Hakl kim, ne yapmalym? Ltfen herkes fikrini yazsn..

• Konu Sahibi Konu Sahibi lakhesis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

lakhesis

Ziyaretçi
arkadaşlar ün.1. sınıf öğrencisiyim.. artı çalışıyorum da. tanımayanlar için yenişden anlatiim..
bi arkadaşım var . çok samimiydik okuldan sınıf arkadaşımdı.. zamanında hastalanmıştı da işe gitmemiştim babamdan kötü olmuiştum onu acile götürüp sonuna kadar maddi manevi ilgilenmiştim.. en kötü zamanında yanındaydım hep.. erkek arkadaşımdan bile taviz verdim çok defa onunla zaman geçirelim zaten her zaman zamanım yok die.
yurtta kalıyo. oda arkadaşlarıyla problemleri vardı zamanla içlerinden bi tanesiyle çok samimi oldu. bi gün annemler tatile gittiler4 günlüğüne. aydoluyu çağırdım gel beraber zaman geçirelim diye çok sevindik uçtuk mutluluktan falan. yolda o oda arkadaşı mesaj yağmuruna tuttu.. işte emrivakinin böylesi.. acıyorum sana böyle bencil bir arkadaşın olduğu için falan ve ben okudum bunları.. karşılığında arkadaşım sadece durumun açıklamasını yaptı.. 2 gün yüzü hiç gülmedi. ilk kez beraber kaldık ve zaman geçirdik uzun süreli. ama hiç yüzü gülmedi oturup çok konuştum huzurumuzu kaçırmasına izin vermeyelim dedim olmadı. en sonunda 2. sonunda dayanamadı dedi ki yurda gidiyim o da arkadaşımm gönlünü alıyım.. gitti mesaj çekti bana kalıcam diye. ertesi günü geldi. e tabi misafirim sonuçta bişe demedim. . sonra her taşın altından bu kız çıkmaya başladı. . yaptıımız herşeyin hesabını bu kıza tek tek oturup veriyo ya. nerdeyiz ne yapıoz falan herşeyi ara sırada kavga ediyolar bunun için. ona söylememiş diye yada işte geç kalmış diye.

ben baya sinir oldum 2 hafta önce dedim ki caım dostluğumuz bitsiş.n arkadaş kalalım ben daha fazla dayanamıcam. ne dostuna sahip çıkma var ne kaybetmiim die bişeyler peki falan dedi üzüldü biraz sen farlısın o farklı oda değerli benim için falan dedi çok abartmadan kapattık konuyu. ertesi gün finalin son günüydü zamanım vardı ve boştum gel yuırda gidelim dedi. kim var die sordum o yok dedi. ka<lktık gitti evde. ama kendisininde haberi yokmuş olduğundan. üçümüzün arasında bi gerginlik. bi gergşinlik dayanamdım kalktım çıktım üstünede ne selam ne bişey.. bütlere 1 hafta vardı. o hafta dayımlar ingiltereden geldi oyalandım. sonra 2 -3 gün öncede rüyamda arkadaşımın öldüpğünü ve küs gittik die yüreğime taş gibi oturduğunu ve sabaha kadar ağladıımı gördüm. mesaj attım akşamı dayanamayıp. hiç yazışmadık o zamana kadar. yazıştık yazılştık.. o da kırılmış bana işte bi anda dostluk bitirdin sildin beni falan diye. nese bugün konuşuruz okulda die sözleştik.

bugün sabah konuştuk.. o çok bişey söylemedi açıklama yapmadı ve umarsız geldi bana biraz. dayanamadım ağladım .. o an murat aradı. geliyomusun diye. bende konuşuyoruz diye yok dedim. kapattım telefonu arkadaşım kalkalımmı dedi. yok gerek yok yok dedim dedim. ama gitmemiz lazım arkadaşımın annesigil bekliyo dedi. meğer o arkadaşıyla eve çıkacakmış.şok oldum.. ve o halde kalktık gittik. bende işe geldim ama sabahtan beri kafam çatlayacak.

