Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

birşey sormak istiyorum ya bu sinameki kürüyle birlikte haftada birkez yağlarla saçıma maske yapsam acaba ters bir etkisi olur mu?

dökülüyo saçlarım hem sinameki hem haftada bi gün karıştırdığım yağlarla bakım yapmak istiyorum.. inş işe yarar kötü bi etkisi olmaz..

kkontess saç diplerim kaşınıyor. kürden olabilir mi? sarımsaklı şampuanı da eczaneden almıştım zigavus. kaşıntı normal mi acaba canım?

birşey sormak istiyorum ya bu sinameki kürüyle birlikte haftada birkez yağlarla saçıma maske yapsam acaba ters bir etkisi olur mu?

dökülüyo saçlarım hem sinameki hem haftada bi gün karıştırdığım yağlarla bakım yapmak istiyorum.. inş işe yarar kötü bi etkisi olmaz..
bence olmaz ben yapıyordum canım ama sacıda cok yormamak gerek.bır ara tozutup hergun yagladım balladım bırden bır dokulmeye basladı kı bende artık rahat bıraktım sonucta herseyın fazlası zarar

2. haftamı bitirdim sinemakili kürle :21:
Ay 1 ay olsa da değişimi görsem feci sabırsızlanıyorum. :KK52:

:KK9: benim ilk haftam bende sabırsızım :)))

evet kontese çok teşekkürler bu güzel konu için
fekaaaaaaaaattt kızlat bu bemiksin konusu cok kötü 1. kürüm ve işyerinde burnum düşcek saçımın kokusundan bööle değişik ve hiç sevmediim bi koku.
hangi yağların kokusu bu kokudan daha keskindir onun içine ne koysam da bu koku gitse
yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :18:

ya bende tam kürü atacakken bunu gördüm kalkıp kirpiklerime de sürdüm :)))

ya nasıl bir koku biraz kötü bir açıklama ama a b vitaminini içtiğimizde veya supradyni idrarımızdan gelen değişik bir koku olur ya öyle kokuyo saçııııııııııııııııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :KK43:
allahım ne sıksam sürsem bemiks bastırıyo yaaaaaaa
nası geççek bu bir kür uyguladım bidaa bepanten koyim bariii
birde konu açtımmmmm öyle kirpik uzaticam kıssslarrr :KK51:
kaş-kirpikte denicek olan konuma katılsınnnn :KK9:

glissin spreyleri kokuyu geçiriyor canım ya ben bir de içine çilek yağıkoydum o kadar kötü kokmuyor :KK4:

Arkadaslar sarimsakli sampuan hakikaten fayda ediyor mu ya? Sarimsagi rendeleyip (4-5 dis) sampuanimizin icine katiyoruz? sonra her sac yikamamizda bu uygulamayla yikiyoruz? Gercekten faydasi var mi sac uzatmaya? Ben saclarimi mümkün oldugunca cabuk uzatmaliyim kisa saci hic sevmiyorum ama yandigi icin kestirmek zorunda kaldim :KK43: 3 gündür Turp kürünü uyguluyorum bugün 4. gün olacak ve yikamada sarimsagi uygulayacagim.. insallah faydasini görürüm..

Arkadaslar sarimsakli sampuan hakikaten fayda ediyor mu ya? Sarimsagi rendeleyip (4-5 dis) sampuanimizin icine katiyoruz? sonra her sac yikamamizda bu uygulamayla yikiyoruz? Gercekten faydasi var mi sac uzatmaya? Ben saclarimi mümkün oldugunca cabuk uzatmaliyim kisa saci hic sevmiyorum ama yandigi icin kestirmek zorunda kaldim :KK43: 3 gündür Turp kürünü uyguluyorum bugün 4. gün olacak ve yikamada sarimsagi uygulayacagim.. insallah faydasini görürüm..

anladığım kadarıyla asıl uzamayı sağlayan sinameki kürü. ben birkaç aydır sarımsklı şampuan kullanıyorum (sinameki kürünü uygulamadan) saçlarımda extra bir uzama olmadı.ben de sinamkili kürü kullanmaya başlıcam.

