Güzel kumsalım..
Kahvemi içtim, sana geldim. Paylaşayım mı yaşadıklarımı, bırakayım mı adımlarımı..
Bugün 57.9 u gördüm tartıda. Seneler önceki rakamlar: 50'ler. İlk amacımız kilo vermek olsa dahi, biz burada sağlıklı yaşamı öğrenmek için bulunuyoruz. Yani esasen biz sağlığı hedefliyoruz, kilo vermek onun yanında bonus gibi. İşin sonucundan ibaret.. Bu sonucu alamasak dahi gittiğimiz yol sağlık yolu. Bunu sakın unutmayın. Sporu da az ve öz yemeği de yaşam biçimi haline getiriyoruz. Kilo vermek dert değil sağlıklı yaşamamak dert.. Çünkü kilo verilip alınabilen bir şey. Ben 1 ay bir yerlerimi yırtarım, gider iki günde alırım o kiloyu.. Ama sağlıklı yaşamayı artık içselleştirmişsem, o aldıklarımı da aynen veririm bir çırpıda...
Mutlu olmak güzel bir şey biliyor musun. Elbet bilirsin. Ama benim bildiğim gibi mi biliyorsun acaba..
Mutluluğu hep sona koyarız. Okulu bitirince mutlu olacağızdır, sınavı kazanınca, belki anne olunca mutlu olacağızdır. Belki zayıflayınca..
Halbuki o ödül değil SEBEP tir. Şöyle düşünelim:
Mutlu olduğum için kilo verdim! Mutlu olduğum için sınavı geçtim! Mutlu olduğum için hamile kaldım!
Kafamız ne kadar dolu öyle değil mi. Hep isteklerimiz var; hırslarımız arzularımız.
Neden mutsuzsun arkadaşım... Neden ağlıyorsun?
-Baksana bana şu kilolarıma bak iğrencim..
-Türkiye de yaşıyorum yıllardır işsizim.
-Belki de hiç anne olamayacağım.
-Şu yaşıma geldim bir yuva kuramadım.
Bunlarla ayrılmaz bir parça gibi görüyoruz mutluluğu. Yapışıkmış gibi.
Halbuki unutma
HER ANINI YAŞARKEN O ANIN SENİN İÇİN O TARİHTE OLMASI GEREKEN EN MÜKEMMEL AN OLDUĞUNU DÜŞÜN. VE ZEVK ALMAYA BAK.
Aynaya bir bak ne görüyorsun. Eğer Ayşe, Mehmet dersen yanılırsın. Ayşe ve Mehmet' in sadece YANSIMASINI görüyorsun. Sen aynadaki görüntüden ibaret değilsin.
Ya da hayatın adının önüne ve sonuna kattığı sıfatlardan ibaret değilsin: anne, mühendis, uzun, kilolu, fakir, işsiz .... Uzat gitsin listeyi...
Odak noktanı değiştir cancağazım. Gerisi seni zaten bir şekilde bulur. Unutmadan söyleyeyim; Poly ile bir akrabalığım yok
Spor yapıyorum evet. Beni bu kadar iyi hissettiren bir şeyi neden bunca erteledim hayret. Halbuki
YAPILMAMIŞ ATIŞLARIN %100 Ü ISKADIR değil mi
Görüşürüz canlar..