Hafif Hasar Raporu Verilen Ev ve Konteyner Meselesi

bakın sizin bambaşka planlarınız vardı çok kızgınsınız şimdi anlıyorum sizi ama

kuzendi yeğendi amcaydı gibi insanlar tabii ki sen atanırsın anneni kardeşini alırsın diye bakar
burası Türkiye yani ne bekliyordunuz anlamıyorum

kaldı ki annenizin kirasını dedeniz ödüyormuş --e siz de o evde kalmıyor muydunuz? o zaman siz de "çıkarcı" mısınız yani?

tüm kalbimle istediğini hayatı kurmanızı diliyorum ama boşa doldurmayın kendinizi burada son derece normal bir beklenti insanların dediği şey.
Annemi sevmiyorum kardeşlerimi sevmiyorum ama atanana kadar onlarla kalıp onlardan yiyip icip kira ödemiyordunuz degil mi? O zaman annen git evden yük olma demediyse sen de eger atanırsan alıp gideceksin aileni hiç büyük konuşmamak lazim dünya 3 günlük bu kadar olayi yaşayıp bu kadar hala dünyaya bağlı kalmak oturup hesap kitap yapmak garip.
Beni dünyaya getirdiklerinden beri sadece evde ki yeme ve barınma masraflarımı karşıladılar. Hani anne babalar dünyaya getirdiklerine bakmaya mecburdurlar ya. Ben küçük bir çocukken bile kendi kendimi okuttum, elbise, kitap akla gelebilecek her türlü ihtiyacı kendim aldım. Bana bir çorap bile almadılar beleşten çocuk sahibi oldular. Birkaç ay o evde kalıp iş aradığım için çıkarcı olabiliyorsam kendimi tebrik etmek isterim.

Büyük ihtimalle sizin başınıza kalacaklar çünkü ellerinde olmayan farklı bir durum gelişti.

Hala aynı fikirdeyseniz de şu anda ailenizi bırakıp başkasının yanına yerleşin. Kötü zamanda beraberken iyi zamanında yüzüstü bırakmanız doğru olmaz.
Ben ikametimi henüz buraya almamıştım. Bugün yarın diye erteliyordum. Dolayısıyla şu an ikametim İstanbul görünüyor. Yani depremzede bile sayılmıyorum. Yani kalkıp yurda, otele gitme imkanım yok.

Burda arkadaşlarım da beni taniyanlarda bilir annem hayatimin icine etmis bir kadin. Deprem bolgesinden istanbula geldi yanima. Yemin ederim bir ömür kalsin elini ayagini yikar sesimi çıkarmam. Isterse afedersin agzima etsin yeter ki cani sag olsun. Siz gidince evsiz barksiz ne yapacaklar ? Insanlar yedi kat yabanciya kucak açıyor ? Sizi çok garip buldum kusura bakmayin.

Kardeşleriniz kaç yaşında ona göre cevap vereyim.
Normal bir süreçten gecmiyorsunuz ki.

Kimse kimseyi zorla sevemez kimbilir neler yaşandı ki bu duruma geldiniz. Yargilamayacagim. En son yatalak babasını ve hasta annesini sahiplenmeyen bir arkadaşımı eleştirdim altından neler çıktı. Babadan burnu kanayana kadar dayak hem de daha yedi yaşından itibaren, liseye giderken eve habersiz kız arkadaşı gelmis babası tarafından sopayla kirbaclanip odada ağlarken annesinin kardeşinin dinlen geçer demesi, o izlerin hala sırtında olması.. en son lise son sınıfta odasına girip taciz eden baba ve bunu gören annenin gördüğü halde susup neyse devam edemicem. Daha çok çok başka şeyler de var. Evi okuldan bir erkek arkadaşı aramis ortak ödev için diye üniversiteden almışlar ve eve hapsetmisler evde de pislik bu kız bununla konuşmayın demiş babası o.. oldu demiş ve ailenin diğer fertleri de uymuş. Altı ay kimse konusmamis bununla millet sofradan kalktıktan sonra yemeğe oturmuş mutfakta basma etek almışlar ve bundan sonra tek işin hizmet sen hizmetçisn demiş babası. Baba bu arada mimar anne öğretmen cahil degiller yobaz da degiller. Evde Bir kişi itiraz etmemiş bu duruma. Dahası kız ağlarken icerden gulusme sesleri geliyormuş. O gece intihar etmeye karar verip hap yutmuş ama annesine gidip helallik istemis hem anneden hem kardesinden. Ölmek için uyumuş ama sabah sagsalim uyanmış. Kadın yıllar sonra ben anlamıştım senin intihar edecegini o gece demiş ama bir defa odaya girip bakmamış. Disardan öyle farklı bir imajlari vardı ki ailenin.Simdi aile diyor ki kıza beraber yaşayalım. Çünkü kız güzel bir işe girdi yeniden doğdu küllerinden. Kabul etmedi tabı ki. Sonrasında da annesi sitem ediyor kardeşi sitem ediyor neden aramıyorsun bizi diye. Benim böyle ailem olsa Allah korusun bir saniye durmazdım. O yüzden sabırlı olun. O arkadasim ayrı bir şehirde kendine hayat kurdu aşırı yakışıklı bi sevgili buldu ve canı isterse ailesinin telefonunu açıyor
Büyük ihtimalle sizin başınıza kalacaklar çünkü ellerinde olmayan farklı bir durum gelişti.

