hadsiz aile dostu

hadiyandan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
438
392
103
32
Merhaba.
Burada son 1 aydır aktifim. konuları genelde takip edip öneride bulunuyorum.

Bir konuda ne yapacağıma karar veremedim o yüzden sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var.

2 aylık evliyim. dünyalar tatlısı görümcem var genç yaşta anne olmuş kendisi benden 5 yaş küçük. iyi anlaşırız aramızda hiç problem yok.
eşimin aile dostları var. görümceme sık sık giderler kahveye, yemeğe. kayınvalideme de aynı şekilde. eşimde çok haz etmez onlardan ben de..
gene de saygı gösteririz bir problem yok aramızda.

geçenlerde görümcemle sohbet ederken konusu açıldı. kadın olan demiş ki 'hadiyandan da sana lafı sokuyo hee'
ben bi afalladım. ne lafı sokmuşum ben dedim çünkü görümcemle aramızda asla öyle bir durum olmadı. yani hep şakalaşırız ederiz ki ben laf sokmam direkt söylerim genelde. zaten görümceme laf sokmam gereken bir durum da olmadı aramızda sorun yok çünkü.

o kadar sinirlendim ki bizim dedim aramızı mı bozmaya çalışıyorlar hayırdır dedim. o da demiş zaten ben öyle algılamadım ne alaka demiş.

zamanında eltimin dedikodusunu da yapmışlar hatta eltim gitmiş hesap sormuş baya bi küslerdi sonra ölüm olunca barışmışlar tekrar.

yani bunlar seviyolar kaos yaratmayı anladığım kadarıyla. dün eşime de söyledim dedim kardeşine böyle böyle demişler.
kız arada kalmasın diye bir şey söylemiyorum ama bir daha duyarsam çıkarım hesap sorarım küserlerse de küssünler benim için bir şey ifade etmiyorlar çünkü. o da zaten uyuz oluyor onlara. adam sinirlendi yorum bile yapamadı.

ya diyorum kayınvalideme söylim ya da direk kendisine ikincisinin olmasını beklemiyim ama görümcemin de yaşı ufak diye çok yükleniyorlar. annesi kızıyor her şeyi her yerde söyleme diye. bilemedim napsam.

kimseye birşey söyleme gerek yok.
normalde ben muhatap bile olmam. tek bu olay da değil. kendi geliniyle beni yarıştırıyor. benim alakam yok kendileriyle yani ne bir samimiyet ne bir nefret. aynı ortama gelince gayet nasılsın abla diyorum öyle 1-2 muhabbet ediyoruz. o kadar.
daha önceki vukuatlarını biliyorum söylemek istememin sebebi yılanın başını baştan ezmek. farkında olsunlar istedim. bir yandan zaten muhatap alasım bile gelmiyor ne yalan söyliyim....

muhattap alırsanız uzatırlar, başka şeyler söyleme yüzü bulurlar.
hiç duymamış gibi yapın.
o kadar eminim ki uzatacaklarından çalışmıyor ve sanırım evde canları sıkılıyor. geçenlerde sürekli işte eltin eltilik yapıyor mu? görümcen görümcelik yapıyor mu ağzımı arıyorlar sanki ben de salaktım sana hemen dert yanıcam. nazar değmesin bal gibiyiz üçümüz dedim geçtim.. uyuz oluyorum benim senin hayatınla bir ilgim var mı bana burnunu sokmaya çalışıyorsun. kayınvalidem ile görümcem yüz veriyor bunlara.

burunları keşke yüzlerinde dursa..
böyleleri evde boş beleş oturdukları için kendilerine dedikodu malzemesi arar.
uzatmamaları için cevap vermemeniz lazım yoksa her kelimeden 2 sezonluk dizi yazarlar.

Neyseki kimse onları sevmiyor. Herkes ne olduklarını biliyormuş. Görümceniz de konuya takılmadıysa sorun etmeye gerek yok. Ama bence görümceniz de mesafe koysun.

Evlerden ırak!
Ben okurken yoruldum ama belliki
Fitne çıkarıp, ortalığı karıştırıp, Negatif enerjiyle beslenen kötü insanlar bunlar.

Bu aileyle hala görüşmelerine bakılırsa, kayın aileniz de normal değil sanki.

Onlar kayınvalidenize ya da görümcenize geldiğinde siz orada bulunmamaya çalışın bence böyleleri her yerde var ne yazık ki…Ne yuvalar dağıldı bunların fitne fücurlukları yüzünden

Siz görüşmeseniz?
Benim kayınvalidemin de öyle boş konuşan bir komşusu var
sadece kâpıda denk gelirsem selam veriyorum
ben zaten görüşmüyorum. işte kayınvalideme gittiğimde, görümceme gittiğimde görüyorum. sorun şu onlardan çıkmıyorlar. şimdi oğlu da evlendi geliniyle yapışık ikiz gibi. ailecek sürekli ordalar. kayınvalideme ya da görümceme gitmemezlik edemem. etmem de yani görüşüyorum onlarla. zamanında çok destek olmuşlar zor günlerde eşimin ailesine kadıncağız da bir şey diyemiyor yumuşak yüzlü.

eltim de yüz vermiyor ona öyle canları sıkılınca gidemezler. bana da gelmezler zaten çalışan bir insanım.

en basitinden geçenlerde görümcem ve eşiyle cafeye gittik ailecek değişiklik olsun çay içelim diye. fotoğrafı görmüşler geldiler hep birlikte..... inanamazsınız.

Gorumceniz bunu neden size soyluyor oda az degil tepki vereceginizi bilmiyormu?
Benim ilk tepkim bu olurdu.
eltim ısrar etti bizim dedikodumuzu yapıyordur diye. görümcem bize laf söyletmez asla. o da onlardan şikayetçi farkında onan söyledi. ben zaten merak edip sormam bile ne söylüyorlar diye.

ikinciyi bekleme ver agizlarinin payini ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…