Her sabah arıyorlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi hams31
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eskiden oğlumu emzirirken sahura kalkamıyordum. Eşim de uyanamayıp aç aç oruç tutmuştu. Babam duyunca ben arayayım istersen mi dedi eşim baba sen ara mı dedi, geçmiş gün hatırlamıyorum. Bir ramazan babam uyardı 😆 olur böyle şeyler…

Siz kalkın olsun bitsin. Eşinizle de konuşursunuz. Problem edilecek birşey yok

ama o senin kocan. bir sey söyleyeceksen soylemelisin. o da yanlis anlamamali. "karim bunu dedi ama kötü niyeti yoktur" diyebilmeli.
bu senin icin bir baslangic olsun bence. çünkü eşine ozellikle aile konusunda rahatsizligini dile getiremezsen birkac ay sonra lohusaligin kendi sacini basini yolmakla, en sonunda da esasli bir kavga cikarip evliligine zarar vermekle gecer. bir yerden baslamalisin.
ben de para konusunda asla konusamam . ne ailemle ne x biriyle... borcumu bile isteyemem. sevgilimle güzel giden bir iliskimiz vardi, hic kavga etmezdik. beraber çıktığımız bir tatilde bir seyi bana batti - parayla ilgili. sinir oldum, yüzüm düştü. söylesen üç kuruş için sana masraf yapmaktan asla kaçmayan sevgiline laf soyleyeceksin,belki yanlis anlayacak iliskiniz bozulacak. söylemesen hem icinde kalacak hem de adam buna gicik oldugunu bilmedigi için hep devam edecek hep sinir olacacim :)
ben de tüm gün asık suratla gezdikten sonra kalacagimiz yere varinca dedim ki; "askim, seni cok seviyorum. Ama yanlis anlasilmaktam korktugu için icindekileri paylaşmadigi icin hic kavga etmeyen ve kendisini "mutlu" zanneden ciftlerden olmak istemiyorum. bir sorun varsa bunu "söylersem yanlis anlar mi" diye düşünmeden hayatimdaki insanla paylasmak isterim. ve onun duyunca carpitmak - küçük ayrintilara takilmak yerine kötü niyetle söylemediğimi bilmesini isterim. sana gicik oldugum bir durumda bunu icimde tutup senin bilmeden defalarca tekrar etmen sonucu senden sogumak istemem" dedim. o da tabii ki bana katıldı. sonra actim agzimi yumdum gözümü 😂😂 ama nihayetinde anlasmaya vardik. bundan sonraki hayatimiz boyunca tam tersi bir davranis sergileyecegine söz verdi. mutlu mesut yaşıyoruz:)
yani bence bu olmali. Bizim ulkemizde insanlar daha sevgiliyken, nisanliyken "aman yanlis anlamasın" diye hislerini paylasamiyor korkuyor. sonra da kendisini iyi bir iliskide zannediyor. evlenince artik icinde tutmaktan patlama noktasina gelince de "ben hep boyleydim, sen artik beni sevmediğinden gözüne batiyor. sen cok degistin" diye dalaşiyorlar, basit kavgalar bile tahribat bırakıyor. yani oysa daha en basindan söyle rahatsiz oldugunu. agrina mi gitti - elestiriye gelemiyor mu? inceldigi yerden kopsun gitsin.
size de bunu tavsiye ediyorum. aileni sevmiyorum demeyin ama "her sabah ailenin telefonuyla uyanmak beni rahatsiz etmeye basladi. belki sacma olabilir ama ciplak/gecelikle uyaniyoruz onlar arayinca sanki baskın yapmislar gibi hissediyorum rahatsiz oluyorum. bilmiyorum belki hamilelikten ama gicik oldum :) bosver en iyisi ben kalkarim seni operek uyandiririm" diyin olsun bitsin. buna da alinacaksa demek ki berbat bir adam sectin cocuguna baba olsun diye demektir
Şimdi çok merak ettiğim bu alman arkadaş hangi almanlığı yaptı da gıcık oldun😂

