- Konu Sahibi strawberry111
-
evet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık benceya ben ilkokuldayken ev idaresi dersi diye bişi vardı :)
halı falan bile dokumuştuk.
şimdiki nesilin ilgi alanları da genelde farklı. yapan var ama bizim gibi çocukluktan mecburi öğrenme yok.
ve evet para kazanmak zorunda olunca bilmeseler de kozmetiktir, tuhafiyedir giriyorlar işe.
Tuhafiyede satılıyor mu hali dokuma tezgahievet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık bence
ıs teknık dersınde halı dokuma tezgahımızı kendımız yapmıstık ogretmenımız ısteyen kırtasıyeden veya tuhafıyeden alabılır demıstı ama kendısı yapmak ısteyenlere + puan verecegını soylemıstı 4 ahsap cıta ve cıvılerle yapmıstık
makrome ıplıkle kapı sıneklıgı-cıcek saksı askılıgı da yaptık...
kumas boyama - dantel-orgu - kıl testere ve levha ıle cerceve yapımı- tel ve alcı ıle 3 boyutlu obje yapımı... hepsını yaptık
sımdı ınsanlar bunları ogrenmek ıcın para verıp kursa gıdıyor bızım ılk okul ve ortaokulda yaptıklarımıza...
Bizimde aynen vardı tezgâhımızevet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık bence
ıs teknık dersınde halı dokuma tezgahımızı kendımız yapmıstık ogretmenımız ısteyen kırtasıyeden veya tuhafıyeden alabılır demıstı ama kendısı yapmak ısteyenlere + puan verecegını soylemıstı 4 ahsap cıta ve cıvılerle yapmıstık
kumas boyama - dantel-orgu - kıl testere ve levha ıle cerceve yapımı- tel ve alcı ıle 3 boyutlu obje yapımı... hepsını yaptık
sımdı ınsanlar bunları ogrenmek ıcın para verıp kursa gıdıyor bızım ılk okul ve ortaokulda yaptıklarımıza...
evet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık bence
86 dogumluyum :)Ya sen kaç doğumlusun :) tam bizim çocukluğumuz.
86 dogumluyum :)
Sökmemiş bile. Direkt kullandığı yerden kesip ipin bandını geri takmış kullandıgı kadarı için de 2 lira teklif etmişBir sürü yumak alsaymışsınız kullandığınız haricindekileri değiştirseymişsimşz anlarım ama iki tane yumar ve birisi kullanılmış. Geri verilmez ki hem haksızlık hem ayıp. Ben gitsem sökülmüş bir ip alsam bir daha o dükkandan almam.
Ayrıca örgü memeyi bilmem etrafımda örenlerden dolayı şunu diyebilirim iple tığ numarası tutarsa öyle kaba durmaz diye tahmin ediyorum.
ben lıseye gectıgımde benden 4 yas kucuk kuzenımden bılıyorum artık boyle seyler yapmıyorlardı6 yaş varmış aramızda. Ama bizim kuşakta şimdikiler kadar hızlı bir değişim yoktu :) o yüzden aynı kuşakmışız.
Sökmemiş bile. Direkt kullandığı yerden kesip ipin bandını geri takmış kullandıgı kadarı için de 2 lira teklif etmiş
ben lıseye gectıgımde benden 4 yas kucuk kuzenımden bılıyorum artık boyle seyler yapmıyorlardı
bırkac yılla kurtardı bızım kusak
80 lerın sonunu yakaladık bır sekılde :)
coook sevındım sıze denk gelmıs olmasına belkı ogretmenle belkı sehırle alakalıdır bılmıyorum ...Cidden mi. Ben 92 liyim. Ama hepsini yaptım. Hatta sergiye çıkarırdı iş eğitimi öğretmenimiz. İlk makarna yapmayı da 4. Sınıfta ev ekonomisi dersinde öğrenmiştim. Hala en sevdiğim makarna o makarnadır. Ahşap boyama, rolyef, mum yapımı da sekizinci sınıfta iken yeni revaçta idi. :)
coook sevındım sıze denk gelmıs olmasına belkı ogretmenle belkı sehırle alakalıdır bılmıyorum ...
Sanki bende hali dokuduk gibi hatırlıyorum ama emin değilim..eskiden okulda çok şey ogrenirdik. .şimdi herşeyin içi boş..alakasız olacak ama nasıl dokunuyordu? Siz hatirliyormusunuz.?malzemeler nereden alınır?ne alınır?
evet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık bence
netten aldık kıza dokuma tezgahı.30 cm e 30 cm bir şey ama olsun dokuyor birşeyler öğrendi.düğme dikmeyi de öğrettim.erkek çocuklarına da öğretilmeli.elinden hiç bir iş gelmeyen erkek de kadın da hep başkalarına muhtaç yaşar değil mi?ben lıseye gectıgımde benden 4 yas kucuk kuzenımden bılıyorum artık boyle seyler yapmıyorlardı
bırkac yılla kurtardı bızım kusak
80 lerın sonunu yakaladık bır sekılde :)
Hepsini yaptım bende. Biz şanslı nesillerdik. Ev ekonomisi dersinde dikiş dikmeyi bile öğretirlerdi.evet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık bence
yaaa sımdı hersey netde var tabı neler neler cıkmıs gorunce kendım heveslenıp alıyorum cocuguma da ogretıyorumnetten aldık kıza dokuma tezgahı.30 cm e 30 cm bir şey ama olsun dokuyor birşeyler öğrendi.düğme dikmeyi de öğrettim.erkek çocuklarına da öğretilmeli.elinden hiç bir iş gelmeyen erkek de kadın da hep başkalarına muhtaç yaşar değil mi?
Cidden mi yaa?Sökmemiş bile. Direkt kullandığı yerden kesip ipin bandını geri takmış kullandıgı kadarı için de 2 lira teklif etmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?