haksız olan ben miyim sizce?

Ara ara yorumlara baktım , nihayet katıldığım bir yorum gördüm .

S seloooo Abinin evi hayırlı olsun , dilerim borcunuda en kısa zaman da bitirir .

Ortada resmi birşey yokken bir kadın nasıl sevgilisinin evinde oturmaktan gocunmaz , çok mu zor durumdalar ? Abinde çok zengin değil ki , belki evi kiraya verse , evlilik alış-verişine katkısı olur . Ayrıca anlattığın kadarıyla cok kötü bir ailen yok , abin sizden gizli ev aldığını sevgilisinin ailesine söylemekle hata etmiş , kusura bakma ama sizleri değersizleştirmiş .

Fakat yapacak birşey yok , sen ne söylersen söyle kötü olan sen olursun , ilerde anlar nasılsa .

gocunup gocunmaması kısmıyla inan ilgilenmiyorum kendi bilecekleri iş. görümce moduna geçmek istemiyorum ki zaten asla öyle bi niyetim yok. ailem tabiiki kötü değil sadece sorun babamın tembel olması yani başka bi sorun yok. gidip ev almış bizim haberimiz yok ve yarın gidince annem çok mahçup olacak ne desin kadın oğlu ev almış 5 6 ayı geçmiş daha evin nerde olduğunu bile bilmiyor. bi tek bana tuhaf geldiğini düşünmüştüm.

Abin ailesine soylemedi diye kizda mi solemicekti? Ben olsam bende derim aileme sevgilim ev almis diye. O ailesine soylemedi bende soylemiyim diye dusunmem. Abin soze cok net bir tavir koymus. Bence bunun farkina varip davranislarinizi degistirin. Abinizi tamamen kaybetmeyin. Zaten evde oturuyomus kiz demekki evde esyada var. sozu nisani cok takmayin. Asil olan nikahtir. Evi hazir zaten. Nikah kiyar oturur abin

Burdaki herkesin rahatligi banada tuhaf geliyor. Durum tersi olsaydi ve kiz oglana fol yok yumurta yokken ev almis olsaydi ve burda konu acaydi, millet burda esip gürlerdi. Cok büyük yalnis yaptin diye söylenirdi. Üstelik aileye anlatmamasi tuzu, biberi olurdu.

Sanirim yarin birseyler belli olacak. Bence bu ailenin talepleri daha bitmeyecek gibime geliyor. Altin felan hepsini isterler. Sonucta ev isteyerek bile görgüsüzlügünü göstermisler bence.

Son düzenleme:
söylememiş olmuş bitmiş

dert etmeyin artık

evlenmeyi, düğünü de düşünüp planlamıştır herhalde

babandan bir beklentisi olmaz gibi

en fazla babana kendi kredini öde der o kadar

kimsenin bir şeyden haberi olmazsa müdahale ve huzursuzluk da olmaz böylece

abin de ayağına göre yorganını uzatır yaşar gider

baban da iki bilezik alır düğüne misafir gibi gidersiniz

gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?

Canım biz seni anladık da, daha tanışmamışsınız bile. Hem abin çocuk değil. Ne yapmak istediğine kendisi karar versin. Nasıl insanlar olduğunu bilmiyorsunuz, size karşı olumsuz düşüneceklerini nerden biliyorsun. Size değil de onlara anlattıysa demekki ya ailenizde göremediği bir yakınlık var, ya da başka bişi ne farkeder.
Tekrar diyorum herkesin kararı kendini bağlar. O bunu demedi, bu bunu yaptı diye sorun etmeye gerek yok..

sorun şuan için düğün değil. misafir gibi gitmek istemiyoruz tabiiki. ben kendimi ifade edemiyorum galiba

Kimse yanlıs anlamasin ama sonucta konu sahibi uzulmus bu durumdan sırf yorum yapmak icin size ne, sizi baglayan ne tarzi yorumları anlamiyorum . Sorunu acikca belirtmiss babasinin sorumsuz oldugunu ama abinisin evlilik asamasina geldigi biri var ev almis evde kizin annanesi ve kız yasiyor ve anne bastirilmaya calisiyor sizin abiniz yapsa sizde uzulmezmisiniz? Abin kendi oducek demissiniz tamam odeyecek olan o ama kardeside onu dusunup uzulmus . Neyse..

Haklisiniz bence abinizde kendi capinda haklidir ama evde yengenizin ve annanesinin oturmasini ki evli degiller anlayamadim yani. sizden gizlemis ama evde oturuyorlar abin evlenince o da mi onlarla oturacak ? Tuaf bir durum cidden abini ele gecirmisler gibi ben olsam bende sinir olurdum ama bu durumda sanirim abinizi alttan alip tutumunun yanlis oldugunu bi sekilde anlatmaniz lazim nasil bilmiyorum ama kolay gelsin :/

Son düzenleme:
hayırlısı olsun inşallah

Ben sizi haklı buldum elbette abinizin parası ama ev alırken en azından size soyleyebilirdi böyle böyle bir durum var ev almak istiyorum diye. Ayrıca babanız illede bana kredi çek dememiş abin çekmiş babanın bir suçu yok Burada. Abin suan iki kredi ödüyor ev parasının hepsini nasıl çıkarmış peşinat vs.

