hadi yarışarak zayıflayalım her pazar en çok zayıflayan 1. olsun


Bir yerde kirilir vücut direncin daha hizli verirsin gibi geliyor bana
 

 
Son düzenleyen: Moderatör:
ya kızlar adet olmama çok az kaldı ondanmı bilmem sadece 500 gr vermişimmmofff yaa

üzülme canım bu hafta dikkat edersin.birinci olmaman için hiç bir neden yok.hedefin büyük olsun ki başarın da ona göre büyük olsun.KENDİNİ EKLE SENİN ADIN YOK LİSTEDE
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıda, kilo vermek için yapılması gerekenler ve öncelikli olarak nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda öneriler bulacaksınız. Bu öneriler kilo vermek istiyorum diyenler için oldukça yararlı olacaktır.

İdeal kilo hesaplama sayfasından ideal kilo hesabınızı yaptıysanız ve ideal kilonuza geri dönmek istiyorsanız artık beslenmenize ve yaşam tarzınıza biraz dikkat etmeniz gereklidir.

Eğer sadece 5-10 kilo fazlanız var ise kendi başınıza yapacağınız akıllı diyetler ve egzersiz sonucu bunları verebilirsiniz. Ancak 10 kilodan fazlanız varsa mutlaka doktor ve diyetisyen kontrolü altında kilo vermeniz gerekir.

Kilo vermek için yapılması gereken ilk şey kendinizi psikolojik olarak hazırlamaktır. Kendinize güvenin ve kilo vermeye kararlı olun.Hormonların etkisi:
Hormon bozuklukları, şeker hastalığı, troid bezinin az çalışması, kan şekeri düşüklüğü kilolarınızın sebebi olabilir. Öncelikle bunun araştırılması ve uygun şekilde doktor gözetiminde ele alınması gerekir. Ancak altta yatan bir rahatsızlık yoksa ve yanlış beslenme, hareket azlığı gibi sebeplere bağlı olarak kiloluysanız bu konuda da dikkatli adımlar atmalısınız ki kesin sonuca ulaşın.

Neden şişmanlarız?
Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de 25 yaşın üzerindeki kadınların yaklaşık %40'ı, erkeklerin ise %20'si fazla kilolu sınıfına giriyor. Bu durum aslında bir anlamda gelişen teknolojinin bir sonucu...Televizyon ve radyolar bizi sürekli oturmaya, asansörler merdiven kullanmamamıza, otobüs ve arabalar da yürümemize engel oluyor. Sonuç ise harcamamız gereken kaloriyi, enerjiyi tüketemeyince aldığımız kaloriler fazla gelip yağa dönüşüyor, bu da kilo almamıza neden oluyor. Çalışanların çok hızlı yemek zorunda kalması, genellikle ekmek veya sandviç arasına konulan peynir, sucuk, mayonez, ketçap gibi kalorisi yüksek besinleri bir arada tüketmesi de kiloların bir nedeni... Oysa sağlıklı beslenme, doğumdan ölüme kadar devam etmesi gereken bir alışkanlık...

Bunları bilin;
- Sıcak suyun metabolizmayı hızlandırıp fazla kilo verdirdiği doğru değildir.
- Sabahları sıcak suyun üstüne limon sıkıp içince zayıflayacağınızı düşünmeyin.
- Piyasada bulunan zayıflama çayları adı altında satılan çayların kullanılması yanlıştır.

Kilo vermek istiyorum diyenler için 13 önemli ipucu. Bu önerileri belki daha önce duydunuz ama kesinlikle işe yarayan önerilerdir.

1- Porsiyonları biraz küçültün.
Amerikalıların, gerekenden fazla aldığı kalori miktarı günde sadece 167 kaloridir. Bu da her yıl için 17 kilo artış demektir. Bu bile porsiyonları küçültmek için bir nedendir.

2- Günde 5-6 öğün.
Porsiyonların küçülmesi ve yavaş yenilmesinin yanı sıra, sık sık yemek metabolizmanızın hızlı çalışmasına ve şeker değerinizin tutarlı gitmesini sağlar.Sık sık yediğiniz zaman , kendinizi kontrol edip ve 3 öğün yediğiniz zamankinden de daha küçük porsiyonlarda yemek yemelisiniz. Oretalama bir adam günde 2500 kalori tüketmelidir. Sizde alacağınız kaloriyi öğünlere bölmelisiniz.

