Hak yeme mevzusu eşitsizlik

Bayanmatmazel

Sevgi herşeyi güzelleştirir ✨💕
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2021
154
135
29
Merhaba, öncelikle söyle başlığın konuya. 26 yaşındayım ve 18 yaşında kaçarak malesef abimden ailemden kurtulmak için evlenmek zorunda kaldım. Abim madde bağımlısıydi sürekli evde kavga eksik olmazdı. Sonrasında kaçtığınım eşimden çok şiddet gördüm yüzüm güler zannettim, fakat daha kötüsü olmuştu. Ailemin evine dönmek zorunda kaldım. Annem çocukları arasında çok ayrımcılık yapar. En büyük abimiz var ondan başka bir çocuk görmez gözü mesela 5 kardeşidir ama onun yeri her zaman ayrıdır. Gelelim asıl konuya ben boşandıktan sonra sürekli çalışır oldum 19 yaşımdan bu yana. Sürekli aileme hep paramı verdim. Çünkü annem hep abimden ağlar dururdu abiminde 3 tane çocuğu var bu arada. Nerdeyse ben buyutmusumdur. Nerdeyse bu zamana 250 350 milyar param gitmiştir. Helali hoş olsun abim iyi olsun dedim. Fakat abim benim verdiğim paralarlada megersem aglabip sizlanip madde alıyormuş. Tabi ben daha sonralarda öğreniyorum ama neler yapmadım etmedimki. Kendi kendimi yedim pskolojik bozuldu dedim abimi zehirledik daha çok. Annem verdikçe paraları hep abime akıttı. Ve annem bı kere olsun kızı gibi beni veya kardeşimi yada ablamı karşına alipta sormamistir bi derdiniz ihtiyacınız varmı diye. Annemin bende 5 kuruş parası geçmemiştir diyeyim gecsede fazlasından çıkmıştır. Şuan hayatımda birisi var şükürler olsun nişanlım yani. Çalışmıyorum bende ameliyat olcam diye ayrılmak zorunda kaldım . Fakat Ağustos gibi evlenmeyi düşünüyoruz. Ama olmam gerek kadınsal bı rahatsizligım var ve annem nisanlindan işte versin felan filan diyor.
Aylar öncesinde zaten bı göz ameliyatı nişanlım yaptırdı. Bende bu durumda sürekli annemle kavga ediyorum . Çok ayrımcılık yapıyor. Ben ezildikce ezildim. Bı hata yaptığımda hep ayiplanildi. Bı ilişkim olduğunda hep ailem en son duydu . Ve mutluluğumu hep dışarda yaşamaya sosyal medyada paylaşıyordum. Sevgilim olsun resimler atıyordum mutluluk sonuçta nerden bilebiliriz ki yani ayrılacağım iz felan önceki sevgilimden bahsediyorum mesela. Hep annem adını cikarttin işte afedersin sen orspusun işte diyip durdu. Sırf annem zaten ailem boşandım orspu denilmesin diye ben çalıştım hep abime gitti sesimi cikartamadim namussuna laf soylenmesin diye.
Ben bunları yazıyorum evet çokta uzun yazdım farkındayım ve çok ağlayarak yazıyorum. Mesela ben evlendigimizde evladım olursa çocuk ayrımcılığı yapmiycam. Sdi bu yazıları okuyan annelerde olabilir.
Tabi bı oglunuzu veya kızınızı daha çok seversiniz. Fakat diğerine belli etmeyin olurmu dışarı vuramadiklarini içinde biriktirmesinler.
Bu arada ben bu durumlardan bı çok defa kalp rahatsızlığı geçirdim. Herşeyi içime atmakla siz siz olun. Hiç bı zaman insan ayirmayin.
Ben mesela annemden nefret ediyorum sevmiyorumda diyemiyorum artık. Çünkü insan en çok sevgi veya ilgi duymak istediği insandan ilgi alamayınca nefret edermiş.
Senelerdir bu kadar nasıl yasabildigimi düşünüyorum mesela. Aslında insan yaşarken öldûrürmus kendisini.
Ya sizce ben annemden nefret ediyorum diye Cehenneme gitme sebebim olur mu ?