Hala aynı fikirdeyseniz de şu anda ailenizi bırakıp başkasının yanına yerleşin. Kötü zamanda beraberken iyi zamanında yüzüstü bırakmanız doğru olmaz.
En makul yorum bu sanki öneri mahiyetinde dikkate alabilirsiniz

Kimse kimseyi zorla sevemez kimbilir neler yaşandı ki bu duruma geldiniz. Yargilamayacagim. En son yatalak babasını ve hasta annesini sahiplenmeyen bir arkadaşımı eleştirdim altından neler çıktı. Babadan burnu kanayana kadar dayak hem de daha yedi yaşından itibaren, liseye giderken eve habersiz kız arkadaşı gelmis babası tarafından sopayla kirbaclanip odada ağlarken annesinin kardeşinin dinlen geçer demesi, o izlerin hala sırtında olması.. en son lise son sınıfta odasına girip taciz eden baba ve bunu gören annenin gördüğü halde susup neyse devam edemicem. Daha çok çok başka şeyler de var. Evi okuldan bir erkek arkadaşı aramis ortak ödev için diye üniversiteden almışlar ve eve hapsetmisler evde de pislik bu kız bununla konuşmayın demiş babası o.. oldu demiş ve ailenin diğer fertleri de uymuş. Altı ay kimse konusmamis bununla millet sofradan kalktıktan sonra yemeğe oturmuş mutfakta basma etek almışlar ve bundan sonra tek işin hizmet sen hizmetçisn demiş babası. Baba bu arada mimar anne öğretmen cahil degiller yobaz da degiller. Evde Bir kişi itiraz etmemiş bu duruma. Dahası kız ağlarken icerden gulusme sesleri geliyormuş. O gece intihar etmeye karar verip hap yutmuş ama annesine gidip helallik istemis hem anneden hem kardesinden. Ölmek için uyumuş ama sabah sagsalim uyanmış. Kadın yıllar sonra ben anlamıştım senin intihar edecegini o gece demiş ama bir defa odaya girip bakmamış. Disardan öyle farklı bir imajlari vardı ki ailenin.Simdi aile diyor ki kıza beraber yaşayalım. Çünkü kız güzel bir işe girdi yeniden doğdu küllerinden. Kabul etmedi tabı ki. Sonrasında da annesi sitem ediyor kardeşi sitem ediyor neden aramıyorsun bizi diye. Benim böyle ailem olsa Allah korusun bir saniye durmazdım. O yüzden sabırlı olun. O arkadasim ayrı bir şehirde kendine hayat kurdu aşırı yakışıklı bi sevgili buldu ve canı isterse ailesinin telefonunu açıyor
O kız adına sevindim. Baba da ettiğini bulmuş. Umarım hep mutlu olur kızcağız. Hiç iletişim kurmaz onlarla

Hafif hasarlı binada oturulabilir ayrıca. Sıva çatlağı vs vardır. Ailenizden kurtulabilirsiniz atanırsanız.
Yok, genelde öyle olmuyor. İzmir depreminde Arkadaşın evinin kirişi 2-3 cm aşağı inmişti, bu sebeple daire kapısı kapanmıyordu. Hafif hasarlı deyip geçtiler bazı şeylerden faydalanılmasın diye. Kirişi kolonundan ayrılmak üzere olan bir evde oturulur mu? Ben oturmam. Ama kağıt üzerinde hafif hasar.