3- Ara öğünler.
Ara öğün peynir veya kurabiyeleri kapsamıyor. Ara öğünlerde genelde çiğ ve organik gıdalar tüketilmeli. Elma ve armut gibi meyveler, havuç gibi sebzeler, tahıllı besinler, pirinç keki veya kraker gibi ve yüksek proteinli gıdalar yağsız yoğurt, süzme peynir. Bunların hepsi lezzetli ve az kalorili ara öğünleridir. Ara öğünlerinizi 200 kalorinin altında tutun.

4- Bol su için.
Bu ipucunu defalarca duydunuz ama diyet zamanlarında susuzluk ve açlık birbirine karışabilir. Bir dahaki sefere yiyecek bir şeylere saldırmak istediğinizde, onun yerine su içmeyi deneyin. Açlığınızın geçtiğini görünce şaşıracaksınız. Eğer su içmekten hoşlanmıyorsanız, suyun içine limon parçacıkları koymayı deneyin.

5- Geceleri karbonhidrat yemeyin.
Basit karbonhidratlar şeker ve ekmek gibi, kalori olarak yüksektir ve çabucak sindirilirler ve insülin seviyesini yükseltirler. Meyve, sebze, tahıllar gibi kompleks karbonhidratlar ise yavaş yakılırlar. Belirli bir saatten sonra karbonhidrat tüketmediğinizde (mesela 16.00), sonraki saatlerde vücudunuzun brownie, kek gibi yağlı gıda isteme olasılığı düşecektir. 1 tabak Karides veya 1 avuç tuzsuz ve sossuz badem gibi glisemik indeksi düşük olan yiyecekleri tüketin, kan şekeriniz ve açlık düzeyiniz istikrarlı olsun.

6- Beslenmenizden tuzu çıkarın.
Tuz vücudunuzda su tutar. Tuz tüketimini azalttığınız zaman, vücudunuzda daha az su tutulacaktır. Tuz aynı zamanda yüksek kan basıncının yol açtığından, tuzu azalttığınız zaman daha sağlıklı bir kalbe sahip olacaksınız.

7- Kilo verdiren haplar.
Bu ürünlerden bazıları vücudunuza zararlı Ephedra, kafein, diüretik veya kalp ritminizi arttırarak ölüme bile yol açabilecek uyarıcılar içerebilir. Bu sebepten bir ürünü denemeden önce dikkatli olunuz, eğer şüpheleriniz veya sağlık problemleriniz varsa doktorunuzun onayını almadan kullanmayınız.

8- Yavaş yiyin.
Eğer lokmalarınızı iyi çiğneyerek ve yemeğin tüm tadına vararak yerseniz; beynin mideye dolu olduğunu söylediği 20 dakikalık dilime yetişebilirsiniz.

9- Diyet ve alkol ?
Birada yüksek miktarda maya ve şeker vardır, diğer içkiler ise yüksek şeker içerirler. Bu yüzden sadece şarap rejimdeyken en uygun alkollü içecektir. Alkol metabolizmanızı yavaşlatır, yiyecek kısıtlamanızı düşürür, kandaki şeker oranını yükseltir ve kilo almanızı sağlar. Diyet yaparken mümkün olduğunca alkol almayın.

10- Yağlı yiyecekleri kesin.
Maç veya film izlerken bir kap dolusu cips yiyorsanız, bel çevrenizde yağ tabakası oluşturursunuz. Bir gramından 9 kalori aldığımız doymuş yağ atar damarımızı tıkar ve kötü kolesterol seviyesini yükseltir.

11- Dışarıda fazla yemeyin.
Bir yemekte içine koyacağınız yağ ve tuzu kontrol edebilmek için eğer mümkünse kendi yemeğinizi hazırlayın ve öğle yemeğinizi paketleyip yanınıza alın. Tatildeyseniz veya çalıştığınız yerde buzdolabı yoksa sakın kızarmış yiyecekler ısmarlamayın, onun yerine ızgara veya fırınlanmış yiyecekleri tercih edin.