Evet okumadım mağaza sorumluğu dan bölge sorumluluğuna yükseldim ve sürekli çalıştım. Bu hesabada SGK hesap dokümanında ulaştım.

neden cehenneme gıdesın guzelım
herseyın takdırını yapan ALLAH
Sen para vb vermeyı bırak aılene onune bak
annen abıne kotuluk yapıyır

Malesefki öyle oldu. Babamvefat edeli 2 sene oldu ve abim yüzünden o hastalıklı hale düştü. Anneme sürekli köye tasinalim diyip durdu annem dinlemedi abim ne olcak 3 çocuğu var zaten çalışmıyor durumu belli deyip durdu. Babam bu olaylardan daha kötü oldu vefat etti. Ve hala bu hareketlere devam ediyor. Ben abimin karşısına geçip dahi söyledim ya vazgecicecksin maddeden ya vazgecicecksin diye neler yapmadım neler. Onun yüzünden polis arabalarla takıldım lesinden herşeyin içinde dedi benim kardeşim deli. İyi değil bana iftira atıyor dedi. Abim üzerime üzerime sürdü arabayı hep komşuların bırak kızım ne hali varsa görsün dediğini duydum. Ama abi dedim işte ne demeliydim. Annem o kadar çok baskıladıkı bize. Varsa yoksa abimiz oldu

Abinizin çocukları var ailesi var hala madde kullanmaya devam ediyor.ne kadar vahim bir durum.
Çocukları ve karısı adına çok üzüldüm.
Veeee anneniz.cocuguna nasıl bu kadar kötülük yapabilir.birakin madde kullanmayı sigara içse bile ikaz etmesi gerekir,sağlığı için.
Annemden herşeyi isterim alır sağolsun.ama sigaram bitti diyemem asla.ve bana sigara asla almaz.normali bence bu.
Çocuk ayrımcılığı.ahh bu yıla kadar o kadar çok çektim ki bu durumdan.ama sanki mucize oldu gibi annem şuan kardeşimle beni el üstünde tutuyor.hic ayrım yapmiyor artık.ikimizde evlendik çocuk sahibi olduk yıllar geçti ve normal bir aile olduk.
Eskiden anneme hep nefret besledim.sadece ayrımcılık değil başka nedenler de vardı.suan nefretten kalan hic bisey yok.
Belki ileride anneniz size ve diğer çocuklarına eşit davranır.ben buna şahit oldum.inaniyorum.

Herkes anne baba olmamalı .Bakınsana hayata herkes psıkolojık dahatsız.Ya panık atak ya depresyon ya öfke kontrolsuzlugu .Başka ulkede nasıl acaba ?Dopdugumuz ev kaderımızı belırlıyor.

Bu dünyada cehennemi yaşamışsınız zaten. nasıl düşünürseniz düşünün, nasıl hissederseniz hissedin hakkınız artık. Allah yardımcınız olsun.

neden cehenneme gıdesın guzelım
herseyın takdırını yapan ALLAH
Sen para vb vermeyı bırak aılene onune bak
annen abıne kotuluk yapıyır
İşte diyorlar ya anneye kötü davranan sevmeyenler cehenneme gidicektim işte cennet annelerin ayaklarinin altında diyorlar ya. Ama benim annem bana annelik yapmadiki .

Herkes anne baba olmamalı .Bakınsana hayata herkes psıkolojık dahatsız.Ya panık atak ya depresyon ya öfke kontrolsuzlugu .Başka ulkede nasıl acaba ?Dopdugumuz ev kaderımızı belırlıyor.
Malesefki daha çok şeyler yaşadım. Yani heralde bı yaşadıklarımı bı anlatmaya dursam sanırım çok acıklı hayat hikayesi olurdu. Ama dönüp baktığımda kendime çok ağlıyorum. İnsan kendisine küser olduğunu bilmiyordum mesela kendime kusmustum. Alışveriş nedir bilmem nerde guzel restarunt var İstanbul'un en güzel semti nedir bilmem . Çok acı malesefki

İşte diyorlar ya anneye kötü davranan sevmeyenler cehenneme gidicektim işte cennet annelerin ayaklarinin altında diyorlar ya. Ama benim annem bana annelik yapmadiki .
vallahı o normal anneler ıcın gecerlıdır dıye dusunuyorum..
benım babamda bız uc kardesı hıc dusunmedı..erkek kardesımıde dusunmedı..

