• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1 cm Uzayan Saçlara Ne Dersiniz?

6.uygulamamı bugün yaptım henüz 1.kürümün tamamlanmasına 2 uygulama varken benim 1 hafta önce kestirdiğim kahküllerim şuan gözüme giriyo üstelik yuvarla fön çektiğim halde ki çekmediğim zamanı düşününnnn :) :) bu kür bir mucizeeee

merhaba kızlar konuyu geç görmüş biri olarak cvp vermek istedim :) bende yaklaşık 5 hafta önce başladım bu küre yani 5. uygulamamı yaptım öyle deli gibi bir uzama tabiki yok şuanda ama saçlarım canlandı ve tabiki kaşıntı yapabiliyor çünkü saçların uzadığını ordan anlıyorum :) 3 hafta sonra ara vericem zaten denildiği üzere uzama ara verilen dönemde oluyormuş. buradada olumlu sonuçlar görünce iyice heveslendim. bu arada ben haftada 1 zeytin yagı ve yumurta sarısını kullanıyorum. karıştırıp saça bir güzel yediriyorum 2 saat fln tutuyorum yıkadıktan sonrada lavanta suyu fısfıslıyorum saçıma saçlarım inanılmaz parladı ve ince telli biri olarak kalınlastırdı:) bunuda denemenizi tavsiye ederim :) Hoşçakalııınn :)

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar :)

Küre ara vermiştim biraz da düzensiz oldu. Şu an detliyim bitince saçımı boyayıp tekrar başlayacağım. İlk kürüden sonra (tam yapmamış olmama rağmen) güzel bir uzama oldu. Kahküllerim küçücüktü. Yolda yürürken rüzgardan horoz ibiği gibi kalkıyorlardı :9: şimdi kulağımın arkasına atabiliyorum.

Tekrar başladğımda yeniden yazacağım bakalım. Gerçekten çok işe yarıyor..:32:

evet kızlar sinameki ile saçlarımın uzama boyutunu artık paylaşabilirim sanırım . 2. kür turuna yeni başladım sayılır. omuzlarımdan bir parmak aşağıdaki saçlarımın son hali:21::21:(resim biraz kötü çekilmiş kusura bakmayın :1:) eee bi motivasyon ve tebrik alkışı bekliyorum düzenli yaptığım için :1::1:

:53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53: Anaaaaaaaaaaa :52:

Harika uzamis yaaa cok sasirdim ben toplasan 4cm elde ettim sinamekiyle :25:
Saçininda uzayasi varmis belliki, 2nci turdada boyle devam ederse yaz'a bi rapunzel daha eklenir :46:

balkanic nerelerdesin kız bizim diğer topikte niye yoksun hadi ama foto bekliyoz arada :)

Eski başlığımız konu sahibinin isteği üzerine kapatılmış. Ancak bizler sinamekili kürü çok sevdik. Hep beraber buradan devam edelim. Öncelikle önceki başlıkta bulunan bilgileri ilk mesaj da ekleyelim:

Uyguladığımız kürde bir adet sinamekili karışım, bir adet sarımsaklı şampuan ve bir de gliserinli bakım bulunuyor.

Sinamekili Kür
Neden Kullanıyoruz: Bu kür saçlarımızın hızla uzamasını sağlıyor.
Yapılışı: 1tutam (yaklaşık 7-8 yaprak gibi) sinamekiyi yarım çay bardağı suda bir kaç taşım ( bir kaç saniye fokurdasın) kaynatın, ılıyınca içine mevcut olduğu şişenin kapağı kadar TATLI badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin.
Kullanılışı: Kür ılıdıktan sonra saç diplerinize sürün. 4-5 saat bekleyin ve yıkayın. (Kimi yerlerde bu sürenin 45dk-1 saat arası olduğunu okudum. Ben 2 saat civarında bekletiyorum.) Haftada 1 kez uyguluyoruz. 8 hafta boyunca uygulayıp 2 hafta ara veriyoruz. Bazı arkadaşlar bu arayı 3 aftaya da çıkarmış. Asıl uzamanın bu bekleme haftasında olduğunu belirttiler.

>Karışımın her uygulamada taze olması gerekiyor.