12- Televizyon izlerken yemek yemeyin.
Yemek enerji içindir, eğlence için değil ve her akşam televizyon karşısında bir kase cips ile oturmak sizi zayıf yapmayacaktır. Sadece yemek masasında yemek yeyin ve yemek hazırlarken atıştırmayın.

13- Kendinizi yoksun bırakmayın.
Yemek, yaşamın büyük zevklerindendir. Bir kez yaşayacaksınız, arada bir yağlı veya şekerli yemek, sizi yoksunluk hissinden uzaklaştıracaktır.

Düzgün yemeye başlarsanız, sağlıklı bir kiloya gelmeniz kolay olacaktır. Ama bunun için yaşam şeklinizi değiştirmeli ve düzenli egzersiz yapmalısınız.
 
selam kizlar benide araniza alirmisiniz

bem
25 yasindayim 14 aylik
bir kizim var 18 yasinda 58-57 kilolardan oss stresinden dolayi 50
kilolara dustum ve bunyem
kaldirmadi basim
dondu hareket edemedkm
doktirlarin vitamin kan surubu serumu
takviyesiyle 72 kilo oldum 7 ayda filan 22 kilo aldim ((
derkennn dugun telasindan 64 lete indim
evlilik hamilelik derken 77 ile ile hamile kaldim 99 ile doguma
gittim 22 kilo aldim ((
bebegim 7 aylikti
tum kilolardan kurtulsum ama
sonra 79,7
kg oldum gecen hafta ouleydi iki
gun once 76,8 kg ciktim ayca kayanin 4333 diyetininuyguluyorum sanitim
odemler gidiyor benide araniza alirsaniz sevinrim
 

ekledim canım
 
Son düzenleyen: Moderatör:
maşallah arkadaşlar ne güzel kilolar verilmiş ben birinci olamadım ama bugün kendimi ödüllendirdim. kaçamak yaptım, kaçırdım demiyorum, bile isteye vücuduma ödül verdim ama alışmasın diyede yarın tekrar kaldığımız yerden devam :) bu haftayı güzel sonuçlandırdım. kendi adıma çok memnun ve mutluyum, önümüzdeki haftaya şimdiden bedenime ve kendime güvendiğimi ve sevdiğimi söyleyerek başlıycam irade güzel şeyde beynin bedene verdiği olumlu sinyallerinde işe yaradığını düşünüyorum ben herkese iyi geceler mutlu bi hafta bizlerle olsun
 
kizlar gunaydin 1 hadtadir ayca kayanin 4333 diyetininuyguluyorum
gecen hafta
ptesi: 79,7 kg idim
bu hafta: 75 kg giden 4,7 kg:44:

ya hadi 2 kg dese odem
dicem de hepsimo odem ya kizlar cok
su iciyorum yesilcay ara da
spor ve bebegim var emziriyorum siZce
dgru
olanilirmi yoksa su mu kaybediyorim nasil anlarim su kaybettigimi:26:
 

bebeğin varmış canım dikkat etmen gerekiyor beslenmene.çünkü senin yediklerine ihtiyacı var onun.
 
EMZIREN ANNE AYDA EN FAZLA 2 KILO VERMELI

Anne sütü doğadaki en değerli besindir. İlk altı ay süresince bebeği her ağladığında emzirmek ve ona anne sütünden başka besin vermemek etkin süt verme şeklidir. Anne sütünün verimi bebek için çok önemlidir. Sadece anne sütüyle beslenen çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü olur ve bu sayede birçok hastalığa karşı korunurlar.

Anne kilo vermek uğruna sütünü tehlikeye atmamalıdır. Emzirme döneminde, her gün yaklaşık 6 – 7 çay bardağı, yani 600 – 700 mililitre süt salgılanır. Bunun için harcanan kalori ise her gün için 500 – 700 kalori civarındadır. Bu kalori kaybı, bir saat orta seviyede egzersize eşdeğerdir. Bu sebeple emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kabul edilen sınırlardaki kilo kazanımıyla bitirdiyse, altı ay sonunda doğumda aldığı ve süt üretmek üzere depoladığı fazla kilolardan kurtulur.

Bebeğini anne sütüyle besleyen annenin, emzirme dönemi süresince vücut ağırlığındaki değişiklikler konusunda bilgilenmesi önemlidir.

