- Konu Sahibi strawberry111
Bu son bana inandırıcı gelmedi :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bana şöyle geldı genelde esnaf her turlu ınsanlar karsılastıgı ıcın ıdare etmeyı bılırBu son bana inandırıcı gelmedi :)
Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
ekleyelim: ürünü beğenmemeniz ürünü kusurlu yapmazBir ip ne kadar Allah aşkına benim parasını veresim geldi :) açılmış kullanılmış hiçbir ürün iade alınmaz. Yani ürün kusurlu değilse alınmaz.
Bir şey daha ekleyelim; tezgahtarlar sadece tavsiye verir, alıp almama kararını satın alan kişi vermelidir.ekleyelim: ürünü beğenmemeniz ürünü kusurlu yapmaz
ekleyelim: ürünü beğenmemeniz ürünü kusurlu yapmaz
Hayır ben bunu bir kısmını müşteriden kesmesi gerektiğini anlatmak istedim ama sanırım eksik olmuş yani ipi ben kullandiysam ve iade etmek istiyorsam ornegin ip 15 lira ise 10 lira karşılığında iade almasını isterdim ayrıca her müşteri ip kullanıp geri getirecekse bu demek oluyor ki kimse ip kullanmayı bilmiyor bu da zaten orda iş yapamayacagini gosterirİyi de esnaf neden 20 TL ye satıp para kazanması gereken ipi 10 TL ye satıp zarar etsin sırf müşteri kullanıp ipi kestiği için ? Her müşteri böyle yaparsa adamın dükkanı beklemesinin anlamı ne ? Nereden para kazanacak ?
Ayrıca hakkın küçüğü büyüğü olmaz.
Ama burda ben hala adaletsiz olunan bişey göremedim yani ben satıcı olsam ip kullanilmis diye sattığım fiyattan iadesini almasam bile zarar etmeyecek şekilde iade alırım. El işi ile uğraşan kadınlar çok güzel ürünler elde edebiliyor ben lafın gelişi lif yapılır dedim kadının aynı ipten yeleği Az eksik kaldıysa tam ip alacagina daha uygun fiyatlı kendine yetecek ipide alabilir bence. Bu tamamen benim düşüncem ayrıca tavsiye verende onlar. Şimdi siz baş ağrısı ile hastaneye gittiniz size nörolijide bakar dahiliyede dediler sizde fiyat olarak dahiliye daha uygun diye dahiliyeye gittiniz ama doktorunuz sizi norolojiye yonlerdirdi birde nöroloji için muayene parası vereceksiniz demez mısınız madem nöroloji bakıyordu hastane neden beni dahiliyeye yönlendirdilif yapılacak iple yelek kazak yapılacak ip aynı olur mu yahu? adalet küçük işlerle başlar zaten, kendi dünyamizda küçük bir adaletsizliği yapabiliyorsak, yetki verildiğinde büyüğünü de yaparız demektir. bazi şeylerin azi çoğu olmaz. hak haktır.
Hayır hanımefendi. Örnek bir ürüne kaç yumak gideceği tam belli değildir kiminin eli sıkı örer kiminin gevşek kimi kiloludur kimi uzun ayrıca tamamen zıt olmak için yazmışsınız ben orda zaten alıcının bilgisi dahilinde olması gerektiğini satıcının bunu satarken söylemesinin uygunluğundan bahsettim. Ben ipi almaya gittim yelek için ip aldım 4 tam çile aldım ama yetmedi tekrar gittim ipi satıcıya gösterdim satıcıda bana elinde bu ipten olduğunu söyledi bir istersem tam ip alabilcegimi istersem daha uygun fiyata eğer yelegimin eksikliği çok değilse biraz eksik bir ipin elinde olduğunu fiyatının diğerlerine göre daha uygun olduğunu söyledi ben eğer yeleğin eksikliği çok değilse diğer ipi almayı tercih ederim. Yarım çile bile gitmeyecek bir eksiklik ise neden daha uyguna almak varken üstelik bunun eksik olduğunu bile bile alacakken adama hak.davasi yapayım ki.suan neyden bahsettıgınızın sanırım farkında degılsınız
ornek bır modele kac metre yun gıdecegı bellıdır o ornege gore o yumaklar alınır satın alacak baska kısı o yumakları alacak ama ordugu yarım kalacak yumaktan parca kesıldıgı ıcın sız hak hukuktan bahsederken once kendı ıcınızde bır duzenleme yapın ıstersenız
ınsanlar nıye fazladan yun almak zorunda kalsın allah allah yaaaa
Aynen yüzde yüz katılıyorum. Başkasına gelince yerin dibine sokmayı görev edindikleri icin.. burada hıcbır konuda konu sahibine hak verildiğini, kisinin desteklendiğini görmedim on küsür yıldır buradayım, o yuzden üstünüze alınmayın senaryoda siz iplikçi olsaydınız müşteri size aynısını yapsaydı emin olun müşteriyi haklı bulurlardı sen ne biçim esnafsın, duzgun insan çalıştır o zaman, müşterinin hakkına girdin dolandırdın kötu niyetlisin hak ediyorsun falan hahaha neler neler yazılırdı. Maksat konu sahibine geçirip gömüp deşarj olmakAy çok ilgincsiniz kendimi haklı görmediğim için gittim aldım ipi daha napim. Herkes doğruluk abidesi maşallah. Kendi başına gelse öyle muamele görse dükkanı başına yikardi burda ahkam kesenlerin çoğu.
