HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 + da benden.

Ben açılmamış iç çamaşırının neden iade edilemediğini anlamıyorum. Eşime iç çamaşırı almıştım ( 5 tane hepsi ayrı ambalajda), tek birini açtım diğer açılmamışları bir beden küçüğü ile değiştirmek istedim kabul etmediler. İç çamasarı için neden böyle bir kural var ?

Normalde iç çamaşırı ve bikini altı hariç diğer tüm kıyafetleri deneyip olmadığını düşündüklerimizi değişim için iade edebiliyoruz. İç giyimde tek değişim şartı orijinal kutusunun kesinlikle açılmamış olmasıdır. Yani aslında kapalı kutuları 15 gün(ya da 30dur emin değilim) içerisinde geri almaları gerekiyor. Birçok firma daha siz satın alırken uyarıyorlar iade ve değişim yok diye ancak bunun yasal bir altyapısı yok diye biliyorum. Firmanın insafına kalıyor.

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Bir ürün açılmışsa açılmıştır. Kullanmışsınız sonuçta. Geri vermek istemeniz sizin hatanız. Evet hakka da girersiniz. Bir ip için böyle yükselmeler falan… 🤯

Özür, öyleymiş cidden. Ama sebepsiz olursa geçerliymiş. Değişim için zaten öyle bir hakları yok.
Alıcı kişi mağazadan görerek aldığı için dikkat etme sorumluluğu kendisine ait oluyor. Değişim ve iade ikisinde de takdir mağazaya ait. Benim de yakın tarihte başıma geldi böyle bir durum. Mağaza iade kabul etmediğini söyledi, küçük işletme olsa tamam derdim ama hem bir alışveriş merkeziydi hem davranışları beni rahatsız etti. Ben de internet üzerinden bir sitede başıma gelen durumu paylaştım, mağazanın müşteri memnuniyetini göz ardı ettiğine dair. Bunun üzerine benimle iletişime geçip iadeyi kabul edeceklerini söylediler. Belki bu yol denenebilir.

Alıcı kişi mağazadan görerek aldığı için dikkat etme sorumluluğu kendisine ait oluyor. Değişim ve iade ikisinde de takdir mağazaya ait. Benim de yakın tarihte başıma geldi böyle bir durum. Mağaza iade kabul etmediğini söyledi, küçük işletme olsa tamam derdim ama hem bir alışveriş merkeziydi hem davranışları beni rahatsız etti. Ben de internet üzerinden bir sitede başıma gelen durumu paylaştım, mağazanın müşteri memnuniyetini göz ardı ettiğine dair. Bunun üzerine benimle iletişime geçip iadeyi kabul edeceklerini söylediler. Belki bu yol denenebilir.
Kanunda sebepsiz iade tasarrufu mağazanın insiyatifindedir diyor. Ama vardır mutlaka mağazaların kullandıkları bir açık.

1- Kullandığınız, etiketini çıkardığınız ürünleri iade edemezsiniz. Genel bir kuraldır. İlk alışverişiniz değilse bilmeniz gerekirdi. Yalnızca etiketi üstünde olan, kullanmadığınız ya da hasarlı olan ürünleri iade edebilirsiniz. Sahi nasıl bilmiyorsunuz bunu? Kaç yaşındasınız? Nerede yaşıyorsunuz?
2- Haksızken ne diye yüklediniz ki adama? Hak hukuksa mesele, buradan da vebal almışsınız.
3- O açılmış, kullanılmış ürünü kime satacak şimdi adam? Sattı diyelim, alan kişiye haksızlık değil mi?
4- Ne kadar olabilir ki bir ip yani? 10-20-30? Değer mi ya iki kuruş için bunca olaya? :olamaz:

Sizin örüp söktüğünüzü niye baskasi alsin? Hiç üşenmiyorsunuz da ip için bunlari yapmaya, dogru duzgun arastirip alsaydi

1- Kullandığınız, etiketini çıkardığınız ürünleri iade edemezsiniz. Genel bir kuraldır. İlk alışverişiniz değilse bilmeniz gerekirdi. Yalnızca etiketi üstünde olan, kullanmadığınız ya da hasarlı olan ürünleri iade edebilirsiniz. Sahi nasıl bilmiyorsunuz bunu? Kaç yaşındasınız? Nerede yaşıyorsunuz?
2- Haksızken ne diye yüklediniz ki adama? Hak hukuksa mesele, buradan da vebal almışsınız.
3- O açılmış, kullanılmış ürünü kime satacak şimdi adam? Sattı diyelim, alan kişiye haksızlık değil mi?
4- Ne kadar olabilir ki bir ip yani? 10-20-30? Değer mi ya iki kuruş için bunca olaya? :olamaz:

Az çok ne farkeder kullanmışsınız ipi. Kullandığınız ipi vermek de nedir? Ben de olsam kabul etmem.