İki kişilik yemeye gerek yok!

Emziren annelerin ayda iki kilonun üzerinde ağırlık kaybetmeleri asla doğru değildir. Emziren annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi, annenin sağlığını bozar, süt verimini düşürür. Bebeğini emziren anne ne iki kişilik yemeli, ne de hızla kilo vermeye çalışıp diyet yapmalıdır.

Emzirme sırasında normal kalori ihtiyacınıza ek olarak 300 – 500 kalori daha fazla beslenmeniz yeterlidir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere ek olarak, bir su bardağı süt, bir yumurta veya bir köfte kadar et, bir ince dilim ekmek ve bir adet meyve eklemeniz yeterlidir.

Emziren annenin aldığı bazı besinler, bebeği olumsuz etkileyebilir. Eğer bir besin grubundan şüphelenirseniz, bir hafta süreyle bu besinlerden kaçınmalısınız. Daha sonra az miktarlarda alıp bebeği gözlemlemelisiniz.

Özellikle inek sütü, fıstık, lahana, çikolata, portakal, çilek ve domates, anne sütünden geçerek bebeği rahatsız edebilecek alerjen besinlerdir.

Emzirme sırasında fazla sıvı ihtiyacınız olacaktır. Her emzirme seansında bir bardak, yani 200 – 250 mililitre su için. Günde 2.5 – 3 litreye yakın sıvı almaya dikkat edin.

Emzirme döneminde aklınızda bulunsun!

Vücudunuz 1 mililitre süt salınımı için yaklaşık yedi kalori harcar.

Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az iki kez tüketilmelidir.

B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise yağsız kırmızı et ve yumurtadır.

Folik asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeleri bol yemek gerekir.

B vitamini tüketimi de yeterli olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kurubaklagiller tercih edilebilir.

Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındıktır.

D vitamini anne sütünde yeterli değildir. Bebeğe yapılan takviyeye rağmen, güneşli havalarda her gün 15 – 20 dakika açık havaya çıkarmak, bu vitaminin sentezi için faydalı olur.

Demir eksikliğiniz varsa, meyve sularına pekmez veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz.

Tatlı yemek isterseniz, gaz yapmayacak şekilde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.

Bilimselliği kanıtlanmasa da soğan, ısırgan otu çayı ve malt, süt salınımına genelde pozitif etki yapmaktadır.

Kompostolar şekersiz hazırlanabilir. Bunun için meyvelerin doğal şekeri yeterlidir

EMZIREN ANNELER NASIL KILO VERIR

Emzikli kadın nasıl zayıflar,
Bebek emziren bir kadın nasıl kilo verir
* Doğum sonrası, hemen diyete başlamak doğru mu?
Doğumdan 6 hafta sonra, sağlıklı kilo verebilmek için diyete ve egzersize başlanmalıdır Diyet derken, katı bir rejim listesi uygulanmasını kastetmiyoruz

* Emziren anneler için özel bir diyet öneriyor musunuz?
Emziren annelere diyet yapmalarını kesinlikle önermiyoruz Önerimiz; doğru, dengeli beslenme ve egzersizdir Bunu, evde her anne kendi kendine de başarabilir Anne sütü, bebek için en uygun besindir Emzirme döneminde süt salgılanması; kadının normal gereksinmesinden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineral almasını gerektirir Bu yüzden, katı diyetler sakıncalıdır Başarılı bir emzirme ile anne 6 ayda normal kilosuna dönebilir Emziren anne, kalsiyumdan zengin beslenmelidir Bu dönemde su ihtiyacı da artan anne, günde en az 10 su bardağı sıvı almalıdır Emziren anneler 4-6 aylık emzirme döneminde gaz oluşumunu engellemek için yemeklerini yavaş yemeli, lokmalarını ise iyi çiğnemelidir

* Doğum sonrasında, fazla kilo problemi yaşamamak için ne yapmak lazım?
Düzenli ve dengeli beslenmeyi öğrenmek için bir diyetisyene gitme şansları olmayan anne adayları, hamilelik dönemi başlar başlamaz kendi kendilerine de kilolarını kontrol altında tutabilirler Kendilerini takip eden jinekologlarıyla da, sağlıklı beslenme konusunda fikir alışverişinde bulunabilirler Jinekologlar, onlara doğru yönlendirmeler yapacaktır Gebelik sırasında alınması gereken ideal kilo; 10-12 kilodur Bu miktardan fazlası, hem gebelik boyunca birtakım sıkıntılar yaratabilir, hem de gebelik sonrasında anne ye yük olacaktır

