• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkini sert savunan kocam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değerli Zamanınızı konuma ayırıp yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Son olarak yazılan tüm yorumları okuttum .
Uzulmeyeceksen oku biraz kendine karşıdan da bakmış olursun dedim.
Okuduktan sonra herkesin hemfikir olduğunu görünce
Belki de haklılar herkes aynı şeyi söylüyorsa demekki fazla öfkem var diye kabullendi.
Bu bile benim için olumlu bir gelişme.
Kendini normal görmekten vazgeçmeyi başarmasi bile beni tebessüm ettirdi.
Terapi için de tamam sen bul ayarla dedi.
Gidecez birlikte.
İnşallah fayda görürüz.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Canım ablam konumu kapatir misin ?

siz de yorum yaptığıniZ için çok teşekkür ederim.

10 yıllık evliyiz bu konudan dolayı çok tartismisliğimiz var o yüzden buraya konu açıp sizin de fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Belki tartışmamız azalır belki düşüncelerim değişir diye düşündüm.
Belki de doğru davranıyorum bunu da en azından sizlerden öğrenmek istedim.
Dışarıdan gözlere ihtiyacim var.
Artık konuya geçebilirim.

Eşim ailesine, aileme, çevresine karşı hiç bir şeyi alttan almayan tabi haklıysa devamli savunma ve haklı çıkma derdinde olan birisi.
Çoğu konularda eşime hak vermiş olsamda bazen büyüklerine karşı saygıdan susan taraf olmasını o kadar isterdim ki .
Çünkü bu davranışı hep itici bulunuyor herkes tarafından kendi annesi tarafından bile.
Benimle bile bazen bir konuda 1 saat konuşur ta ki ben haklısın tamam bidahakine daha dikkat ederim diyene kadar.
Yakın zamanda olan olayları örnek vericem daha net anlarsınız.
2 Çocuğu doktora götürdük doktor birisine serum
Verelim ama diğerine gerek yok tahliller temiz dedi.
Eşim ama bu çocuk devamli kusuyor mide boş deyince doktor
Burda takip edelim onu da yine kusarsa ona da serum verelim dedi.
Eşim orda çok sinirlendi bağırarak
"İyi o zaman şimdi odanızın kapısına kussun bakalım o zaman verecek misiniz" diyerek doktoru tersledi.
Ben eşime döndüm.
"Tamam demek çok mu zor niye doktorun huzursuz ettin ki durduk yere" dedim.
Kendini savundu durdu.

Başka bir gün kasiyerle tartıştı. Hani kasaya şu indirimde almak ister misiniz diye soruyorlar ya
Almayacaksan almicam de geç de mi ?
Ama Eşim gitti "siz ne insan kandırıyorsunuz zaten o falan markette o fiyatta, siz indirim falan yapmıyorsunuz. " diye başladı tartışmaya kasiyer konuşuyor bizimki konuşuyor 10 dakika ben onları dinledim.
O kadar geriliyorum ki.
Trafik deseniz felaket her gün birine söylenir "ordan hiç gidilir mi mal?
Dönerken ne sinyal vermiyorsun" deyip arabadaki kişilere el kol hareketi yapıyor.

Ben de " ya niye daha mülayim olmuyorsun niye hazı şeyleri görmezden gelmiyorsun tamam haklı olabilirsin ama sakın kalsan "
diyorum bu sefer de asla öyle olamayacağına dair nutuk çekiyor.

Şöyle düşünün sayın hemcinslerim sizler güler yüzlü sakin kişilerin yanında siz de mutlu olursunuz değil mi?
Ama devamli gergin bir ortam düşünün tartışmayı çok seven birisi etrafındaki insanların yüzünü düşüren birisi sizin de gülen yüzünüz solar değil mi?
Bekarken cıvıl cıvıl olan ben şimdi gülmeyi özledim. Sakin ortamı özledim. Tatlı muhabbetleri özledim.
Tartışmak dozunda olunca güzel ama bu devamli olunca insanin sinirlerini oldukça yıpratıyor.
Bugün çocuklara bağırdım diye bana dedi ki
"Seni sinir hastanesine kapatmak gerek ."