mesaj attım kafam çok karışık dedim bitirmelimiyim yoks sana bi şans vermelimiyim die. işte sen bu kzıı abartıyosun falan diyo. ne yapmalıyım bilmiyorum kızlar. yardım edin. ne düşüneyim şaştım kaldım. mafoldumben

sıze o arkadası savundugu gıbı sızıde o arkadasına karsı savunuyor mu acaba?
neden hep kendınden ödün veren sen olasın ki...
benımde unıversıtede o kadar agzım yandı kı arkadaslık yuzunden anlıyorum...

bak canım henuz 1.sınıftasın ve calısıyorsun,senın baska öncelıklerın olmalı.. yani sen zaten elınden gelenı yapmıssın ve fazlasıyla taviz vermişssin... öbür kızda kım oluyor kı senınle olan arkadaslıgına mani olabılıyor ya da ona hesap verme gereği duyuyor..

bence bu kaostan kurtulmaya bak daha yolun basındasın baska arkadaslıklarda edınebılırsın...

çok haklısın gerçekten kendimden o kadar taviz verdim ki neden bunları unuttu yada beni ona neden hiç savunmadı..

Ben anlamadım...:uhm:
Arkadaşınız sizinle beraber olmak için başka bir arkadaşına hesap mı veriyor?
Neden ki?:umursamaz:

bir kere arkadaşın,kişiliksizmiş ve sana o kadar değer vermemiş.
diğer kız kıskanç belli.
ama arkadaşın ona 2 kelam laf edememiş. bu da onun zayıflığı. bir insanın tek dostu olmaz ki. her birine zaman ayırmalı. önce o iki arkadaşın da, arasını düzeltmeli.
kızı çekip sen saçmalıyorsun,ben istediğim arkadaşımla beraber olurum. erkek arkadaşımmısın sen,ne bu kıskançlık diyebilmeli.

rahatsızlığını belli etmeli
bunu da yapmıyorsa,ben böyle arkadaşı istemem . ne bu sinir harbi. zayıf kişilik.
ne halleri varsa görsünler. boşver üzme kendini..

ben olsam bundan sonra aradan çekilirim
hiç mücadele etmeye gerek yok
evet iyi dost arkadaş olabilirsiniz ama kimsenin ekmeğini suyunu kimse vermiyor
arkadaşınız aradaki dozajı ayarlamalıydı,yani sorun onun sorunu
eğer herzman için de onu tercih ediyorsa ben olsam hiç tepkili yaklaşmazdım..
aksi halde kıskançlık ve çekememezlikle suçlanabilirsin..ikili ilişkilerde tek tarafın mücadele etmesi
hiçbir anlam taşımıyor bana kalırsa

Son düzenleme:

aynen canım aynen. yani arayı bulamadı ve herkesi ağoırlığında bırakamadı. o kız bana nası hakaret eder die kendimi yedim karşılığında kendi olay açıklaması yaptı..

Ben anlamadım...:uhm:
Arkadaşınız sizinle beraber olmak için başka bir arkadaşına hesap mı veriyor?
Neden ki?:umursamaz:

veriyor hemde nasıl.. morali sıfırlanıyo falan o derece.

ayy ben böyle vıçvıçvıç ilişkilerin hiçbirine gelemem.
ne dostluğuna ne de sevgiliğine.
bu ne yaa, boynundan tasmayla bağlıymışın gibi.
siz ayrı bir bireysiniz, o ayrı bir birey.
kimsenin kimsenin hayatına bu kadar müdahele hakkı yok.
ben bunaldım okurken, yaşadığımı düşünemiyorum bile.

nasıl yani anlayamadım:çok üzgünüm:

veriyor hemde nasıl.. morali sıfırlanıyo falan o derece.

Enteresan...
Sizin böyle bir kişilikteki insanla bu kadar yakın olmanız hatta onun için üzülmeniz,olayı bu kadar büyütmeniz de bana garip geldi açıkçası..
Arkadaşlık,dostluk denen kavramlar farklı demek ki..
Bence size önem vermeyeni siz de sallamayın,ne gerek var ki?:umursamaz:
Çok bariz belli ki sizin arkadaşınız olan kişi size değer vermiyor

Dostunuz sizle ilgili durumlarda hesap veriyor,ama kendisi onla aynı evde yaşamak gibi bir durum hakkında en ufak birşey söylemiyor en yakın dostuna,yani size,son anda öğreniyorsunuz,belki de acelesi olmasaydı hiç söylemeycekti.

