İşte bu hep "Dünyanın en harika çocuğunu ben doğurdum" egosundan kaynaklanıyor. Harika bir çocuk olduğu için kamyonuyla kafamıza vurduğunda "Ah ne harika bir çocuk, hangi harika anne babanın çocuğu acaba, vuracağı yeri nasıl da biliyor <3" yapmalıyız kafamızı bir sağa, bir sola çevirerek.Mesele çocukların olması değil şımarık çocukların olması.
Yan masadan gelip vuruyor misal, anne baba da pişmiş kelle gib gülüyor. Zannediyorlar ki herkes çocuklara hasta, herkes her yaptığı harekete bayılacak gülmekten yerlere yatacak. Komik mi diye sorduğumda da "aaa ne var çocuk o" diyebiliyor. Yani sen çocuğunu yan masadakileri rahatsız etmesini normal karşılayarak yetiştiriyorsan zaten vah halinize.
He ya, bir de ajite etmeler. Türk kadını anne olunca bir acayip oluyor.Kadin iyi ki cocuk gurultusunden uzak, sakin yer tavsiyesi istemis. Cocuk dusmani yapmislar. Ah bu kk'nin dram dolu, abartili, gercek disi yorumlari, beni cok baydi. Her sey siyah ya da beyaz degildir. Cocuklarin olmadigi yer tavsiyesi isteyen bir insan cocuk dusmani demek olmuyor. Sanki kadin cocuklarin kokunu kurutacak plan istemis gibi saldirgan yorumlar gereksiz.
Burda ağır eleştiri yapan çocuklu hanımlara şok oldum. Dısaridaki mekanlarda nasil davranislar sergileyen cocuklardan ve cocuklarin ailelerinden hic haberleri yok heralde. 1-2 saat vakit gecireyim yemegimi yiyim kahvemi iceyim diye dusunup cikiyosun cocuk gurultusunden ne yediginden ne ictiginden hicbir sey anlamiyosun. Sahit oldugum birkac ornegi soyliyim restaurantta 3-4 cocuk butun masalarin etrafinda kosup bagirisiyosa tabiki sinirlenirim bu normal degil cunku. Cafede gazete ve dergilerin oldugu dizili oldugu bolumde cocuk sehpanin uzerine cikip gazeteleri yirtiyorsa bunuda normal karsilamam. Aileler rahat yemek yiyim mekandaki diger insanlardan banane diye dusunuyor bence yoksa bj davranislarin baska bi aciklamasi olamaz.
İşte bu hep "Dünyanın en harika çocuğunu ben doğurdum" egosundan kaynaklanıyor. Harika bir çocuk olduğu için kamyonuyla kafamıza vurduğunda "Ah ne harika bir çocuk, hangi harika anne babanın çocuğu acaba, vuracağı yeri nasıl da biliyor <3" yapmalıyız kafamızı bir sağa, bir sola çevirerek.
He ya, bir de ajite etmeler. Türk kadını anne olunca bir acayip oluyor.
Çok benzer bir şeyi ben de otobüste yaşadım. Kızım daha yaşında bile değildi, artık bunaldı mı sıkıldı mı bilemiyorum, sakinleştiremedik bir türlü kızımı. O öyle ağlarken inanın anne olarak ben öyle rahat rahat seyahat de etmedim, hani bazılarının düşündüğü gibi. Evet haklılar kimse gürültü çekmek zorunda değil ama biz de keyfimizden bu duruma düşmüyoruz.Dün ucakta kızım korktu ve yarım saatten fazla agladı susturamadım sakinleştirmek zaman aldı ama beni daha çok sinirlendiren ve üzen etraftan gelen of pof sesleri ve iğrenç bi öcüymüş gibi kızıma bakan insan müsvettesi mahluklardı.
27 aylık kızım evet laftan sözden anlıyor ama bazen öyle bi an grliyorki susturmak sakinleştirmek zaman alıyor makina degil ki bu düğmesine basıp kapatalım...
