Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

Canım sen Kkontese sormuşsun ama ben kendi deneyimimi paylaşayım. Daha önce bu kürü kullanırken ben sadece badem yağı kullanmadım, çünkü ben sarışınım ve badem yağı doğal rengimi koyulaştırıyor, bunun için başka tür yağlar ekledim badem yağınıda bir çay kaşığından az koydum, neticede kür süresince saçlarımın uzaması çok yavaşladı, ara verdiğimde ise uzadı ama normalde uzaması gerektiği kadar, eğri oturup doğru konuşmak lazım şimdi. Kısaca 2 ayı boşa harcadım uzama konusunda çok bir şey kaydedilmedi ama beslemek açısından güzel oldu...

Şimdi ise küre yeniden başladım, henüz bir kere uygulama yaptım 22 Aralıkta, sadece verilen normal tarifi uyguladım ve yağ olarak yalnızca badem yağını kullandım, sonuç henüz 1 hafta geçti ama yarım santimden fazla uzama var, bu benim için çok büyük bir gelişme zira şu sıra kan değerlerim berbat, aneminin her türlü çeşidi mevcut ve saçlarımın 3/2 si bu anemi döneminde döküldü maalesef ve uzamamaya başladı, tabii tırnaklarımda kırılıp incelmeye başladı, kısaca perişen haldeydim...Birde bu berbat kan değerlerinden dolayı 3 gündür bemiks c kullanmaya başladım, bu gün ise ek demir ilacı ve folik asit ilacı almaya başladım herhalde bunlarında saç sağlığıma etkisi olacaktır...

Sözün özü, ben başka yağlarla pek sonuç alamadım ama badem yağı ile yaptığım uygulamada sonuç ortada, tesadüfte olabilir tabii bilemem...Moralim düzeldi ne yalan söyleyeyim...

Benim deneyimim bu yönde oldu, şimdi top Kkontesimizde bakalım o ne diyecek...

Teşekkür ederim canım söylediklerini dikkate alıcam, benimde saçlarım güçlendi baya aslında ama seninde dediğin gibi normal uzama miktarım kadar uzadı benimde yani uzadı evet ama normalde uzayacağı kadar uzadı sanırım. Bende karıştırmasam daha iyi olucak sanırım. Başka günlerde diğer karışımları uygulayım. Zaten benim diğer yağları koyma sebebim gürleştirip dökülmeyi azaltmak. Ahmet marankinin yeni bir karışımını buldum en yakın zamanda ona başlıcam sanırım. haftada bir günde sinameki karışımını uygulıcam karışımı hiç bozmadan arada da dinlendiricem saçlarımı.
Kontesde sanırım sizin dediklerinizi dicek ama belki farklı birşey söyler şimdiden çok teşekkür ederim:KK16:

kontescim ya benim aklıma birşey takıldı sana sorıyım dedim. Şimdi ben bu sinamekiyi düzenli olarak uyguluyorum sarımsaklı şampuanı da aynı şekilde. Ama arada sinamekiye başka yağlarda katıyorum. Bu ters etki yaratırmı acaba? yani ters etki değilde normalde alacağım verim düşer mi aklıma takıldı? çünkü 2 tur bitti hala az uzuyor bi depar atamadı benim saçlar

valla canım tarif dışına çıkanlar hep boşa zaman harcadı:18:
ben asıl tarifi hiç bozmadım

Canım benim, saçlarımı zaten içten besinlerle uzatıyorum. öyle uzamada aksaklık yok. benim amacım bi buçuk ayda 10 cm de değil.
her ay 1 cm fazladan uzasa, ne biliyim bir ayda 2 cm uzasa yeter bana..
Fena mı , bende, evigen bepatenle yeni , sağlıklı saçlar çıkarırım, saç derimi güçlendiririm fakat saçımı uzatmassa bemikse geçeerim.
Evet doğru, bemiks hakkında yeterli bir bilgim yok. hatta pek fazla araştırmadımda ; bemiksin üretimden kaldırıldığını söyleyen olmuş . ve ben şuan köydeyim , doğudayım,yerde 50 cm kar varken eczane eczane dolaşıp bemiks aramak istemedim. çünkü hala satılıyormu kalktımı bilmiyorum bile.. bende , - evigen bepatenle yeni , sağlıklı saçlar çıkarırım, saç derimi güçlendiririm- yazdım ya, o hale gelmiş saçlarımı uzatırım. ekstradan..yineed fikirleriniz , yardımlarınız için tşkler.
asıl amacın uzatmak değilse tabiki de b vit olmasa da olur
bende daha dün uygulamaya başladım ama hazırladığımın yarısı boşa gitti çok geldi saçıma sonuçlarını merak ediyorum biran önce uzamasını istiyorum ama kürün hepsini uygulayamıyorum ne yapmam lazım hepsini uygulayabilmek için. biraz(yarım saat kadar) bekleyip kalanını da sonra sürsem olurmu acaba. birde saçlarımı yıkadığım şampuana çam terebenti ekledim kuruladıktan sonrada sadece bebek yağı sürdüm yeterli olurmu acaba bende saçlarım sizinki gibi uzun ve güzel olsun istiyorrum... yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. şimdiden teşekkür ederim paylşmlar içinde çok saoln...:)