Yani açılmış ip alınmaz ama onlar o ipi vermiş sizlik de bi şey yok değişik karışık bi şey olmuş amcanın o kadar söylenmesi de yanlışDün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Ben de aynı şeyi yazdım sizinle ama kimse anlamadı. Kasaba gidip hamburger yapıcam kıymayı nereden cektireyım dediğimde benı kasap yönlendirir o verir eti tavsiye eder, ya da fondoten alıcam yuzum söyle dediğimde bana Benım yüzüme uygun modeli tavsiye eder getirir oradaki satıcı. Dogru olanı budur oraya bir calısan koyuyorsanız bunun için koyuyorsunuz yani. Ayrıca ip yani, o ipi satan adam eksik ipten zarar etmez ki, zaten açık bir suru ip yumak satılıyor öyle yerlerde.Ama burda ben hala adaletsiz olunan bişey göremedim yani ben satıcı olsam ip kullanilmis diye sattığım fiyattan iadesini almasam bile zarar etmeyecek şekilde iade alırım. El işi ile uğraşan kadınlar çok güzel ürünler elde edebiliyor ben lafın gelişi lif yapılır dedim kadının aynı ipten yeleği Az eksik kaldıysa tam ip alacagina daha uygun fiyatlı kendine yetecek ipide alabilir bence. Bu tamamen benim düşüncem ayrıca tavsiye verende onlar. Şimdi siz baş ağrısı ile hastaneye gittiniz size nörolijide bakar dahiliyede dediler sizde fiyat olarak dahiliye daha uygun diye dahiliyeye gittiniz ama doktorunuz sizi norolojiye yonlerdirdi birde nöroloji için muayene parası vereceksiniz demez mısınız madem nöroloji bakıyordu hastane neden beni dahiliyeye yönlendirdi
Hangi ütopyada geçiyor bu olay?Hayır hanımefendi. Örnek bir ürüne kaç yumak gideceği tam belli değildir kiminin eli sıkı örer kiminin gevşek kimi kiloludur kimi uzun ayrıca tamamen zıt olmak için yazmışsınız ben orda zaten alıcının bilgisi dahilinde olması gerektiğini satıcının bunu satarken söylemesinin uygunluğundan bahsettim. Ben ipi almaya gittim yelek için ip aldım 4 tam çile aldım ama yetmedi tekrar gittim ipi satıcıya gösterdim satıcıda bana elinde bu ipten olduğunu söyledi bir istersem tam ip alabilcegimi istersem daha uygun fiyata eğer yelegimin eksikliği çok değilse biraz eksik bir ipin elinde olduğunu fiyatının diğerlerine göre daha uygun olduğunu söyledi ben eğer yeleğin eksikliği çok değilse diğer ipi almayı tercih ederim. Yarım çile bile gitmeyecek bir eksiklik ise neden daha uyguna almak varken üstelik bunun eksik olduğunu bile bile alacakken adama hak.davasi yapayım ki.
