• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız mıyım yani

Valla herkesin bakış açısı farklıdır ama ben biraz inadım, azıcık da dik başlı, yapmacık davranamam, eşimin ailesine politik davranamıyorum, eşimi de arada bırakmam, ne diyeceksem ben derim biraz patavatsızca derim ama ne yapayım böyle konularda kusurlu bir kadınım ben :))
Bende oyleyim ablacim acik sozluyumdur esime de ailesinede hosuma gitmeyen bi durumda ama ailem size boyle boyle deger veriyor suraya cagiriyorsunuz geliyor buraya davet ediyorsunuz geliyor. Sizde o degeri gormuyorum ben ne yazikki diyorum.. yanliz abla bunda benim esimin buyuk payi var.. aileme karsi hic biseyi icinde tutma gerekirse git onlarla konus diye benim arkamda duruyor oda var simdi Allah razi olsun ondan.. ben onu hic bizaman arada birakmadim tabiki birakmam da.. esimin ailesi de simdiye kadar bikac kez yapti buna benzer bi durum bundan esimde rahatsiz oldu bitek ben degil ilkinde esim konustu yanlis yaptiniz diye bidahakinede ben konusmustum.. sevmiyorsaniz ailemi soyleyin bende ona gore davraniyim size demistim.. kimse kimseyi sevmeyebilir ama ortada dunurluk bir akrabalik soz konusu yani karsindaki sana deger verip iyilikle yaklasiyosa sende karsiligini vermelisin aradaki saygiyi korumak lazim. ☺️

giden gider gitmeyen gitmez, boş yere gerilmişsiniz yani ben sormazdım bile.koca koca insanlar biri davet etmiş öteki gider/gitmez.ben niye bundan huzurumu bozayım şimdi.

Gelinler de bir tuhaf sizi bir yere çağırsalar gitmeseniz ve lafı yapılırsa baskı dersiniz. İnsanlar gelmeyince vay efendim nasıl gelmez. Bırakın gelen gelsin ne takıyosunuz

Bende oyleyim ablacim acik sozluyumdur esime de ailesinede hosuma gitmeyen bi durumda ama ailem size boyle boyle deger veriyor suraya cagiriyorsunuz geliyor buraya davet ediyorsunuz geliyor. Sizde o degeri gormuyorum ben ne yazikki diyorum.. yanliz abla bunda benim esimin buyuk payi var.. aileme karsi hic biseyi icinde tutma gerekirse git onlarla konus diye benim arkamda duruyor oda var simdi Allah razi olsun ondan.. ben onu hic bizaman arada birakmadim tabiki birakmam da.. esimin ailesi de simdiye kadar bikac kez yapti buna benzer bi durum bundan esimde rahatsiz oldu bitek ben degil ilkinde esim konustu yanlis yaptiniz diye bidahakinede ben konusmustum.. sevmiyorsaniz ailemi soyleyin bende ona gore davraniyim size demistim.. kimse kimseyi sevmeyebilir ama ortada dunurluk bir akrabalik soz konusu yani karsindaki sana deger verip iyilikle yaklasiyosa sende karsiligini vermelisin aradaki saygiyi korumak lazim. ☺
Evet eşin yaklaşımı da önemli, söz konusu aile bile olsa objektif olunmalı. Sen ne güzel sakin sakin konuşuyorsun ama ben bazen kendimden korkuyorum :))) bana ters gelen bir şey söylendiğinde gözlerim çakmak çakmak oluyormuş, bir kaşım otomatikman kalkıyormuş, eşimle kızım o halimi anlayıp ölüm marşı çalmaya başlıyorlar :KK70:çoğu şeye güler geçerim dikkate bile almam ama eşime, kızıma ya da aileme olmadık bir laf ederlerse kayınvalide kayınpeder annem babam dinlemiyorum, vurucu bir laf ederim sonra bir şey olmamış gibi devam ederim, karşımdaki anlayana kadar zaman geçer :)))

Bu "sus,kalbini kırarım,konuşmayalım" olayından da hiçbi sey anlamıyorum.

Tamam susayım ki kalbimi kırma. Şu an bu laflara kırılmadım zaten. Hemen tedbirimi alayım ??? Öyle mi..

Seni kırarım tehditi yeterince kırıcı degil mi? Yoksa bi tek bana mi öyle geliyor?

Bu "sus,kalbini kırarım,konuşmayalım" olayından da hiçbi sey anlamıyorum.