4. kürümü yaptım ancak yarım santim uzadı.zaten hiç yapmasam da bu kadar uzar dı..ilk kürümde saçımı da boyadım daha yeni dipten yarım santim açıldı.galiba benim saçta etkili olmadı bu kür çok umutlanmıştım halbuki.

ya ilk mesajı okumak neden sıkıntılı anlam veremiyorum bak kontes ilk mesajında ne yazmış

* sarımsaklı şampuanı saçım GÜRLEŞSıN diye kullandım.sinameki kürü UZAMASI için... yani ; 'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?' tarzı sorularınızın cevabı 'evet'
.

yani sarımsaklı şampuan uzatmaz saçı gürleştirir demiş :KK50:

mrb kızlar.3 aydır kullandığım sarımsaklı şampuan ve sinameki+bemiks+TATLI badem yağı 3lü kürü ile elde ettiğim sonucu sizlerle paylaşmak istedim.sinamekili kür için de japongülü nickli arkadaşımıza çoookkk teşekkür ederim.senelerdir istediğim saçlara kavuşmama ramak kaldı , sayesinde....hihoyyyt

buyrun farkı kendi gözlerinizle görün:kedi:

böyleyken böyleesositososito

sarımsaklı şampuan : 400ml'Lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı rendeleyerek elde edebilirsiniz.
sinamekili kür: 1tutam (yaklaşık 7-8 yaprak gibi) sinamekiyi yarım çay bardağı suda bir kaç taşım ( bir kaç saniye fokurdasın) kaynatın, ılıyınca içine mevcut olduğu şişenin kapağı kadar TATLI badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin. saç diplerinize sürün. 4-5 saat bekleyin ve yıkayın.

karışım her uygulama için ayrı yapılmalı yani TAZE OLMALI.

rutin saç yıkamamı sarımsaklı şampuan ile yapıyorum,sonrasında da mis kokulu bir şampuan ile yıkıyorum ki sarımsak kokmasın.saçınızda boya yoksa durulama suyuna bir kaç damla sirke damlatarak(elma sirkesi) kokudan kurtulabilirsiniz.ya da gliss saç bakım spreylerini öneririm

sinamekili kürü ise haftada1 kez uyguluyorum.sinameki ve badem yağı aktardan,bemiks eczaneden alınıyor

darısı başınıza can'lar =)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GLıSERıNLı BAKIM
saç uçlarım kurumasın diye yeni başladığım bir kür bu da...
gliserinin nemi hapsetme özelliğinden faydalanarak saç uçlarımızın kurumamasını dolayısı ile de kırılmamasını hedefliyoruz
aktardan alınan gliserin yağı,bebe yağı ve su 3'lüsünden elde ediliyor.
hazırlanışı;
1çay bardağı su
1kapak gliserin yağı
2-3 damla bebe yağı
kullanım sıklığı konusunda özel bir kural yok
ben her gece uyumadan önce saç uçlarıma fıslatıp uyuyorum mesela...gayet memnunum.siz de bu şekilde uygulayabilirsiniz...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♪♪♪ :teytey:

uygulama yaptım ama uzama olmadı diyenler,lütfen bir de özel tarihlerde uygulayın kürü...
'o kadar bakım yapıyoruz neden sonuç alamıyoruz,işte cevabı' isimli topikte bu özel gün konusu bulunmaktadır
link vermek yasak olduğundan topik adı yazıyorum sadece.

bir sürü kesimden sonraki son halimiz de şu şekildedir...

SIKÇA SORULAN SORULAR

bemiks nasıl kırılır ???

bayanlar, şişenin üzerinde sarı bir nokta var

o noktanın üzerini bıçakla azcık kesin, yani incelsin orası (bıçakla üzerinden 3-5 kere geçerseniz olur)

sonra bi bez alın, şişeyi onun içine koyun ve elinizde o şekilde tutun ( camlar batmasın diye )

lavabonun kenarına dayayın şişeyi ve diğer elinizi o noktaya denk gelecek şekilde bastırın şişeye

pıt diye kırılıyor :78:

bemiks yerine bepanten olur mu????

ne yazık ki olmuyor arkadaşlar.
bepanten onarım amaçlı bir vitamindir, bemiks b vitaminidir ve uzaması içindir.
bir çok arkadaşımız bemiks kokuyor diye bepanten kullandı ama hiç bir extra uzama elde edemediler.

sarımsak kokuyor, ne yapmalıyım???

az miktar sütte 1 dakika kadar kaynatırsanız kokusu gidecektir.
sonra süzerek şampuanınıza ekleyin, şampuana sütü koymayacaksınız yani.

saçım şuan şuramda, şu kadar ayda belime gelir mi???

bunun cevabı kişiye özel ve sizde saklı. çünkü herkesin bünyesi farklıdır ve bakımlara farklı sürelerde tepki verir.