:) o zaman benim gibi olucaklar.çocuksuzlar nasıl da belli oluyor.neyse onları bir de çocukları olduğunda görelim
Benim cocugum yok cocugu olan anlamaz demisler. 2 yaslarinda bebek masasinda icli icli aglayan cocuklar gorunce bende uzuluyorum. Tabiki farkindayim cocuk bu aglar laftan anlamaz huysuzlanir bunlar dogru evet. Benim dikkatimi ceken bu cocuklari hic umursamadan yemesine icmesine sohbetine devam eden aileler. Bu umursamazlik cok fena birsey.Sonuna kadar haklısınız yorumunuzda
Ama çocuk kavramı da karışık 2 yaşındaki çocuğa bazen dert anlatamıyorsun onun herhangi bir şey ilgisini çekti ise ya yeni ilgi çekici bir şey bulman ya da ağlatacak götürmen lazımger zaman yeni ilgi çekici şey bulunamıyabiliyor
Bir de 8-12 yaş aralığı var ki aslında her şeyi bilip anlayıp umursamayan
Onlar kendilerini de koruyabikdikleri için ana baba sakuyor düşer şaşar korkusu olmayınca
Küçükler de koşturur ama onun peşinde de bir büyük olur azıcık serpilince daha fena
Elbette kimse gürültü çekmek zorunda değil, ama 18 saat de çok normal değil sanırım.kusura bakmasın kimse 18 saat cocuk ağlaması çekmek zorunda değil
İşte çocuğumux olduğunda o zaman sorun kalmayacak ama her çocuk aynı değil..kimse (çocukları olsa dahi) kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil..herkesin gezmeye hava almaya huzur bulmaya hakkı var..çocuksuzlar nasıl da belli oluyor.neyse onları bir de çocukları olduğunda görelim
Sizinki farklı bir durum olmuş yapacak bişey yok..mecbur kalmadıkça çocukla yolculuk yapmazsınız..ne mutlu size toplu yaşama kurallarını öğretiyorsunuz. İnşallah ilerde ben de böyle bir anne olurum...Elbette kimse gürültü çekmek zorunda değil, ama 18 saat de çok normal değil sanırım.
Çok uyumludur çocuklarım(hatta çevremde çok şanslı olduğumu söylerler hep) Toplum kurallarına kendim dikkat ettiğim için yavrularımı da öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Daha konuşmayı bilmezlerken hep anlattım. Birlikte gidebileceğimiz her ortama da götürdüm onları. Toplu taşımayı kullanmak zorunda kalacaksam hep birer B planım vardı. İnanın bunların hepsini hep ayrıntılı düşünen bir insanım. Ona rağmen bir önceki yorumda otobüste başıma geleni yazdım. Çocuğum şu an 14 aylık ve bu 14 ay içerisinde 2 defa zor sakinleştirdiğim durum oldu. Otobüsteki de öyle saatlerce süren bir durum değildi 20 dk lık bir yolculuktu ve kızım kucağımda kalabalık bir şehiriçi otobüste ayaktaydık, zaten yürünecek mesafeye gelince indim ve ben inince sustu çocuk.
keske herkesi genellemesek.
cocuksuz arkadaslar sanki tum cocuklu aileleri ayni kefeye koyarmiscasina konusmuslar.
yok turk kadinlari anne olunca deyisiyormusta filan falan.
sanki herkes evladini simarik yetistiriyor gibi yorumlar.
simarik yetistirmesen bile cocuk cocuktur.
cocuk padisaha bile sozunu gecirirmis derler.
sizlerin olunca cok iyi egitip hic bir an hic bir zaman kimseye rahatsizlik vermezssiniz umarim.
put gibi komutayla hareket edebilen cocuklariniz olur, sus deyince susan, bak ayip burda bagirilmaz deyince hemen anlayan.
cocugu olmayan egitimci bile olsa anlayamaz cocuk sahibi olmanin ne demek oldugunu.
cocuk kreste toplum kurallarina uyar cunku bilirki annesi deyildir kimse, ama annesine ettigi nazi babasina bile yapmaz.
bu arada bunlari bir zamanlar sizin gibi dusunen biri olarak yaziyorum.
basina gelmeden anlasilmiyormus ben onu ogrendim.
konu sahibi arkadasi cok haksiz bulmadim nihayetinde cocuksuz insanin cocuk gurultusune sabri olmaz,
ama pelin66 cok guzel yerler tarif etmis. umarim aradigi sakinligi bulabilir.
cok uzgunum cocuklarimizla zaman zaman sizlere rahatsizlik verdigimiz icin, ama malesef yapicak bir sey yok, cunku ya agizlarini bantlicaz, yada sandalyeye filan bagliyacagiz, uslu olan simartilmamis cocuklarimizi bile.
ama unutmayin hersey sirayla.
ilerde birgun de siz bizim yerimizde olabilirsiniz.