Ayrıca niye sevgilisi ve anneannesi oturuyor evde şimdiden.

sorun şuan için düğün değil. misafir gibi gitmek istemiyoruz tabiiki. ben kendimi ifade edemiyorum galiba

iyi de ne gibi gideceksiniz

evde abiniz bile yaşamıyor ki

söz konusu sevgilisi ve anneannesi yaşıyor

hem evi abim aldı diyorsunuz da tapusu kimin adına

belki de evi kız aldı; kredisinin bir kısmını da kız ödüyor, bir kısmını da abin

birlikte almışlardır evi; kız da başka yere kira vereceğine evde oturuyor ve kira parasını da krediye veriyordur

si,z de ev ile ilgili bir şey söylemeyin bence gidin onların kiralık evine gitmiş gibi oturun ne konuşacaksanız düğün dernek eşya konuşun ya da normal oturma ise oturun

hani hayırlı olsun bile demeyin, bilmiyor görünmeye devam edin bence

Kiz tarafina karsi ne duruma dusuldu diye dert ediyorsun ya ; bu zaten herseyin oyle olmasinin nedenini acikliyor aslinda.Malesef kabahatli olan bir baba ve etkisi cok fazla olmayan bir anne var burada.dolayisiyla size haber vermeye gerek gorulmemis.Cunku soracaginiz sorulardan , soyleyeceklerinizden cekinilmis ve abiniz kendisi bir karar vermis.Zaten o nedenle de onu deme bunu sorma diye tembihliyor abiniz.Onun tarafindan dusunurseniz abinizin haber vermemesindeki hakliligi da anlamis olursunuz.Evin borcu sizde degil.O kadar dert edilecek birsey yok .Aile icindeki para meselesini bildikleri icin cekiniyorsaniz kiz tarafindan , herkes kendini ifade edebilir.Anneniz de kendini karsi tarafa tanitacak sonucta.Siz de ayni sekilde.Abinizi kaybetmek istemiyorsaniz destek olun.Abiniz haber vermemekte haklidir.Baskasi olsa babasi ile bir daha konusmazdi bile.

yanlış yaptığını kabul etmiyor ki abim. yarın gidicez mesela daha ilk tanışma olacak annesiyle annem de diyor ki hani eşya konusu açılırsa maddi konular konuşulacak olursa açık açık babasının evden haberi yok edebileceği yardımı eder kalanı için de oğluna kredi çek der hani durum böyle böyle derim diyor. abimde yok şunu deme yok bunu deme konuşma etme diye annemi geri plana atıyo annem zaten öyle cin fikirli bi kadın değil daha da pasifleştiriyor abim. onlara ayıp olmasın şöyle olmasın böyle olmasın diyerek. bilmiyorum ben hangi tarafa hak vereceğimi şaşırdım

kızlar ben normalde kendimi ifade edebildiğime inanıyorum ama bugün bi terslik var galiba. sorun ev alması yengemin o evde oturması krediyi abimin çekmesi değil. sorun yengemin ailesinin herşeyden haberi olup bizimkilerin kaile alınmaması. izin alsın demiyorum ama haber verebilirdi diyorum . izin alacak yaşı çoktan geçtiğini bende biliyorum çocuk değilim. ama o kadar kötü bi aile değiliz. özellikle annem

babamla neden konulmayacakmış? anlamadığım için soruyorum

kredi çekip babama çektiği krediyi tamamen kapatıp tek kredi ödüyor. zaten krediyi 3 sene önce falan çekti tam tarih bilmiyorum. bitmesine az kalmıştı zaten. kredi çektiği için kendi zor durumda kaldı ve bunun yüzünden nerdeyse 1 sene babamla tek kelime konuşmadı. çektiği krediyi burnundan getirdi yani abim. babamı da değil ben annemi düşünüyorum zaten anneminde babamın da farkındayım

O kısım benim yorumumdu , bana garip geldi . İnsan neden kendini o duruma düşürür ki , bilmediğimiz noktalar varsa bir sey diyemem ama bana normal gelmedi . Annen ciddi anlamda mahcubiyet hissedecek tabii , kötü , paragöz bir aile imajı oluşturuyor . Ayni şeyi abim yapsa cidden çok üzülürdük ve eşimin de ortada ciddi bir sebep yokken boyle birşeyi yapmasını istemezdim .

Aynen bende şaşırdım yorumlara . Erkek resmen ailesini yok saydığının imajını vermiş karş tarafa . Hangi anne / baba böyle bir duruma düşmek ister .

Başka şeyler daha yazdım da , vazgeçip sildim . Konu sahibini daha fazla üzmeyeyim .

Baban ve annen yüzünden. Kendin demissin annem arada kalıyor diye. Abin ev alacagim dediğinde baban sorun cikarsaydi annen arada kalacakti. Sana soylese belki sen annene annende babana söyleyecekti. Kimseyi zor duruma sokmadan, kendi onune engel cikarmadan abin dogru olani yapmış

Canim sen kendi açindan haklısin anlıyorum ama suan ne deseniz abin yanlış anlıcak gibi. Biraz akısına bırak dert etme kendine insallah tatlıya baglanir guzel bir dugun , aile iliskisi olur . Kizi taniyor musun peki? Nasil biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…