Hak yiyen kaynana yediren koca sorunsali

Her ailede bir salak olur. Oda sizi secmis. Ikiniz calisiyorsunuz diye bol maasli görüyordur da ondan. Simdi normalde ben kayinvalidenin Malinda ne otururum nede isterim. Ama madem herkese veriliyor isteyeceksiniz. Veya istemeyip ordan tasinip kendi hayatiniza bakacaksiniz. Ilerde kayinvalide kendine size baktiracak cünkü.

Sen beni çalıştırıyorsun ne demek? Kendi isteğinizle çalışmıyor musunuz? Eşinizde çalışıyor, ailesinden ev kalmış, kira ödemiyorsunuz. Var mı sizin aileden kalan evler? Sanki sadece sizin çalışmanızla dönüyor her şey gibi yazmışsınız.
Hayır mecbur olduğum için çalışıyorum eşimin maaşı yetmediği için yok ama ailem her zaman destek bize yiyecek salcamiz tursumz bulgur fasulye evet benim maaşım gidiyor eve

İlla böyle ortak kese aileye gelin gideceğim diyorsanız bari ailenin kıymetli oğluyla evlenin.

Ben kardeş ayrımcılığına karşıyım. Sırf birinin durumu daha iyi diye öbürüne daha çok verilmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda katılıyorum size ama sizlik bir şey yok maalesef. Kayınvalide hayatta, ortada miras yok dolayısıyla yenen hak da yok. Farz edin böyle bir kira geliri hiç yok. Olsa güzel olur tabi ama yok. Sizden yemeye başlarlarsa o zaman cırlarsınız.
Keşke yapabilsem yapmayı denedim eşimle aramı bizmayayim dedim ama o kirayla diğer kardeşlerin ev vergileri ödendi coxuklarina okul kıyafeti alındı ksynanam kendi evine TV aldı ,2kez umreye hacca gitmiş kadın umre parası biriktiriyor belki o kiradan ben bizim hakkimz olduğunu düşünüyorum

Başta not olarak yazın. Sürekli kızıyorsunuz ama birşey çıkmıyor. Eşiniz değişmezse değişmeyecek...

Herkesin 2şer dairesi varmış. Diğer kardeşler kira alırken bu arkadaş kira alamıyor...

Evet de bunlar muhtemelen diğerlerine de yapıldı ama onlar daha kiralarını alabilirken bunlarınki verilmiyor ve yeniyor konu bu zaten

Genelde aile apartmaninda her çocuğa bir daire düşer. Bu ev dikilirken en küçüğü (kesin konusahibin kocasi) alti bezli olur ve katkida bulunmaz.
Diğerleri çalışıp evi dikmeye yardim ederler.
25-30 sene sonra yeni gelin gelir ve hakkim yeniiiiiiiii diye hak arar :)
Diğer kardeşlere kira veriliyorsa vardir bir sebebi.
He, eğer sebepsiz bir ayrim yapılıyorsa eşi malina sahip çıksın

Hayır mecbur olduğum için çalışıyorum eşimin maaşı yetmediği için yok ama ailem her zaman destek bize yiyecek salcamiz tursumz bulgur fasulye evet benim maaşım gidiyor eve

Başta not olarak yazın. Sürekli kızıyorsunuz ama birşey çıkmıyor. Eşiniz değişmezse değişmeyecek...

Herkesin 2şer dairesi varmış. Diğer kardeşler kira alırken bu arkadaş kira alamıyor...
Kizdigimi da nerden cikardnz ablacım 😊yazdım zaten oturuyoruz diye diğeri de kirada diğer kardeşlerin de var diye yazdım açık acik

Valla biz kari koca calisip kendi mulkumuzu kendimiz yapiyoruz. Millete amip gibi yapisip kanini somurmek benlik bir durum degil. Ana-baba evinde gormedigimi kaynana-kaynpederden beklemiyorum.
Ben de ayni sekilde uzak olup kendi kazanıp kendim yemek isterdim evlenmeden bilemiyorsnz malesef ayrıca amip değilim ,mecburum orda yaşamaya

Salça, bulgur bir ev kirasıyla kıyas edilmez ama değil mi? Eşinizin ailesi yapacağını yapmış zaten. Diğer kardeşlerin kira alıp eşinizin almaması sinirinizi bozabilir ama ailem bulgur , fasulye alıyor deyip oturduğunuz evi de yok saymayın yani.
Eşiniz ne diyor bu kira olayına? Sizin bilmediğiniz bir şeylerde olabilir sebep olarak.