* sarımsaklı şampuanı yaz sıcağından dolayı kullanmıyorum,sıcakta çok koku oluyor çünkü... havalar serinleyince,ekim-kasım gibi,yeniden başlayacağım
* sarımsaklı şampuanı saçım GÜRLEŞSıN diye kullandım.sinameki kürü UZAMASI için... yani ; 'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?' tarzı sorularınızın cevabı 'evet'.
* bir kaç uygulamada uzamıyor diyip pes edenler oluyor.YAPMAYIN! herkeste başlıktaki gibi haftada 1 cm uzama olmayabiliyor. 7-8 uygulama sonrası verilen 1-2 haftalık arada uzadığını göreceksiniz.
* 'sinameki saç rengi değiştirir mi?' saçınız boya ise alttaki rengi az miktarda da olsa meydana çıkarır evet.ama boyanız yoksa hiç bir şekilde renk bozma durumu olmuyor...
* saç derinizde yara vs varsa kullanmayın! nihayetinde yaradır,açıktır,bir zararı olabilir...
* 'bu kürü kaşıma kirpiğime sürebilir miyim?' evet sürebilirsiniz.göze temas ettirmemek koşulu ile kullanın...aynı etki onlarda da görülücek...

sinamekiyi kaynattıktan sonra yapraklarını atacak mıyım / süzecek miyim?

tabiki de evet.

sinameki kürü saçımın dökülmesini durdurur mu?

hayır. hatta dökülmenizi arttırabilir bile. çünkü yağlı bakımlar bazı bünyelerde böyle olumsuz etkiler yapabiliyor.

badem yağı yerine, şunu bunu onu ötekini berikini eklesem olur mu???

ben asıl tarifin dışına çıkmadım. isterseniz siz tarifi değiştirebilirsiniz ama uzama elde edememe riskini göze alarak... sonra bana trip atmayın :KK1:

pamuk şekerimizin katkılarıyla..... :78:

1. Kürü kaç hafta uygulucaz?

C. Kür 8 hafta uygulanıp 2 hafta ara verilicek.

2. Saçlarım çok dökülüyor, ne yapmam lazım?

C. Sakin olun, panik yok. Kür ilk 2 hafta ölü saçları atıyor. Sorun yok. Bu saçların daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.

3. Küre başka malzemeler koysam olur mu?

C. Olur ama kürün ana maddeleri ; badem yağı, bemik ve sinemaki.

4. Haftalardır yapıyorum ama uzama yok ne yapmalıyım?

c. Kontess'te bu uzamayı 3 aylık kullanım sonucu elde etti. Kür işe yarıyor sadece biraz sabır. Gerekirse ara verme süresini 2 haftadan 3 haftaya uzatın.

5. Başka bakımlar yapsam birşey olur mu?

C. 10 günde 1 başka bakım yapabilirsiniz fakat her hafta 2.3 bakım saçınızı çok yorabilir.

6. Saçımdaki boyayı akıtır mı?

C. Duruma göre değişebilir. İlla herkeste boyayı akıtıcak diye birşey yok. Kür aksine benim saç rengimi koyulaştırdı içindeki badem yağından dolayı. Ama şunu unutmayın; Akıtabilirde akıtmayabilirde.

7. Kür çok kötü kokuyor ne yapmalıyım?

C. Küre ya da şampuanınıza kokulu yağlar ekleyebilirsiniz. ( Portakal, çilek, menekşe, böğürtlen vs ) Şampuanınıza koyucaksanız şampuanınızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. 700 ml lik şampuana 1.2 kapak kokulu yağ ekleyin. Kürde kullanıcaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli.

8. Sarımsaklı şampuanı nasıl hazırlıcam, nasıl kullanıcam, kokusu ne olucak?

C. 3.4 diş sarımsağı 2 ye bölüyoruz. Süt dolu cezveye atıyoruz ve taşıncaya kadar kaynatıyoruz. Sonra cezveyi ocaktan alıp sarımsakları ince ince doğruyoruz ya da rendeliyoruz.
Böylece koku felan kalmıyor. İsterseniz sarımsakları kokulu bir yağda dövüp ekleyebilirsiniz şampuanınıza.İçiniz rahat etmedi mi? 2. şampuanlamayı başka bir şampuan ile yapın böylece koku sorununuz kalmaz.

