Hak yiyen kaynana yediren koca sorunsali

Tv yi konu sahibinin eşi alamamış. Kaynana kendine almış. Bizim kira hakkımızdan aldı diye bozulmuş konu sahibi

Tv yi konu sahibinin eşi alamamış. Kaynana kendine almış. Bizim kira hakkımızdan aldı diye bozulmuş konu sahibi
Bozulma değil de hakkimzn yenmesi ben de çalışıyorum fırını tek başıma aldım bizim kira ortada kaynanam ve kardeşlerinin aidatlara vergilere gidiyor

Ya ben bu konuyu hatırlıyorum. O evler sizin değil arkadaşım, kaynana ölünce miras kalacak. Kayınpeder ölünce üleşmişsiniz kendinizce ama evler kadının üstüne. Ben diğer kardeşlerin de kira aldığını zannetmiyorum açıkçası.

Evet kayınvalideden bu kiranın beklenmesi normal şartlarda doğru değil arkadaşlar ama diğer kardeşlere de aynı imkanlar yapıldığı halde onlar ayrıca kira da alıyorsa ortada bir adaletsizlik var. Eğer ki eşiniz tek çocuk olsaydı veya diğer kardeşleri de kira almasaydı bu beklentiniz doğru olmazdı. Ama aynı şartlar altında neden onlara kira geliri veriliyorken size verilmiyor? Bu konuda haklısınız. Ama yapabileceğiniz bişey yok maalesef. İş eşte bitiyor. Anladığım kadarıyla da eşiniz bu durumdan rahatsız değil.

Valla ev sizin değil kayınvalidenizin hak iddia edemezsiniz. İster kirasını size verir isterse yer. Hatta canı isterse tüm kirayı diğer çocuklarınada yedirebilir. Bu konudaki hak hukuk annenin evlat ayırdığına karşı olur. Allaha havale edersiniz. Eşiniz bunları görüp bu ayrımı görüp bişey yapmıyorsa sorun ondadır. Ne sizde ne de kayınvalidenizde

Apartmana bakım yapıldı aidat 2500tl bizim 2evbvar zaten kiranın 5000i aidata gidiyor kalan 5000 i de ortada yeniliyor
5000₺ için mi bu kadar üzülüyorsunuz yani cidden? iki evden birinde kiracınız oturmuyor mu o niye kendi aidatını ödemiyor?

5000₺ için mi bu kadar üzülüyorsunuz yani cidden? iki evden birinde kiracınız oturmuyor mu o niye kendi aidatını ödemiyor?
Evet sonuçta hak parasında çok değilim ama adaletsizlik ayrımcılık hak var ortada ,hadi oarasindayim diyelim buzdolabı değiştirmeyi düşünüyorum aylık 5000atsam 5 6 ayda buzdolabımi alırım örneğin ,aidat demişim demirbaş için ev sahibi ödüyor demirbaslari

Ne demirbaşı? Her ay 5 bin liralık ne ödüyorsunuz yahu? Kirayı alsanız da zaten yine bu masraflara gidecekmiş. Üzmeyin canınızı.

Eşiniz kaç yaşında diğer kardeşler kaç yaşında. Bir de eşiniz okurken diğer kardeşler çalışarak evlerin alımına destek oldular mı.

bebeğim kocanın ailesinin malları üzerinden bu kadar hesap kitap yapma bence, bugün seni kapının önüne koysa 1 kuruş talep edemezsin o mallardan çünkü miras ve seninle alakalı bir durum yok ortada

bebeğim kocanın ailesinin malları üzerinden bu kadar hesap kitap yapma bence, bugün seni kapının önüne koysa 1 kuruş talep edemezsin o mallardan çünkü miras ve seninle alakalı bir durum yok ortada
Edemeyeyim en azından haksizliktan kurtulurum kafam.rahat olur kocam olacak şahıs da anasının evine geçer oturudgmz ev de kiraya verilir onu da yerler ben enayilikten kurtulmuş olurum

Eşiniz kaç yaşında diğer kardeşler kaç yaşında. Bir de eşiniz okurken diğer kardeşler çalışarak evlerin alımına destek oldulaaralarinda
Ev
Eşiniz kaç yaşında diğer kardeşler kaç yaşında. Bir de eşiniz okurken diğer kardeşler çalışarak evlerin alımına destek oldular mı

Eşiniz kaç yaşında diğer kardeşler kaç yaşında. Bir de eşiniz okurken diğer kardeşler çalışarak evlerin alımına destek oldular mı.
Hep aralarında 3er 4ee yaş var kardeşlerin ev arsadan kalma yani kimsenin emeği yok

ben halen anlamadım

bu ev kimin ?

kardeşlerinin de evi var ve sizinki gibi arsadan kalma mı , yani bu durumda evlerin hepsi, eşinizin annesi ve babasının emeği mi oluyor .? ben anlayamadım
Evleri kayınvalide ve kayınpeder yapmış. Ama şöyle olmuş olabilir. En büyük çocuk okumamıştır 13 yaşında çalışmaya başlamıştır. Evlerin yapılmasına destek olmuştır. Mesela benim 4 kuzenden ilk 2 büyük çalışarak eve destek olurken , 2 küçük okula gitti ve üniversite mezunu oldu. Şimdi kalan mirasta büyük ile küçüğün hakkı bir olmamalı bence. Büyükler hem evlerin alınmasına hem kardeşlerin okumasına destek oldu

şimdi daha netleşti.

öncelikle hanımefendinin eşinin bile maddi desteği olmayan, annesinin babasının yaptığı bir evde oturmak ve kira ödememek

başka evden hatta kira beklemek

eşinin maddi emekleri olsa dahi, bence doğru değil. çünkü sanki yıllarca eşi ile çalıştı her iki evde de hakkı var ve verilmiyor gibi bir imaj yaratıyor kendisi

ama mesela büyük cocuk olur, cocugun daha cok hakkı olur, buna uzulebılır kendısı esı adına. ama aılesı verıyor, vermıyor, neden kırayı bıze vermıyor dıye hakkı yenılıyor algısında olması garip.

benzer durumları bız de esımle calısıyoruz, annesı her cocuguna karsı adil olmaya calısıyor hatta esımın normalde 2 ev haketmesı gerekırken, ve esıme taparcasına severken dıyor ki, hepsıne 1 ev duşerken eşime 2 dusmesı lazım normalde. kendılerı de oyle dıyor ama dusmedı dıye de ne esım yakasına yapısıyor annesının, hatta 3 kıra alıp kenara atarken peynırıne kadar bız alıyoruz, ne de ben kavga edıyorum

cunku benım maddı manevı emegım olmayan bırsey ıcın, yuz goz olmak, hak talep etmek dogru değil.

Reactions: rpt
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…