Haftasonu gidilecek yerler ve çocuklu aileler

Ben yesilkoy, florya, atakoy a plus, atakoy marina hafta ici buralara gidiyorum. Avrupa yakasi icin konusuyorum burdaki mekanlarda cocuklu ailelerin yogun oldugu mekanlari cözdüm artik ona gore gidiyorum. Aslinda mesele cocukta degil ben ozgur kendine guvenen cocuk yetistiriyorum ibaresi altinda cocuklarinin yaptigi yaramazliklari gormezden gelen aileler.

İki oğlum var oyun alanı olmayan yerlerde yemek yemekten itinayla kaçarım. Dışarıda benim kendi çocuklarıma tahammülüm olmuyorken çocuksuz bir aileyi hiç düşünemiyorum. Sigara içilmeyen, oyun alanı olan yerlerden kaçıcaksın diğer yerler sizindir

Yok gerçekten tahrik amaçlı değil ciddi anlamda sessizliğe huzura ihtiyacım var. Çocuklu aileler alışkın olduğundan rahatsız olmuyorlar ama biz öyle değiliz..
bende 30 yil cocukduz gezdim.hic sizin gibi seslerle karsilasmadim.bende sizin cocuklu ailelere ve cocuklara ozel bir hinciniz oldugunu dusundum:63:

Istanbulda ne tur yerlere gidiyorsunuzda hep coluk cocuk gurultusune denk geliyorsunuz :KK70: evlendigimden beri hic okadarina denk gelmedim ben :KK70: ozellikle aramam lazim heralde
Biraz da bizim şansımıza heralde hep öyle...polonezköye gittik hava alalım diye bütün masalarda ikişer çocuk ve gürültü vardı yemeği zor yedik..geçen hafta da avm de bi restorantaydım mesela ordada hep çocuklu aileelr vardı

Bizimde sansimiza hep asiri huysuz annesini yanindakini bunaltan dertli dertli aglayan yorulmus cocuklar cok yakinimiza denk gelir. Artik kendimizi unutur aileye kizariz cocuk yorgun bunalmis derdini anlatamaz halde huysuzlanip durur anne baba anlamaz etraf ciyak ciyak aglama dinler. en fazla masa degistiririz ben anladim sizi ama orda asil sorun buyuklerden kaynaklandigi icin bide biz cocuga aliskin oldugumuz icin genelde dert etmedik.
aslinda her yerin zamani var kisacik zamanda avmye alisverise de gitmek gerekiyor sahilede parkada sinemayada.
onemli olan duzgun cocuklar yetistirmek ve sira bize geldiginde kimseyi cocuklarimizla bunaltmamak.

çocuklu biri olarak kendimi vebalı gibi hissettim.. bence çocukları tecrit etmek yerine sevmeyi denemelisiniz..

ben çocuksuz ve evli değilken oyun parklarında oturup çocukları izlerdim. kendi aralarındaki o masum konuşmalarını, oyun oynarkenki iş bölümlerini, saniyeler içinde oturttukları güç dengelerini, eğlenkirkenki o dünyayı yok sayan tavırlarını.. o kadar doğalki...çok hoşma giderdi çığlıkları.. sanki hayatta tek önemli şey o anki oyunları gibi sonsuz bir enerjiyle koşan bağıran minnacık insanlar.. her şeyi o kadar içten yaparlarki.. dünyaları o kadar masmdurki.. durup iki saniye baksanız içiniz sıcacık olur. dünyadaki çirkinliklerden iğrenirsiniz. onlar gibi bir şeyi koşulsuzca sevip bir alanı ve üç saniye önce tanıştığınız insanları yıllardır tanıyomuşçasına benimseyip sınırsız eğlenebilmeyi istersiniz.. gülerken gözleriniz parlayacak kadar içten gülebilmeyi yeniden öğrenmeye çalışırsınız. yeniden nasıl masum olunur bulmaya çalışırsınız. cidden o çocukların iç dünyası az da olsa içinizi ısıtmak yerine gürültü gibi geliyorsa hayatta kaçırdığınız çok çok büyük anlar var..

Ay inşallah bir sürü çocuğunuz olur....nereye gideceginizi sasirirsiniz bu kez çocuklarla...bize sormazsiniz ozaman nerede çocuk var ogrenmissiniz ya!

