- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
-
- Konu Sahibi strawberry111
kullandığınız ürünü iade etmek için verdiğiniz uğraş ve dahiyane fikriniz falan ok yani?Aldım geri ipi. .. Bu kez dükkanda amcanın karısı vardı.olayı anlattim amca sert çıktı filan demedim önce. kadın kendisi dedi bende önce. kusura bakma sanada cikismis bu ara biraz sinirli dedi. İpi bana vereni sordum gelinleriymis o arada iniyor dükkana pek bilmiyor dedi. Tezgahtar değilmiş yani. ipi yanlış verdiklerini kendileride kabul etti ve kadın özür diledi. Amca sert çıkistigini karısına anlatmış yani . Sadece amcayi haklı bulan arkadaşlara duyurulur. Sadece kabahat bende değil yani. gelin 4 lira ucuz demiş ipe ama neyse dedi .fiyati neyse onu al dedim. bir kez daha bulaşmamak adına aldim çıktım. Dün boşuna vicdan yapmışım ciddiyetsizlik diz boyuHem yanlış ürün aldırıp, hem azar isit, hem burda linç ye , hem ucuza satmisiz diyip fazla para al. Bir örgüye heves ettim burnumdan geldi
ne ıyı ınsanlarmıs sagolsunlar ıyıkı gıtmıssınız bakın tatlıya baglandı onlarda sız adım attıgınız ıcın olumlu yaklasmıslar cok ıyı olmus eger gıtmeseydınız en azından ıcınız rahat etmeyecektı burnunuzdan gelecek bırsey yok bırdahakıne en azından sızde temkınlı olursunuzvalla yenı yıla gırerken guzel gırıyorsunuz bence , kendınızı kotu hıssetmeyın dıye bızde de hata var demelerı ne ıyı esnaf olduklarını gosterır
İyiki amca yoktu yine bir laf eder işi kaosa sürüklerdi.kullandığınız ürünü iade etmek için verdiğiniz uğraş ve dahiyane fikriniz falan ok yani?
kadın kibarlık yapmış, ortayı bulmuş. becerikli esnafmış
Okudum, anladım, kabul ediyorum, hala amca haklıAldım geri ipi. .. Bu kez dükkanda amcanın karısı vardı.olayı anlattim amca sert çıktı filan demedim önce. kadın kendisi dedi bende önce. kusura bakma sanada cikismis bu ara biraz sinirli dedi. İpi bana vereni sordum gelinleriymis o arada iniyor dükkana pek bilmiyor dedi. Tezgahtar değilmiş yani. ipi yanlış verdiklerini kendileride kabul etti ve kadın özür diledi. Amca sert çıkistigini karısına anlatmış yani . Sadece amcayi haklı bulan arkadaşlara duyurulur. Sadece kabahat bende değil yani. gelin 4 lira ucuz demiş ipe ama neyse dedi .fiyati neyse onu al dedim. bir kez daha bulaşmamak adına aldim çıktım. Dün boşuna vicdan yapmışım ciddiyetsizlik diz boyuHem yanlış ürün aldırıp, hem azar isit, hem burda linç ye , hem ucuza satmisiz diyip fazla para al. Bir örgüye heves ettim burnumdan geldi
Ha sen halen haklıyım diyordun yaniAldım geri ipi. .. Bu kez dükkanda amcanın karısı vardı.olayı anlattim amca sert çıktı filan demedim önce. kadın kendisi dedi bende önce. kusura bakma sanada cikismis bu ara biraz sinirli dedi. İpi bana vereni sordum gelinleriymis o arada iniyor dükkana pek bilmiyor dedi. Tezgahtar değilmiş yani. ipi yanlış verdiklerini kendileride kabul etti ve kadın özür diledi. Amca sert çıkistigini karısına anlatmış yani . Sadece amcayi haklı bulan arkadaşlara duyurulur. Sadece kabahat bende değil yani. gelin 4 lira ucuz demiş ipe ama neyse dedi .fiyati neyse onu al dedim. bir kez daha bulaşmamak adına aldim çıktım. Dün boşuna vicdan yapmışım ciddiyetsizlik diz boyuHem yanlış ürün aldırıp, hem azar isit, hem burda linç ye , hem ucuza satmisiz diyip fazla para al. Bir örgüye heves ettim burnumdan geldi
sevdiniz madem öyle insanlar çıkarsın karşınıza ne diyimOkudum, anladım, kabul ediyorum, hala amca haklı
Senin gibisi çıkmasından iyidir bence,2 lira muhabbeti yapan birisevdiniz madem öyle insanlar çıkarsın karşınıza ne diyim
Ay çok ilgincsiniz kendimi haklı görmediğim için gittim aldım ipi daha napim. Herkes doğruluk abidesi maşallah. Kendi başına gelse öyle muamele görse dükkanı başına yikardi burda ahkam kesenlerin çoğu.Ha sen halen haklıyım diyordun yanie pes diyorum
Ben gitmem ki ip icin ,tarzım değil yani onun icin çenemi yormam.Sen halen kendini hakli göstermeye çalışıyorsunAy çok ilgincsiniz kendimi haklı görmediğim için gittim aldım ipi daha napim. Herkes doğruluk abidesi maşallah. Kendi başına gelse öyle muamele görse dükkanı başına yikardi burda ahkam kesenlerin çoğu.