İyi de bu bilgiler yok. Belki de abiler annelerinin faturalarini odeyip mutfak masrafini karsiliyor 70 yaslarinda kadin mi calissin? Konu sahibinin kirasi da binanin ortak giderlerine gidiyordur.
Dediğiniz bilgiler de yok. Siz de farazi yorum yapmıs oluyorsunuz

Valla biz kari koca calisip kendi mulkumuzu kendimiz yapiyoruz. Millete amip gibi yapisip kanini somurmek benlik bir durum degil. Ana-baba evinde gormedigimi kaynana-kaynpederden beklemiyorum.
Ki babamın da evi var şuan kirada beniim işyerine yakındı babam orda otursunlar dedi kabul etmediler keşke diretseymisim
Salça, bulgur bir ev kirasıyla kıyas edilmez ama değil mi? Eşinizin ailesi yapacağını yapmış zaten. Diğer kardeşlerin kira alıp eşinizin almaması sinirinizi bozabilir ama ailem bulgur , fasulye alıyor deyip oturduğunuz evi de yok saymayın yani.
Eşiniz ne diyor bu kira olayına? Sizin bilmediğiniz bir şeylerde olabilir sebep olarak.
Siz olsanız yerimde napardnz diger kardeşler evin birinde oturup birinden kira alsalardi sizin kiranizla diğer kardeşlerin ev vergileri cocuklarinin okul kıyafetleri alınsaydı kaynananiz umreye 3.kez gitmek için sizin kirayla Altun biruktirseydi hos mu karsilardnz

Bu evle ilgili kaçıncı konunuz. Arkadaşım senin evin yok ki. Eşinin ailesinden kalma evler var ve kv hayatta. İster kirasını verir ister vermez seni hiç ilgilendirmez. Dert edecekse eşin dert etmeli. Çıkın o evden eşin istesin kendine düşen mirası sonra alın evin
Çıksa keske çıkmaz ki anakuzusu

Tamam kendi evim kendi maasimla aldım ama benim anlatmak istediğim haksızlık ,kiramizi kaynanam ortda kullaniyo diğer kardeşler hepsi kiralarını aliyorlar bizim kiradan ev vergileri ideniyor kaynanam aidatı ödeniyor bu ay TV aldı belki bizim kirayla ortada yeniliyor yani
Ev sizin evliliginizden önce vardi yani siz o mirasa ortak değilsiniz hukuken. Eşiniz de bu durumdan şikayetçi degilse çok dillendirip karı koca iliskinizi zedelemeyin.

Ama
Ev sizin evliliginizden önce vardi yani siz o mirasa ortak değilsiniz hukuken. Eşiniz de bu durumdan şikayetçi degilse çok dillendirip karı koca iliskinizi zedeleben

Ev sizin evliliginizden önce vardi yani siz o mirasa ortak değilsiniz hukuken. Eşiniz de bu durumdan şikayetçi degilse çok dillendirip karı koca iliskinizi zedelemeyin.
Ben de çalışıyorum ama ay sonu eşimin maaşı yatmıyor veya geç yatiyor bana benzin parası ver bana market parası ver ortada benim halkıma girildiğini düşünüyorum gitsin annesinden kirasını istesin baskalari kirayı yiyo adam benden benzin parası istiyo

Galiba sizin kiranizi hakkınızi ortada kaynananiz ve kayunlarnz gorumceniz yeseydi siz tepki gostermeyecektinz
ev kaynananın üstüne eşin de bu duruma razı ise size laf düşmez , sizin eşinizle ortak aldığınız ev olur eyvallah bu durumda karışmamalısınız bence, ayrıca aldığınız şey kendi evinize alınmış benden para çıkmasın derdinde iseniz o zaman eşinize söyleyin o alsın alabiliyorsa her ne alınacaksa eve siz kendi maaşınızı kendinize saklayın.

Ama

Ben de çalışıyorum ama ay sonu eşimin maaşı yatmıyor veya geç yatiyor bana benzin parası ver bana market parası ver ortada benim halkıma girildiğini düşünüyorum gitsin annesinden kirasını istesin baskalari kirayı yiyo adam benden benzin parası istiyo
Niye annesinden istiyor ? Ortada hiç ev olmasaydı da karı koca calisip birbirinize bakmak zorunda değil misiniz ? Eşiniz fakir olsaydı evlenmezdiniz heralde 😂

X