kızın yüzü felan düştü. Aldı sipairşi gitti.(tersler gibi konuşuyor felan) Tam 40 dk o boş masada bekliyoruz. Eşim en son dier garsona sordu on dk dolandı geldi dediki sizin sipairşiniz sisteme işlenmemiş. Eşim ceketini aldı kapıya yöneldi. Bende kalktım garsonların dedikodu yaptıgı yere gidip müdürünüzü çağırın dedim. Karşımda kocaman bir adam müdürümüz yok ben varım vs ben adama bagırmaya başladım. Benim vaktimi çaldınız vs adam bana hemen hazırlıyoruz diyo evd ebebeğim aglıyo diyorum eşimde kapıdan bana bagırıyo hadi hadi diye orda toplam 1 saat boş boş oturup evimize geldik ben eşime bagırdım. Ya dön bi deki şikayetçiyiz. O bile yok. Başka zaman aslan kesiliyor. Hala diyorki şikayetçi olsam ne olucak. Kafayı yedim. Yine benzer ve belki 50 kere yaşadığımız bir olay. Evlenirken bu ev eşya vs bir çok sorun çıkıyor bizim koltukların üretiminde bir sorun olmuş. Ve rengi attı eşime dedim ara gelip değiştirsinler. Aradı adam dediki müşteir hatası. Bej rengi koltuklar yem yeşil sünger rengi üste çıkarmış 5 aylık koltuk. Eşim telefonu kapattı. Aradım elli kişiyle belki o telefonda atıştım. En son biri işte müdürün cep numrasını verdi. Deidm böyle böyle beni mahkemelerle ugraştırmayın ne siz ne ben düzeltin. geldiler özür dilediler hatalarını gösterip değiştirdiler. Bir tek bu değil bunun gibi bir sürü olay. Bu adam hakkını aramadıkça biz tartışıyoruz dünde bu sefer döndü bana küstü ben iyice delirdim. Ters ters konuştum. Ben öyle diyince gidip adamı mı vurayım kızımı döveyim diyor iyice sinirleniyprum snaki kavgaya teşvik ediyorum. Şimdi bugün ben arayıp ora hakkınd aşikayette bulunucam benimkinin umrunda değil.
B.k yoluna eşiniz katil ya da katledilen olsun mu istiyorsunuz ? Hiç haber izlemiyorsunuz demek ki yazık !

Canım sıkıldı senle ugraşayım otel bize 11 de gel diye bir yalan söyleyeyim dedim.
Yok ondan değil, haklı çıkmalıyım haklı çıkmalıyım derken saçmaladınız diyelim. Siz erken giriş talep etmiş olabilirsiniz ancak otel personeli arayıp nolur erken gelin demez. Mantık dışı.

Adamin basini belaya sokarsin sakin ol.

Arkadaşlar öncelikle biz eşimle mutluyuz ben onu seviyorum. Oda beni seviyor. Ancak dışarıda görünen kişiyle aile içindeki kişiliği çok farklı. Ben hep sakin kavga etmeyen bir istanbul beyfendisiyle olmak isterdim. Eşimde öyle (ailede öyle değil herkes ondna korkuyo ne manaysa) ama bu kadarıda fazla. Eşim güçlü kuvvetli biri hani dışarıd abiriyle kavga etmekten korkmamalı bence o kadar eğitimleri var ama sanki kavga etmekten çok korkuyor. Tamam bencede insan kavga etmemeli ama bazen hakkını aramalı. Ör: dün alışveriş sonrası bir mekanda oturduk çocuk evde kv bıraktık hava soğuk diye. Vaktimiz yok hızlıca yiyip çıkacagız. Garsonlar müşterinin yüzüne bakmıyo bagır çagır geldi biri. O sırada keşke buraya gelmeseydik dedim servisi çok yavaş. Siparişleri alan kızın yüzü felan düştü. Aldı sipairşi gitti.(tersler gibi konuşuyor felan) Tam 40 dk o boş masada bekliyoruz. Eşim en son dier garsona sordu on dk dolandı geldi dediki sizin sipairşiniz sisteme işlenmemiş. Eşim ceketini aldı kapıya yöneldi. Bende kalktım garsonların dedikodu yaptıgı yere gidip müdürünüzü çağırın dedim. Karşımda kocaman bir adam müdürümüz yok ben varım vs ben adama bagırmaya başladım. Benim vaktimi çaldınız vs adam bana hemen hazırlıyoruz diyo evd ebebeğim aglıyo diyorum eşimde kapıdan bana bagırıyo hadi hadi diye orda toplam 1 saat boş boş oturup evimize geldik ben eşime bagırdım. Ya dön bi deki şikayetçiyiz. O bile yok. Başka zaman aslan kesiliyor. Hala diyorki şikayetçi olsam ne olucak. Kafayı yedim. Yine benzer ve belki 50 kere yaşadığımız bir olay. Evlenirken bu ev eşya vs bir çok sorun çıkıyor bizim koltukların üretiminde bir sorun olmuş. Ve rengi attı eşime dedim ara gelip değiştirsinler. Aradı adam dediki müşteir hatası. Bej rengi koltuklar yem yeşil sünger rengi üste çıkarmış 5 aylık koltuk. Eşim telefonu kapattı. Aradım elli kişiyle belki o telefonda atıştım. En son biri işte müdürün cep numrasını verdi. Deidm böyle böyle beni mahkemelerle ugraştırmayın ne siz ne ben düzeltin. geldiler özür dilediler hatalarını gösterip değiştirdiler. Bir tek bu değil bunun gibi bir sürü olay. Bu adam hakkını aramadıkça biz tartışıyoruz dünde bu sefer döndü bana küstü ben iyice delirdim. Ters ters konuştum. Ben öyle diyince gidip adamı mı vurayım kızımı döveyim diyor iyice sinirleniyprum snaki kavgaya teşvik ediyorum. Şimdi bugün ben arayıp ora hakkınd aşikayette bulunucam benimkinin umrunda değil.
Eşinizi sakın ama sakın kavgaya yönlendirmeyin. Müşteri şikâyeti gibi telefonda YASAL olarak hak aranacak durumlar haricinde bir beklentiye girmeyin. O kadar çok haber gördüm ki. Kadın bağırıyor çağırıyor ama kadına bir şey yapmayıp eşini hastanelik ediyorlar. Ölenler bile var. Lütfen daha bilinçli olmaya çalışın.

