• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız olan ben miyim sizce?

Sizden yazılı ya da sözlü izin alması gerekmiyor ev almak için. Kendi maaşı. Babanız için almış siz abinin yardimci oldunuz mu abi beraber ödeyelim diye ?
Abinizin eş adayı çok şanslı sınır koyabilen bir eşi olacağı için. Adam üstüne düşeni yapmış. Zaten size söylese alacağı cevap belli o yüzden söylememiştir. Ev tamam sa diğerleri de karşılıklı anlayışla halledilir. İlla ki çok para gerekmiyor evlilik için. Benim gelinlik bile giymeyen arkadaşlarım var. 10. Yılında giyecek.

selam kızlar. yazacağınız yorumlara ihtiyacım var.
abim biriyle beraber veevlenmeyi düşünüyorlar Allah kısmet ederse. arada kültür farkı mezhep farkı falan var ama bunların konuyla pek alakası yok. abim atandığı zamanlarda babama 17bin tl kadar kredi çekti ( babam çek demedi ben çekeyim dedi abim de bana verirler ben çekeyim dedi yanlış hatırlamıyorsam) babam biraz sorumsuzdur benim yani 50 yaşında şuan ama düzenli bi işi kendine ait bi evi yok. iş bulursa çalışır yoksa evde yatar başka bi arayışa girmez. neyse abim krediyi ödedi hala ödüyor. bu kredi yüzünden aralarında çok fazla anlaşmazlık çıktı. abim bi günden bi güne ne yaptın oğlum ödemekten zorlanıyor musun demedi diyor. babamda 2binden fazla maaş alıyor aylık yemek kira elektrik su ödemesi yok 1200 aylık nasıl yetmez ona diyor. bu şekilde tartışmalar oluyor ama arada kalan sürekli annem. yani ufak tefek tartışma değil aylarca konuşmadı abim babamla kredi yüzünden.
şimdi konuşuyolar ama can ciğer kuzu sarması değiller tabiiki. neyse abim 27 yaşında şimdi evlenmek istiyor ve kredi çekip ev almış. ailemden habersiz. ne babamın haberi var ne annemin. ama yengemin ailesinin haberi var. bi tek bizim yoktu sonra abim anneme söyledi ev aldığını. ama babam hala bilmiyor.
1. annem diyor ki babanın elinde avucunda yok ev aldın iyi güzel ama evlenmek istiyorsun baban yardım edemeyecek (en fazla 10bin kadar yardım edebilir) kredi çek diyecek ama zaten yüklü bi kredi çektin nasıl çekeceksin.babama ev aldım derse benden habersiz neden aldın diyecek
2. biz yarın yengemlere gitmeyi düşünüyoruz. yengemin annesiyle babası ayrı anneannesiyle abimlerin aldığı evde oturuyolar. abim ev aldı ama biz ilk defa yarın görücez o evi ve misafir olarak gidecez. bende abime dedim ki sen bizi çok fazla geri plana atıyorsun anneme şunu konuşma bunu deme bu konuyu açma diyorsun pasif oluyor kadın. put gibi oturmaya gitmiyoruz tabiiki konuşacak dedim. ve sen annenden babandan gizli ev aldın onlarında bundan haberi var demeyecekler mi bunlar nasıl illet bi aile ki çocuk anasından babasından habersiz ev alıyor. bide bu açıdan düşün dedim. cevap vermedi.
şimdi herkes herkesle konuşuyor ama benimle konşmuyor kimse ne abim ne kardeşim. ben mi hatalıyım yanlış mı düşünüyorum sizce?
karışık olduysa kusura bakmayın daha az önce tartıştık kafam dolu sorarsanız cevaplarım

Ben senin haksız olduğunu düşünmüyorum diğer arkadaşların aksine. Büyük ihtimal hepsi kendilerini abinin nişanlısının yerine koyup yorum yazıyor. Para abinin parası. Elbette kimse karışamaz ama eğer nişanlısının ailesini haberdar ediyorsa bu durumdan sizi de haberdar etmeliydi. Baban sorumsuz olabilir ama nihayetinde kimse ona zorla kredi çek dememiş. Kendi isteğiyle çekmiş. Ve baban yine para isterse ya da kredi çekmesini isterse abin hayır diyebilecek durumda. Şu an kimbilir kızın ailesi neler düşünüyor aileniz hakkında. Sen de sanırım buna üzülüyorsun. İkinci olarak henüz evlenmeden kızın ailesinin o evde yaşaması anlaşılır gibi değil. Ama benim sana tavsiyem hiçbir şekilde karışmaman. Her koyun kendi bacağından asılıyor bu devirde. Bırak abin ne istiyorsa onu yapsın hiç karışma.