Evet okumadım mağaza sorumluğu dan bölge sorumluluğuna yükseldim ve sürekli çalıştım. Bu hesabada SGK hesap dokümanında ulaştım.
Niyetim sizin paranızın hesabını yapmak değil yanlış anlamayın . Yılda ortalama 50 bin kazansanız 7 yılda 350 bin yapar . Siz o zaman paranızın tek kuruşuna dokunmadan abinize verdiniz. Neden böyle bir şey yaptınız ki? Yani insan ailesine kıyamazda bu kadar da değil. Ben sizi fazlasıyla iyi niyetli gördüm . İki göz yaşına bu kadar kanmayın lütfen. Abinizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu dünyaya gelmediniz . Çok değil biraz bencil olup kendinize göre yaşarsanız başkaları yüzünden sağlığınızdan olmazsınız

vallahı o normal anneler ıcın gecerlıdır dıye dusunuyorum..
benım babamda bız uc kardesı hıc dusunmedı..erkek kardesımıde dusunmedı..
Çok üzüldüm adınıza. Dilerimki sizde anne olduğunuzda cocuklarinizda çok güzel bı evlatlar yetiştirmiş olursunuz

Evet öyle oldu. Kuruşu kuruşa eve verdim. Ayda 50 TL alırdım. Ondada annem sürekli evden cikarken eve su eksik alırmısin derdi. Arkadaşlarımla cafeye gidip oturamazdim alir getirdim. Ailem bana çok acindirdi kendisini. Çevremdede bı lokma ekmek olsa fazlasını veriyor olarak bilindik. Bı yandanda ne yapmalıyım abim madde bağımlısı sürekli ölme durumlarında. Sonuçta kendi kanimdan diyordum ya bide 3 tane çocuğu ne olacaktı. Onlar babasız kalsalardı kendimi daha suçlu hissederdim diyip durdum

19 yaşımdan 25 yaşıma kadar yoğun tempoda calistim 1 sene zaten rahatsızlıkların oldu kalp psklj derken daha çok yorgunluğum çıkıyordu, belkide omuzlarimdaki ağırlıklar ayaklarımda tasiyama hale gelmişti zaten. Sırf abim ölmesin 3 çocuk ortada kalmasın. Babam tek çalışıp evi gecindirmesin diye babamda rahatsizdi zaten. Olan bana olduda diyebilirizde senelerin gitti diyebilirim. 26 yaşındayım da aslında hayata dair çok ağır şeyler yasayabildim diyorum. Ayilip bayilmadim mesela. Hep ailem var diyip durdum . Abimin durumu böyle bide bana olsa nasıl olurlardı diye düşündüm. Ama hiçte bir şey olmazmış. Sanki ölseymisim mesela yasadiklarimdan daha hafif gelirmiş.
Sürekli insan mutlu olduğu zamanda kendi kendisine dermi kızım sen çok şeyler yaşadın diye. Mesela ufak bir olay olsa size göre büyütebilirsiniz. Ama hayat beni öyle bir noktaya getirdiki. Savaşmaktan başka çarem yokmuş gibi...

Abinizin çocuklarını siz düşünmek zorunda değilsiniz onların bir babaları var. Sizin abim aç kalmasın diye verdiğiniz paralarla o kendini daha çok zehirlemiş . Elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız . Bundan sonraki günlerinizi kendiniz ve ileride sahip olacağınız çocuklarınız için planlayın . Bu dünyaya abinize ebeveynlik yapmaya gelmediniz. Herkes kendinin ve çocuklarının sorumluluğunu kendi alsın . Alamayanda bir zahmet çocuk sahibi olmasın. Yazık çocuklara yaa. Birde üç tane yapmış sanki başında duruyormuş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…