Biraz da bizim şansımıza heralde hep öyle...polonezköye gittik hava alalım diye bütün masalarda ikişer çocuk ve gürültü vardı yemeği zor yedik..geçen hafta da avm de bi restorantaydım mesela ordada hep çocuklu aileelr vardı
Söyledikleriniz beni çocuklu bir bayan olarak cok rahatsız etti.heryerde çocuk olması çok doğal sokakta avm de markette restoranda insanlarız biz uzayda yasamiyoruz. Ama siz nerdesiniz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım. Evinizden çıkmayın bence siz sessiz sedasız oturun.disardakilere anormalmis gibi davraniyorsunuz.çocuklar buyuyene kadar zindana atalım istersen

Bizimde sansimiza hep asiri huysuz annesini yanindakini bunaltan dertli dertli aglayan yorulmus cocuklar cok yakinimiza denk gelir. Artik kendimizi unutur aileye kizariz cocuk yorgun bunalmis derdini anlatamaz halde huysuzlanip durur anne baba anlamaz etraf ciyak ciyak aglama dinler. en fazla masa degistiririz ben anladim sizi ama orda asil sorun buyuklerden kaynaklandigi icin bide biz cocuga aliskin oldugumuz icin genelde dert etmedik.
aslinda her yerin zamani var kisacik zamanda avmye alisverise de gitmek gerekiyor sahilede parkada sinemayada.
onemli olan duzgun cocuklar yetistirmek ve sira bize geldiginde kimseyi cocuklarimizla bunaltmamak.

merhaba,bende cocuk sahibi olmadan once boyle dusunurdum, cocugun anneyi bunaltmasinin sebebini yorgun veya ac olusuna baglardim..

hic ama hic alakasi yok malesef..gercekten bazen sirf bunaltmak icin bunaltiyorlar..:KK61:
gecen hafta esim ben oglum ve arkadaslarla tatile gidelim dedik,inanin burnumdan getirdi,mahvetti beni..yemek salonuna girdigimiz an kiyametler koptu halbuki ac ve bende acim...sanirsiniz canini aliyoruz,derdi ne peki..merdivenlere tirmanmak..odaya geciyoruz kapilar yumruklaniyor,disari cikiyoruz ozgurce yurusun diye arabasina koymuyoruz,yerlere atiyor kendini,arabasina koyyoruz disari cikmak istiyor..bildiginiz yer yabanciladi,o kadar sevecen olan cocuk bi canavara dondu..tatilimi yarida kestim eve dondum oglumla,esim otelde arkadaslariyla kaldi,tatiline devam etti.
kimse cocukla kimseyi bunaltmak istemez ama sadece cocugun nabzini dinlerseniz ozaman evde tikilmaya mahkumsunuz.
bu dediklerim ozellikle kendini hala tam olarak ifade edemeyen 0-3 yas cocugu icin..cok zormus cok...:KK43:
2 yas krizi midir nedir evlerden irak..

Mesele çocukların olması değil şımarık çocukların olması.
Yan masadan gelip vuruyor misal, anne baba da pişmiş kelle gib gülüyor. Zannediyorlar ki herkes çocuklara hasta, herkes her yaptığı harekete bayılacak gülmekten yerlere yatacak. Komik mi diye sorduğumda da "aaa ne var çocuk o" diyebiliyor. Yani sen çocuğunu yan masadakileri rahatsız etmesini normal karşılayarak yetiştiriyorsan zaten vah halinize.

dün aydos oormanına gittik.gölün oraya..
o kadar çocuk sesi bağırtı vardıki etrafta,oysa biraz huzur sessizlik kitap okumaktı amaç arkadaşlarla.
ama olmadı.. sanırım hafta içi gitmek gerekiyıor. sonunda bir grup çocuğun bağırarak feci şekilde şarkı söylemesiyle artık dayanamayıp kalktık. istanbulda hafta sonu bir yere gidilmez. trafikte keza zaten.