Evet yaparım şu anda cebimde sadece 10 lira var. Şu zamanda benim için 1 liranın bile kıymeti var bir sürü borcum var napim. Bu zor zamanında 25 liram boşuna gitti. Herkesin durumu sizinki kadar iyi olmayabilir niye alay ediyorsunuz .Senin gibisi çıkmasından iyidir bence,2 lira muhabbeti yapan biri
niye herkesin sizin maddi durumunuzla dalga geçtiğini, küçük gördüğünü düşünüyorsunuz ?Evet yaparım şu anda cebimde sadece 10 lira var. Şu zamanda benim için 1 liranın bile kıymeti var bir sürü borcum var napim. Bu zor zamanında 25 liram boşuna gitti. Herkesin durumu sizinki kadar iyi olmayabilir niye alay ediyorsunuz .
Sen benim durumumu nerden biliyorsun?Cebimde 10 lira varsa gidip ip derdine düşmem ha almissamda kendimi boyle kucuk düşürmem,asalet ve zengin olmak ayni sey değil. Tarz meselesiEvet yaparım şu anda cebimde sadece 10 lira var. Şu zamanda benim için 1 liranın bile kıymeti var bir sürü borcum var napim. Bu zor zamanında 25 liram boşuna gitti. Herkesin durumu sizinki kadar iyi olmayabilir niye alay ediyorsunuz .
niye herkesin sizin maddi durumunuzla dalga geçtiğini, küçük gördüğünü düşünüyorsunuz
Ben sizin gibi bir insan olmadığım için karşıdan öyle bir tepki görmem. O yüzden çok aminsevdiniz madem öyle insanlar çıkarsın karşınıza ne diyim
lif yapılacak iple yelek kazak yapılacak ip aynı olur mu yahu? adalet küçük işlerle başlar zaten, kendi dünyamizda küçük bir adaletsizliği yapabiliyorsak, yetki verildiğinde büyüğünü de yaparız demektir. bazi şeylerin azi çoğu olmaz. hak haktır.Evet kullanılmış ip dediğiniz şey var sayın 1 metre kullanılsın. Normal ip 30 lira ise onu 25 liraya satarsın ama söylersin o ip az. bilmeyen bir müşterim almış ama yapamamış. Sonuçta orgulerde ipler tam ölçü gitmiyor. Belki alınan ip yelege az biraz eksik kaldı aynı gelip o ipi alırlar ya da en kötü lif orecekler o ipi alırlar neden çözümcül olmak varken bu kadar. Devlet hak hukuk meselesi yapılıyor ki ikinci alıcıya bir miktar kullanılmış olduğunu soylersen bence sorun olmaz
Buradaki insanların birçoğu kullandığı malı geri kakalamaya kalkmazdı.Ay çok ilgincsiniz kendimi haklı görmediğim için gittim aldım ipi daha napim. Herkes doğruluk abidesi maşallah. Kendi başına gelse öyle muamele görse dükkanı başına yikardi burda ahkam kesenlerin çoğu.
İyi de esnaf neden 20 TL ye satıp para kazanması gereken ipi 10 TL ye satıp zarar etsin sırf müşteri kullanıp ipi kestiği için ? Her müşteri böyle yaparsa adamın dükkanı beklemesinin anlamı ne ? Nereden para kazanacak ?Evet kullanılmış ip dediğiniz şey var sayın 1 metre kullanılsın. Normal ip 30 lira ise onu 25 liraya satarsın ama söylersin o ip az. bilmeyen bir müşterim almış ama yapamamış. Sonuçta orgulerde ipler tam ölçü gitmiyor. Belki alınan ip yelege az biraz eksik kaldı aynı gelip o ipi alırlar ya da en kötü lif orecekler o ipi alırlar neden çözümcül olmak varken bu kadar. Devlet hak hukuk meselesi yapılıyor ki ikinci alıcıya bir miktar kullanılmış olduğunu soylersen bence sorun olmaz
Herkesi kendin gibi sanmasan mi acaba?Ay çok ilgincsiniz kendimi haklı görmediğim için gittim aldım ipi daha napim. Herkes doğruluk abidesi maşallah. Kendi başına gelse öyle muamele görse dükkanı başına yikardi burda ahkam kesenlerin çoğu.
Saçmalık sizinkı .Senın 2 lıra eksık verdıgın ıpı ben alınca da benım hakkıma gırceksın .Ne enterasansınız ya yaşlı adamda sinir olmuştur .Töbeler olsun gercektenDün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.