HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya ben ilkokuldayken ev idaresi dersi diye bişi vardı :)
halı falan bile dokumuştuk.
şimdiki nesilin ilgi alanları da genelde farklı. yapan var ama bizim gibi çocukluktan mecburi öğrenme yok.
ve evet para kazanmak zorunda olunca bilmeseler de kozmetiktir, tuhafiyedir giriyorlar işe.
evet ya... ne guzel gunlerdı bız cok guzel egıtım aldık bence

ıs teknık dersınde halı dokuma tezgahımızı kendımız yapmıstık ogretmenımız ısteyen kırtasıyeden veya tuhafıyeden alabılır demıstı ama kendısı yapmak ısteyenlere + puan verecegını soylemıstı 4 ahsap cıta ve cıvılerle yapmıstık :KK70:
makrome ıplıkle kapı sıneklıgı-cıcek saksı askılıgı da yaptık...
kumas boyama - dantel-orgu - kıl testere ve levha ıle cerceve yapımı- tel ve alcı ıle 3 boyutlu obje yapımı... hepsını yaptık

sımdı ınsanlar bunları ogrenmek ıcın para verıp kursa gıdıyor bızım ılk okul ve ortaokulda yaptıklarımıza...

ıs teknık dersınde halı dokuma tezgahımızı kendımız yapmıstık ogretmenımız ısteyen kırtasıyeden veya tuhafıyeden alabılır demıstı ama kendısı yapmak ısteyenlere + puan verecegını soylemıstı 4 ahsap cıta ve cıvılerle yapmıstık :KK70:
kumas boyama - dantel-orgu - kıl testere ve levha ıle cerceve yapımı- tel ve alcı ıle 3 boyutlu obje yapımı... hepsını yaptık

sımdı ınsanlar bunları ogrenmek ıcın para verıp kursa gıdıyor bızım ılk okul ve ortaokulda yaptıklarımıza...
Tuhafiyede satılıyor mu hali dokuma tezgahi

Ayy bazen düşünüyorum 3-5 liranın hesabını yapan insanlar için yaşamak zor olmuyor mu diye. Ortada bir haksızlık olur o zaman bir lira bile olsa hakkını yedirmezsin de kullandığın ipi götürüp 2 lira muhabbeti falan yapmak :kusmuk:

Geçen gün metroya bindim, çantamı da iyi kapatmamışım yolda bozuklukları saça saça gelmişim oturunca fark ettim. Neyse işte çantayı kapatmakla uğraşırken 25 kuruş düştü yere, almadım. Öyle tenezzül etmiyorum durumu değil de yerler kirli sonuçta elim değsin istemedim 25 kuruş yüzünden. Neyse yanıma bir adam oturdu, benim yerdeki parayı gördü. Eğildi falan bir de para da yere yapışmış mı ne olmuş üç dakika uğraştı onu almak için :KK70:Sonunda almayı başarınca hemen cebine attı. Keşke bir lira falan düşürseydim de adamın uğraşına değseydi diye düşündüm. Hayır yani tc şartlarında 25 kuruşa alınabilecek hiçbir şey yok. İstanbul gerçekten çok tuhaf bir şehir her gün şaşıracak başka bir şey buluyorum ama konunuzu okuyunca nedense aklıma bu olay geldi. Bu saçma anıyı da ne yaparsanız yapın artık 🥲

Bir sürü yumak alsaymışsınız kullandığınız haricindekileri değiştirseymişsimşz anlarım ama iki tane yumar ve birisi kullanılmış. Geri verilmez ki hem haksızlık hem ayıp. Ben gitsem sökülmüş bir ip alsam bir daha o dükkandan almam.
Ayrıca örgü örmeyi bilmem etrafımda örenlerden dolayı şunu diyebilirim iple tığ numarası tutarsa öyle kaba durmaz diye tahmin ediyorum.

Bizimde aynen vardı tezgâhımız

50 cm 50 cm kare çıta aldı babam marangozdan 2 cm arayla çivi çakıp renkli iplerle dokumuştuk
Vay be öğrencilik güzeldi ya eskilerde kaldi

Ya sen kaç doğumlusun :) tam bizim çocukluğumuz.