Evet artık sinir hastasıyım ben de .
Doktora gittim yakında demir değerim düşük çıktı diye ilaç başladım.
Belki de bu sinir yapıyor ben de diyerek.
Ama ben kendimi biliyorum ben çocukluktan beri demir eksikliği yaşayan biriyim. Ama sırf yüzüm gülsün diye ilaca başladım bakalım.

Size danışmak istediğim konu şu :

Eşim başkalarına kızarken ben hep onun yanında durup sırtını sivazlayan taraf mı olayım mutlu olmak için. Yoksa hep karşısında olup üzülen tarafın yanında mı olayım?
Sizler benim durumum da olsanız hangi tarafta dururdunuz?
Bu tamamen eşinizle alakalı bi durum.eşiniz sizin yetiştirmekle eğitmekle yükümlü olduğunuz birisi değil.kendi davranışlarının sorumluluğunu almalı bedelini ödemeli.siz neden duygusal yükünü taşıyasınız ki?siz de net cümlelerle uzun uzun açıklamalara girmeden kendinizi ifade etmelisiniz.böyle istiyorum ,böyle seviyorum,böyle uygun gördüm ya da istemiyorum vs vs .net ve sıfır açıklama .yoksa sağlığınızdan olursunuz

Hakkını savunmuyor ya resmen kaostan besleniyor. Doktora kasiyere karışmak hak savunmak değil ki. İnsanlar işlerini yapıyor.

Çok yorucu bir adam, hayat enerjisiniz sömürecek cinsten. Onun ki haklı olmak değil, öfke kontrolü problemi var gibi. Bununla ilgili terapi almayı kabul etmez mi. Kasiyere kız, trafikte ki adama kız, uçan kuşa kız, böyle bir adamla hayat geçmez ki.

Hastanede esinjz gibi adamlarla o kadar çok karşılaşıyorum ki, adam bir sekilde tartışmak için bahane arıyor ve sonuç tartışıyoruz bakıyorum karısı cirpiniyor arkada sonra adam gittikten sonra karısı geliyor ve bizden özür diliyor ben bu adamla yaşıyorum ne haldeyim bilseniz diyor, hatta bir kadın şey demisti oğlum babasından utanıyor onunla bir yere gitmek istemiyor , okuluna gits kavga ediyor demişti, kadın hastanede ameliyat oldu oğlu babası varken gelmedi hastaneye...kadın aile hayatım yok diyordu, başka bir kadın da benim psikolojim bozuldu ilaç kullaniyorum demişti ve hepsinin ortak söylemi aile hayatı kalmamış cocuklari uzaklaşmış , Allah yardımcın olsun şimdi çocukların küçük ama büyüdüklerinde anlayacaklar ve babalarından uzaklasacaklar çünkü böyle bir adamın yanında evlatları bile kalmıyor gördüğün gibi

10 yıllık evliyiz bu konudan dolayı çok tartismisliğimiz var o yüzden buraya konu açıp sizin de fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Belki tartışmamız azalır belki düşüncelerim değişir diye düşündüm.
Belki de doğru davranıyorum bunu da en azından sizlerden öğrenmek istedim.
Dışarıdan gözlere ihtiyacim var.
Artık konuya geçebilirim.

Eşim ailesine, aileme, çevresine karşı hiç bir şeyi alttan almayan tabi haklıysa devamli savunma ve haklı çıkma derdinde olan birisi.
Çoğu konularda eşime hak vermiş olsamda bazen büyüklerine karşı saygıdan susan taraf olmasını o kadar isterdim ki .
Çünkü bu davranışı hep itici bulunuyor herkes tarafından kendi annesi tarafından bile.
Benimle bile bazen bir konuda 1 saat konuşur ta ki ben haklısın tamam bidahakine daha dikkat ederim diyene kadar.
Yakın zamanda olan olayları örnek vericem daha net anlarsınız.
2 Çocuğu doktora götürdük doktor birisine serum
Verelim ama diğerine gerek yok tahliller temiz dedi.
Eşim ama bu çocuk devamli kusuyor mide boş deyince doktor
Burda takip edelim onu da yine kusarsa ona da serum verelim dedi.
Eşim orda çok sinirlendi bağırarak
"İyi o zaman şimdi odanızın kapısına kussun bakalım o zaman verecek misiniz" diyerek doktoru tersledi.
Ben eşime döndüm.
"Tamam demek çok mu zor niye doktorun huzursuz ettin ki durduk yere" dedim.
Kendini savundu durdu.