Arkadaşlar merhaba. Eşimle 6 aylık evliyiz. İkimizin de ayrı ayrı ofislerimiz var, kendi işimizi yapıyoruz. Sabahları erken uyanmakta zorlandığımız için eşim ailesine her gün sabah arayıp kendini uyandırmalarını söylemiş. Kayınvalide ile kayınbaba her gün sabah eşimi arıyorlar . 8-9 saati arasında her sabah onların telefonuna uyanıyorum ve bu durumdan aşırı rahatsızım. Sonuçta biz artık evliyiz, yanında karısı yatan biri neden her sabah aranır? Eşim neden buna izin veriyor? Acaba ben mi büyütüyorum diye düşündüm bu yüzden eşime söyleyemedim. Sizce bunu düşünmekte haklı mıyım kızlar? Sonuçta evli insanlarız öğrenci veya bekar değiliz. Her gün sabah aranmak insanı sinir ediyor. Alarm kurabiliyoruz telefonumuza. Siz olsanız benim gibi rahatsız olur muydunuz ben mi büyütüyorum içimde?
Eşinin neden ailesinin aramasını istiyor ki çok saçma yani kocaman adam birisi aramadan kalkamıyor mu ? Bence eş ailesinde sorun yok çünkü eşiniz ara demiş bunu eşinize söylemeniz lazım

ama o senin kocan. bir sey söyleyeceksen soylemelisin. o da yanlis anlamamali. "karim bunu dedi ama kötü niyeti yoktur" diyebilmeli.
bu senin icin bir baslangic olsun bence. çünkü eşine ozellikle aile konusunda rahatsizligini dile getiremezsen birkac ay sonra lohusaligin kendi sacini basini yolmakla, en sonunda da esasli bir kavga cikarip evliligine zarar vermekle gecer. bir yerden baslamalisin.
ben de para konusunda asla konusamam . ne ailemle ne x biriyle... borcumu bile isteyemem. sevgilimle güzel giden bir iliskimiz vardi, hic kavga etmezdik. beraber çıktığımız bir tatilde bir seyi bana batti - parayla ilgili. sinir oldum, yüzüm düştü. söylesen üç kuruş için sana masraf yapmaktan asla kaçmayan sevgiline laf soyleyeceksin,belki yanlis anlayacak iliskiniz bozulacak. söylemesen hem icinde kalacak hem de adam buna gicik oldugunu bilmedigi için hep devam edecek hep sinir olacacim :)
ben de tüm gün asık suratla gezdikten sonra kalacagimiz yere varinca dedim ki; "askim, seni cok seviyorum. Ama yanlis anlasilmaktam korktugu için icindekileri paylaşmadigi icin hic kavga etmeyen ve kendisini "mutlu" zanneden ciftlerden olmak istemiyorum. bir sorun varsa bunu "söylersem yanlis anlar mi" diye düşünmeden hayatimdaki insanla paylasmak isterim. ve onun duyunca carpitmak - küçük ayrintilara takilmak yerine kötü niyetle söylemediğimi bilmesini isterim. sana gicik oldugum bir durumda bunu icimde tutup senin bilmeden defalarca tekrar etmen sonucu senden sogumak istemem" dedim. o da tabii ki bana katıldı. sonra actim agzimi yumdum gözümü 😂😂 ama nihayetinde anlasmaya vardik. bundan sonraki hayatimiz boyunca tam tersi bir davranis sergileyecegine söz verdi. mutlu mesut yaşıyoruz:)
yani bence bu olmali. Bizim ulkemizde insanlar daha sevgiliyken, nisanliyken "aman yanlis anlamasın" diye hislerini paylasamiyor korkuyor. sonra da kendisini iyi bir iliskide zannediyor. evlenince artik icinde tutmaktan patlama noktasina gelince de "ben hep boyleydim, sen artik beni sevmediğinden gözüne batiyor. sen cok degistin" diye dalaşiyorlar, basit kavgalar bile tahribat bırakıyor. yani oysa daha en basindan söyle rahatsiz oldugunu. agrina mi gitti - elestiriye gelemiyor mu? inceldigi yerden kopsun gitsin.
size de bunu tavsiye ediyorum. aileni sevmiyorum demeyin ama "her sabah ailenin telefonuyla uyanmak beni rahatsiz etmeye basladi. belki sacma olabilir ama ciplak/gecelikle uyaniyoruz onlar arayinca sanki baskın yapmislar gibi hissediyorum rahatsiz oluyorum. bilmiyorum belki hamilelikten ama gicik oldum :) bosver en iyisi ben kalkarim seni operek uyandiririm" diyin olsun bitsin. buna da alinacaksa demek ki berbat bir adam sectin cocuguna baba olsun diye demektir
Yoooo hayir senin sevgilin gicik edecek bir hareket yapmis olamaz, ben inanamam buna, surada gordugum, dinledigim en mukemmel adam yahu?