Son düzenleme:
Kadin iyi ki cocuk gurultusunden uzak, sakin yer tavsiyesi istemis. Cocuk dusmani yapmislar. Ah bu kk'nin dram dolu, abartili, gercek disi yorumlari, beni cok baydi. Her sey siyah ya da beyaz degildir. Cocuklarin olmadigi yer tavsiyesi isteyen bir insan cocuk dusmani demek olmuyor. Sanki kadin cocuklarin kokunu kurutacak plan istemis gibi saldirgan yorumlar gereksiz. :KK14:

Kadin iyi ki cocuk gurultusunden uzak, sakin yer tavsiyesi istemis. Cocuk dusmani yapmislar. Ah bu kk'nin dram dolu, abartili, gercek disi yorumlari, beni cok baydi. Her sey siyah ya da beyaz degildir. Cocuklarin olmadigi yer tavsiyesi isteyen bir insan cocuk dusmani demek olmuyor. Sanki kadin cocuklarin kokunu kurutacak plan istemis gibi saldirgan yorumlar gereksiz. :KK14:
aynen ya. tepkilere şaştım. sanki üye çocukları sevmiyorum demiş.

Malesef İstanbul hafta sonu her yer kalabalık. Mesela ben kalabalığın curcunasından, avm lerin itiş kakışından daha çok sıkıntılıyım, onun yerine bir parkta çocuk gürültüsüne razıyım. 26 yıl çocuksuz, 5 yıldır da çocuklu gezerim. Tavsiyem insanların daha az tercih ettiği mekanları seçmek. Polonezköy demişsiniz ama zaten güneş yüzünü göstermeye başladığı zaman o tarz yerler insan kalabalığından geçilmez. Yeşilköy civarını çok severim ama oraları da hafta sonu iğne atsan yere düşmeyecek. Bence sıkıntı çocuktan öte kalabalık.
Bence hangi yakadasınız bilmiyorum ama sahil kısmında yürüyüş yapın eşinizle. Avrupa yakasındaysanız Renopark var Yeşilköyde oraya gidin(elbette çocuk var ama sabit kalmazsınız) sahıl boyu yürüyün.
Boğaz kısmındaysanız Kireçburnu boyunca yürüyün.
Anadolu yakasındaysanız Moda sahili boyunca yürüyün.
İstanbulun çok büyük kısmını evlendiğimizden beri eşimle gezeriz(Çocuklu ya da çocuksuz) birçok yer sayabilirim size ancak hepsi hava güzel olunca bir de tatil olunca kalabalık olacaktır.

Bu arada konu sahibi direkt çocuk üstünden yazdığı için sanırım tepki aldı. Yoksa gerçekten gittiğim birçok mekanda çocuktan çok bazı büyüklerin tavırları beni daha çok rahatsız ediyor. 2 çocuk annesi olarak (bu çocuklar doğduğu günden beri gezeriz) tercihim çocuklarımın güzel vakit geçirecekleri yerlerdir. Hava iyiyse parklar, yeşilliğin olduğu koşturabildiği, bisiklet sürebildiği yerleri tercih ederim. Keza yemek mekanları seçerken de daha ferah olan(sıkışık mekanlarda hem çocuklar bunalıp sizi de bunaltıyor, hem gürültü daha da artıyor), mümkünse oyun alanı olan yerleri tercih ederim.

Cocukları bi kafese kapatalım bari. Çocuklu ailelerin dışarı çıkmaya hakları yok cunku

Önümüz yaz açık hava mekalara gidiniz fazla gürültü olmaz oralarda.
Piknik yerleri, mesire alanları, bulunduğunuz şehirdeki büyük parklara varsa sahil kenarı
Arabanız varsa kendinize 2 tane katlanan şezlong tarzı sandalyelerden alın oh beğendiğiniz mekanda açın oturun mis

Burda ağır eleştiri yapan çocuklu hanımlara şok oldum. Dısaridaki mekanlarda nasil davranislar sergileyen cocuklardan ve cocuklarin ailelerinden hic haberleri yok heralde. 1-2 saat vakit gecireyim yemegimi yiyim kahvemi iceyim diye dusunup cikiyosun cocuk gurultusunden ne yediginden ne ictiginden hicbir sey anlamiyosun. Sahit oldugum birkac ornegi soyliyim restaurantta 3-4 cocuk butun masalarin etrafinda kosup bagirisiyosa tabiki sinirlenirim bu normal degil cunku. Cafede gazete ve dergilerin oldugu dizili oldugu bolumde cocuk sehpanin uzerine cikip gazeteleri yirtiyorsa bunuda normal karsilamam. Aileler rahat yemek yiyim mekandaki diger insanlardan banane diye dusunuyor bence yoksa bj davranislarin baska bi aciklamasi olamaz.

X