Okursanız cvp yazdım arada kaldığım için sordum . O an dusunemedigim noktalara değinmiş bazı arkadaşlar teşekkür ediyorum onlara. Bazıları alay etmiş . Eminim sizde öyle bir usluple karsilassaydiniz aynı tepkiyi verirdiniz. Kibarca iade almıyoruz dese sorun yok laflar çok irrite ediciydi. Kibarca sordum bilmiyorum daha önce ip almadım. Esnaflik yapıyor sonuçta üslup bilmeli diye düşünüyorum. O ipleri gidip Alacam geri bir daha önünden bile geçmem
Akşama kadar kaç böyle kisiyle uğraşıyorlardir. Tek siz değilsiniz ki.

Bir zamanlar Bizim de tuhafiyemiz vardı, etiketi çıkarmadan içinden örüp kalan ipi getirip iade ederlerdi. Sonradan fark ettiğimiz olurdu.
Ya da etiketini çıkarmadan düğünde giydiği elbiseyi iade etmeye getiren ...

Yani siz iyi niyetliyim diyorsunuz da o adam bu şekilde kaç kere kandirildi,mal elinde kaldı bilemiyoruz

Iadelerde kullanılmamış oluyor. En basiti gidin iade alan bir mağazadan bluz alın, etiketi söküp 1 gün giyin dışarda geri iade etmek aklinza gelir mi bunu dediğiniz de o mağaza kabul eder mi? Aklima bile gelmez örüp söktügüm ipi götürmek

İlk defa ip aldım . Ben danışmak için gittim iade olurmu diye söyler söylemez yükselen satıcı . İade almıyoruz dese sorun yok bir suru laf saydı ben onun akrabası çocuğu değilim müşteriyim sonuçta azarlamaya hakkı yok .o tavrı üzere ben inatlastim. Olur diye sattıklar ürünu bilmedikleri konu hakkında ahkam kesmeyecekler. Bilmiyorum deseydi bende almazdım bilir diye soruyoruz . Ben sadece o urununu tegaha koyup satacak tekrar satın alan kişinin hakkiina girmemek adına gidip o ipleri geri alacam . Satıcı bana karşı üslup olarak kusurlu başka birisi olsa daha fazla tepki verirdi ben yine uzatmadim.

Adamın çalıştırdığı eleman sizi yanlış yönlendirmiş yanlış ip satmış. Tabii ki geri alacak. Ayrıca adam boşu boşuna size yukselmis terslemiş gunah vebal işlerine girmiş. Hangi hakla sizi azarlamıs öyle konusmus. İyi yapmışsınız bence ya ne hakkı siz sanki bedavaya aldınız ipi, geri almasaydı asıl onlar sizin hakkınıza girmiş olurdu. Kendi çalışanı yanlış sey satmış size yani siz kendiniz seçip alsanız neyse. Valla ben ayakkabı aldım bir hafta giydim ayağımı vurdu geri götürdüm gayet de iade aldılar. Enayi miyim

Akşama kadar kaç böyle kisiyle uğraşıyorlardir. Tek siz değilsiniz ki.

Bir zamanlar Bizim de tuhafiyemiz vardı, etiketi çıkarmadan içinden örüp kalan ipi getirip iade ederlerdi. Sonradan fark ettiğimiz olurdu.
Ya da etiketini çıkarmadan düğünde giydiği elbiseyi iade etmeye getiren ...

Yani siz iyi niyetliyim diyorsunuz da o adam bu şekilde kaç kere kandirildi,mal elinde kaldı bilemiyoruz
Bunlar beni ilgilendirmez ki o işten para kazaniyorsa sabır göstermek zorunda . Ben insanca sordum almasa boğazına yapışacak halim yok . Bende bir suru insanla muhatap oluyorum . Ama kimseyi azarlamiyom

İlk defa ip aldım . Ben danışmak için gittim iade olurmu diye söyler söylemez yükselen satıcı . İade almıyoruz dese sorun yok bir suru laf saydı ben onun akrabası çocuğu değilim müşteriyim sonuçta azarlamaya hakkı yok .o tavrı üzere ben inatlastim. Olur diye sattıklar ürünu bilmedikleri konu hakkında ahkam kesmeyecekler. Bilmiyorum deseydi bende almazdım bilir diye soruyoruz . Ben sadece o urununu tegaha koyup satacak tekrar satın alan kişinin hakkiina girmemek adına gidip o ipleri geri alacam . Satıcı bana karşı üslup olarak kusurlu başka birisi olsa daha fazla tepki verirdi ben yine uzatmadim.
dugme -ıgne falan olsaydı gerı alırdı esnaf ama ıp orulup sokuldugunde eskı formunu kaybedıyor tekrar oruldugunde tuhaf duruyor o yuzden bazı seylerın ıadesı olmaz .

Kusurlu değil ama yanlış yönlendirme . O işi yapiyorsaniz o hangi ipten ne örülür bilmesi gerekir bence . Bilmiyorum dese almaz araştırırdim
aslında oradakı sızı yonlendırmek zorunda da degıl sız alacagınız seyı bılmek zorundasınız ...
buyuk ıhtımal yanlıs tıg da kullanmıs olabılırsınız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X