24 şubat itibariyle saçlarımı kestirmiş bulunmaktayım...

tamamen olmasa da yıpranık kısımlardan %70-80 kurtuldum.

neredeyse yaz başından beri yapmıyorum sinameki, sinüzitim çok feci azıyor :KK30:

zaten uzatma çalışmam da yok artık.
bakım amaçlı bir takım ürünler ile idare ediyorum.

onlar nedir diyenlere :

Arkadasim, bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederim :) ben bir süredir turp suyu kürünü deniyorum ama oda cok ugrastirici.. Ben almanyada yasiyorum, bemiks ampülü burda bulamam :KK43: sinamekili kürü zeytinyagi ile yapsam hedefe ulasabilir miyim? Yani saclarimin cabuk uzamasina :) Badem yagida burda heryerde satilmiyor..

ya ilk mesajı okumak neden sıkıntılı anlam veremiyorum bak kontes ilk mesajında ne yazmış

* sarımsaklı şampuanı saçım GÜRLEŞSıN diye kullandım.sinameki kürü UZAMASI için... yani ; 'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?' tarzı sorularınızın cevabı 'evet'
.

yani sarımsaklı şampuan uzatmaz saçı gürleştirir demiş :KK50:

Tesekkür ederim, devamini okumamistim kusura bakma :)

topigin hayirli olsun ...bu aradada gecmis olsun..:))))ne güzel uzamis saclarin ...ben burada (almanyada)bulamiyorum maalesef bemiksi falan...sinemakiyle badem yagini karistirip sürüyorum...bazende isitilmis zeytinyagi...ama uzamiyo yaaaa......

canim bende bemiks ampülünü almanyada bulamayacagimi düsünüyorum ama böyle bisey var, DM'lerde falan görmüssündür kücük bi ampül icinde sac yagi var sanirim o B vitamini.. olmadi eczanelere sorucam ben salidan itibaren basliycam bu küre ne olursa olsun.. Ayrica biotin, zink haplari falanda uzamasina yardimci oluyormus, onlarida denicem :)

Tesekkür ederim, devamini okumamistim kusura bakma :)

Sarimsakli sampuan sac uzatir..ben de kullaniyorum ,televizyonda bircok sac uzmanindan duydum ayrica nette kullanip sac uzamasi gorenler var ,sarimsakli sampuanin topicleri var.ben aktardan aldim ,koku falan derdi yok ,devamli kullaniyorum.aktardan da alabilirsin ,kokuya dayanirim dersen kendin de yapabilirsin :KK66:

Arkadasim, bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederim :) ben bir süredir turp suyu kürünü deniyorum ama oda cok ugrastirici.. Ben almanyada yasiyorum, bemiks ampülü burda bulamam :KK43: sinamekili kürü zeytinyagi ile yapsam hedefe ulasabilir miyim? Yani saclarimin cabuk uzamasina :) Badem yagida burda heryerde satilmiyor..

Bemix ampule alternatif olarak B vitamin haplarindan ezerek karisimina ekleyebilirsin. Bulamadigim icin ben oyle yapiyorum.
Zeytinyagi da saclari kuvetlendirir ve besler bence koyabilirsin.
Ha bir de saci uzatan sinamekidir bemix ampulun kokusundan dolayi sadece sinameki ve badem yagi kullananlar da saclarinin uzadigini soyluyorlar. Umarim yardimim dokunmustur

Son düzenleme:
Sarimsak kesinlikle ise yariyor sac diplerim inanilmaz guclendi kokusu abartilacak kadar da kotu degil ustelik.
Saclarin hizli uzamasi icin once diplerinin kuvetlenmesi gerekir sonrasinda zaten uzayacaktir.

Son düzenleme:
Cevaplariniz icin tesekkürler kizlar.. Ben sarimsagin kokusunda degilim faydasi olur mu diye merak ettim sadece :) saclarimin cabuk uzamasi icin herseye katlanirim yani kokuyu falan sorun etmem. Yarin malzemeleri alacagim muhakkak bemiks ampülü buldum buldum, bulmadim B vitamini alacagim eczanede vardir muhakkak biseyler.. Kendime agustosa kadar zaman verdim uzatmak icin hadi hayirlisi :) suan sacimin uzunlugu profil resmimdeki hali.. umarim 3-4 ayda istedigim uzunluga ulasabilirim. Ayrica, avocado yagida faydaliymis, onuda ekleyecegim kürün icine. Olmadi 1 haftada bir gün sinamekil kürü, baska bir günde zeytinyagi ve avocado yagiyla bakim yaparim saclarima.. Belki daha faydali olur agir olmazsa tabi saclar kaldiramayabilirde bu kadar seyi..

selam arkadaşlar,

8 hafta sinameki kürünü yapıp 2 hafta ara verdim...aradan sonra yine haftada 1 gün mü uygulamaya devam ediyoruz? yani tekrar 8 hafta devam ve 2 hafta ara?

bu arada saçlarımı koyu kahveye boyamıştım küre başlamadan önce, şu anda yani 10. haftamda saçlarım açık kahverengi oldu :)) sıkıntı yok, yeter ki uzasın..bilerek boyamıyorum ama abartı bir uzama göremedim hala...beklemedeyim sabredicem ve 3 ay devam edicem...

X