Hak yiyen kaynana yediren koca sorunsali

Tamam kendi evim kendi maasimla aldım ama benim anlatmak istediğim haksızlık ,kiramizi kaynanam ortda kullaniyo diğer kardeşler hepsi kiralarını aliyorlar bizim kiradan ev vergileri ideniyor kaynanam aidatı ödeniyor bu ay TV aldı belki bizim kirayla ortada yeniliyor yani
kiradaki ev ve oturduğunuz evi kendiniz mi aldınız eşinizin ailesinin mi

Ama

Ben de çalışıyorum ama ay sonu eşimin maaşı yatmıyor veya geç yatiyor bana benzin parası ver bana market parası ver ortada benim halkıma girildiğini düşünüyorum gitsin annesinden kirasını istesin baskalari kirayı yiyo adam benden benzin parası istiyo
sonuçta eşiniz ya bu hastalıkta sağlıkta kimde para varsa o harcanır bence siz komple maaşınızı kenara atmak kendinize ayrıca biriktirmek istiyosunuz kirayı da alıp onu ortada harcamak istiyosunuz çalışıp kazanıp yapmadığınız evin tasasına düşmeyin şimdiden vardır elbet bi bildikleri belki diğe kardeşlerin gideri vs daha çoktur borcu vardır kadın öyle uygun görmüştür haç umre parası biriktiriyor demilşsiniz kadın kendi mülkünden aldığı kirayla ne yapacağını size mi danışacaktı ne güzel gitsin ibadetini yapsın kira olmasaydı ne yapacaktınız aç gözlüsünüz

Ama

Ben de çalışıyorum ama ay sonu eşimin maaşı yatmıyor veya geç yatiyor bana benzin parası ver bana market parası ver ortada benim halkıma girildiğini düşünüyorum gitsin annesinden kirasını istesin baskalari kirayı yiyo adam benden benzin parası istiyo
Adam dedigin eşin değil mi ? Market parası dediğin kendi evine giren market malzemesi icin değil mi ? Evli oldugunuzun farkinda değilsiniz bence, esinizde sizin bu durumunuzun farkindaysa ona gore davraniyordur belkide

Meraba arkadaslar , kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum kirada da evimz var,diğer kardeşlerin de var kiralarını aliyorlar ama kirasını kaynamam ilk evlendgmz sene borçlar var eşya aldık falan diyerek vermedi şimdi de vermiyor ev vergisine aidata anca oluyor diyor ,ben de çalışıyorum bu ay mesela benim maaştan fırın alındı ksynanam da kendine TV aldrdi eşime diyorum sen beni calistiroyon fırını bana aldiriyin kendin kiranı annene TV aldın ortada gidiyor kıran hak yeniliyor diyorum sessiz kalıyor siz olsanız sinir olmaz msnz veya ne yaparsınız ben de çalıştığım için hskkima girildigini dusunuyorum ,
Ben sizi hakli buldum. Herkes kirasini aliyorsa evin vergileri onlarinki odenmiyormu? Ayrica vergiler bildigim kadariyla senede bir defa odenir aidatta bir kira bedeli olamaz hicbiryerde. Senede bir defa size kira vermesin onunla evin vergilerini odesin. Aidat ne kadar mesela biliyomusunuz? Onu bir ogrenin alin karsiniza aidat ne kadar kira ne kadar tam olarak onu ogrenebilirmiyim diye sorun. Eger ev kendisininse vermek zorunda degil. Ama şoyle bir durumda yine karsi cikardim madem kiradan sen faydalaniyorsun esim maasini kendi evine harcayacak sana tv alamaz diyeceksiniz. Burdakiler linclemis ama sizi ezik buldugu icin hakkiniza girmeyi bastan kafasina koymus. Cevval olun derim esinizedede kaynanaiza da net olun net sorular sorun. Kenarda kosede durupta sessiz sesszi konusmayin duysunlar.

Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız. Eltiniz çalışmıyor diye de sinirliydiniz. Yani aslında bence düşünceniz haklı. Ama ifade ediş biçiminiz yanlış. Madem ev vergisi ödeniyo her ay birinin kirasından ödensin neden hep biz veriyoruz diye konuşun.

Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız. Eltiniz çalışmıyor diye de sinirliydiniz. Yani aslında bence düşünceniz haklı. Ama ifade ediş biçiminiz yanlış. Madem ev vergisi ödeniyo her ay birinin kirasından ödensin neden hep biz veriyoruz diye konuşben .
Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız. Eltiniz çalışmıyor diye de sinirliydiniz. Yani aslında bence düşünceniz haklı. Ama ifade ediş biçiminiz yanlış. Madem ev vergisi ödeniyo her ay birinin kirasından ödensin neden hep biz veriyoruz diye konuşun.
Ben niye kizayim eltime kızmıyorum onun haberi bile yok bizim kiradan odendifinden ben eşime kaynanama kızıyorum ben çalışıyorum başkaları halkımıza giriyor diye yoksa eltime bişey diyemem suçu yok

Büyük ihtimalle bu gelin çalışıyor bunlara kira vermeyeyim diğerlerine vereyim kafası.
Çalışan kadınlar olarak her yerde eziliyoruz.
Hiç birine kira vermese oturup yese insanın zoruna gitmez.
Ama eşit davranmayıp üstüne beklentisi olunca daha çok yipraniliyor.
Aynen canım çalışıyorum çok güzel anlatmssn hicbirimize vermese zoruma gitmez ama bize vermemesi diğerlerinin almasi ayrimcilik yapılması zoruma gidiyor

Konuştuk aidatlara ev vergilerine anca oluyor diyor Ekim'de siz alın demişti geçen yine istedik duymazlıktan geldi bişey demedi
Aidatlar kısmını anlamadım tek. Neden herkes kendi aidatını ödemiyor?

Meraba arkadaslar , kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum kirada da evimz var,diğer kardeşlerin de var kiralarını aliyorlar ama kirasını kaynamam ilk evlendgmz sene borçlar var eşya aldık falan diyerek vermedi şimdi de vermiyor ev vergisine aidata anca oluyor diyor ,ben de çalışıyorum bu ay mesela benim maaştan fırın alındı ksynanam da kendine TV aldrdi eşime diyorum sen beni calistiroyon fırını bana aldiriyin kendin kiranı annene TV aldın ortada gidiyor kıran hak yeniliyor diyorum sessiz kalıyor siz olsanız sinir olmaz msnz veya ne yaparsınız ben de çalıştığım için hskkima girildigini dusunuyorum ,
Maaşınızı biriktirin vermeyin ..

Oha kendimden daha fazla enayi birini ilk kez göruyorum

X