Sarımsaklı Şampuan
Neden Kullanıyoruz: Sarımsaklı şampuan saçın gürleşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca sadece bende mi böyle bilemiyorum ama ciddi manada parlamaya başladı saçlarım bunu kullanmaya başladıktan sonra.
Yapılışı: 400ml'Lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı rendeleyerek elde edebilirsiniz.
Kullanılışı: Rutin saç yıkama işlemini bu şampuan ile yapıyoruz. Biraz kokabiliyor. Onun için ikinci yıkamanızı kokulu bir şampuanla yaparsanız koku gidiyor. Eğer saçlarınızda boya yoksa durulama suyunuza biraz elma sirkesi damlatarak kokuyu engelleyebilirsiniz. Ben bu şampuanı kullandıktan sonra normal bir şampuanla da yıkıyorum. Saç kremi de kullandığım için koku neredeyse hiç kalmıyor. Banyodan sonra da kokulu saç spreyimi sıkıyorum hiç koku sıkıntım yok.

>Bunun dışında piyasada özel kokusuz sarımsaklı şampuanlar var. Kullanan arkadaşlar da var bildiğim kadarıyla. Ben kendim yapıyorum, ama eminim onlar da işe yarıyordur. Ayrıntılı bilgiyi kullanan arkadaşlardan alabiliriz.

Gliserinli Bakım
Neden Kullanıyoruz: Saç uçlarının kurumasını dolayısıyla kırılmasını engellemek için kullanıyoruz.
Yapılışı: 1çay bardağı su, 1kapak gliserin yağı 2-3 damla bebe yağı ile hazırlıyoruz.
Kullanılışı: Kullanım sıklığıyla ilgili bir kısıtlama yok. Ben sabahları evden çıkmadan ve gece uyumadan önce saç uçlarıma uyguluyorum. Boş bir saç spreyi kutum vardı onun içerisine hazırladım. İlk hazırladığım kutu bitmek üzere ikincisine koyduğum yağ miktarlarını biraz daha arttırmayı düşünüyorum.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Bemiks nasıl kırılır ???
Bayanlar, şişenin üzerinde sarı bir nokta var. O noktanın üzerini bıçakla azcık kesin, yani incelsin orası (bıçakla üzerinden 3-5 kere geçerseniz olur). Sonra bir bez alın, şişeyi onun içine koyun ve elinizde o şekilde tutun ( camlar batmasın diye ).Lavabonun kenarına dayayın şişeyi ve diğer elinizi o noktaya denk gelecek şekilde bastırın şişeye. Hemen kırılıyor. Sadece bez ile tutarak bıçak vesaire kullanmadan da kolaylıkla açılır.

2. Bemiks yerine bepanten olur mu????
Ne yazık ki olmuyor arkadaşlar. Bepanten onarım amaçlı bir vitamindir, Bemiks b vitaminidir ve uzaması içindir. Bir çok arkadaşımız bemiks kokuyor diye bepanten kullandı ama hiç bir extra uzama elde edemediler.

3. Sarımsak kokuyor, ne yapmalıyım???
Az miktar sütte 1 dakika kadar kaynatırsanız kokusu gidecektir. Sonra süzerek şampuanınıza ekleyin, şampuana sütü koymayacaksınız yani.

4. Saçım şuan şuramda, şu kadar ayda belime gelir mi???
Bunun cevabı kişiye özel ve sizde saklı. Çünkü herkesin bünyesi farklıdır ve bakımlara farklı sürelerde tepki verir.

5. Sinameki saç rengi değiştirir mi?
Saçınız boya ise alttaki rengi az miktarda da olsa meydana çıkarır evet. Ama boyanız yoksa hiç bir şekilde renk bozma durumu olmuyor.

6. Bu kürü kaşıma kirpiğime sürebilir miyim?
Evet sürebilirsiniz. Göze temas ettirmemek koşulu ile kullanın... Aynı etki onlarda da görülücek...

7. Sinameki kürü saçımın dökülmesini durdurur mu?
Hayır, hatta dökülmenizi arttırabilir bile. Çünkü yağlı bakımlar bazı bünyelerde böyle olumsuz etkiler yapabiliyor.

8. Badem yağı yerine, şunu bunu onu ötekini berikini eklesem olur mu???
Ben asıl tarifin dışına çıkmadım. İsterseniz siz tarifi değiştirebilirsiniz ama uzama elde edememe riskini göze alarak...

9. Saçlarım çok dökülüyor, ne yapmam lazım?
Sakin olun, panik yok. Kür ilk 2 hafta ölü saçları atıyor. Sorun yok. Bu saçların daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.

10. Küre başka malzemeler koysam olur mu?
Olur ama kürün ana maddeleri ; badem yağı, bemik ve sinemaki.

11. Haftalardır yapıyorum ama uzama yok ne yapmalıyım?
Kontess'te bu uzamayı 3 aylık kullanım sonucu elde etti. Kür işe yarıyor sadece biraz sabır. Gerekirse ara verme süresini 2 haftadan 3 haftaya uzatın.