Hamilelik döneminde aldığınız kiloları vermek için bunları yapabilirsiniz:

* Yediklerinizi yazmak için yemek günlüğü tutun
* Kendinize zaman ayırın Bebeğinizi pusete koyarak 30 dakika tempolu yürümek, yapacağınız en kolay egzersizdir
* Evde, sizi kışkırtan yiyecekler bulundurmayın
* Daha ekonomik seçimler yapın Örneğin; bal yerine pekmez, muz yerine elma tüketin
* Süt, yoğurt ve peynir düzenli olarak tüketilmesi gereken besinlerdir
* Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli sebze yemeği veya nohut, mercimek gibi kurubaklagiller yenmelidir
* Maydanoz, yeşilbiber ya da taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler, birlikte yenmelidir
* D vitamini besinlerde bulunmaz Bu yüzden, anne ve bebek, uygun saatlerde güneşlenmelidir
* Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır
* Kontrollü olarak kurumeyve ve kuruyemişler de tüketilebilir

EMZIREN ANNE DIETINDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Emziren anne dietinde uyulması gereken kurallar


Hala iki kişilik yemeye devam ediyorsunuz; fazladan günde 500 kalori almalısınız:
Hamilelik sırasında beslenmemize gösterdiğiniz özeni emzirirken de sürdürmelisiniz. Kısaca tekrarlarsak; taze sebze ve meyve ağırlıklı, posalı gıdalar içeren protein, kalsiyum ve demirden zengin gıdalarla beslenme.
Günlük kalori alımlarını karşılaştırırsak;
Ortalama kadın: günde 1800-2200 kaloriEmziren anne: günde 2300-2700 kaloriHamile kadın: günde 2600-3000 kalori
Süt miktarını artırmak için bol bol su için:
Sütün ana maddesi sudur, bol süt için, bol sıvı almalısınız. Günde en az 8, hatta 12 bardak su içmeniz ideal olur.
Yiyip içtiklerinize dikkat edin, çünkü yedikleriniz sütünüze geçer
Sütünüze geçen kimi maddeler, bebeğinize zarar verir. Sakınmanız gerekenlerin başında, çay, kahve ve alkol gelir. Aldığınız kimi gıdalardan sonra bebeğinizin rahatsız olduğunu, sancılandığını, daha az uyuduğunu, kimi gıdalardan sonra bebeğinizde allerjik döküntüler olduğunu, hırıltılı soluk alıp verdiğini, kakasını yeşil renkli veya sümüklü olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Ancak bu tür bebeği rahatsız edecek gıdaların kesin listesi yoktur, en iyisi kendi deneyiminizdir. Bebekte bir farklılık gördüğünüz anda, hemen yediklerinizi dikkate alın! Unutmayın, herkesin “bebeğe gaz yapar” dediği inek sütü yada lahana, sizin bebeğinizi rahatsız etmeyebilir.
Demir depolarınız yeterli mi, demir ilaçları almanız gerekebilir
Hamilelik boyunca önerilen vitaminleri almışsanız, muhtemelen doğumdan sonra devam etmeniz gerekmeyecektir. Ancak, gebelik, kadınların çoğunda demir depolarının boşalmasına yol açar, ve doğumdan sonra düzenli demir kullanmak gerekir. Hangi ilacı alacağınızı size kadın-doğum uzmanınız söyleyecektir. Unutmayın, düzenli vitamin ve demir kullanımı, sağlıklı beslenme ihtiyacını ortadan kaldırmaz. Ne siz ne çocuğunuz, “nasıl olsa vitamin alıyorum, ne istersem yiyebilirim” dememelisiniz. Dengeli beslenme esasdır.
Emziren anne kilo vermek için diyet yapabilir, ancak yavaş kilo vermek kaydıyla
Hızlı kilo kaybı, bebeğinizin sağlığı açısından sakıncalar doğurur. Düzenli fiziksel egzersiz yapmak ve düşük yağ içeren gıdalarla beslenmek ve haftada yarım kilodan fazla kilo vermemek gereklidir. Emziren anne, amzirmayene oranla, günde ortalama 800 kalori fazla harcar. Bu, doğal olarak kimi annelerde kilo vermeye yol açacaktır. Ancak, şu temel kurallar unutulmamalıdır:

Süt salgınız belirli bir düzeye çıkana kadar -ilk 6 hafta- sakın diyet yapmayın
10. aydan önce, gebelik öncesi kilonuza dönmeyi hedeflemeyin
ELMA SIRKESI VE EMZIRME

merhaba.sitenizde elma sirkesinin kilo vermeye yardımcı olduğunu yazmışsınız.ben emziren bir anneyim oğlum henüz 2aylık.elma sirkesi-bal karışımını kullanırsam bebeğe bir zararı olurmu yada süte etkisi nedir?en kısa zamanda cevaplarsanız çok sevinirim.ilginize şimdiden teşekkürler..

EMZIREN ANNELERIN BESLENMESI NASIL OLMALI

Emziren Annelerin Beslenmesi nasıl olmalı

Emzikli annelerin beslenmesi,
Emziren anneler neyle beslenmeli,
Emziren annelerin yemesi gereken gıdalar

Emziren annelerin beslenme düzeni nasıl olmalı? Anne sütünün kalitesi ve miktarı nasıl artırılır? Emzirirken ne zaman kilo vermeye başlamak doğru?
Doğum sonrası pek çok anne, bir yandan çocuğunu emzirme kaygısı taşırken bir yandan da aldığı kilolardan kurtulma telaşına kapılıyor Uzmanlar, emziren annenin artan ihtiyaçlarına karşılık günde ekstra 500 kalori alması gerektiğini vurguluyor

Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, doğumdan sonra, kilo vermek için acele edilmemesi gerektiğini belirterek, “Düşük kalorili diyetler yapmanız salgıladığınız süt miktarının azalmasına neden olabilir” diyor Kazanç, Ayşegül Aydoğan Atakan’ın sorularını yanıtlıyor:

Emziren annelerin beslenme düzeni nasıl olmalı?
Annenin bu dönemde artan protein ve demir ihtiyacı karşılanmalıdır Beslenmede proteinlere özellikle yer vermeli, hayvansal proteinin yanında bitkisel protein (fasulye-nohut gibi) alınmalıdır Haftada 1-2 öğünde balık tüketilmeli, günde bir yumurta, peynir, yoğurt gibi ürünler yenmelidir C vitamini kaynağı sebzeler ve meyveler sofranızda olmalıdır Kuru meyveler ve kuruyemişler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi mineraller açısından da zengindir Ancak yüksek kalori içerdikleri için tüketilen miktarları sınırlamak gerekir

Günlük alınan kalori miktarı ne kadar artırılmalı?
Günlük en az 1800-2000 kalori alınmalı Bu seviyenin altında kalınırsa süt üretimi bozulabilir Emzirme sırasında günlük kalori ihtiyacına ek olarak 500 kalori daha fazla beslenmek yeterlidir
Anne sütünün kalitesi ve miktarı nasıl artırılır?
Kaliteyi artıran en önemli besin maddesi süttür Annenin yeterli ve dengeli beslenmesine ilave olarak günde en az 3-4 su bardağı süt içmesi gerekir Süt içemiyorsanız, aynı miktarda yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz Anne sütünün yüzde 80’den fazlası sudan oluşmaktadır Bu nedenle süt miktarının yeterli olabilmesi için annenin günde en az 3 litre sıvı alması istenir Suyun yanında az şekerli limonata, süt, ayran, komposto, papatya çayı, ıhlamur gibi sıvılar da tüketilebilir