Tamam susayım ki kalbimi kırma. Şu an bu laflara kırılmadım zaten. Hemen tedbirimi alayım ??? Öyle mi..

Seni kırarım tehditi yeterince kırıcı degil mi? Yoksa bi tek bana mi öyle geliyor?
Bencede yani olay karşısındaki tutumu daha kötü bu durumda . Bende tamam suyuyorum dedim ve cidden sustum şuan hiç konuşmuyorum. İftar saatine yakın gelecek birşey hazırlama istemiyorum filan artistlenecek bende hazırlamayacağım cidden onun istediği gibi davranıyorum işte

Bana aynı soruyu sorsa tam olarak şöyle derdim cidden ya babam yolda tamam da annem neden gelmedi bi sorayım der ve sorardım . Hiç abartmıyorum zaten mesela bir konuşma esnasında eşime dedim ki ailemin bir davranışından bir sözünden rahatsız oluyorsan bana söyle ben güzelce belli etmeden uyarırım dedim böyle de geniş bir insanım halbuki

Ama eşin fazla rahat değil bu konuda galiba.
Ben şahsen ailemi "uyarmam" onlarida olduklari gibi kabul etmek zorunda eşim. Bende uyarmasini veya "hesap" sormasını istemem mesela. Genelde kendi sorunlarimi kendim çözerim. Kim olursa olsun.
Ben senin yerinde olsaydim konuyu acmazdim bile, vakti zamani gelince hak ettikleri ilgiyi/saygiyi verirdim.

Ama eşin fazla rahat değil bu konuda galiba.
Ben şahsen ailemi "uyarmam" onlarida olduklari gibi kabul etmek zorunda eşim. Bende uyarmasini veya "hesap" sormasını istemem mesela. Genelde kendi sorunlarimi kendim çözerim. Kim olursa olsun.
Ben senin yerinde olsaydim konuyu acmazdim bile, vakti zamani gelince hak ettikleri ilgiyi/saygiyi verirdim.
O an sinirlendim kendimi tutsam hiç sormasam sonra ona göre davransam olurdu. Ama neden öyle davrandığımı anlayamıyor bu seferde

Evet eşin yaklaşımı da önemli, söz konusu aile bile olsa objektif olunmalı. Sen ne güzel sakin sakin konuşuyorsun ama ben bazen kendimden korkuyorum :))) bana ters gelen bir şey söylendiğinde gözlerim çakmak çakmak oluyormuş, bir kaşım otomatikman kalkıyormuş, eşimle kızım o halimi anlayıp ölüm marşı çalmaya başlıyorlar :KK70:çoğu şeye güler geçerim dikkate bile almam ama eşime, kızıma ya da aileme olmadık bir laf ederlerse kayınvalide kayınpeder annem babam dinlemiyorum, vurucu bir laf ederim sonra bir şey olmamış gibi devam ederim, karşımdaki anlayana kadar zaman geçer :)))
Aay ablaa valla senin vurucu lafini tahmin edebiliyorum :D karsimizdakiler konusmadan anlamiyosa bende ses tonumu degistiririm duruma gore tabii :D bende oyle herseye takilmam girgira vururum yeri gelir guler gecerim ama yeri gelir lafimi vurur gecerim.. benim kp agzi var dili yok hic bisiye ses etmez kv arada laf eder ama guzel guzel konusunca dinliyo kv hak veriyo bana sonra duzeltiyo yanlisini :-) Bikeresinde kizima kiziyorum iste ceza veriyorum kendime gore mudahale etmek istedi karisma dedim hani senden yuz buluyo zaten beni dinlemez oldu cok simarttiniz dedim.. oo bi celallendi o nasi lafmisda boyle bisey kabuk edemezmisde esimde o sirada zaten anne karisma artik yeter diye bana destek cikiyodu tabi.. kv soylenirken birden agzindan defolun gidin ozaman burdan sizi gormiyim dedi.. bende sok gecirdim tabi oyle bisey beklemiyoduk ondan oanki hirsla esime dondum dedimki yarindan tez yok burdan tasiniyoruz ben burda 1 dk bile kalamam dedim.. kv yukarda ben nee ettim aah aah vaah vaahh tasinip giderlerse naparim kahrolurum su dilime bi hakim olamadim diye aglamis kaynim haber veriyo esime :D bende de sey var aglayinca karsimdaki dayanamiyorum kiyamadim ciktim yanina beni gorur gormez nasi sariliyo aman kizim gitmeyin ben oyle birden soyledim gitmenizi istedigimden degil vs. diye esim arkadan bana bakip guluyo bizimkileri yola bi sen getirirsin diyo :D bende sey var bana sakin yaklasana sakin yaklasirim hiddetli yaklasana tutamam kendimi ben daha hiddetli yaklasirim laf sa laf tepkiyse tepki.. yani bana nasi yaklasilirsa bende oyle yaklasirim :-)

