Haklı mıyım? Yanlış mı düşünüyorum?

Ben olsam karşılık verirdim mesela. :) Doğru mu değil ama anne'nin evladını dövmesi de doğru değil o yüzden. :KK14: Keşke yapsaymışsınız. Zaten fazla nahif biri gibi duruyorsunuz. Bu zamana kadar karşılarında dişli biri olsa idi afedersin ama bu kadar azıtamazlardı.
Haklısınız. Biz bu kadar pasif olmasak ablamla bu kadar psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmazdık.

Okuyunca bile sinir oldum. Nedemek kablo ile şak şak vurdu ya.kesinlikle ittirirdim elinden o kabloyu alıp şak şak diye koltuga vururdum.
Bidaha o kadın yüzünden bize böyle davranirsan senin polise şikayet ederim ve o yengenin de seni gözünün önünde yerin dibine sokarım derdim. Abanda sende çok pasifsiniz üzgünüm.
Yapmayın ya ezdirmeyin kendinizi.
Meslek sahibi insanlarsiniz.
Böylemi çocuk yetireceksiniz.
Şak şak tabiri için özür dilerim öncelikle. Çok hızlı vurduğunu anlatmak için kullandım. Çok rahatsız edici olmuş.
Doğru çok pasifiz. Özellikle ailemize karşı. Ama artık böyle olmak istemiyorum. Özellikle abime ve yengeme lafı oturtmak istiyorum. Ailemi rahat bırakırlar belki.

Asla vermem ve kredi çekmem. Zaten kendi kredim var o yüzden benden isteyemiyor abim.
O dayak çok zoruma gitti gerçekten. Annemi uyardığımda böyle yüz verirsen daha çok borç yaparlar diye sözlü olarak saldırıyor, bağırıyor. Konuşulmuyor ki. En son görüşmeyi kesicem sanırım bir süre.
Yerinde olsam telefonunu bile açmıyordum. Yanlış anlama bende bir anneyim ,2 evladım var ama kalkıpta anlamadan dinlemeden kocaman çocuğumu dövmem yani,milletin lafıyla hemde. Otur bir konuş,sor ne oldu de? Dinle.
Hak vermeyebilirsin,hatalı bulabilirsin ama konuşursun. Kocaman işinde gücünde,meslek sahibi kadınları dövmek nedir?
Yangına körükle gitmek istemiyorum ama inan çok kızgınım annene.
Görüşme,net söylüyorum görüşme. Uzaklaş. Ne halleri varsa görsünler.

Kusura bakmayın, anneniz gibi kadınlardan nefret ediyorum.
Oğluşunun aşkından etrafını görmüyor herkesi kırıp geçiriyor... Laf da anlamaz. Boşverin.
Herkesi boşverin.
Ne güzel mesleğiniz varmış ayrı bir düzeniniz...
Yaşayın, olmak istediğiniz insanlarla.
Ablanızla plan yapın
Abinizle yengenizle değil.
Annenize de tavrınızı net belli edin.
Yerinizde olsam hiçbirine maddi destekte bulunmam.
Uğraşsın dursunlar.
Böyle kan emici abilerle sıkça karşılaşıyoruz burada. İyiki abim yok dedim ha.
Asalak gibi sırtını baba parasına dayamış, süs bebeği karısını doyurmak için ailesini darma duman eden erkek müsveddeleri....
Yok sorun değil. Ben de zaten ileride annem gibi bir anne olmayacağım diyorum kendime. En azından çocuklarımı dinleyeceğim, peşin hüküm vermeyeceğim ve ayrım yapmayacağım.
Ben de araba için kredi çektim artık kimseye bir kuruş vermiyorum. Zaten isteyemiyorlar parası anca yetiyordur diye düşünüyorlar.
Bir süre uzaklaşmayı düşünüyorum ama şunu da düşünüyorum ablamla biz tamamen ortadan çekilirsek yengem daha da arsızlaşabilir. Kızsam da annem babam sonuçta açta açıkta kalmalarını istemem.