Canım kürü spreyli bir şişeye koyarak saçının tümüne uygulayabilirsin..
Bebek yağı kullanma, çünkü bir süre sonra saçları seyreltiyor.
Kesinlikle tavsiye etmiyorum bebek yağını..
Onun yerine saçlarına gliserin kullan.

bebek yağı nasıl saç seyreltti merak ettim.
diplere mi sürüyorsunuz ki :26:

hayır ben sadece uçlarına elime sıktığım bir iki damlayı sürüyorum kırılmalar olmasın kolay açılsın diye ama bundan sonra daha az kullanacağım:)

Hay eline sağlık... Bebek yağı konusunda hemfikiriz... Doğal olan yağları kullanmak gerek saç bakımlarında, bebek yağı doğal bir yağ değil tamamen katkılı...

:KK54::KK54::KK54:
Evet canım, aynen öyle.

asıl amacın uzatmak değilse tabiki de b vit olmasa da olur

bebek yağı nasıl saç seyreltti merak ettim.
diplere mi sürüyorsunuz ki :26:

Hayır canım diplere tabii ki sürülmez.
Olur mu öyle şey?
Fakat bebek yağı saç uçlarına sürüldüğünde bir süre sonra içindeki katkı maddelerinden dolayı saçı seyreltiyor.
Ben bu yüzden tavsiye etmiyorum.
Dibine sürersen kafandaki saçı döker yani..

kızlar ben bişey soracağım..bu kürü 2.yapışım daha öncede uyguladım ve çok yararını gördüm o yüzden yeniden başladım ancak bugün saçımı boyadım kürü tekrar uyguladığımda saç boyamı akıtırmı merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim:44:

Son düzenleme:
:KK43:( kür dışında daha çabuk uzaması için yapabileceğim başka şeyler var mı benim saçlarım gür olduğu için sarımsaklı şampuan kullanmıyrm ama şampuanımın içine çam terebenti koymuştum hızlı uzasın diye yapabileceğim başka birşey war mı yardımcı olun lütfen saçlarım tam omuz hizzasında en az dört ay içinde belime gelmesini istiyorum ve daha ilk kürümü yaptım sadece...:KK43:(

:KK54::KK54::KK54:
Evet canım, aynen öyle.

Hayır canım diplere tabii ki sürülmez.
Olur mu öyle şey?
Fakat bebek yağı saç uçlarına sürüldüğünde bir süre sonra içindeki katkı maddelerinden dolayı saçı seyreltiyor.
Ben bu yüzden tavsiye etmiyorum.
Dibine sürersen kafandaki saçı döker yani..

alla alla:18:
ben öyle bir şey yaşamamıştım.
bilemedim:26:

bu arada yardım istemiştm ya ekstra birşey olursa yazarsanız sewnrm lütfennn:KK43:(
kontess özellikle senn yardmlarını bekliyorum çünkü saçlarını çok beğeniyrm.. maşaalah...:)

Son düzenleme:
bu arada yardım istemiştm ya ekstra birşey olursa yazarsanız sewnrm lütfennn:KK43:(
kontess özellikle senn yardmlarını bekliyorum çünkü saçlarını çok beğeniyrm.. maşaalah...:)

omuzdan bele 4 ayda imkansız bence. ben ağustosdan bu yana omuzlarımın biraz aşağısındaki saçları sütyen altımın hizasına anca indirebildim.

alla alla:18:
ben öyle bir şey yaşamamıştım.
bilemedim:26:

Kuzum Pamuksekeyim doğru söylüyor, belki kısa vadede anlamazsınız ama bebek yağı saçı mahveder, inceltir içten içe çürütür saçtaki nemi alır, saçın kırılmayacağı varsa bile sırf bu yüzden bir anda kırılır saçlar...Bu yağ bebekler için bile niye kullanılıyor anlamıyorum, o kadar zararlı ki siz farketmeden parafini, petrol türevlerini iteliyorlar içine, piyasada diğerlerine nazaran daha pahalı ama daha doğal bebeyağları var, ille bebe yağı diyorsanız içeriğinde yabancı madde olarak yalnızca koruyucu olan ürünleri kullanın...Johnsons baby, nivea hikaye...