Sizden yazılı ya da sözlü izin alması gerekmiyor ev almak için. Kendi maaşı. Babanız için almış siz abinin yardimci oldunuz mu abi beraber ödeyelim diye ?
Abinizin eş adayı çok şanslı sınır koyabilen bir eşi olacağı için. Adam üstüne düşeni yapmış. Zaten size söylese alacağı cevap belli o yüzden söylememiştir. Ev tamam sa diğerleri de karşılıklı anlayışla halledilir. İlla ki çok para gerekmiyor evlilik için. Benim gelinlik bile giymeyen arkadaşlarım var. 10. Yılında giyecek.
çalışıyor olsaydım derdim tabiiki krediyi çektiğinde ben öğrenciydim. izin alması tabiiki gerekmez ama anneme en azından ben ev alıyorum diyebilirdi diye düşünüyorum. karşı tarafın fikri düşüncesi alınmış evde oturuyolar bile ama biz aylar sonra öğrendik. ben sadece annemin bilgisi olsaydı diyorum. ama haksızım galiba özür diledim zaten karışmaya hakkım yok

haklısın galiba. babamın savunulacak tarafı yok zaten ama başkası bunu bilmese de olurdu
Cok cok ozur dileyerek soyluyorum canim
Gordugum yasadigim kadariyla erkek aileleri ogullari bekarken hic takmiyorlar maddi manevi sallamiyorlar evlatlarini, sonra evlendirince bir de para kazaninca , kazsndigi para birseylere donusunce amanin oglumuz diye kosa kosa geliyorlar
Bir de bu surecte ogullarinin yaninda destek olan kiz tarafina laf ediyorlar
( anlattigim seyin tamami ailenizde olmamasina ragmen benzer bir durum diye anlatma geregi duydum,tabii sizi cikariyorum, kiz kardesler genelde boyle yapmaz anne babalar yapiyorlarne yazik ki )

Ben senin haksız olduğunu düşünmüyorum diğer arkadaşların aksine. Büyük ihtimal hepsi kendilerini abinin nişanlısının yerine koyup yorum yazıyor. Para abinin parası. Elbette kimse karışamaz ama eğer nişanlısının ailesini haberdar ediyorsa bu durumdan sizi de haberdar etmeliydi. Baban sorumsuz olabilir ama nihayetinde kimse ona zorla kredi çek dememiş. Kendi isteğiyle çekmiş. Ve baban yine para isterse ya da kredi çekmesini isterse abin hayır diyebilecek durumda. Şu an kimbilir kızın ailesi neler düşünüyor aileniz hakkında. Sen de sanırım buna üzülüyorsun. İkinci olarak henüz evlenmeden kızın ailesinin o evde yaşaması anlaşılır gibi değil. Ama benim sana tavsiyem hiçbir şekilde karışmaman. Her koyun kendi bacağından asılıyor bu devirde. Bırak abin ne istiyorsa onu yapsın hiç karışma.
evet zaten babam abimden bir kuruş dahi talep etmez şuan etse bile annem ettirmez o krediyi ödeyene kadar o kadar burunlarından getirdi ki annem açlıktan ölsem bişey istemem diyor. evet şuan yengem o evde yaşıyor anneannesiyle beraber. dediğim gibi her aşamada bilgileri varmış onların bi tek biz bilmiyorduk. bizi düşürdüğü duruma üzüldüm ben. oğlu takmıyor ailesini biz niye takalım demez mi bu insalar

Cok cok ozur dileyerek soyluyorum canim
Gordugum yasadigim kadariyla erkek aileleri ogullari bekarken hic takmiyorlar maddi manevi sallamiyorlar evlatlarini, sonra evlendirince bir de para kazaninca , kazsndigi para birseylere donusunce amanin oglumuz diye kosa kosa geliyorlar
Bir de bu surecte ogullarinin yaninda destek olan kiz tarafina laf ediyorlar
( anlattigim seyin tamami ailenizde olmamasina ragmen benzer bir durum diye anlatma geregi duydum,tabii sizi cikariyorum, kiz kardesler genelde boyle yapmaz anne babalar yapiyorlarne yazik ki )
yok abim zaten bekar ve abim atanalı 5 yıl oldu annem 10 lira istemiş değildir abimden abimde vermedi. babam ben kredi çekicem dedi abimde sana vermezler ben çekeyim dedi kendi. babam bana kredi çek demedi yani. kendi çekek istedi sonrada bunu sorun yaptı. özellikle annem abimin 1 lirasına dahi göz koymaz. abim evdeyken babam ekmek almak için para bırakmadıysa bile abimden istemez annem

allahım herkese hayırlı evlat nasip etsin
kendi ailesi kira da elin kızına ev açmış abiniz maşallah

Bence canm sen bu konuya dahil olarak hata yaptin karısma en kötü olan taraf sen olursun

Bence canm sen bu konuya dahil olarak hata yaptin karısma en kötü olan taraf sen olursun
karıştığım için pişman oldum zaten annem hassas noktam o yüzden dayanamadım ama bir daha karışmayı düşünmüyorum

Hiç düşündün mü abim neden gizli alma gereği duydu evi diye ?