Yerinde olsam telefonunu bile açmıyordum. Yanlış anlama bende bir anneyim ,2 evladım var ama kalkıpta anlamadan dinlemeden kocaman çocuğumu dövmem yani,milletin lafıyla hemde. Otur bir konuş,sor ne oldu de? Dinle.
Hak vermeyebilirsin,hatalı bulabilirsin ama konuşursun. Kocaman işinde gücünde,meslek sahibi kadınları dövmek nedir?
Yangına körükle gitmek istemiyorum ama inan çok kızgınım annene.
Görüşme,net söylüyorum görüşme. Uzaklaş. Ne halleri varsa görsünler.
Demek istediğim işte buydu. Birkaç cümleyle özetlemişsiniz. Anlamadan dinlemeden insan yargılanmamalı. Dövmek hele çok ilkel bir hareket. Çocuk, büyük kimse döverek cezalandırılamaz.
Uzaklaşmayı düşünüyorum ama yengemin ailemi iyice mahvetmesinden korkuyorum.

Bir çok ailede böyle tipler var maalesef. Sakın susmayın sakın, abim arada kalır kötü oluruz diye susmayın.
Ne olacaksa bir kerede olur bağlar koparsa da kopar. Aileniz asla değişmez bunu da beklemeyin mümkün değil.
Ne güzel ayrı ayrı hayatlarınızı kurmuşsunuz kendinize odaklanın.
Size düşen payı bir gün verme gafletine düşmeyin çünkü onu da isteyecekler bir gün yüzde yüz. Ne borç verin ne de birlikte herhangi bir etkinliğe katılın onlarla.
Uzak durabildiğiniz kadar durun vicdan yapmayın.

Ne olduğunuzu biliyorsunuz. O halde nasıl olmanız gerektiğini de biliyorsunuz. :)
Evet. Tepkimi doğru zamanlarda, olaylar yaşanırken koymam gerekiyor. Bu zamana kadar yapamadım. Artık yapmak istiyorum. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Kavga çıkmasını, annemin beni suçlamasını istemiyorum. Kesin beni suçlar çünkü.

Şak şak tabiri için özür dilerim öncelikle. Çok hızlı vurduğunu anlatmak için kullandım. Çok rahatsız edici olmuş.
Doğru çok pasifiz. Özellikle ailemize karşı. Ama artık böyle olmak istemiyorum. Özellikle abime ve yengeme lafı oturtmak istiyorum. Ailemi rahat bırakırlar belki.
Aileniz abinizle yengenizden memnun, rahat bırakılmak istemiyorlar ki:))
Onlar para vermeye devam ettikçe siz ağzınıza geleni saysanız da bir şey fark etmeyecek, bunu anlayın artık.
Paralarını yiyen oğlu ve gelini için kendi annesine laf eden bir kadın sizin anneniz, kusura bakmayın ama durum bu.

Siz kendinize bakın artık, ablanız da para göndermekten vazgeçsin.

Kesinlikle yaşadıklarınızi haketmiyorsunuz.kimse hakketmez.
Bir daha benzer bir durumda umarım kalmazsınız.
Ki diyelim ki oldu, bu kez sesiniz çıksın.
hadislzere hadlerini bildirin lütfen.
Kim olursa olsun anneniz dahil.

Bir çok ailede böyle tipler var maalesef. Sakın susmayın sakın, abim arada kalır kötü oluruz diye susmayın.
Ne olacaksa bir kerede olur bağlar koparsa da kopar. Aileniz asla değişmez bunu da beklemeyin mümkün değil.
Ne güzel ayrı ayrı hayatlarınızı kurmuşsunuz kendinize odaklanın.
Size düşen payı bir gün verme gafletine düşmeyin çünkü onu da isteyecekler bir gün yüzde yüz. Ne borç verin ne de birlikte herhangi bir etkinliğe katılın onlarla.
Uzak durabildiğiniz kadar durun vicdan yapmayın.
Abim ve yengemden uzaklaştım bayadır. Aramıyorum. Memlekete gidince merhaba merhaba. Annemden de uzaklaşmayı düşünüyorum ama hatasını anlamaz biz kötü evlat oluruz yine. Bazen de inceldiği yerden kopsun diyorum. Sonra üzülüyorum. Kafam karışık. Düşünüyorum en mantıklısını seçmek istiyorum.
Bana düşen parayla ev aldım 1+1. Orda oturuyorum. Allah'a şükür kimse göz dikmeden rahatsız etmeden iyi bir fırsat çıktı karşıma aldım. Allah buradan yüzüme güldü. Kredim de var araba için o yüzden benden isteyemiyor abim artık. Ablam kendi hakkının yarısını bankaya koydu faize. Ondan hep borç istiyormuş. Ablam toplu para vermiyor 100-200 veriyor. Onu da verme verdikçe miktar artacak diyorum.