Fazla kilolar için neler öneriyorsunuz?
Gebelik döneminde normalden fazla kilo alan ve gebelik öncesinde de fazla kilolu olan anneler emzirme döneminde metabolizmaları hızlandığı ve bebek bakımı ile günlük hayatta daha çok koşuştukları için kilo verme eğilimindedirler Ancak doğumdan sonra, kilo vermek için acele etmemelisiniz Diyetler salgıladığınız süt miktarının azalmasına neden olabilir
Ne zaman kilo vermeye başlamak doğru?
Annenin doğum yaptıktan bir ay sonra kilo vermeye başlaması uygundur Süt verme döneminde genellikle metabolizma hızlanır, yeme ihtiyacı artar Metabolizma hızlansa bile annenin aşırı kalorili yiyeceklere eğilimi artarsa kilo alımı başlar Bu dönemde metabolizmayla beslenme programı dengeli ayarlanırsa anne kilo verir Ayda 4 kilo kaybedecek şekilde ayarlanmalıdır
Bazı kadınların emzirirken doğumdan önceki kilosunun altına düşmesi, yoğun emzirdiği dönemde yetersiz beslendiğinin bir göstergesi mi?
Evet, emzirirken doğumdan önce kilosunun altına düşenler olabilir Bu, yetersiz ve dengesiz beslenmenin sonucudur ve annede kemik erimesi ve depresyon gibi birçok sağlık sorunu görlebilir

Anne sütünü artırmak için neler yapılmalı?

* Her emzirme seansından sonra bir bardak su için
* Günde 1 bardak süt, 2 kase yoğurt tüketin
* Salatalarda bol miktarda soğan kullanın, her gün 1 havuç ekleyin
* Günde 5 adet ceviz ya da 10 badem yiyin
* Sabah kahvaltısında 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu içilmeli şeftali, kivi, muz gibi vitamin değeri yüksek meyveler yenmeli
* Folik asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir Yeşil yapraklı sebzeleri bol tüketin

Tatlılar sütü değil kiloyu artırır
Anne sütünü çoğaltabilmek adına daha fazla yemeleri öğütlenir, şekerli ve tatlı türünden besinlerin süt verimini artırdığı yönünde yanlış inanışlar toplumda yaygındır Bu şekilde beslenmeyle bilinçsizce alınan gereksiz kaloriler, sütü artırmaz aksine kilo artışına neden olur
Emziren annenin bir günlük örnek beslenme mönüsü

Kahvaltı
1 su bardağı süt veya yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir
1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez
2 ince dilim ekmek

Ara öğün
1 orta boy meyve veya komposto

Öğle yemeği
1 tabak etli sebze veya baklagil yemeği
2 kaşık pilav veya makarna veya
1 dilim ekmek Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
1 kase yoğurt veya cacık

Ara öğün
1 bardak ayran
1 ince dilim börek
Akşam
1 kase çorba
3 – 4 köfte kadar ızgara et, tavuk veya balık
Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağ ile)
1 dilim ekmek

Ara Öğün
1 orta boy meyve
1 bardak süt 10 fındık

Emzirme döneminde yasak yiyecekler

* SİGARA ve alkolü aklınıza getirmeyin
* DEMİRİN vücutta kullanılmasını önemli ölçüde engelleyen çayın tüketilmesi mümkün olduğunca azaltılmalıdır
* ŞARKÜTERİ ürünlerinden kaçınılmalıdır Bu tür et ürünleri, vücuda zararlı nitrat bileşikleri içerirler
* Tuz tüketimine dikkat edilmelidir Emziren kadınların iyotlu tuz kullanmaları, çocuk sağlığı açısından büyük önem taşır
* Hamur işi, tatlı, börek, çörek, pilav, makarna, ekmek gibi kalorisi yüksek yiyecekleri aşırı tüketmememek, bunların yerine sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme programı izlemek, hamilelik döneminde alınan kiloların daha rahat verilebilmesine yardımcı olur
* Yemekleri pişirirken kızartma ve kavurmalardan uzak durulmalı, haşlama, ızgara, fırınlama yöntemleri tercih edilmelidir Anahtar Kelimeler: emzirmek kac kalori yakar emzirirken kaç kalori harcanır emziren anne kaç kalori yakar emzirmek kaç kalori Emzirmek kac kalorı harcatır emziren anne günde kaç kalori harcar bebek emzirmek kaç kalori yakar EMZIREN ANNE KAC KALORI HARCAR emzirirken kac kalori gider emzirmek kaç kalori harcanır Emziririrken gunde kaç kalori harcarız emziren anne günlük kaç kalori almalı emziren anne elma sirkesi bebek emzirirken kaç kalori harcanır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…