12.Başka bakımlar yapsam birşey olur mu?
10 günde 1 başka bakım yapabilirsiniz fakat her hafta 2.3 bakım saçınızı çok yorabilir.

13.Saçımdaki boyayı akıtır mı?
Duruma göre değişebilir. İlla herkeste boyayı akıtıcak diye birşey yok. Kür aksine benim saç rengimi koyulaştırdı içindeki badem yağından dolayı. Ama şunu unutmayın; Akıtabilirde akıtmayabilirde. (Kendi deneyimim ise şu ki, benim boyamın rengini açtı).

14. Kür çok kötü kokuyor ne yapmalıyım?
Küre ya da şampuanınıza kokulu yağlar ekleyebilirsiniz. ( Portakal, çilek, menekşe, böğürtlen vs ) Şampuanınıza koyucaksanız şampuanınızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. 700 ml lik şampuana 1.2 kapak kokulu yağ ekleyin. Kürde kullanıcaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli.

15.Sarımsaklı şampuanı nasıl hazırlıcam, nasıl kullanıcam, kokusu ne olucak?
3.4 diş sarımsağı 2 ye bölüyoruz. Süt dolu cezveye atıyoruz ve taşıncaya kadar kaynatıyoruz. Sonra cezveyi ocaktan alıp sarımsakları ince ince doğruyoruz ya da rendeliyoruz. Böylece koku felan kalmıyor. İsterseniz sarımsakları kokulu bir yağda dövüp ekleyebilirsiniz şampuanınıza.İçiniz rahat etmedi mi? 2. şampuanlamayı başka bir şampuan ile yapın böylece koku sorununuz kalmaz.
bunları yabancı ülkelerdede keşke bula bilsek:27:

Merhaba arkadaslar
Sinemaki aldim fakat bemiks ampul bulamiyorum. Acaba vitamin haplarini ezerek karisima ilave etsem ayni etkiyi alabilir miyim? Evet alabilirsin derseniz kac tane hap bir ampul yerine gecer?

Bu arada sari boyali saclarimi tekrar kahverengiye boyadim. Renginde herhangi akma acilma olur mu? Tekrar tekrar boyamak istemiyorum zaten uclari bir hayli yanik...

Son düzenleme:
kızlar merhaba bende malzemelerı alıyorum küre başlıcam dun saçlarımı kestım ucları cok kotu dıye ama uzun sacı sevdıgım ıcın hemde saglıklı saç elde etmek ıcın yapıcam bu kuru.

yapılısı hakkında sızden bılgı ıstıyorum.mesela her ampül bir kullanım ıcınmı :26:

bırde son soru saçları cokmu rengını acıyor..

Arkadaslar bir bilen varsa yardimci olabilir mi acaba.
Sinameki kuru icin bemiks ampul bulamayanlar alternatif olarak b vitamini hapini ezip karistirilabilir mi?
Ayni soruyu daha once de sordum ama bir bilene denk gelmedi sanirim

Bu arada bugun b vitamini hapiyla ilk sinameki karisimimi bugun uyguladim. Haftada bir de zeytinyagi+yumurta karisimini uygulayacagim. Insallah ben de uzun saclara kavusurum.
Zeytinyagi saclari cok besliyor ve guclendiriyor arkadaslar. Daha once denemeyenlere tavsiye ederim.

Son düzenleme:
kızlar merhaba bende malzemelerı alıyorum küre başlıcam dun saçlarımı kestım ucları cok kotu dıye ama uzun sacı sevdıgım ıcın hemde saglıklı saç elde etmek ıcın yapıcam bu kuru.

yapılısı hakkında sızden bılgı ıstıyorum.mesela her ampül bir kullanım ıcınmı :26:

bırde son soru saçları cokmu rengını acıyor..
canım evet her ampul tek kullanımlık biraz açılmalar oluyor ama elde edilen sonuca değer kolay gelsin canım..
Arkadaslar bir bilen varsa yardimci olabilir mi acaba.
Sinameki kuru icin bemiks ampul bulamayanlar alternatif olarak b vitamini hapini ezip karistirilabilir mi?
Ayni soruyu daha once de sordum ama bir bilene denk gelmedi sanirim

Bu arada bugun b vitamini hapiyla ilk sinameki karisimimi bugun uyguladim. Haftada bir de zeytinyagi+yumurta karisimini uygulayacagim. Insallah ben de uzun saclara kavusurum.
Zeytinyagi saclari cok besliyor ve guclendiriyor arkadaslar. Daha once denemeyenlere tavsiye ederim.