Evet sizlik bir durum yok
ya düşündüm evet ama ne olursa olsun ailesini bu duruma düşürmesini istemezdim ben sadece

karıştığım için pişman oldum zaten annem hassas noktam o yüzden dayanamadım ama bir daha karışmayı düşünmüyorum
Bende farkındaym annen sustugu icin annenin yerine konusmuşsun bırak zamana zaten abin ailene demedigi icin zamanla yaptıgı hatanın farkinda olacak ama yanlıs birsey yook bunuda belirtim abin iii yapmış tabi sizin bilmenizde de fayda vardı sende şu yönden bakmalıydın abim bugune kadar maddi manevi herseyi yapti şimdide belki dogrusu budur diye abine destek cikmaliydin simdi öyle yap şimdi almıs evi vah edip etmenin bi anlamı yok destek cık

Bende farkındaym annen sustugu icin annenin yerine konusmuşsun bırak zamana zaten abin ailene demedigi icin zamanla yaptıgı hatanın farkinda olacak ama yanlıs birsey yook bunuda belirtim abin iii yapmış tabi sizin bilmenizde de fayda vardı sende şu yönden bakmalıydın abim bugune kadar maddi manevi herseyi yapti şimdide belki dogrusu budur diye abine destek cikmaliydin simdi öyle yap şimdi almıs evi vah edip etmenin bi anlamı yok destek cık
evi almasında bi sorun asla yok sadece aileme haber vermeyip ( izin almaktan bahsetmiyorum) karşı tarafı herşeye dahil etmesi beni üzdü

seni anlıyorum aileni kötü göstermiş olduğunu düşünüyorsun , kndince haklısın ama abin de haklı.. benzer bir durum yaşadık biz de eşimle.. ev aldık ama eşimin ailesine söyleyemedik 3 ay.. benim ailem ise tüm süreçleri biliyordu.. sebebi de şuydu eşim bekarken hep ailesine kredi çekmiş, borçlarını ödemiş, araba almış, arsanın yarı parasını ödeyip 1/3ünü almış vs.. eşim de bunlar şimdi ben de para olduğunu öğrenirlerse yine benden koparma derdine girerler en iyisi biz söylemeyelim dedi.. çok da iyi yaptı ve haklıydı..

seni anlıyorum aileni kötü göstermiş olduğunu düşünüyorsun , kndince haklısın ama abin de haklı.. benzer bir durum yaşadık biz de eşimle.. ev aldık ama eşimin ailesine söyleyemedik 3 ay.. benim ailem ise tüm süreçleri biliyordu.. sebebi de şuydu eşim bekarken hep ailesine kredi çekmiş, borçlarını ödemiş, araba almış, arsanın yarı parasını ödeyip 1/3ünü almış vs.. eşim de bunlar şimdi ben de para olduğunu öğrenirlerse yine benden koparma derdine girerler en iyisi biz söylemeyelim dedi.. çok da iyi yaptı ve haklıydı..
bizde öyle bi durum yok ama abimin tek katkısı 17bin kredi çekmesi ve bunu da kendi isteğiyle yaptı. öyle ev araba alma durumu yok yani

bizde öyle bi durum yok ama abimin tek katkısı 17bin kredi çekmesi ve bunu da kendi isteğiyle yaptı. öyle ev araba alma durumu yok yani
kendi isteğiyle yaptı derken baba ben çekiiim ama sen bana geri ödeme mi dedi.. abiniz babanızın geri ödeyeceğini düşünüyordu herhalde babanıza çıkmaz kredi diye iyilik yapmak istedi zannımca.. ayrıca 17 bin de az para değil ki faiziyle bi araba parası nerdeyse..

kendi isteğiyle yaptı derken baba ben çekiiim ama sen bana geri ödeme mi dedi.. abiniz babanızın geri ödeyeceğini düşünüyordu herhalde babanıza çıkmaz kredi diye iyilik yapmak istedi zannımca.. ayrıca 17 bin de az para değil ki faiziyle bi araba parası nerdeyse..
yok kendi ödemek amacıyla çekti de. ben özür diledim abimden bi daha karışmayacağımı da söyledim kendisine artık

Back