Tabiki bu satışta fiyatın uygun olması ilk satıcıdan düşülen para ile olması gerektiğini de söyledim. Umarım anlayabilmişimdir.
Siz ne istediğinizi bilmezseniz karşı tarafta ne vereceğini bilmezAldım geri ipi. .. Bu kez dükkanda amcanın karısı vardı.olayı anlattim amca sert çıktı filan demedim önce. kadın kendisi dedi bende önce. kusura bakma sanada cikismis bu ara biraz sinirli dedi. İpi bana vereni sordum gelinleriymis o arada iniyor dükkana pek bilmiyor dedi. Tezgahtar değilmiş yani. ipi yanlış verdiklerini kendileride kabul etti ve kadın özür diledi. Amca sert çıkistigini karısına anlatmış yani . Sadece amcayi haklı bulan arkadaşlara duyurulur. Sadece kabahat bende değil yani. gelin 4 lira ucuz demiş ipe ama neyse dedi .fiyati neyse onu al dedim. bir kez daha bulaşmamak adına aldim çıktım. Dün boşuna vicdan yapmışım ciddiyetsizlik diz boyu Hem yanlış ürün aldırıp, hem azar isit, hem burda linç ye , hem ucuza satmisiz diyip fazla para al. Bir örgüye heves ettim burnumdan geldi
Peki bu siz böyle demiştiniz ama bu kıymadan hamburger güzel olmadı, ben 1kg almıştım 250 gr kullandım, kalanını geri alın ucuza satın deseniz, kasapın tavrı ne olur?Ben de aynı şeyi yazdım sizinle ama kimse anlamadı. Kasaba gidip hamburger yapıcam kıymayı nereden cektireyım dediğimde benı kasap yönlendirir o verir eti tavsiye eder, ya da fondoten alıcam yuzum söyle dediğimde bana Benım yüzüme uygun modeli tavsiye eder getirir oradaki satıcı. Dogru olanı budur oraya bir calısan koyuyorsanız bunun için koyuyorsunuz yani. Ayrıca ip yani, o ipi satan adam eksik ipten zarar etmez ki, zaten açık bir suru ip yumak satılıyor öyle yerlerde.
Ohoooo tam benim aldığım yünü başkası kullanmışta, geri getirmişte, bana yetecek kadar artmış olacakta bende tüm yerine yarım alıcam. Renk tutacak, numara tutacak, miktar tutacak falanda filanda. Bütün tantanada bir yumak yün içinHayır hanımefendi. Örnek bir ürüne kaç yumak gideceği tam belli değildir kiminin eli sıkı örer kiminin gevşek kimi kiloludur kimi uzun ayrıca tamamen zıt olmak için yazmışsınız ben orda zaten alıcının bilgisi dahilinde olması gerektiğini satıcının bunu satarken söylemesinin uygunluğundan bahsettim. Ben ipi almaya gittim yelek için ip aldım 4 tam çile aldım ama yetmedi tekrar gittim ipi satıcıya gösterdim satıcıda bana elinde bu ipten olduğunu söyledi bir istersem tam ip alabilcegimi istersem daha uygun fiyata eğer yelegimin eksikliği çok değilse biraz eksik bir ipin elinde olduğunu fiyatının diğerlerine göre daha uygun olduğunu söyledi ben eğer yeleğin eksikliği çok değilse diğer ipi almayı tercih ederim. Yarım çile bile gitmeyecek bir eksiklik ise neden daha uyguna almak varken üstelik bunun eksik olduğunu bile bile alacakken adama hak.davasi yapayım ki.
Tabiki bu satışta fiyatın uygun olması ilk satıcıdan düşülen para ile olması gerektiğini de söyledim. Umarım anlayabilmişimdir.
bırde ısrarla kasap ornegı verıyorPeki bu siz böyle demiştiniz ama bu kıymadan hamburger güzel olmadı, ben 1kg almıştım 250 gr kullandım, kalanını geri alın ucuza satın deseniz, kasapın tavrı ne olur?
Fondoten zaten testleri denen birşey, kendiniz seçebilirsiniz ona rağmen satıcı sizi yanlış yöndermiş olsa bile öyle demiştiniz ama bu bana yakışmadı, geri alın ucuza satın deseniz nasıl tepki alırsınız?