Benimde görümcem var ama 18 yaşında. Bazen konuşuyor, bana bir şeyler söylüyor. Ama onda kendi 18 yaşımı görüyorum. Ergen yani, bende o yollardan geçtim kendimi görüyorum onda. Hiç alınmıyorum tavır almıyorum, şahsıma kötü bir şey dediği yaptığı asla yok. Biraz hayatı bu şekilde yaşamak lazım
Çok olgun bir kadınsınız .

Eş ailesine neden kuruldunuz ki, onlar da her gün o saati akıllarında tutmaya bayılmıyorlardır.

Alarm nedir, ne işe yarar.
Eşinize anlatın da bi salsın insaları.

Ben ailesinin aramasından çok koca adam neden sabahları kendi başına kalkamıyor, çocuk değil. Acaba sorumluluk duygusu mu yok kendi kendine iş göremiyor mu onu sorgularım. Yetişkin bir insanın bunlara ihtiyaç duymasını garipserim.

Ayyy bana bir aydınlanma geldi kız 🤣 yaaa okurken birden iç dünyama girmiş bulundum.

Bak baaak baaak bir şeyi takmışım ben yaa... Şu yufka ekmek var ya ben onu sarmayı bilmezdim sevgiliyken. Beraber böyle doğa gezileri yapardık, kavun ve peynir muhakkak olurdu yanımızda. Daha doğrusu Eşim alıştırmıştı (beni meslektaşı sandı herhal 🤣) Gezer gezer ilkel koşullarla bir şeyler yerdik...

Allaaahımmm ne romantik 🤣🤣 onun normali, bana ilginç geliyordu. Neyse bu o ekmeğe peynir sarıp verirdi, şapşik şapşik bakar ama nasıl yerdim. Aşktan sanıyordum ama adam komando eğitimi veriyormuş açlıktan tatlı geliyordu 🤣🤣🤣🤣 (işin şakası)

Sonra bana ekmek sarmayı öğretti ama evlensek bile o ekmekten varsa ve kendine sardıysa içten içten gıcık oluyorum 🤣🤣🤣 çocuklara sarıyor ben melül melül bakıyorum artık öğrendim ya 🤣

Sen söyleyince aydınlanma geldi. Aaaa ben bunu dicem ama yaaa 😅

Ay çocuk muyuz ya şu yaşa gelmişiz ailemize beni ara uyandır diyoruz. En son ilkokuldayken anneme uyandır beni demişimdir heralde. Acil bir şey olmadığı sürece her gün beni ara uyandır denmez yani. Ayıptır
Ekdklsdk bu yoruma güldüm. Hafendi bu lafları eşinize söylemeniz gerekiyor. Hatlar mı karıştı acaba? Ailesi tarafından her sabah aranmayı isteyen kişi eşiniz. Neden üyelere atar yaptınız :rolleyes:

Her gün yeni saçma sapan şeyler okuyorum bu günün en saçması eşinizin bu isteği ve ailenin sanki 7 yaşında çocuk okula gidecek bu tavrı .Çalar saat horoz kendi tekefonu üstüne bir kova su tavsiye edebileceklerim.Hayir ne var bunda diyenin kocasını kendi annesi 3 dakika arada olay oluyor işin ironisi de burada.Bize olmadığı sürece ne var bunda.Valla çok şey var bunda normal arama konuşma tamamda.Sizde ailenize söyleyin onlarda sizi arasın bu nedir ya.Haftanin kaç günü davulcu gibi hani musluk pıt pıt damlatir sinir olursun ya aynı o.Hergün sinir olunur cidden komik yalnız onun istemesi onların kabul etmesi.Ben olsam bı zahmet erken yat erken kalk sorumluluğunu bil derdim oldu olacak yatağa kahvaltıda getirsin anneciği.Hos onun kendi kaynanası yapsa oda sinir olurdu.Bakmayin siz bunda ne var ponçikligine .