Eğer abiniz bundan sonra sizden para talep ederse
Abi çok sıkışığım sende varsa bana yolla
Tatile bile gidemiyorum üstüme başıma alamıyorum yollayacak param yok diyin
Ablanızda aynı şekilde
Kibarca söyleyin o mesajı alır
Paraya gözdikersede bitcoin de battım diyiverin 😁
Ay hiç aklıma gelmedi :) Benden istemiyor ama ablamdan istiyormuş. Bunu ona ss alıp göndereceğim. :KK70:

Abim ve yengemden uzaklaştım bayadır. Aramıyorum. Memlekete gidince merhaba merhaba. Annemden de uzaklaşmayı düşünüyorum ama hatasını anlamaz biz kötü evlat oluruz yine. Bazen de inceldiği yerden kopsun diyorum. Sonra üzülüyorum. Kafam karışık. Düşünüyorum en mantıklısını seçmek istiyorum.
Bana düşen parayla ev aldım 1+1. Orda oturuyorum. Allah'a şükür kimse göz dikmeden rahatsız etmeden iyi bir fırsat çıktı karşıma aldım. Allah buradan yüzüme güldü. Kredim de var araba için o yüzden benden isteyemiyor abim artık. Ablam kendi hakkının yarısını bankaya koydu faize. Ondan hep borç istiyormuş. Ablam toplu para vermiyor 100-200 veriyor. Onu da verme verdikçe miktar artacak diyorum.
En güzelini yapmışsınız. Annenizi tabii ki tamamen silmeyin ama dik durun sizleri ezip hor görmesine artık müsade etmeyin. Yaptıklarının kul hakkı yemek olduğunu dw bastıra bastıra söyleyin.
Ablanız da bırakın 100 lirayı 5 lira bile vermesin, gelin hanım lüks yaşayacak diye alnın terini ona vermesin.

Evet. Tepkimi doğru zamanlarda, olaylar yaşanırken koymam gerekiyor. Bu zamana kadar yapamadım. Artık yapmak istiyorum. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Kavga çıkmasını, annemin beni suçlamasını istemiyorum. Kesin beni suçlar çünkü.
Suçlarsa suçlasın. Niye çekiniyorsun ki ? Seni suçluyor çünkü seni bastırmaya çalışıyor. Yeme bunu. Hırsızlık mı yapıyorsun , adam mı öldürüyorsun ? Hakkını istiyorsun , düzgün muamele istiyorsun ve bunu hak ediyorsun. Korkma , çekinme ve sinme. Sesin çıksın. Ablanın da aynı şekilde. Onu susturma.

Arkadaşım sen ve kardeşinde peygamber sabrı mı var okurken komaya girdim ben. Böyle anne de baba da abi de olmaz olsun. İnsan elin yaptığını unutur da anasının babasınınkini unutmaz. Burda annen ve babandan başka hiçbir suçlu yok. Onlar ve siz eşek oldukça sırtınıza binen çok olur. Abin beş para etmez asalak gibi başkalarının sırtından geçinmeye alışmış gurursuz bi insan. Yengense onu sadece kullanıyor. Peki ya anne baban? Onlar böyle olduğu için abin bunları yapabiliyor. Evine borç harç mi geliyo haciz mi geliyo bi kere başına gelse zaten bi daha yapmaya cesaret edemez. Ama hep arkasını toplayan afedersin böyle eşekler oldukça o da sırtına binmeye devam edecektir. Büyük konuşmayım ben olsam kardeşimi de alır hepsini siler arkama bakmadan giderim. Gerçekten bi daha söylüyorum böyle ana baba olmaz olsun.

X