canım olabilir ama bemiks nasıl bulamıyosun yurtdışında filan mı yaşıyosun orda farklı bişi diyolardı bemiks yerine öğrenelim ondan kullan bu arada zeytinyağında muhakkak sarımsak da bulundur çook faydalı...şimdiden upuzun ipek saçların olsun kolay gelsin

saol canım tşkler.ampullrı bugun aldım duzenlı olsun dıyede kendıme program yaptım pazar gunu başlıcam hr pazar artık.:)

saçlarım uzundu dun akşam kestım uzulmuyorum cunku saglıklı uzasın ıstıyorum normalde ayda 1 cm uzuyor ama daha cok uzamasını ıstıyorum bakalım ıse yarıcakmı.

grıye kaldı sınemakı otu ıle badem yagı bugun alabılırım onlarıda.saç acılmasını sordum cunku yakın zamanda boyattım bu rengıde sevdım o yuzden canım :26:umarım ıse yarar yaa

saol canım tşkler.ampullrı bugun aldım duzenlı olsun dıyede kendıme program yaptım pazar gunu başlıcam hr pazar artık.:)

saçlarım uzundu dun akşam kestım uzulmuyorum cunku saglıklı uzasın ıstıyorum normalde ayda 1 cm uzuyor ama daha cok uzamasını ıstıyorum bakalım ıse yarıcakmı.

grıye kaldı sınemakı otu ıle badem yagı bugun alabılırım onlarıda.saç acılmasını sordum cunku yakın zamanda boyattım bu rengıde sevdım o yuzden canım :26:umarım ıse yarar yaa

anladım canım kürün iyi geleceğine inanıyorum hazır saçın da makas görmüşken daha fazla fayda sağlıcaktır..bu arada saç rengin açılır daha doğrusu boya akacaktır ama tavsiyem kür süresince boyama tekrar..kür tamamen bittiğinde boyarsın nasılsa akıp gidecek..boyanın renk tonunu yada nosunu unutma yaz bi kenara uzuun saçlarını da aynı renge boyarsın :) bu arada arada foto bekliyoz gelişmeleri görmek için hem sen de buraya foto eklediğinde dışardan bi gözle bakmış olursun daha da bağlanırsın küre:34::34:

anladım canım kürün iyi geleceğine inanıyorum hazır saçın da makas görmüşken daha fazla fayda sağlıcaktır..bu arada saç rengin açılır daha doğrusu boya akacaktır ama tavsiyem kür süresince boyama tekrar..kür tamamen bittiğinde boyarsın nasılsa akıp gidecek..boyanın renk tonunu yada nosunu unutma yaz bi kenara uzuun saçlarını da aynı renge boyarsın :) bu arada arada foto bekliyoz gelişmeleri görmek için hem sen de buraya foto eklediğinde dışardan bi gözle bakmış olursun daha da bağlanırsın küre:34::34:

aldım malzemelerın hepsını kestım saçları ama genede kırık var gozum bıranda cok kısa gormsın dıyede cok fazla almak ıstemedım.resım çekebılırsem kndı basıma koyarım canım.bu halını cekerım perşembe akşamı ıslakken .bu arada zaten kür bitmeden boya yapmıcaam.numarasını bılmıyorum kı canım daha 10 gun once kuafor boyuyor saçları kullu kumral rengım.
kımıde demıs saçların dıplerıne sur o zaman cok acılma olmaz.pazar gelsede bende ılk kürümü yapsam sen kaçıncı turdasın :1:

Son düzenleme:
aldım malzemelerın hepsını kestım saçları ama genede kırık var gozum bıranda cok kısa gormsın dıyede cok fazla almak ıstemedım.resım çekebılırsem kndı basıma koyarım canım.bu halını cekerım perşembe akşamı ıslakken .bu arada zaten kür bitmeden boya yapmıcaam.numarasını bılmıyorum kı canım daha 10 gun once kuafor boyuyor saçları kullu kumral rengım.
kımıde demıs saçların dıplerıne sur o zaman cok acılma olmaz.pazar gelsede bende ılk kürümü yapsam sen kaçıncı turdasın :1:

canımcım kürü zaten saç diplerine uygulucaksın ha kalan olursa diğer kısımlara da yedirebilirsin..bu arada bence hemen kuaföre sor sen geçen sefer ne renge boyamıştın diye o tonunu unutmasın bari..kırıkların için hindistancevizi yağı kullanabilirsin yada bademyağı yada zeytinyağını ılıtıp kullanabilirsin canım..ben 2turumu yapıp bırakmıştım epeydir şimdi gene başlıcam bana iyi geliyor çünkü bide bu aralar ihtiyacım var ben de kısalttım saçlarımı bide röfleden ötürü dökülüp azaldı saçım eskisi gibi gür kabarık canlı olsun istiyorum..inşallah istediklerimize kavuşucaz :16:

Back