Şimdi çok merak ettiğim bu alman arkadaş hangi almanlığı yaptı da gıcık oldun😂
Yoooo hayir senin sevgilin gicik edecek bir hareket yapmis olamaz, ben inanamam buna, surada gordugum, dinledigim en mukemmel adam yahu?
anlatiim mi, cok saçma ama :)
gereksiz uzatma huyum oldugu icin okunma kolayligi olsun diye maddelere böldüm:)
•genelde şey olur bizde, biletleri biri aldiysa otelleri digeri ayarlar. bu sekilde dengelenmis olur masraflar. bu sefer biletleri ben almistim.
• hic bilmeden mastercard gecmeyen ulkeye gitmisiz, tum kartlarimiz da mastercard. adam euro kazanmasina rağmen yanında on euro getirmemis nasilsa kart var diye. ben de tl kazanan ve daha uc gün once işten ayrilmis biri olarak nolur nolmaz diye bir sürü döviz getirmistim. çünkü yani evinden uzakta bir yere gidiyorsan dunyanin binbir turlu hali var cebinde para olmali yani. manyak misin on euroyla ulke değiştiriyorsun? hasupanallah😠
•ulkede kart gecmeyince ve sevgilim yaninda para getirmeyince ve cekmek istediginde atmler inanilmaz bir komisyon kesince kart gecmeyen her türlü yemekte, otelde, otobus biletinde vs ben ödeme yaptim (yani neredeyse hepsinde). sonra arac kiraladik. aracin odemesini de yaptim bir de yuklu depozito istediler - nasilsa depozito geri verecekler diye onu da ödedim. bunlarin hepsine okeyim - elbet baska tatilde dengelenir yani.
•aracin biyerine zarar vermisiz, taş sekmiş çizmiş. o depozitomdan hiç degmeyecek bir islem icin tonla para kestiler. orada rent a cardakilerle kavga ettim falan, canim cok sıkıldı. biz kavga ederken baska sehre gidecek ucagimizin saati yaklasinca sevgilim taksi cagirttirmis! ama heryerde oldugu gibi takside de kart geçmeyeceğini ve benim ödeyeceğimi, daha bes dakika once yuzlerce euronun haşirt diye bana girdigini ve normal hayatimda asla taksiye binmeyen biri olduğumu bilmesine ragmen. onu da ödedim, iyiden iyiye gıcık olmaya basladim ama yine guzelim tatilde kavga etmeyelim diye kendimi sakinlestirdim
•havaalaninda atmler ve doviz büroları yanyanaydi. bende de hic o ulkenin parasi kalmamisti, taksiye bile eksik verdim.
atmler ordayken ve komisyonlu da olsa para çekebilecekken bana isaret etti döviz cevireyim diye.
tam olarak burada benim şalterlerim atti🤣🤣🤣
yani bunca olayin üstüne gercekten parasini bozdurmasi gereken ben miyim?
resmen benim 3 katim net maas kazanan adamin tüm seyahatine sponsor oldum yeni issiz halimle😅
•sonra bu konusmayi yaptik ve tüm ulkelere yaninda para olmadan gittiğini her yerde kart kullandigini ya da atmden cektigini ayrica benim atm komisyonunu görünce "ohaa sacmalama" diyip çektirmediğimi söyledi 😂😂 bundan sonra her seyahatimizde yanina benim gibi acil durum parasi alacagini soyledi:)
ama turkiyeye tasinirken de yuz euroyla gelmis😂😂 huylu huyundan vazgecmiyor. atmler hem komisyon kesip hem dovizi 3 tl aşağıdan bozunca yine parasina kiyamadim kredi actim ona, elden euro verdim. bir tane de whatsapp grubumuz var orada yazdim ne verdiysem. atmden zarar edecegine benden euro borcu aldi. öyle halletti evin esyalarini falan - para kazanmaya baslayana kadar:)
aslinda para konusunda boyle bir insan degildir ama aramizdaki samimiyete guvendi heralde 😂 bu olaydan sonra tasinma islemleri icin ceviri-noter falan devamli biseylere masraf yapmistim, geldikce şoyle şekilli şukullu seyler yapar öyle verirdi paralarimi - elden para verirse bana ayip olur diye
1000069120.jpg

Bu arada her konu değil saçma bazı konularda erkeklerin tavrı kadınların tepkisi yani....Buda eşinizin tavrı saçma yani.İnsan nasıl olurda uyanamaz doktora gitsin madem.Yarin sel bassa uyanmayacak yada onlar aramasa işe gitmeyecek çok değişik huy

Back