Misal vermek gerekirse, benim dayim öldüğünde eniştem ne başsağlığı diledi ne cenaze namazina katildi. Kırıldım. Hemde cok. Zaten benim annem ve babam hayatda değiller... bana aşırı saygisiz ve sevgisiz geldi davranışı. Konuyu acmadim. Gecen sene babasi öldü. Bende başsağlığı dilemedim ve mevlüde katilmadim. Olay bukadar basit.
Sordu bana, neden gelmedin diye (normalde her mevlüde atlarim) ... cevabim: bana dayim sanada baban kıymetliydi. Sen gerek duymadigin icin bende duymadim. Eğer annenin mevlidine birgün insanlar gelsin dersen şimdiden yatirim yapmaya başla...

Eğer çok içine oturduysa demen gereken;
“ hayatım annenler gitmemişler mi? Keşke gitselermiş bu şekilde ailelerin arasına soğukluk girer, hoş olmaz. Sonra arada sen ve ben kalıyoruz”.
Böyle demiş olsaydın topu ailesinin kucağına atmış olacaktın ve 1-0 öne geçecektin. Sen ise golü kendi kalene atmışsın.
Aile ve eşi idare etmek evliliğin temel prensipleri dendir. Herşey, her zaman ve her yerde olduğu gibi söylenmez. İma etmeyi de bilmeli bazen.

Haklısın ,standart bahane etmiş gitmemişler işte ,büyütmeye gerek yok ..
Sende bundan sonra herşeye bi bahane bulursun

Ben de onu diyorum çok alakası var. Evet herkesin değer yargıları farklı o yüzden gelmemeyi tercih etmemiş olabilir.
Bende onların gitmek istedikleri yere gitmek istemiyorum ama mecburiyetler yüzünden gidiyorum insan karşısındakine saygıdan gider 2 saat kalır döner .

Herkese merhabalar ❤ Benim ailem ile eşimin ailesi aynı şehirde yaşıyorlar biz farklı bir şehirdeyiz. Dedem 2 sene evvel vefat etti babam ve amcamlar 2 hafta önce Kadir gecesi bir mekanda yakınlarımıza iftar yemeği organize edelim sonra da camide Mevlüt okutalım babamız için demişler . Annemde aradı kayınvaliden ile görümceni de davet edeceğim . Görümcenin 3 yaşında çocuğu var ama olsun yemekten sonra isterse bizim evde kalabilir camiye gelmezse dedi bende ne iyi düşündün dedim . Geçen hafta kv eşimle telefonda konuşurken baban yolda olursa gidemeyiz filan dedi ( kp uzun yol şöforu ama başka bir personel daha var istediği zaman onu yolluyor kendi evde kalabiliyor ) . Dün annemle hiç görüşmedim işlerim vardı akşam iftardan sonra eşim annesini aradı annesi evde oturuyor kandillini kutladı kapattı . Bende eşime dedim ki annenler neden yemeğe gitmediler ? Eşim şaşırdı babam yolda ya dedi . Bende annem ablanları da davet etti annen onları da alıp gitseydi sorsam enişten çalışıyor yoruluyor der dedim . Ayrıca annenin kapıda arabası duruyor cebinde parası da var istediği yere gidiyor istediği zaman 100 km ötedeki köye kendi araba kullanıp gidiyor dedim. Eşimde insanlar kendilerini ayarlayacakmışlardır dedi . Bende memlekete gidince kendimi ayarlayıp ablanlara gidemeyeceğim dedim eşimde boş konuşuyorsun senin annenin ailesinden kim gitmiş ki dedi . Ben annemi arayıp anne ailenden kimi davet ettin diye bile sormadım bilmiyorum yani 🥺. Eşim sırf o an ne diyeceğini şaşırdığı için böyle söyledi . Kalbini kırarım sen zararlı çıkarsın vs dedi atıştık gece şimdi konuşmuyorum . Ya kızlar haksız mıyım allah aşkınıza
Kv gitmediyse eşinin ne suçu var

esınıze karsı konuyu cok uzatmıssınız abartmıssınız dıyelım haklı haksız aranacak konu bıle yok ortada cok kucuk seyler boyle seylerı buyutmenın anlamı yok

Back