Sizin kadar değer vermiyor dostluğunuza,mesafemi koyardım ben olsam,dostum diyemezdim artık.

Son düzenleme:

arada ufak bi ayrıntı var.. beni suçlamayın.. zaten bunu anladığım anda bu problemler başladı..
insanlar demekki bi anlık.. iki dostken veriyorsun veriyorsun .. canı isteyincede bitiyorsun.
ne garip geldi anlamadım.

Bakın; arkadaşınızın karakter yapısını tanımadan bilmeden dost olmuşsunuz..
Belki kendinizden çok ödün vermişsiniz..
Sadece bu olaya mahsus söylemiyorum bunu.
Arkadaşınızın başka birine sizinle görüşmek için hesap vermesi sadece başınıza gelen bir örnektir oysa biraz düşünseniz belki de size değer vermediği başka eski konular olduğunu hatırlayacaksınız mutlaka. Yaşadığınız tecrübe çok acı belli ama pat diye kişiliği ortaya çıkmamıştır sanırım di mi?
Aslında ufaktan belli etmiştir kendini de siz belki sevdiğinizden belki de iyi niyetinizden farketmediniz.
Garip olan ise,size değer vermeyen biri için bu kadar yıpranmanız...

bu kadar yıprandım çünkü ortada emeğim var..
anlamadığımşu; örneğin benim bi arkadaşım eşinden 2 sene önce boşandı. adam psikopatlaşmış rsmen. peki biz bu durumda arkadaşıma şunu mu dmeelişydik: " e sen bu adamı 5 senede tanımadan evlenmişsin. bi anda başlamadı herlde bu psikopatlık" ve boşandılar. elbette sevgi aynen kalmadı ama biz asla ona "seni bu kadar incitewn bi adam için neden bu kadar yıprandın" demedik. düşünmedik bile bunu. çünkü önemli olan ondan gidenlerdi. kaybettikleri o kadar şeydi.

nasıl yani anlayamadım:çok üzgünüm:

canım bana göre bu tarz ilişkilerde yapılacak şey gayet nettir.
kesip atmak.
çünkü başkasının hayatına bu kadar müdahele etmeye kalkan kişi bana göre sorunlu kişiliktir.

yani bir kadının başka bir kadına gittiği yerlerin, yaptıklarının, attığı adımın izahatini yapmasının mantığı nedir ki?
ya da bunun açıklamasının istenmesinin mantığı?

ben bu kadar sıkılmaya, sıkıntıya gelemem.
bıktım yeter artık der çeker giderim yani..

Katılmıyorum..
Evlilik ve arkadaşlık kıyaslaması doğru değil bana göre..
Siz bilirsiniz ben üzülmeyin diye yazdım o kadar cümleyi..
Sizin kendinizi yıpratmanız sizi bir yere götürmez aksine canınız daha çok yanar diye düşündüm..
Kendiniz bilirsiniz.
Kolay gelsin.

canım aslında bende kesip attım ama o rüya işte taş gibi oturdu içime. çok etkilendim.. sonra dayanamadım belki haksızlık ettim bilmeden die.

canım aslında bende kesip attım ama o rüya işte taş gibi oturdu içime. çok etkilendim.. sonra dayanamadım belki haksızlık ettim bilmeden die.

rüyalara inanmam pek.
çok düşündüğün için bilinçaltına yerlemiş seninde.
haksızlığı sen etmiyorsun; başkasının hayatına bu kadar karışmaya kalkan o kişi ediyor.
bu bir rahatsızlık benim gözümde.

sen rahat ol...

maalesef canım. insanları tanımak mümkün değil.
hatta böyle bir konuda açtım ben. ilişkilere.
ortaokuldan beri tanıdığım canciğer kuzu sarması olduğum bana şu kadarcık yanlış yapmayan beni kırmayan arkadaşım geçen sene bana öyle bir kazık attıki ,düşmanım atmaz. .
tanıyamıyorsun ,maalesef tanıyamıyorsun. senin arkadaşlığın benimmkinden de daha yeni.
sen benim yaşadığım travmayı ve şoku düşün birde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…