Gercekten bu kadar problemin icinde sadece bunu mu anladin.?Kendi maasinla kendi evine firin aldigin icin ofkelisin. Dogru mu anladim?
Tamam kendi evim kendi maasimla aldım ama benim anlatmak istediğim haksızlık ,kiramizi kaynanam ortda kullaniyo diğer kardeşler hepsi kiralarını aliyorlar bizim kiradan ev vergileri ideniyor kaynanam aidatı ödeniyor bu ay TV aldı belki bizim kirayla ortada yeniliyor yaniKendi maasinla kendi evine firin aldigin icin ofkelisin. Dogru mu anladim?
Eşinizin sizinle evlenmeden önce edinmiş olduğu mallarda yasal olarak herhangi bir hakkınız bulunmuyor.Meraba arkadaslar , kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum kirada da evimz var,diğer kardeşlerin de var kiralarını aliyorlar ama kirasını kaynamam ilk evlendgmz sene borçlar var eşya aldık falan diyerek vermedi şimdi de vermiyor ev vergisine aidata anca oluyor diyor ,ben de çalışıyorum bu ay mesela benim maaştan fırın alındı ksynanam da kendine TV aldrdi eşime diyorum sen beni calistiroyon fırını bana aldiriyin kendin kiranı annene TV aldın ortada gidiyor kıran hak yeniliyor diyorum sessiz kalıyor siz olsanız sinir olmaz msnz veya ne yaparsınız ben de çalıştığım için hskkima girildigini dusunuyorum ,
Gizemmervetugcecim kadinin altina bedava ev vermisler otursun diye, esyasini dayayip dosemisler kullansiz diye, dugununu de yapmislar. Yani totalde 500-600 binlik karı var. Daha nolsun acaba? Bir zahmet de firini kendi alsin.Gercekten bu kadar problemin icinde sadece bunu mu anladin.?
Evet de bunlar muhtemelen diğerlerine de yapıldı ama onlar daha kiralarını alabilirken bunlarınki verilmiyor ve yeniyor konu bu zatenGizemmervetugcecim kadinin altina bedava ev vermisler otursun diye, esyasini dayayip dosemisler kullansiz diye, dugununu de yapmislar. Yani totalde 500-600 binlik karı var. Daha nolsun acaba? Bir zahmet de firini kendi alsin.
Sizin maaşınızdan ya da eşinizin maaşından kayınvalideye vermiyorsanız sorun yok bence. Kayınvalide evlat ayırıyor evet ama sizin paranız yenmiyor yani. Mevzuya yanlış bakıyorsunuz. Evlerin kayınvalide üstüne olduğunu varsayarak yapıyorum yorumumu.Tamam kendi evim kendi maasimla aldım ama benim anlatmak istediğim haksızlık ,kiramizi kaynanam ortda kullaniyo diğer kardeşler hepsi kiralarını aliyorlar bizim kiradan ev vergileri ideniyor kaynanam aidatı ödeniyor bu ay TV aldı belki bizim kirayla ortada yeniliyor yani
Eşinizin sizinle evlenmeden önce edinmiş olduğu mallarda yasal olarak herhangi bir hakkınız bulunmuyor.
Şu anda oturduğunuz evin tapusu kime ait; eşinize mi, kayınvalidenize mi ?
Evet kayınvalide üzerinde ama aynen evlat ayrımcılığı bence hakkımıza da giriyor sonucta herkesin evi belli kirası belli ben çalıştığım için yaptugunu düşünüyorumSizin maaşınızdan ya da eşinizin maaşından kayınvalideye vermiyorsanız sorun yok bence. Kayınvalide evlat ayırıyor evet ama sizin paranız yenmiyor yani. Mevzuya yanlış bakıyorsunuz. Evlerin kayınvalide üstüne olduğunu varsayarak yapıyorum yorumumu.
İyi de bu bilgiler yok. Belki de abiler annelerinin faturalarini odeyip mutfak masrafini karsiliyor 70 yaslarinda kadin mi calissin? Konu sahibinin kirasi da binanin ortak giderlerine gidiyordur.Evet de bunlar muhtemelen diğerlerine de yapıldı ama onlar daha kiralarını alabilirken bunlarınki verilmiyor ve yeniyor konu bu zaten
Eşinizle kiraya çıkın, kendi yağınızla kavrulun o zaman.Evet kayınvalide üzerinde ama aynen evlat ayrımcılığı bence hakkımıza da giriyor sonucta herkesin evi belli kirası belli ben çalıştığım için yaptugunu düşünüyorum
Galiba sizin kiranizi hakkınızi ortada kaynananiz ve kayunlarnz gorumceniz yeseydi siz tepki gostermeyecektinzGizemmervetugcecim kadinin altina bedava ev vermisler otursun diye, esyasini dayayip dosemisler kullansiz diye, dugununu de yapmislar. Yani totalde 500-600 binlik karı var. Daha nolsun acaba? Bir zahmet de firini kendi alsin.
Kirayı alsanız çalışmayacak mısınız? Diğer kardeşler de aynı binada mı oturuyor?Evet kayınvalide üzerinde ama aynen evlat ayrımcılığı bence hakkımıza da giriyor sonucta herkesin evi belli kirası belli ben çalıştığım için yaptugunu düşünüyorum
Dedi zaten düğünde borca girdim kirayla ödeyecem diye 6yil.oldu o borç odenmistir çoktan bi kez istedik aidata anca oluyor dedi bı de evin bı borcu vardı onu siz verinndiyor kiraya gelince evvyok birca gelince varKonu sahibi bence haklı bu durumu kafaya takmakta ancak bu durumu eşinizle annesinin çözmesi gerekiyor. Belki kayınvalideniz eşinize sizin bilmediğiniz harcamalar yapmıştır da buna istinaden kirayı vermiyordur. Ya da sizin durumunuzu iyi görüyordur da o yüzden vermiyordur. Bu durumu onların çözmesi gerek sadece eşinizden dürüstçe bu konunun nedenini size açıklamasını isteyin
Valla biz kari koca calisip kendi mulkumuzu kendimiz yapiyoruz. Millete amip gibi yapisip kanini somurmek benlik bir durum degil. Ana-baba evinde gormedigimi kaynana-kaynpederden beklemiyorum.Galiba sizin kiranizi hakkınızi ortada kaynananiz ve kayunlarnz gorumceniz yeseydi siz tepki gostermeyecektinz
Çalışacağım ama onu da birikim yapacagm evet biriyle aynı binadayimKirayı alsanız çalışmayacak mısınız? Diğer kardeşler de aynı binada mı oturuyor?
Ben kardeş ayrımcılığına karşıyım. Sırf birinin durumu daha iyi diye öbürüne daha çok verilmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda katılıyorum size ama sizlik bir şey yok maalesef. Kayınvalide hayatta, ortada miras yok dolayısıyla yenen hak da yok. Farz edin böyle bir kira geliri hiç yok. Olsa güzel olur tabi ama yok. Sizden yemeye başlarlarsa o zaman cırlarsınız.Çalışacağım ama onu da birikim yapacagm evet biriyle aynı binadayim