Aile meseleleri altından genelde çok tuhaf şeyler çıkabiliyor o yüzden ben pek kurcalamıyorum. Ama onlar da kuzenin yanında ne kadar kalacaklar? Seninle olsunlar veya olmasınlar onlara da bi düzen ayarlamak şart. Kuzenin konuşmalarına gelince, o gayet normal aslında yani ne beklenir ki? Bi kuzenden ne bekliyorsun? Klasik akraba konuşması, takma.

pesime takcaklar dediginiz kisiler kuzeninizin ailesi degil sizin aileniz . o yuzden kuzene vs laf etmenizin anlami yok ailenizdem uzaklasmak istiyorsaniz da suan kuzeninizde ailenizle yasamamamiz lazim .isim gorulene adar aile sonra hadi yoluna denmez tabi
zor seyler yasamissiniz ama net bir yol cizmeniz lazim biran once

Şaka mı bh konu ya ! Bildiğin sinirlerimizi zıplatmak için acilmiş ! Seni yedirip içirip bakmışlar yıllarca. Kendisi okumusmus falan ! popondaki dona kadar anan almadı mı bu vakte kadar ! Biraz yanında kalacaklar tabiki sonrasında zaten senin gibi biriyle onlar da kalmak istemez. Sabret üç beş ay elalemin evinde mi bırakacaksın inanamıyorum cidden

Atanacaginizin garantisi var mı atanamazsaniz eğer ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Yani "garanti" ifadesi ne kadar doğru olur bilemiyorum. İlk alımda İstanbul, Tokat, Erzurum gibi illeri yazsaydım atanıyordum. Tercih danışmanları atanırsın diyor bu ikinci alım için. Ama tabi ki hiçbir zaman için hiçbir şey garanti değil.

Yani "garanti" ifadesi ne kadar doğru olur bilemiyorum. İlk alımda İstanbul, Tokat, Erzurum gibi illeri yazsaydım atanıyordum. Tercih danışmanları atanırsın diyor bu ikinci alım için. Ama tabi ki hiçbir zaman için hiçbir şey garanti değil.
Bölümünüz nedir

Atanmazsaniz da o evden ayrilin. Sevmediginiz kisilerle bir arada kalmayin. Kardeslerinizi istemiyorsunuz sonucta. Bir sekilde basinizin caresine bakin.

Peki bu kadar sevmiyorsanız nefret ediyorsanız ailenizden kardeşlerinizden atanana kadar neden oradaydınız?
Şunu anlayabilirim ben bu aileyi kesinlikle istemedim kendim okudum yanlarında değildim evlerine ne girerim ne çıkarım onlarda bana gelmesin düşüncesinde olup bunu uygulasaydınız sizi anlardım.
İstemediğiniz insanlarla atanana kadar işiniz neydi?
Tabii ki kuzenleriniz diyecek ki al anneni kardeşlerini git senin annen senin kardeşlerin çünkü.
Doğal bir afet yaşanıyor insanlar hiç tanımadıkları ya da küs oldukları kişilerle kalıyor.
Siz varken kimse ailenize bakmak istemez.

G
Sizede gecici olarak baska birisi evini acmis. Ayni seyi sizde geçici olarak anne ve kardesinize yapabilirsiniz bence. Ortada olağanüstü bir durum var. Binaniz oturulabilir olsa dahi market yok, manav yok, kasap yok, işe girip calissinlar deseniz istihdam yok.
Geçici olur mu sizce? Yeni bir hayat kurmaktan bahsediyorlar.

Kardeşleriniz kaç yaşında ona göre cevap vereyim.
Normal bir süreçten gecmiyorsunuz ki.
Biri lise iki biri yedinci sınıf. Ama nasıl desem çocuk gibi değiller. Büyük kardeşim "Sen sadece bir hemşire parçasısın, ben doktor olacağım." diyen biri örneğin.

X