Bir sürü yumak alsaymışsınız kullandığınız haricindekileri değiştirseymişsimşz anlarım ama iki tane yumar ve birisi kullanılmış. Geri verilmez ki hem haksızlık hem ayıp. Ben gitsem sökülmüş bir ip alsam bir daha o dükkandan almam.
Ayrıca örgü memeyi bilmem etrafımda örenlerden dolayı şunu diyebilirim iple tığ numarası tutarsa öyle kaba durmaz diye tahmin ediyorum.
Sökmemiş bile. Direkt kullandığı yerden kesip ipin bandını geri takmış kullandıgı kadarı için de 2 lira teklif etmiş 🥲

6 yaş varmış aramızda. Ama bizim kuşakta şimdikiler kadar hızlı bir değişim yoktu :) o yüzden aynı kuşakmışız.
ben lıseye gectıgımde benden 4 yas kucuk kuzenımden bılıyorum artık boyle seyler yapmıyorlardı
bırkac yılla kurtardı bızım kusak
80 lerın sonunu yakaladık bır sekılde :)

ben lıseye gectıgımde benden 4 yas kucuk kuzenımden bılıyorum artık boyle seyler yapmıyorlardı

Cidden mi. Ben 92 liyim. Ama hepsini yaptım. Hatta sergiye çıkarırdı iş eğitimi öğretmenimiz. İlk makarna yapmayı da 4. Sınıfta ev ekonomisi dersinde öğrenmiştim. Hala en sevdiğim makarna o makarnadır. Ahşap boyama, rolyef, mum yapımı da sekizinci sınıfta iken yeni revaçta idi. :)

Cidden mi. Ben 92 liyim. Ama hepsini yaptım. Hatta sergiye çıkarırdı iş eğitimi öğretmenimiz. İlk makarna yapmayı da 4. Sınıfta ev ekonomisi dersinde öğrenmiştim. Hala en sevdiğim makarna o makarnadır. Ahşap boyama, rolyef, mum yapımı da sekizinci sınıfta iken yeni revaçta idi. :)
coook sevındım sıze denk gelmıs olmasına belkı ogretmenle belkı sehırle alakalıdır bılmıyorum ...

ah evet ben de kendim yapmıştım tezgahı, pazara gidip almıştık çıtaları pazarcı abilerden. alçıyla falan duvar süsleri yapmıştık.
ben herhalde pek yetenekli olmadığımdan ilgimi çekmemişti ama yeteneği olanlar için güzel uygulama aslında.

netten aldık kıza dokuma tezgahı.30 cm e 30 cm bir şey ama olsun dokuyor birşeyler öğrendi.düğme dikmeyi de öğrettim.erkek çocuklarına da öğretilmeli.elinden hiç bir iş gelmeyen erkek de kadın da hep başkalarına muhtaç yaşar değil mi?

Hepsini yaptım bende. Biz şanslı nesillerdik. Ev ekonomisi dersinde dikiş dikmeyi bile öğretirlerdi.

netten aldık kıza dokuma tezgahı.30 cm e 30 cm bir şey ama olsun dokuyor birşeyler öğrendi.düğme dikmeyi de öğrettim.erkek çocuklarına da öğretilmeli.elinden hiç bir iş gelmeyen erkek de kadın da hep başkalarına muhtaç yaşar değil mi?
yaaa sımdı hersey netde var tabı neler neler cıkmıs gorunce kendım heveslenıp alıyorum cocuguma da ogretıyorum

cok haklısın ne guzel yapmıssın ogreterek bılsınler tabı erkek yemek de bılmelı dıkıs de kadın elektrık ıslerınden de anlamalı

banada babam (o zamanlar tvler tuplu ve antenlıydı ve yukseltıcı denılen seyle calısırdı )
catıda anten kurmayı, baglamayı, yukseltıcı bozulursa tamir etmeyı , avıze baglarken baglantısı yoksa onları takmayı ,kablo uzatmayı yanı bırbırıne baglamayı, prızı sokup takmayı falan ogretmıstı :KK70: esımle yenı evlendıgımızde sasırmıstı evdekı tamır ıslerını ben yaptıgımda, sen bu kadar seyı nereden bılıyorsun bır elektrık teknıkerı gıbı bılgın var dıye
olması gereken bu
kadın da erkek de kendısıne yetebılmelı ... bunuda cocukken ogretmek gerek ıste

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X