Başka bir gün kasiyerle tartıştı. Hani kasaya şu indirimde almak ister misiniz diye soruyorlar ya
Almayacaksan almicam de geç de mi ?
Ama Eşim gitti "siz ne insan kandırıyorsunuz zaten o falan markette o fiyatta, siz indirim falan yapmıyorsunuz. " diye başladı tartışmaya kasiyer konuşuyor bizimki konuşuyor 10 dakika ben onları dinledim.
O kadar geriliyorum ki.
Trafik deseniz felaket her gün birine söylenir "ordan hiç gidilir mi mal?
Dönerken ne sinyal vermiyorsun" deyip arabadaki kişilere el kol hareketi yapıyor.

Ben de " ya niye daha mülayim olmuyorsun niye hazı şeyleri görmezden gelmiyorsun tamam haklı olabilirsin ama sakın kalsan "
diyorum bu sefer de asla öyle olamayacağına dair nutuk çekiyor.

Şöyle düşünün sayın hemcinslerim sizler güler yüzlü sakin kişilerin yanında siz de mutlu olursunuz değil mi?
Ama devamli gergin bir ortam düşünün tartışmayı çok seven birisi etrafındaki insanların yüzünü düşüren birisi sizin de gülen yüzünüz solar değil mi?
Bekarken cıvıl cıvıl olan ben şimdi gülmeyi özledim. Sakin ortamı özledim. Tatlı muhabbetleri özledim.
Tartışmak dozunda olunca güzel ama bu devamli olunca insanin sinirlerini oldukça yıpratıyor.
Bugün çocuklara bağırdım diye bana dedi ki
"Seni sinir hastanesine kapatmak gerek ."

Evet artık sinir hastasıyım ben de .
Doktora gittim yakında demir değerim düşük çıktı diye ilaç başladım.
Belki de bu sinir yapıyor ben de diyerek.
Ama ben kendimi biliyorum ben çocukluktan beri demir eksikliği yaşayan biriyim. Ama sırf yüzüm gülsün diye ilaca başladım bakalım.

Size danışmak istediğim konu şu :

Eşim başkalarına kızarken ben hep onun yanında durup sırtını sivazlayan taraf mı olayım mutlu olmak için. Yoksa hep karşısında olup üzülen tarafın yanında mı olayım?
Sizler benim durumum da olsanız hangi tarafta dururdunuz?
Ayniiiii benim eşim. Şuan resmen kendimizi okudum. Eşimde böyle hayat enerjimi emiyor resmen. Eşime göre hep haklı olan kendisi aşırı sinirli kimseden çekinmez lafını sakınmaz yanlış anlar üzülür demez pat pat söyler. 7 yıldır asla değişmedi ben genelde karşısında durdum bu tavrına karşılık. Olan bana oldu. Kendimi yedim resmen. Şimdi asla mudahale etmiyorum kimle münakaşaya girerse girsin umursamam sadece anne babama yapamaz Allah'tan sınırını biliyor çünkü büyük olay çıkarırım. Kendi anne babası alışmış yapacak bişey yok. Tartışır sinirlenir başkalarına dönüp eve gelince ben haklı degilmiyim ama der ben karışmam ben bilmem derim çıkarım işin içinden. Onu onaylamadigim için mesela arkadaşlarıyla girdiği munakasalari bana anlatmaz artık😁 bana bulaşmasında ciddi anlamda geriliyorum aynı sizin gibiyim ortamlarda gözümü kulağımı kapatmaya başladım artık karismiyorum. Kendi enerjisini tüketiyor bide kendiminkini tuketmesine izin veremem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back