dikkat et sen bu bahseetiğin kadar s.f biriysen seni çok tokatlar çok dolandırırlar.
Valla 36 yasindayim henuz cok sukur dolandirilmadim ama siz bu cirkeflikle dolandirilmissiniz. Basiniza gelmeyende kalmamis masallah. Bence siz dikkat edin, o kadar cirkef olmak dolandirilmaniza engel olmuyormus anlasilan.

Bütün kaoslar sizi bulacak değil bundan sonra nerede kavga diye bakmayın daha pozitif, olabilir diye bakın derim

Ayrıca erkekler böyle kavgalarda laf dalaşına girmiyor adamlar yok ortasında vurup gidiyor, hayat değerli o yüzden kavga etmemesi daha iyi

Sanki değil de kesinlikle kavgaya teşvik ediyorsunuz ülke ülkelikten çıkmış ne bakıyosun diye adam öldürüyolar siz adamı eğitimli köpek gibi millete saldırtmaya çalışıyorsunuz yani ben anlamadım bi saat bekledikten sorna bağırıp çağırdınız noldu ? Max 20-30 dk beklersin varsa derdin müdürü istersin hem bekle hem kalk giderken müdür nerde geldi müdür nolcak ettin şikayet nolcak ? Eşin orda garajınla itişip kavga mı çıkarsın ne derdiniz anlamıyorum ki

Ben otelde çalışıyordum bunun üzerine okudum otel kendisi bizi arayıp bu saate gelin diye o yüzden belirttim bunun üzerine ben eğitim aldım otelcilik üzerine.
Allahtan otelde çalışmışsınız otelde çalışmadım üzerine eğitim de görmedim ama hiçbir otele 11 de girmem 11 zaten benden öncekinin çıkış saati oda ne ara bana hazırlanacak ki ayrıca durduk yere otel sizi arayıp gelin 11 de demez siz kendiniz arayıp teyit almışsınızdır o da kitapta yazanı okumuştur 11 den sonra oda sizin ama çoğu yerde zaten 11 de giriş yapamazsınız

Dalga mı geçiyorsun ekmeğin içindne kıl çıktı fırına gidip bu kıl ne demedi . Ben aldım ekmeği çektim yolladım şikayet ettim. Adam şikayet etmiyor. Bak tekrar söylüyorum kavga değil benim eşiö şikayetçi olmuyor. Magazaya ürün gelmiş öagaz açalışanalrı kendilerine saklamış eşime yok diyor başkasına gidiyor. Ordkailer geri bu öagzaya yönlendiriyor. Üç kere gitit geldi o magazaya. Ne oldu diyorum vermediler herald ekendilerine sakladılar dedi. Saklayan kızda almamış. İki gün orda bekledi ürün. Depoda kalmış arıyorum diyorum bu ürünü arıyorum. Sonra olayı öğrendik eşim gitti aldı. Dilekçe yazsaydın dedim boş ver diyo. Sonra ben aradım değdmki böyle böyle bir olay yaşadık iki gün ugraştık. Benim şikayetimle uyarı almış çalışan. Ben şikayetçi olmasma sne olmasan nolucak bizim gibiler olmasa sizin gibilerinde hakkı yenir. Zaten bu işler böyledir korklar oturur diğerleir onalrında hakkını arar. Eşimin yeğeni 100 100 aldığı türkçe derisni öğretmeni 65 diye girmiş bunlar diyoki bişey olmaz. Açtım çıktısını aldım götürün bakim çocuk derste ne rezillik yapmışta düşürmüş notunu. Ne demiş biliyormusum başka öğrenciyle karıştırdım. Size kalda gitmemeli işine gelince ortalıgı yıkarsınız ama
Bütün olumsuzluklar sizi buluyor farkında mısınız ? Ben olsam biraz bunu düşünürdüm.

Back