Bak bu anlattığında mesela büyütülecek bir olay değil. Şehirler arası yolculuk yapacak olursun otobüs bile isteye seni almadan gider tamam o zaman git şikayet et istediğin yere ama doğru anladıysam bu şehir içi ulaşımdaki bir otobüs. Yaşadığımız toplum kaos barındıran bir düzen içerisinde. Gün içerisinde bir çok haksızlık ya da yanlışlık görüyoruz zaten. Bence böyle ufak tefek şeylerin peşinden koşmayın sizde. Otobüs bizi almadan gitti plaka al hemen şikayet et, tartış. Yemek geç geldi, garson ile kavga et. Mağazada satıcı indirim varmış söylememiş hemen ara müşteri hizmetlerini azarla gibi gibi uzar gider. Ben sizi anlıyorum eşiniz daha aktif olsun, bir şey olduğunda "sen sıkıntı yapma ben hallederim hayatım" desin ve çözsün istiyorsunuz. Haklısın zaten ama bence sende fazla her şeyin peşinden koşuyorsun. Buda seni yorar. Ben böyle her şeyle uğraşamam inan ki. Otobüs gitti mi gitti. Bir sonrakine binerim ya da taksi çağırırım bunun için canımı sıkamam, peşine düşemem. Bu küçük bir olay ama bunun gibi küçük olaylara takıl takıl, arkasını kovala insan sürekli gergin olur. Bende yanımda böyle birini istemem mesela. En ufak bir şey olsa "aman şimdi ne diyecek gidip, aman tartışacak mı, bir yeri arayıp uzun uzun tartışacak günümüz mü mahvolacak" gibi gibi.
Bu arada bende gerçekten hakkını arayan bir insanım, asla haksızlığa gelemem ama böyle en ufak yanlışı dikkate alıp enerjimi harcamam bunu demek istiyorum.