Arkadaşlar, uzun zamandan beri sigarayı bırakmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi. Yarın içmeyeceğim diyorum her gece. Ertesi sabah ağzıma 2 lokma bir şey atıp 1 sigara yakarak başlıyorum güne. Dün gece saat 10 civarında 'Bu böyle olmayacak ' dedim kendime.Eşime dedim hadi beni bir nöbetçi eczaneye götür. Gİttik, nikotin sakızı aldım 4 mg lik. Dedim yeni haftaya sigarayı bırakmaya kararlı bir insan olarak başlamak istiyorum. Sabah 1 sigaram vardı. Onu içtim önce. Öğleye kadar içmedim. 1 sakız attım ağzıma. Öğleye kadar idare etti beni.Öğlen yemek yedim, sonra gidip 1 paket sigara aldım ve 1 tane daha içtim. Sonra 4 te eve gelene kadar içmedim. Sabahki sakız idare etti beni. 4 ten beri evdeyim. Çay da demledim kendime. 3 tane içtim 4 ten beri.Sanırım çay tetikleyici oldu.Ben öğretmenim. Her tenefüs çıkıp içerdim, bugün tenefüslerde inmedim hiç aşağıya.
Ama çok zor. Tenefüs zili çalar çalmaz, ağzımda sakız olduğu halde aklımdan çkaramıyorum sigarayı. Ne iştir bu böyle. Ama şimdiye kadar 1 pakete yaklaşmış olurdum. Bugün sadece 5 tane içtim. Bir kaç gün bu şekilde idare etmeyi düşünüyorum. Günlük 25 ten 8-10 arasına düşürmeyi.Ve 1 hafta sonra sadece yemeklerden sonraya ve sonunda tamamen bırakmayı. Sizce yöntem uygun mu? Bırakmış olan arkadaşlar destek versin lütfen bana da.
(Bu arada sigarayı bırakırsam kazançlarım ne olacak diye de bir liste yaptım. Sizin de var mıydı listeleriniz, varsa paylaşır mısınız? Belki kaçırdıklarım vardır, kendi listeme eklerim.)
Bende tam bı bagimliyim cokta pis icerim elimden düşmez evim kendim leş gibiyim oğlum yanlız sürekli çünkü annesi mutfakta sandaliyeye dunemis tüm gunünü fosurdatarak geciriyo .esim beni aldatti belki hala devam ediyo ama haksız değil asla kendine hiç bakmıyorum evimede tüm hayatım sigara ve kahve olmuş cildim delik deşik saclarım her gecen gün beni terketmeye devam ediyo çok zayıfım dahada saysam neler var Allah beni kahretsin kolesiyim resmen sigaranın.günde 20 lira alıyorum harçlık onunda 5 i(arkadas varsa 10u sigaraya gidiyo.eski bı arkadasa rastliycam diye odum kopuyo.o kadar yaşlı duruyorumki.
çok doğru bir karar vermişsiniz.Siz istedikten sonra herşey olur.Aileniz içinde kendiniz içinde en doğru karar.Bende sigara dumanıyla dolu yıllarımı geride bırakıp dumansız bir yıla giricem inşallah.İlk defa sinirlendiğimizde elimizin altında sigara olmazsa vede içmezsek bu iş tamamdır bence:))
bende 1 ay kadar içmedim,bırakmıştım.yine başladım.
ama yılbaşında son olacak inşallah bırakacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?