Son düzenleme:
bidaaha sorayım bari , bemiks kalktımı kalkmadımı ? reçeteye yazarlarmı? :KK30: :KK51:

Kalkmadı canım kalkmadı, bazı ezcaneler kalktı diyor fakat piyasada var.
Geçen gün benim başımada aynısı geldi.
Girdim ezcaneye Bemix Ampül istiyorum dedim, kadın bana : " Piyasadan kalktı " dedi.
Öbür taraftaki ezcaneye gittim, orada vardı.
Sordum böyle birşey var mı diye.
Piyasadan kalkmadığını söylediler..
Eğer bulunduğun yerde bulamadıysan, bir yakınından iste sana 1.2 kutu kargo ile yollasın.
Çünkü gerçekten saçında uzama istiyorsan Bemix kullanman şart..

Son düzenleme:
sağol canım buunduğm yer dolayısıyla pek dolaşmak istemedim. reçeteye giriyormu peki?

bide ben turplu suya da evigen katıyorum. zararı olurmu ki?

bi soru daha :2:
ben bi çay bardağına kaynamış suyu koyuyorum , üstüne sinamekiyi ekliyorum yaptığım yanlışmı? :18:
yoksa bi çay bardağı normal suya sinameki ekleyip onu ocakta 4-5 dakka ısıtayımmı? :KK76:

sağol canım buunduğm yer dolayısıyla pek dolaşmak istemedim. reçeteye giriyormu peki?

Valla canım reçeteye girmiyor diye biliyorum.

bide ben turplu suya da evigen katıyorum. zararı olurmu ki?

bi soru daha :2:
ben bi çay bardağına kaynamış suyu koyuyorum , üstüne sinamekiyi ekliyorum yaptığım yanlışmı? :18:
yoksa bi çay bardağı normal suya sinameki ekleyip onu ocakta 4-5 dakka ısıtayımmı? :KK76:

Canım sinemakiyi yaparken turplu suyu bırakmanı tavsiye ederim, saçını çok fazla yorma.
Zaten sinemaki turplu suyun sağladığı etkinin 2 kat daha fazlasını sağlıyor.
Turplu suyla asla sinemakiyle elde ediceğin uzamayı elde edemezsin.

Cezveye bi tutam sinemakiyi koy, üstüne yarım çay bardağı su koy.
Bir taşım kaynayıncaya kadar ateşte tut, sonra ocaktan al bir kenarda 5 dk beklesin o.
Sonra yağı ısıt..

sağol canımm.:KK31:
bırakayım bari turpu.. e vitaminide yüzüme uygularım.
haftasonu alırım belki bemiks.
eee sen ne sonuçlar elde ettin bakalım ne kadar sürede :KK24:

sağol canımm.:KK31:
bırakayım bari turpu.. e vitaminide yüzüme uygularım.
haftasonu alırım belki bemiks.
eee sen ne sonuçlar elde ettin bakalım ne kadar sürede :KK24:

Valla ben şöyle söyliyim canım.
Normalde kürü 1 senedir biliyorum.
Geçen sene bahar zamanlarında yapmıştım.
1.2 ay kadar yaptım..
Çok faydasını gördüm.
Çok düzensiz yaptım ben o 2 aylık süreçte.
Saçlarım bir kaza sonucu yanmıştı..
Ama ona rağmen çok rahat 5.6 cmden fazla uzama elde ettim.
Ondan sonra saldım kendimi hiç birşey yapmadım.
Eylül-Ekim tarihlerinde tekrar başladım.
Saç modelimden çok rahatsızdım o yüzden, 2 kez kestim.
V kesimdi, omuzlarımın aşağısındaydı..
Kesildiğinde omuzlarımın yukarısındaydı, sadece 4 kürle omuzlarımı geçti.
Yani tekrar saçlarım eski yerine kadar uzadı..
Ama 1 aydır gene yapmıyorum, bu önümüzdeki hafta tekrar başlıcam.
Bu sefer düzenli yapıcam inşallah :)

Son düzenleme:
X