Amma abartmışsınız yahu. Sankı kadın çocukları imha etmenin yollarını sormuş. Çocuksuz mekan tavsiyesi istemiş sadece. Bu çocukları sevmiyor, onlardan nefret ediyor, gördüğü yerde bıçalklamak istiyor anlamına gelmez. Niye öyle tepkiler veriyorsunuz?
Evet çocuksuz bir insan olarak çocuk sesinden zaman zaman rahatsız oluyorum. Çocuklu ailelerin gitmeyeceği mekanları, çocuksuz otelleri tercih ediyorum. İlerde bir çocuğum olursa da tem tersini yapıp çocuklu otelleri, çocuğa uygun mekanları tercih edeceğim. Bu çok tuhaf bir şey değil. Şu an çocuk sesi dinlememe hakkımı kullanıyorum, çocuğum olduğunda da çocuk sesi dinlemek istemeyenlere saygı duyacağım, ona uygun yerlere gitmeye dikkat edeceğim.
Geçen hafta sonu eşimle sinemaya gittik. The loft adında gayet yetişkinlere özgü bir film ve 9.30 seansı. Film altyazılı. Ve sürpriz 2 çocuklu bir aile. Biri 5 diğeri maksimum 3 yaşında iki çocuk. Çocuklara tabi ki bilet alınmamış. Alışveriş merkezinin sinema salonu resmen avuç içi kadar ve full... İki saat boyunca o çocuklar sıkıntıdan patladı. Koltuklara tekme attılar, ağladılar, mızıldadılar. Baba ayrı söylendi beni neden alt yazılı filme getirdin diye (ona ayrı uyuz olduk). Kadın hiç umursamadan filmini seyretti. İnsanlar söylendi, uyardı tınlamadı hatun. Şimdi biz bunlara "ay çocuk bunlar tabi ki huysuzlanacaklar" mı diyelim yoksa aileye mi kızalım. Bu durumdan rahatsız olduğumuzda çocuk sevmemiş mi oluyoruz?
Dün de başka bir konuda yazdım, evim çocuk parkına bakıyor. Onların sesinden rahatsız olmam, çünkü onların alanı orası. Tabi ki oynayacaklar, gürültü yapacaklar. Ama benim alanıma girerse o çocuk o zaman rahatsız olurum. Bu da sanıyorum ki benim en doğal hakkım.